Mercato (Lato 2016)
- Ivory
- Juventino
I zapewne w tym okienku nie dostanie go. Tak jak dopiero po upływie 2 sezonów fani doczekali się wreszcie TOP-a do ataku jakim był Tevez, tak teraz Marotta będzie całe marcato łudził publikę i trenera w sprawie trequartisty, składając nieprzekonujące oferty (tym razem mając pieniądze). Skończy się tak, że na pozycji 3/4 będą grali gracze, będący raczej imitacjami trequartisty (Pereyra, Guarin*, czasem Pogba/Dybala).RICTOR pisze:I teraz osobista opinia. Allegri powinien dostać swojego kreatywnego piłkarza na pozycję 3/4-sty i jak nie dostanie to będzie duży minus dla Marotty i kierownictwa.
Tak jak napisałem kilka postów wcześniej, zarząd klubu ma alergię na sprowadzanie świetnych i pasujących zawodników na wymienione pozycje (3/4, LO, PO, skrzydłowi) i na nie zadowala się propozycjami low-costowymi (Giaccherini, Romulo, Evra, Coman etc.), albo też defensywni pomocnicy pełnią te role: Asamoah i Padoin grają bocznych obrońców, a Marchisio i Vidal byli wystawiani na 3/4. Oni po prostu wolą wydać te 15-mln na szóstego/siódmego uniwersalnego, defensywnego pomocnika albo środkowego obrońcę, który zabezpiecza rotację, lecz rozstrzygnąć meczu na "nie swojej pozycji" to on w zasadzie nie potrafi. Mówię wam, Marotta skwapliwie wykorzysta pretekst kontuzji Khediry do pozyskania środkowego pomocnika twierdząc, że nowy nabytek w zasadzie jest trequartistą (już tak mówił o Witselu).

- kamil-8853
- Juventino
NA stronce Man City (oczywiście nie na oficjalnej) powołującą się na tribalfootball piszą że lada moment złożymy ofertę za Nasriego, o dziwo cytując "Razem z Samirem do klubu miałby dołączyć Henrikh Mkhitaryan z Dortmundu" źródło nie jest jakieś oszałamiające więc weźmy na wstrzymanie.
Co do Draxlera jak napisał ktoś wyżej - Juve liczy ze wola piłkarza przekona działaczy do zejścia z ceny bo sam Julian chce do nas dołączyć. Cóż wychodzi po raz kolejny "frajerstwo" z naszej strony
Vidal chciał odejść do Bayernu i nasi zaakceptowali ofertę Niemców (według mnie jak i pewnie 3/4 osób na forum zbyt niską) widać Schalke nie ma takiego zamiaru i sprzeda (o ile sprzeda) go na swoich warunkach.
Telenoweli ciąg dalszy .....
Co do Draxlera jak napisał ktoś wyżej - Juve liczy ze wola piłkarza przekona działaczy do zejścia z ceny bo sam Julian chce do nas dołączyć. Cóż wychodzi po raz kolejny "frajerstwo" z naszej strony

Telenoweli ciąg dalszy .....
- annihilator1988
- Juventino
Wczoraj pisałem, że piłkarz Dortmundu zaprzeczył doniesieniom bułgarskich mediów. Od przeszło tygodnia poruszany jest temat Francuza i pewnie to on dojdzie.kamil-8853 pisze:NA stronce Man City (oczywiście nie na oficjalnej) powołującą się na tribalfootball piszą że lada moment złożymy ofertę za Nasriego, o dziwo cytując "Razem z Samirem do klubu miałby dołączyć Henrikh Mkhitaryan z Dortmundu" źródło nie jest jakieś oszałamiające więc weźmy na wstrzymanie.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Cabrini_idol
- Juventino
Zostaniemy klubem peryferyjnym dla MC. Na Tevezie wyszliśmy dobrze a w zasadzie bardzo dobrze, zobaczymy jak będzie z Nasrim.
Osobiście nie cierpię go. Pamiętam filmik kibiców Arsenalu po tym jak poszedł za hajsem do MC.
Osobiście nie cierpię go. Pamiętam filmik kibiców Arsenalu po tym jak poszedł za hajsem do MC.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 26 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Tez goscia nie lubie, taki rozwydrzony dzieciak. Po tej akcji z Deschampsem to juz w ogole. Juz chyba lepszy ten niepewny Draxler, niz zaczynajace sie pojawiac wynalazki. Ciekawi mnie ten Gotze, cos mi tu nie gra, te wywiady, relacje z Guardiola...
- zabekmj23
- Juventino
Czyli zaczyna się szukanie na oślep,bierzemy ochłapy od szejków a jak przychodzi domkniecie jakiegoś sensownego gracza to pojawiają się schody nie do przejścia.
Tak jak pisałem chyba tydzień temu o Drexlerze raczej możemy zapomnieć( za kasę która sie pojawia w mediach) nie wspominając Goetze czy Isco .Marotta przyzwyczaił nas ze drużynę składa do polowy lipca później są ruchy korygujące i łatające dziury przez kontuzje.
Nigdy nie dokończył żadnej sagi dobrego zawodnika na nasza korzyść.
Późnym sierpniem za jego kadencji nie przyszedł nikt znaczący do 11 chyba ze o kimś zapomniałem.
Także raczej zostaniemy z ochłapami i tym co mamy.A Max drugi sezon się nie może doczekać klasycznego 3/4
Nasriego nie lubię chłop mi w ogóle nie pasuje do nas.Wiec pewnie do nas przyjdzie.
Tak jak pisałem chyba tydzień temu o Drexlerze raczej możemy zapomnieć( za kasę która sie pojawia w mediach) nie wspominając Goetze czy Isco .Marotta przyzwyczaił nas ze drużynę składa do polowy lipca później są ruchy korygujące i łatające dziury przez kontuzje.
Nigdy nie dokończył żadnej sagi dobrego zawodnika na nasza korzyść.
Późnym sierpniem za jego kadencji nie przyszedł nikt znaczący do 11 chyba ze o kimś zapomniałem.
Także raczej zostaniemy z ochłapami i tym co mamy.A Max drugi sezon się nie może doczekać klasycznego 3/4
Nasriego nie lubię chłop mi w ogóle nie pasuje do nas.Wiec pewnie do nas przyjdzie.
- jakku1
- Juventino
Masz racje, co do napastnika, ale roznica jest taka, ze napastników jest/było do wyciagniecia calkiem sporo. Higuain okazal sie cholernie drogi, Joveticia wzielo City, to my sobie przygruchalismy Teveza.Ouh_yeah pisze: To, że chcemy kupić trequartistę, nie znaczy, że musi to być koniecznie Draxler/Goetze. Dwa lata temu wszyscy wiedzieli, że chcemy napastnika. Jeździli do Madrytu gadać o Higuainie, chcieli kupić JoJo, wszystko było w gazetach, było na konferencjach (chcemy JoJo, ale Viola nie chce nam go sprzedać), a jakoś udało się kupić napastnika i to całkiem niezłego :oops:
Nie twierdzę, że wszystko idzie zgodnie z planem, bo widać, że plan jest bardzo... ekhm, elastyczny. Wygląda to dość marnie, ale być może wreszcie będzie jakieś okienko, w którym będzie mocny finisz.
Natomiast z trequartista jest ten problem, ze graczy o takim profilu jest na rynku bardzo, bardzo niewielu. Zrobienie jednego z nich naszym glownym celem transferowym i podanie tego do publicznej wiadomosci to jest głupota.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 26 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
jakku Chyba ze chce sie odwrocic uwage od innego celu,ale to raczej nie w stylu Marotty, a druga sprawa to taka ze Schalke samo poingormowalo o naszym zainteresowaniu. Mam nadzieje ze nie skonczy sie jak zawsze, czyli z alternatywami 

- Haris
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ja się wcale nie źdźiwię jak za rok, dwa Max powie coś takiego : "Doprowadziłem was do do finału LM, wygrałem wam upragniony Puchar Włoch, a wy od kilku lat nie potraficie ściągnąć jednego, jedynego zawodnika o którego proszę. Gdzieś mam taką robotę."
Miejmy nadzieję, że do tego nie dojdzie, ale moim zdaniem taki scenariusz jest realny.
Wracając jeszcze do Draxlere, nasza oferta jest tak samo poważna jakby Sevilla miała nam teraz zaoferować 3 miliony za Llorente + 10 mln bonusów jeśli ten strzeli 15 bramek.
Miejmy nadzieję, że do tego nie dojdzie, ale moim zdaniem taki scenariusz jest realny.
Wracając jeszcze do Draxlere, nasza oferta jest tak samo poważna jakby Sevilla miała nam teraz zaoferować 3 miliony za Llorente + 10 mln bonusów jeśli ten strzeli 15 bramek.
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
W aktualnej sytuacji, nie psioczyłbym aż tak bardzo na Nasriego, oczywiście również nie jest on dla mnie szczytem marzeń, ale aktualnie na pozycji 3/4 i tak podniósłby nasz poziom. Problem z nim jest taki, że raczej nie wzniesie się na wyższy poziom i będziemy się z nim bujać na kluczowej pozycji przez parę lat...
Myślę, że Marotta woli czasem rok przeczekać niż płacić za kogoś więcej niż zaproponuje i dlatego nasze sagi transferowe kończą się zawsze niepowodzeniem. W tym przypadku zdziwiłbym się gdyby miało być inaczej.
Myślę, że Marotta woli czasem rok przeczekać niż płacić za kogoś więcej niż zaproponuje i dlatego nasze sagi transferowe kończą się zawsze niepowodzeniem. W tym przypadku zdziwiłbym się gdyby miało być inaczej.
- Vincitore
- Juventino
A wówczas mądry Marotta w bardzo prosty i szybki sposób go zripostuje, oznajmiając, że sprowadził mu 22-23, dzięki którym mu się to udałoHaris pisze:Ja się wcale nie źdźiwię jak za rok, dwa Max powie coś takiego : "Doprowadziłem was do do finału LM, wygrałem wam upragniony Puchar Włoch, a wy od kilku lat nie potraficie ściągnąć jednego, jedynego zawodnika o którego proszę. Gdzieś mam taką robotę."

Zresztą - Maxowi w lecie 2012 wymieniono Ibre, T. Silve, Cassano i Van Bommela na Zapatę, Pazziniego i innych asów tego typu i odszedł dopiero gdy go zwolniono.
Nasriego nie chcę, może nawet wniósłby jakąś jakość, ale ma w sobie coś odrzucającego.
- Haris
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ehh teraz tak na spokojnie bo pod ręką mam właśnie zaparzaną melisse. (chociaż to nie pomaga, jestem bardziej agresywny niż zazwyczaj
) Od zawsze mam wrażenie, że transfery, które robi Beppe mają w sobie niesamowitą ilość szczęścia, szczęścia które prędzej czy później musi się skończyć. Bo kogo sprowadził nam Marotta kto gwarantowałby nam jakoś?
Pirlo? Przecież był podstarzały i wypalony.
Vidala? Niby grał dobrze w Bayerze, ale nie było gwarancji, że odpali u nas.
Jedyna szansa na sprowadzenie kogoś z "topu" to odkupienie za drobniaki niechcianej zabawki od bogatych klubów (czyt. Tevez)

Pirlo? Przecież był podstarzały i wypalony.
Vidala? Niby grał dobrze w Bayerze, ale nie było gwarancji, że odpali u nas.
Jedyna szansa na sprowadzenie kogoś z "topu" to odkupienie za drobniaki niechcianej zabawki od bogatych klubów (czyt. Tevez)
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3