Mercato (Lato 2015)
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Pewnie tak samo reagowali wczoraj kibice Bayernu na wieści o transferze Vidala za 35 mln.pumex pisze:Jeszcze a propos Draxlera, nie zastanawia Was podawana przez media kwota? Być może ominąłem, ale chyba nikt tej kwestii nie poruszył, a warto. Swego czasu Schalke w ogóle nie chciało myśleć o sprzedaży swojej '10-tki', Niemcy odrzucali każdą ofertę, nawet taką gwarantującą naprawdę sowitą zapłatę. A tu nagle informacje o 20 milionach..Jak na moje mało wiarygodne są te doniesienia, choć prawda też jest taka, że mój zmysł ostatnio szwankuje
Z jakich ten informacje o Draxlerze są źródeł?
Zobaczymy czy ten eksperyment z młodymi odpali. Będzie ciekawie w przyszłym sezonie przynajmniej.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 20:39 przez vitoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- aras
- Juventino
Przede wszystkim liczy się jakość. Lata nie grają, ani ilość zawodników w składzie.
Po pierwsze Allegri będzie musiał na nowo posklejać drużynę.
Po drugie w pierwszej jedenastce brakuje jakości w porównaniu z sezonem 14/15. A Juve się miał wzmocnić, a nie osłabić.
Vidal->Khedira minus, jeśli chodzi o destrukcję, technicznie na plus
Tevez->Dybala duży minus, wielka niewiadoma, oby wypaliło
Llorente->Mandzu pewnie będzie bez różnicy, bez skrzydeł tego typu napastnik nie postrzela sobie
Pirlo-> Jak tu Marotta schrzani i sprowadzi ogórka, to będzie to jego najgorsze mercato. Ja tylko w tym przypadku liczę na porządne wzmocnienie. Lecz nie zdzwię się jeśli nasze mercato się już skończyło.
Po pierwsze Allegri będzie musiał na nowo posklejać drużynę.
Po drugie w pierwszej jedenastce brakuje jakości w porównaniu z sezonem 14/15. A Juve się miał wzmocnić, a nie osłabić.
Vidal->Khedira minus, jeśli chodzi o destrukcję, technicznie na plus
Tevez->Dybala duży minus, wielka niewiadoma, oby wypaliło
Llorente->Mandzu pewnie będzie bez różnicy, bez skrzydeł tego typu napastnik nie postrzela sobie
Pirlo-> Jak tu Marotta schrzani i sprowadzi ogórka, to będzie to jego najgorsze mercato. Ja tylko w tym przypadku liczę na porządne wzmocnienie. Lecz nie zdzwię się jeśli nasze mercato się już skończyło.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
To doniesienia ze Sky.pumex pisze: Jeszcze a propos Draxlera, nie zastanawia Was podawana przez media kwota? Być może ominąłem, ale chyba nikt tej kwestii nie poruszył, a warto. Swego czasu Schalke w ogóle nie chciało myśleć o sprzedaży swojej '10-tki', Niemcy odrzucali każdą ofertę, nawet taką gwarantującą naprawdę sowitą zapłatę. A tu nagle informacje o 20 milionach..Jak na moje mało wiarygodne są te doniesienia, choć prawda też jest taka, że mój zmysł ostatnio szwankuje
Z jakich ten informacje o Draxlerze są źródeł?
Prawdą jest, że ściągnięcie Draxlera byłoby ciekawe choćby z tego względu, że do tej pory Schalke rzeczywiście odrzucało zakusy dosłownie każdego, kto chciał pozyskać niemieckiego pomocnika. Jego status "nie na sprzedaż" mógł zmienić fakt, że jednak te kontuzje sprawiły, że nagle zatrzymał się w rozwoju; być może też sam mimo sympatyzowania z S04 stwierdził, że czas na zmianę barw klubowych. Przenosiny do takiego klubu jak nasz są na pewno kuszące, także ze względu na fakt, że oferujemy mu zapewne pierwszy skład i, kto wie, być może nawet numer 10, co szczerze by mnie nie zdziwiło. Ciekawe jest to, że włoskie media coraz głośniej podają informację, że Schalke i inter negocjują transfer Shaqiriego - puzzle poskładane w jedną całość, czyż nie?
Nie zdziwiłby mnie też scenariusz, w którym to specjalnie puściliśmy plotę o chęci pozyskania Draxlera, by pracować nad transferem kogoś zupełnie innego, po cichu. Miałoby to sens. Może być rzecz jasna tak, że agent Niemca nic nie wie, ale z drugiej strony nikt nie mówiłby głośno o negocjacjach, które odbywają się za kulisami. W końcu Vidal jeszcze oficjalnie sprzedany nie jest, więc teoretycznie cała sprawa z pozyskaniem trequartisty dopiero nabierze rozpędu w najbliższych dniach/godzinach.
Co ciekawe, bardzo wielu obserwatorów we Włoszech twierdzi, że podejmujemy świetną decyzję sprzedając Vidala. Mają na myśli fakt, że piłkarz nie miał się już u nas najlepiej. Kierują się oni pewnie problemami z wahaniem formy, ekscesami i być może wypaleniem.
- Rummenigge: Ancora non posso confermare su Vidal, dobbiamo aspettare. Fino alla chiusura del mercato ci muoveremo di sicuro. Reschke ha detto tutta la verità sul 2011 (quando Vidal fu già vicino al Bayern): fu il Bayer Leverkusen ad impedire l'affare. Alla fine mi auguro che Vidal venga da noi.
Słowem Bayern nie może jeszcze potwierdzić sprowadzenia Arturo, czekamy na rozwój wypadków. Podkreślił też, że w 2011 roku to Bayer zablokował transfer piłkarza do Bayernu. Największe znaczenie mają jednak wytłuszczone słowa - Rummenigge ma nadzieję, że Vidal dołączy do niemieckiego zespołu.
Nie jest jednak powiedziane, że potwierdzenie transferu nastąpi dzisiaj, może mieć to miejsce w przeciągu kilku następnych dni.
- aras
- Juventino
Jeśli chodzi o ofensywe, Vidal był totalnie słaby. Słabo rozgrywał, nie czuł podań z pierwszej piłki, słaby przegląd, średni technicznie.
Dlatego Khedira może pod tym względem przewyższać Arturo.
Widzę, że nasz zarząd składa drużynę bardziej ofensywnych i technicznych piłkarzy i to mi sie podoba.
Sam Draxler to dobra opcja, ale np. w reprezentacji jest dopiero 6-7 wyborem wśród pomocników. Są lepsi od niego i boję się, żę Juve go przerośnie.
Dalej twierdzę, że oprócz Draxlera (jeśli to w ogóle prawda) potrzebny środkowy pomocnik. I wcale Juventus się nie wzmocni a jedynie odkupi winy po stracie dwóch najbadziej charyzmatycznych graczy.
Widzę, że nasz zarząd składa drużynę bardziej ofensywnych i technicznych piłkarzy i to mi sie podoba.
Sam Draxler to dobra opcja, ale np. w reprezentacji jest dopiero 6-7 wyborem wśród pomocników. Są lepsi od niego i boję się, żę Juve go przerośnie.
Dalej twierdzę, że oprócz Draxlera (jeśli to w ogóle prawda) potrzebny środkowy pomocnik. I wcale Juventus się nie wzmocni a jedynie odkupi winy po stracie dwóch najbadziej charyzmatycznych graczy.
- gucio_juve
- Juventino
Szakiri, o którego niedawno jeszcze pół forum płakało, że kocur i że Inter zrobił mega interes, przyjdzie do Schalke raczej w miejsce Farfana, który prawdopodobnie odejdzie.
Po drugie Draxler? Hmm... Potencjał przeogromny, chociaż ostatnio bardzo kiepsko to wyglądało. W GE grywał zazwyczaj na lewym skrzydle, a zawsze czuł się lepiej w środku. Podobno tamtej zimy, Arsenal oferował ponad 40 milionów. Ciekawe..
Po drugie Draxler? Hmm... Potencjał przeogromny, chociaż ostatnio bardzo kiepsko to wyglądało. W GE grywał zazwyczaj na lewym skrzydle, a zawsze czuł się lepiej w środku. Podobno tamtej zimy, Arsenal oferował ponad 40 milionów. Ciekawe..
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Mam nadzieję,że to piszesz tylko w kontekście ostatniego sezonu Vidala a nie ogólnie jego gry:)aras pisze:Jeśli chodzi o ofensywe, Vidal był totalnie słaby. Słabo rozgrywał, nie czuł podań z pierwszej piłki, słaby przegląd, średni technicznie.
Kolejnego pomocnika Beppe nie ściągnie no bo i po co podstawa Khedira,Pogba,Markiz na ławce Sturaro,Pereyra,Asa najpewniej obok 10(Draxlera) w końcu przyjdzie ktoś na lewą obronę:)aras pisze: Widzę, że nasz zarząd składa drużynę bardziej ofensywnych i technicznych piłkarzy i to mi sie podoba.
- mrozzi
- Juventino
W obliczu obecnych działań Asamoah rzeczywiście może być przesunięty do środka pomocy, gdzie przecież czuł się najlepiej. Mam nadzieję, że po kontuzji nie będzie już śladu i jego powrót będzie stanowić ogromne wzmocnienie naszej formacji pomocy. Nie bez kozery pisze się o wzmocnieniu lewej strony obrony Sandro. Ghańczyk nie czuł się tam zbyt dobrze.aras pisze:Jeśli Asa by grał w środku to ok. Bo jak grał to był zwykle jednym z lepszych pomocników.
Więc poproszę Sandro na lewą
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Podobno jakis gosc Momo.pumex pisze: Z jakich ten informacje o Draxlerze są źródeł?
Niby Draxler juz nasz, a nasi nie chca oglaszac sprzedazy Vidala zeby akcje na gieldzie nie polecialy o.O
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- sebatiaen
- Juventino
No już widzę trochę więcej spokoju:)
Emocje powoli opadają;)
Marotta coś czuję że da nam konkretną dopałkę do przodu.
Jest Dybala i dojdzie ktoś konkretny na Trequa, ten koleżka z Porto też przyjdzie;)
ale będzie siła rażenia;)
Martwią tylko te wszystkie rotacje, strasznie dużo tego.
Do podstawy panowie Dybala-Khedira-lewy obrońca, Of. pomocnik i na tym kończmy!!!.
I tak będzie ciężko wszystko zgrać.
Emocje powoli opadają;)
Marotta coś czuję że da nam konkretną dopałkę do przodu.
Jest Dybala i dojdzie ktoś konkretny na Trequa, ten koleżka z Porto też przyjdzie;)
ale będzie siła rażenia;)
Martwią tylko te wszystkie rotacje, strasznie dużo tego.
Do podstawy panowie Dybala-Khedira-lewy obrońca, Of. pomocnik i na tym kończmy!!!.
I tak będzie ciężko wszystko zgrać.
- aras
- Juventino
I to by wiele wyjaśniało. Jeszcze tylko prawego obrońcę i mercato przy dobrych wiatrach może okazać się wzmocnieniem. Chodź jeszcze nikogo nie kupiliśmy więc nie chwalmy dnia przed zachodem.
Za ofensywnego pomocnika do rotacji z np. Draxlerem może grać Dybala czy Coman.
Za ofensywnego pomocnika do rotacji z np. Draxlerem może grać Dybala czy Coman.
- mrozzi
- Juventino
Nie wiem, czy dobre, skoro zakłada zakup jednego z trójki piłkarzy grających na zupełnie innych pozycjach.sebatiaen pisze:Marchetti to dobre żródło?
Bo on podaje że niby jednego z trójki Cuadrado-Draxler-Alex Sandro kupimy.

Obecnie każdy dziennikarz mądry i wypowiada się na tematy, o których nie ma pojęcia - coś tam powiem, może się sprawdzi.
- wojczech7
- Juventino
Kurde, ludzie, nauczcie się podawać jakieś źródła.Adrian27th pisze:Niby Draxler juz nasz, a nasi nie chca oglaszac sprzedazy Vidala zeby akcje na gieldzie nie polecialy o.O
Co to znaczy: " niby Draxler już nasz"? Według kogo, Ciebie? Krystyny z gazowni? :doh:
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- jakku1
- Juventino
Zahor, ty trollu!zahor pisze:jakku1 pisze:Draxler za caly sezon 13/14 w Bundeslidze mial srednia 7.70 na whoscored.

Wyniki sondy "na trequartiste" na juventuz.com:
Telewizja Sky przed chwila podala, ze znow zainteresowalismy sie Rabiotem.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113