Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2011, 17:06

Niesamowicie niewygodną drużyną jest Bologna. Zwalnia grę, niby zamyka we własnym polu karnym, nie za bardzo wiadomo co z tym zrobić... a tu nagle nie wiesz kiedy już Di Vaio ma piłkę przed twoim karnym.
Skandaliczne sędziowanie, karny dla Milanu wyciągnięty z kapelusza, przy podręcznikowej ręce Seedorfa w polu karnym pod koniec pierwszej połowy(na drugą żółtą kartkę dodajmy)... niewiele drużyn by się nie złamało. A Bologna jakby nic się nie stało, ruszyła i wyrównała. Choć potem też sędzia odrobinę wyrównał sumę błędów nie dyktując kolejnego karnego dla Milanu, to i tak AC mogło i nawet powinno ten mecz przegrać.
Co, biorąc pod uwagę, że do tej pory tracili punkty tylko z Juve, Napoli, Lazio i Udine- pokazuje, że rewanż w Bologni może być jednym z najcięższych meczów drugiej części sezonu.

Di Vaio :bravo:
im starszy tym lepszy

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2011, 17:08

it doesn't matter pisze:Jak dla mnie karny dla milanu tez bardzoooooo naciagany... :evil:
Mnie tylko zastanawia czy tam nie było spalonego wcześniej? Przy podaniu do Zlatana.

Miałem wrażenie, że sędzia chce dać zwycięstwo Milanowi, na szczęście się nie udało.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2011, 17:16

szczypek pisze:
it doesn't matter pisze:Jak dla mnie karny dla milanu tez bardzoooooo naciagany... :evil:
Mnie tylko zastanawia czy tam nie było spalonego wcześniej? Przy podaniu do Zlatana.
Nie było. Piłka szła do Pato, który wiedzac że jest na spalonym stał w miejscu. Ta jednak trafiła do Zlatanka, który na spalonym nie był. Zastawił się, nabrał sędziego i "pyk".

ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2011, 20:26

Cieszy mnie ta strata punktów. Jak widać Bologna pokazała pazurki.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2011, 20:37

Karnego nie było, nawet sami milaniści przyznają to na swoim forum. Natomiast obie bramki dla Bolognii w dużej mierze obciążają konto Amelii. Pojawiają się również pierwsze narzekania na Albercika.

Obrazek
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2011, 02:13

Wygląda na to, że Milan obejdzie się smakiem i nie kupi niejakiego Paulinho, byłego gracza ŁKS-u. :prochno: Cena wywoławcza: 15mln. 8)
Źródło

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2011, 18:21

Juras_Senat pisze:Wygląda na to, że Milan obejdzie się smakiem i nie kupi niejakiego Paulinho, byłego gracza ŁKS-u. :prochno: Cena wywoławcza: 15mln. 8)
Źródło
Czytałem o tym już kilka dni temu na eurofutbol.pl
Ponoć ma iść do Romy :think:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 00:01

No, z takim sedziowaniem bedzie ciezko rywalizowac z milanem :angry: Poza tym, moge sie zalozyc, ze murzynek nie dostanie zawieszenia, a nikomu chyba nie trzeba przypominac, ze w podobnej sytuacji ponad rok temu Krasic dostal bana na 3 kolejki.

Obrazek
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 00:10

Liczę na karę, przynajmniej 1-2 kolejek. To mnie całkowicie usatysfakcjonuje, czy można już mówić o zmowie sędziowskiego świata aby Milan promować, co mam wrażenie nieśmiało sugerujesz. Wątpię, choć całkiem pewny czuć się będę po karze dla zawodnika naszych rywali :wink: . Na szczęście w bezpośrednim pojedynku to my wygraliśmy na boisku i nie musieliśmy uciekać się do różnych podejrzanych zagrań.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 13:19

Nie wiem, który to już karny dla Milanu w tym sezonie, nie mówiąc już, który nieprawidłowo uznany. Boateng już leciał w powietrzu, zanim bramkarz go dotknął :smile:
EDIT: Znalazłem na goal.com informacje, że Ibrahimovic zdobył w tym sezonie 10 bramek, z czego 5 zdobytych z karnego.

Obrazek
Pontius21

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 18:26

pablo1503 pisze:Nie wiem, który to już karny dla Milanu w tym sezonie, nie mówiąc już, który nieprawidłowo uznany. Boateng już leciał w powietrzu, zanim bramkarz go dotknął :smile:
KPB wykazał się dużym kunsztem aktorskim, nie pochwalam takich zachowań i nie miałbym nic przeciwko banowi na jakieś, powiedzmy, 2 mecze ale obwinianie o to sędziego jest niesprawiedliwe. Póki co nie można korzystać z powtórek wideo a na pierwszy rzut oka wyglądało to wiarygodnie.
pablo1503 pisze:EDIT: Znalazłem na goal.com informacje, że Ibrahimovic zdobył w tym sezonie 10 bramek, z czego 5 zdobytych z karnego.
No i co ? Grają szybko, często wjeżdzają w pole karne przeciwnika to i rzeźnicy ze środka i dołów tabeli się ratują faulami, Milan zawsze dostawał kilka-kilkanaście karnych w sezonie bo i od zawsze jest rodzynkiem w tej lidze grającym dość ofensywnie i nie ma w tym nic złego.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 18:50

pablo1503 pisze:Nie wiem, który to już karny dla Milanu w tym sezonie, nie mówiąc już, który nieprawidłowo uznany. Boateng już leciał w powietrzu, zanim bramkarz go dotknął :smile:
Nie ulega wątpliwości że bramkarz nie dotknąwszy piłki zahaczył lewym kolanem o lewą stopę Boatenga (widać to w 46. sekundzie tego filmiku). Oczywiste jest również, że gdyby KPB chciał, to byłby w stanie ustać na nogach, a już na pewno nie wyfrunąć metr w górę. Zawsze mam pewne wątpliwości jak traktować tego typu zachowanie. Oszustwo to trochę za duże słowo. Cwaniactwo? Kalkulacja? Ostatnio Pato też położył się w sytuacji, w której mógłby ustać, aczkolwiek faktycznie był przytrzymywany nieprzepisowo i podstawa do podyktowania karnego była. Swego czasu mistrzem takich zagrań był Malouda - jeżeli widział gdzieś wysuniętą nogę rywala, to zawsze ułożył stopę tak, żeby dać się zahaczyć. Też jest to pewna sztuka.
Nie porównywałbym tej sytuacji do Krasicia, który wówczas odwalił pełną symulkę, nikt go nawet nie dotknął i nie było absolutnie żadnych podstaw do podyktowania karnego. Stąd też uważam że dyskwalifikacja na trzy mecze byłaby absolutnie zbyt surową karą.

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2011, 19:58

Za niecałą godzinę mecz milanu z calgari .
Mam nadzieje na to ,że calgari urwi punkty milanowi i Juve jutro wygra i powoli będziemy robić sobie przewagę .

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2011, 20:38

Nie ma co się nastawiać na jakąś niespodziankę w meczu Milanu z Cagliari. Najprawdopodobniej kwartet Nocerino, Robinho, Ibra, Boateng rozstrzygną losy meczu na korzyść Rossonerich. Minimalną nadzieją na jakiś "dziwny" rezultat jest Bonera w pierwszym składzie, on od czasu do czasu lubi odwalić kaszanę.

Edit:
No właśnie... Nocerino.
Mam ochotę, żeby trochę ponarzekać na Secco i jego fantastyczną ofertę łączoną za człowieka drzewo.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2011, 21:30

Dziwny mecz. Nuuuuda i jeszcze raz nuda!
Wygląda, jakby Milanowi nie zależało na zwycięstwie. Miejscami wyglada jakby to oni bronili się przez Przeciwnikami :prochno: Przy niektórych akcjach naliczyłem po ośmiu zawodników Milanu, przy własnym polu karnym.
Błędy i jeszcze raz błędy.

Obrazek
ODPOWIEDZ