Wszystko o Milanie
- SKAr7
- Juventino

Niesamowicie niewygodną drużyną jest Bologna. Zwalnia grę, niby zamyka we własnym polu karnym, nie za bardzo wiadomo co z tym zrobić... a tu nagle nie wiesz kiedy już Di Vaio ma piłkę przed twoim karnym.
Skandaliczne sędziowanie, karny dla Milanu wyciągnięty z kapelusza, przy podręcznikowej ręce Seedorfa w polu karnym pod koniec pierwszej połowy(na drugą żółtą kartkę dodajmy)... niewiele drużyn by się nie złamało. A Bologna jakby nic się nie stało, ruszyła i wyrównała. Choć potem też sędzia odrobinę wyrównał sumę błędów nie dyktując kolejnego karnego dla Milanu, to i tak AC mogło i nawet powinno ten mecz przegrać.
Co, biorąc pod uwagę, że do tej pory tracili punkty tylko z Juve, Napoli, Lazio i Udine- pokazuje, że rewanż w Bologni może być jednym z najcięższych meczów drugiej części sezonu.
Di Vaio
im starszy tym lepszy
Skandaliczne sędziowanie, karny dla Milanu wyciągnięty z kapelusza, przy podręcznikowej ręce Seedorfa w polu karnym pod koniec pierwszej połowy(na drugą żółtą kartkę dodajmy)... niewiele drużyn by się nie złamało. A Bologna jakby nic się nie stało, ruszyła i wyrównała. Choć potem też sędzia odrobinę wyrównał sumę błędów nie dyktując kolejnego karnego dla Milanu, to i tak AC mogło i nawet powinno ten mecz przegrać.
Co, biorąc pod uwagę, że do tej pory tracili punkty tylko z Juve, Napoli, Lazio i Udine- pokazuje, że rewanż w Bologni może być jednym z najcięższych meczów drugiej części sezonu.
Di Vaio
im starszy tym lepszy
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Mnie tylko zastanawia czy tam nie było spalonego wcześniej? Przy podaniu do Zlatana.it doesn't matter pisze:Jak dla mnie karny dla milanu tez bardzoooooo naciagany... :evil:
Miałem wrażenie, że sędzia chce dać zwycięstwo Milanowi, na szczęście się nie udało.
- SKAr7
- Juventino

Nie było. Piłka szła do Pato, który wiedzac że jest na spalonym stał w miejscu. Ta jednak trafiła do Zlatanka, który na spalonym nie był. Zastawił się, nabrał sędziego i "pyk".szczypek pisze:Mnie tylko zastanawia czy tam nie było spalonego wcześniej? Przy podaniu do Zlatana.it doesn't matter pisze:Jak dla mnie karny dla milanu tez bardzoooooo naciagany... :evil:
- Vimes
- Juventino

- Juras_Senat
- Qualità Juventino

Wygląda na to, że Milan obejdzie się smakiem i nie kupi niejakiego Paulinho, byłego gracza ŁKS-u.
Cena wywoławcza: 15mln. 8)
Źródło
Źródło
- francois
- Juventino

Czytałem o tym już kilka dni temu na eurofutbol.plJuras_Senat pisze:Wygląda na to, że Milan obejdzie się smakiem i nie kupi niejakiego Paulinho, byłego gracza ŁKS-u.Cena wywoławcza: 15mln. 8)
Źródło
Ponoć ma iść do Romy
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- bendzamin
- Redaktor

- Azazel
- Juventino

Liczę na karę, przynajmniej 1-2 kolejek. To mnie całkowicie usatysfakcjonuje, czy można już mówić o zmowie sędziowskiego świata aby Milan promować, co mam wrażenie nieśmiało sugerujesz. Wątpię, choć całkiem pewny czuć się będę po karze dla zawodnika naszych rywali
. Na szczęście w bezpośrednim pojedynku to my wygraliśmy na boisku i nie musieliśmy uciekać się do różnych podejrzanych zagrań.
- pablo1503
- Juventino

Nie wiem, który to już karny dla Milanu w tym sezonie, nie mówiąc już, który nieprawidłowo uznany. Boateng już leciał w powietrzu, zanim bramkarz go dotknął 
EDIT: Znalazłem na goal.com informacje, że Ibrahimovic zdobył w tym sezonie 10 bramek, z czego 5 zdobytych z karnego.
EDIT: Znalazłem na goal.com informacje, że Ibrahimovic zdobył w tym sezonie 10 bramek, z czego 5 zdobytych z karnego.

- Pontius21
- Milanista

KPB wykazał się dużym kunsztem aktorskim, nie pochwalam takich zachowań i nie miałbym nic przeciwko banowi na jakieś, powiedzmy, 2 mecze ale obwinianie o to sędziego jest niesprawiedliwe. Póki co nie można korzystać z powtórek wideo a na pierwszy rzut oka wyglądało to wiarygodnie.pablo1503 pisze:Nie wiem, który to już karny dla Milanu w tym sezonie, nie mówiąc już, który nieprawidłowo uznany. Boateng już leciał w powietrzu, zanim bramkarz go dotknął
No i co ? Grają szybko, często wjeżdzają w pole karne przeciwnika to i rzeźnicy ze środka i dołów tabeli się ratują faulami, Milan zawsze dostawał kilka-kilkanaście karnych w sezonie bo i od zawsze jest rodzynkiem w tej lidze grającym dość ofensywnie i nie ma w tym nic złego.pablo1503 pisze:EDIT: Znalazłem na goal.com informacje, że Ibrahimovic zdobył w tym sezonie 10 bramek, z czego 5 zdobytych z karnego.
- zahor
- Juventino

Nie ulega wątpliwości że bramkarz nie dotknąwszy piłki zahaczył lewym kolanem o lewą stopę Boatenga (widać to w 46. sekundzie tego filmiku). Oczywiste jest również, że gdyby KPB chciał, to byłby w stanie ustać na nogach, a już na pewno nie wyfrunąć metr w górę. Zawsze mam pewne wątpliwości jak traktować tego typu zachowanie. Oszustwo to trochę za duże słowo. Cwaniactwo? Kalkulacja? Ostatnio Pato też położył się w sytuacji, w której mógłby ustać, aczkolwiek faktycznie był przytrzymywany nieprzepisowo i podstawa do podyktowania karnego była. Swego czasu mistrzem takich zagrań był Malouda - jeżeli widział gdzieś wysuniętą nogę rywala, to zawsze ułożył stopę tak, żeby dać się zahaczyć. Też jest to pewna sztuka.pablo1503 pisze:Nie wiem, który to już karny dla Milanu w tym sezonie, nie mówiąc już, który nieprawidłowo uznany. Boateng już leciał w powietrzu, zanim bramkarz go dotknął![]()
Nie porównywałbym tej sytuacji do Krasicia, który wówczas odwalił pełną symulkę, nikt go nawet nie dotknął i nie było absolutnie żadnych podstaw do podyktowania karnego. Stąd też uważam że dyskwalifikacja na trzy mecze byłaby absolutnie zbyt surową karą.
- pumex
- Juventino

Nie ma co się nastawiać na jakąś niespodziankę w meczu Milanu z Cagliari. Najprawdopodobniej kwartet Nocerino, Robinho, Ibra, Boateng rozstrzygną losy meczu na korzyść Rossonerich. Minimalną nadzieją na jakiś "dziwny" rezultat jest Bonera w pierwszym składzie, on od czasu do czasu lubi odwalić kaszanę.
Edit:
No właśnie... Nocerino.
Mam ochotę, żeby trochę ponarzekać na Secco i jego fantastyczną ofertę łączoną za człowieka drzewo.
Edit:
No właśnie... Nocerino.
Mam ochotę, żeby trochę ponarzekać na Secco i jego fantastyczną ofertę łączoną za człowieka drzewo.

- pablo1503
- Juventino

Dziwny mecz. Nuuuuda i jeszcze raz nuda!
Wygląda, jakby Milanowi nie zależało na zwycięstwie. Miejscami wyglada jakby to oni bronili się przez Przeciwnikami
Przy niektórych akcjach naliczyłem po ośmiu zawodników Milanu, przy własnym polu karnym.
Błędy i jeszcze raz błędy.
Wygląda, jakby Milanowi nie zależało na zwycięstwie. Miejscami wyglada jakby to oni bronili się przez Przeciwnikami
Błędy i jeszcze raz błędy.