Mercato (Lato 2016)
- Vincitore
- Juventino
Marotta: Nie jesteśmy w stanie zapłacić klauzuli za Higuaina, żadne negocjacje nie mają miejsca
Liczyłem chociaż na jakieś igrzyska, że do samego wieczora sytuacja się kilkukrotnie zmieni jak w kalejdoskopie, a tutaj od razu headshot i koniec historii.
HiguainDay oceniam na 2/10, za zdjęcie Marotty z paczką kasy na jakimś obsikanym chodniku w Rzymie.
Liczyłem chociaż na jakieś igrzyska, że do samego wieczora sytuacja się kilkukrotnie zmieni jak w kalejdoskopie, a tutaj od razu headshot i koniec historii.
HiguainDay oceniam na 2/10, za zdjęcie Marotty z paczką kasy na jakimś obsikanym chodniku w Rzymie.
- pumex
- Juventino
Jedyne co mnie tak naprawdę martwi po rzekomych rozmowach na linii Marotta - De Laurentiis, to że prawdopodobnie nici z opchnięcia do Kampanii Pereyry. Na Zazę pewnie jakiegoś kupca znajdziemy, ale z opchnięciem Argentyńczyka może być nie lada problem.

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Wiem, że dzisiaj wszyscy ekscytowali się Higuainem, ale czy też nie dziś mieliśmy się czegoś więcej dowiedzieć w temacie Gabigola? 

Chętni się pewnie na niego znajdą. Pytanie, czy sam Roberto nie będzie wybrzydzał. Oby nie było z nim jak z Melo i Islą.pumex pisze:Jedyne co mnie tak naprawdę martwi po rzekomych rozmowach na linii Marotta - De Laurentiis, to że prawdopodobnie nici z opchnięcia do Kampanii Pereyry. Na Zazę pewnie jakiegoś kupca znajdziemy, ale z opchnięciem Argentyńczyka może być nie lada problem.
- Cabrini_idol
- Juventino
“Yes, there’s no negotiation for Higuain,” Marotta said after the Lega Serie A meeting, as reported by SportMediaset.
“De Laurentiis said we won’t pay the release clause? I’d say yes, that’s how it is. I’d say yes, absolutely.
“It’s a closed subject. For now. There’s no negotiation with Napoli. I won’t add anything else.
“Will we replace Alvaro Morata? Well yes, we will.” - Beppe Marotta
“De Laurentiis said we won’t pay the release clause? I’d say yes, that’s how it is. I’d say yes, absolutely.
“It’s a closed subject. For now. There’s no negotiation with Napoli. I won’t add anything else.
“Will we replace Alvaro Morata? Well yes, we will.” - Beppe Marotta
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2016, 18:16 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- kawek
- Juventino
I w temacie Pjacy w niedziele mówiono o zamknięciu transakcji we wtorek dzisiaj mignelo mi coś ze jednak srodavitoo pisze:Wiem, że dzisiaj wszyscy ekscytowali się Higuainem, ale czy też nie dziś mieliśmy się czegoś więcej dowiedzieć w temacie Gabigola?
Jak ktoś już wspomnial sprawa przypomina niedoszły transfer Iturbe
- Vincitore
- Juventino
Pjaca to akurat już pewniak, do czwartku zostanie piłkarzem Juventusu, nic nieoczekiwanego tutaj się już nie wydarzy.kawek pisze:I w temacie Pjacy w niedziele mówiono o zamknięciu transakcji we wtorek dzisiaj mignelo mi coś ze jednak srodavitoo pisze:Wiem, że dzisiaj wszyscy ekscytowali się Higuainem, ale czy też nie dziś mieliśmy się czegoś więcej dowiedzieć w temacie Gabigola?
Jak ktoś już wspomnial sprawa przypomina niedoszły transfer Iturbe
Warto też odnotować, że z dniem w którym wygraliśmy walkę o Pjacę, było wiadomo, że Cuadrado do nas nie wróci. Tak jak przypuszczałem - Cuadrado mógł świetnie się czuć w Juventusie, ale wystarczył jeden telefon Conte, naobiecywane cuda na kiju i już Cuadrado nas tak bardzo nie kocha.

Jeszcze ku pokrzepieniu serc - Marotta powiedział, że na bank ściągniemy następce Moraty, więc nie peniać panowie, jeszcze będzie ciekawie w tym okienku. :papa:
- Kucharius1
- Juventino
W sumie to i dobrze, skoro zawodnik ten nie wytrzymuje presji to nie wiadomo jak podziałał na niego transfer za taką kwotę.
Kto teraz w rozpisce dziennikarzy? Cavani, Sanchez, Benzema, Icardi.
Kto w notesie Beppe? Dalej nie wiadomo.
PS. Nie ma Igłaina, Lm w plecy oneone111one111!!!
Kto teraz w rozpisce dziennikarzy? Cavani, Sanchez, Benzema, Icardi.
Kto w notesie Beppe? Dalej nie wiadomo.
PS. Nie ma Igłaina, Lm w plecy oneone111one111!!!
Cabrini_idol pisze: “It’s a closed subject. For now. There’s no negotiation with Napoli. I won’t add anything else.
Ciekawe czy to są dokładne słowa Marotty :spiteful:
Spokojnie, na tym jeszcze nie koniec, jeśli chodzi o Topa na pozycji prima punta

edit.
Jakie źródło podawało o smsie Higuaina: "Zapłacą klauzulę, jestem szczęśliwy"?
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Musialbys przewertowac forum i znalezc moj wpis, bo nie pamietam zrodla, z ktorego wrzucalem. Byl to jakis dziennikarz ze srodowiska Napoli.Cobra pisze: Jakie źródło podawało o smsie Higuaina: "Zapłacą klauzulę, jestem szczęśliwy"?
Kamien z serca, serio. Uwazam, ze Higuain zagwarantowalby olbrzymi skok jakosci w naszym ataku, to jedna z najlepszych "9", ale jednak kwota transferu przerazala. Caly czas tlumaczylem sobie jednak, ze zarzad z cala pewnoscia wszystko przeanalizowal, przemyslal i my powinnismy jedynie zaufac. Nie da sie jednak ukryc, ze prawie 100 mln za 29-latka, ktory do konca kontraktu ma 2 lata i faktycznie zawodzil w tych najbardziej kluczowych momentach to absurd.
Marotta zapewnil, ze zastapimy kims Morate, ale automatycznie pojawia sie pytanie, jakiego formatu bedzie to zawodnik.
- LukaszJuve
- Juventino
Przecież przyjdzie Pjaca i to on będzie tym grajkiem za Moratę.
Fino alla fine.
- LukaszJuve
- Juventino
Przecież przyjdzie Pjaca i to on będzie tym grajkiem za Moratę.
Fino alla fine.
- Vincitore
- Juventino
Pjaca przychodzi za Cuadrado, musimy mieć zawodnika do 4-3-3, to gracz lepiej operujący bliżej linii bocznej, jako Second Striker jest przewidziany z konieczności.LukaszJuve pisze:Przecież przyjdzie Pjaca i to on będzie tym grajkiem za Moratę.
Higuain byłby spoko, ale
a) nie za takie pieniądze
b) w Serie A raczej byłby nam niepotrzebny
c) w Europie niczego by nie zagwarantował
Niemniej jednak to ciągle TOP5 "9" na świecie i skłamałbym gdybym powiedział, że nie układałem sobie w głowie Juventusu z nim w ataku.