Liga Mistrzów 2011/12
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
dokładnie, jeśli ktoś pisze "barca i tak by wygrała" to jest kompletnym ignorantemOuh_yeah pisze:karny w najważniejszym momencie spotkania, kilka minut po wyrównującym golu, który dawał awans Milanowi, nie ma według Ciebie znaczenia?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- @D@$
- Juventino
Ale ludzie bądźmy konsekwentni. Jak sędzia nie gwizdnął po golu Muntariego to zgodnie stwierdziliśmy, że wcale nie musiałoby tak się skonczyć że Mialn by wygrał gdyby było 2:0 a teraz nagle płacze że Milan by awansował.Maly pisze:dokładnie, jeśli ktoś pisze "barca i tak by wygrała" to jest kompletnym ignorantemOuh_yeah pisze:karny w najważniejszym momencie spotkania, kilka minut po wyrównującym golu, który dawał awans Milanowi, nie ma według Ciebie znaczenia?
Dobra o tej konkretnej sytuacji się nie wypowiadam bo nie widziałem wyraźnie, ma ktoś może linka do akcji przed karnym? Bo na skrótach znalazłem tylko samą jedenastkę.
@Maly jesteś mistzrem szukania teorii spiskowych dodatkowo widać że znalazłeś sobie kompana.Maly pisze:nie powoli tylko od kilku lat... ;]Nedved1983 pisze:LM powoli zaczyna przypominać farsę, zdalnie sterowaną farsę
Zgadzam się z @Pluto, że to dopiero ironia losu, że Milan odpada po karnych.
Cokolwiek się wczoraj nie wydarzyło (przyznam że widziałem tylko fragmentami), to kto jak to ale ten pan się nie powinien wypowiadać co do karnych, skoro tyle razy w tym sezonie "naciągał sytuacje" by "pomóc" sędziemu w podjęciu decyzji. Może i nawet mi żal kilku graczy Milanu, bo to jednak przykre odpaść w takich sytuacjach z LM, ale na pewno nie Ibry. Nie byłoby chyba nic smutiniejszego niż widzieć tę gębę z pucharem w ręku.
@pumex - przed wszystkim Juve musi otrzymać formę z ostatnich trzech meczów, jak Milan poczuje presję, to coś pogubią.
@Maly - zrobił to co robi Milan w tym sezonie, wykorzystał przytrzymanie koszulki itp. Oczywiście prawidłową reakcją sędziego byłoby może nawet upomnienie Nesty, ale jednak powtórka rożnego a nie karny.
Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2012, 11:50 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.
- pumex
- Juventino
No i koniec przygody Milanu w LM. Naprawdę ciekawy jestem, jak podziała to na postawę Rossonerich w lidze. Myślę, że są na tyle doświadczonym i wyrachowanym zespołem, że naprawdę wszystko zrobią, żeby utrzymać przewagę nad nami i o jakimś dołku psychicznym raczej nie będzie mowy. Zresztą... patrzmy tylko i wyłącznie na siebie.
Oczywiście możemy w nieskończoność dyskutować o wczorajszym karnym. Był, czy nie był... ale jak weźmie się poprawkę na ewidentną jedenastkę niepodyktowaną w Mediolanie, to okazuje się, że liczba pomyłek po obu stronach jest podobna.
Trochę denerwujące jest biadolenie Guardioli, że gdy tylko obrońca ciągnie za koszulkę napastnika, powinien być karny. W takim przypadku w każdym meczu mielibyśmy festiwal... nie ważne..
Dziś mam nadzieję na ciekawy pojedynek Chelsea z Benficą, może jakaś dogrywka, jakieś karne...

Oczywiście możemy w nieskończoność dyskutować o wczorajszym karnym. Był, czy nie był... ale jak weźmie się poprawkę na ewidentną jedenastkę niepodyktowaną w Mediolanie, to okazuje się, że liczba pomyłek po obu stronach jest podobna.
Trochę denerwujące jest biadolenie Guardioli, że gdy tylko obrońca ciągnie za koszulkę napastnika, powinien być karny. W takim przypadku w każdym meczu mielibyśmy festiwal... nie ważne..
Dziś mam nadzieję na ciekawy pojedynek Chelsea z Benficą, może jakaś dogrywka, jakieś karne...

Trzymajmy kciuki, żeby tak było@D@$ pisze:@pumex - przed wszystkim Juve musi otrzymać formę z ostatnich trzech meczów, jak Milan poczuje presję, to coś pogubią.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
A kto mówi, że Milan by awansował gdyby nie ten karny?@D@$ pisze:Ale ludzie bądźmy konsekwentni. Jak sędzia nie gwizdnął po golu Muntariego to zgodnie stwierdziliśmy, że wcale nie musiałoby tak się skonczyć że Mialn by wygrał gdyby było 2:0 a teraz nagle płacze że Milan by awansował.
Gdyby sędzia uznał gola z Juventusem albo wczoraj nie zagwizdał tego karnego to Milan na pewno miałby łatwiej. Tyle. W obu sytuacjach mają prawo czuć się poszkodowani.
Właśnie wczoraj przyszło mi do głowy, że teoretycznie najsłabsza z całego grona Chelsea może sprawić niespodziankę.Łoles pisze:Z drużyn które zostały będe kibicował chelsea, z sentymentu do Di Matteo.
Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2012, 11:31 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łoles
- Juventino
Mi obojętne kto w tym roku wygra lm, byle nie była to barcelona.
Może wtedy skończy sie nad nia fapania jezeli nie wygra LM i ligi hiszpańskiej.
Z drużyn które zostały będe kibicował chelsea, z sentymentu do Di Matteo.
Może wtedy skończy sie nad nia fapania jezeli nie wygra LM i ligi hiszpańskiej.
Z drużyn które zostały będe kibicował chelsea, z sentymentu do Di Matteo.
i tego im własnie zyczęOuh_yeah pisze: Właśnie wczoraj przyszło mi do głowy, że teoretycznie najsłabsza z całego grona Chelsea może sprawić niespodziankę.
Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2012, 12:40 przez Łoles, łącznie zmieniany 1 raz.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Maly
- Juventino
nie wiem co ustaliliście ale ja nie brałem udziału w dyskusji ;] ponadto uważam, że wtedy z tak grającym Milanem i wyniku 2-0 niewiele byśmy wtedy zrobili, nie ma to jednak znaczenia bo także tu nie piszę, że Milan by awansował, piszę, że barcelonie kolejny raz w rażący sposób pomagają sędziowie, ich sukcesy to sukcesy sędziów, meczów nie wygrywa się posiadaniem piłki tylko zdobywaniem goli o czym wielu z was zapomina, a nie powinno pamiętając doskonale mecz z Genoą@D@$ pisze:Ale ludzie bądźmy konsekwentni. Jak sędzia nie gwizdnął po golu Muntariego to zgodnie stwierdziliśmy, że wcale nie musiałoby tak się skonczyć że Mialn by wygrał gdyby było 2:0 a teraz nagle płacze że Milan by awansował.
mylisz się, to one znajdują mnie@D@$ pisze:@Maly jesteś mistzrem szukania teorii spiskowych

http://www.101greatgoals.com/gvideos/wa ... barcelona/@D@$ pisze:ma ktoś może linka do akcji przed karnym?
jedno ujęcie ale powinno wystarczyć - widać że Nesta trzyma aktora, w zasadzie widać też że aktor także trzyma Nestę ciągnąc go za sobą o czym w studio mówił Kowalewski (bo niby gdzie jest jego prawa ręka?), widać że Pujol łapie Nestę i widać że zdarzenie ma miejsce PRZED wprowadzeniem piłki do gry co dyskwalifikuje w ogóle rozmowy o tym czy karny się należał czy nie bo zwyczajnie nie mógł być podyktowany, nie widać jedynie gdzie poleciała piłka a poleciała na długi słupek, dokładniej 2-4 metry za pole bramkowe
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Dtmiu
- Katalończyk
Ja co do komentarzy pomeczowych to odpowiem tylko krótko słowami Guardioli: "...Jeśli ktoś mówi, że coś nam podarowano, to niech tak mówi, ale my milczeliśmy kiedy tydzień temu nie przyznano nam karnego, a Abbiati nie zobaczył możliwej czerwonej kartki”
- pumex
- Juventino
Tutaj masz pełną rację. Tak jak pisałem wcześniej, Milan może czuć się pokrzywdzony, ale narzekając niech pamięta o prezencie w Mediolanie, który jeszcze bardziej utrudniłby awans ekipie AllegriegoDtmiu pisze:Ja co do komentarzy pomeczowych to odpowiem tylko krótko słowami Guardioli: "...Jeśli ktoś mówi, że coś nam podarowano, to niech tak mówi, ale my milczeliśmy kiedy tydzień temu nie przyznano nam karnego, a Abbiati nie zobaczył możliwej czerwonej kartki”

- Dtmiu
- Katalończyk
Wiadomo, każdy ma inne spojrzenie na sprawę. Ja uważam że Milan został wczoraj oszukany i powinno być 2:2 ale tym samym tokiem rozumowania mogę stwierdzić że w pierwszym meczu było 0:1. Wczoraj zresztą byłem strasznie zły i nie cieszyłem się nawet zbytnio z awansu, dzisiaj już mi trochę przechodzi. Uwierzcie że ogromna część fanów Barcy, w tym ja, wolałaby by obyło się bez tego typu rzeczy, nawet jeśli miałoby to zaważyć na wyniku. Takie kontrowersje zabierają całą radość ze świętowania dokonań. Ale co zrobić. Liczę że pozostałe 2/3 mecze będą czyste.
- Machnes
- Juventino
Pełna zgoda! Ale no musisz wiedzieć, że krzywdy wyrządzone Milanowi zawsze są wazniejsze i bardziej krzywdząceDtmiu pisze:Wiadomo, każdy ma inne spojrzenie na sprawę. Ja uważam że Milan został wczoraj oszukany i powinno być 2:2 ale tym samym tokiem rozumowania mogę stwierdzić że w pierwszym meczu było 0:1. Wczoraj zresztą byłem strasznie zły i nie cieszyłem się nawet zbytnio z awansu, dzisiaj już mi trochę przechodzi. Uwierzcie że ogromna część fanów Barcy, w tym ja, wolałaby by obyło się bez tego typu rzeczy, nawet jeśli miałoby to zaważyć na wyniku. Takie kontrowersje zabierają całą radość ze świętowania dokonań. Ale co zrobić. Liczę że pozostałe 2/3 mecze będą czyste.

- Maly
- Juventino
jeśli Chelsea nie postawi zbyt ciężkich warunków to będą, w przeciwnym razie raczej będziesz zmuszony kolejny raz oglądać sędziowską szopkę (ew katalońską w wykonaniu aktorów z jakimś pucharkiem na piersi którego jak żyje nigdy wcześniej nie widziałem)Dtmiu pisze:Liczę że pozostałe 2/3 mecze będą czyste.
aha jako fan barcy będziesz wiedział więc powiedz nam kiedy ostatnio barcelona wykonywała rzuty rożne wrzucając piłkę w pole karne a nie na krótko... ew jak często w tym sezonie (lub ostatnich czterech)
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Dtmiu
- Katalończyk
Wcale nie tak rzadko jak Ci sie wydaje. Na moje oko to może koło 60-75% rożnych jest bitych na krótko więc praktycznie w każdym meczu jest przynajmniej jeden bity w pole karne, ale zazwyczaj więcej. Chociaż przyznam Ci się że nie zwracałem na to dotychczas za bardzo uwagi, ale jeśli mnie pamięć nie myli to jest tak jak napisałem.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Pomijając już to jak często Barca wrzuca piłkę.
Puyola nie obchodzi piłka, Busquets próbuje się urwać ale tuż przed wykonaniem rogu wiadomo że mu się nie udaje, Pique bez werwy stoi sobie na krótkim słupku, obok niego dwóch Milanistów a Xavi wrzuca dalej, gdzieś do Messiego.
Czy ten róg miał w ogóle jakiś sens?
Puyola nie obchodzi piłka, Busquets próbuje się urwać ale tuż przed wykonaniem rogu wiadomo że mu się nie udaje, Pique bez werwy stoi sobie na krótkim słupku, obok niego dwóch Milanistów a Xavi wrzuca dalej, gdzieś do Messiego.
Czy ten róg miał w ogóle jakiś sens?
- Dante93
- Juventino
Jeden z nielicznych głosów rozsądku w temacie wczorajszego meczuDtmiu pisze:Wiadomo, każdy ma inne spojrzenie na sprawę. Ja uważam że Milan został wczoraj oszukany i powinno być 2:2 ale tym samym tokiem rozumowania mogę stwierdzić że w pierwszym meczu było 0:1. Wczoraj zresztą byłem strasznie zły i nie cieszyłem się nawet zbytnio z awansu, dzisiaj już mi trochę przechodzi. Uwierzcie że ogromna część fanów Barcy, w tym ja, wolałaby by obyło się bez tego typu rzeczy, nawet jeśli miałoby to zaważyć na wyniku. Takie kontrowersje zabierają całą radość ze świętowania dokonań. Ale co zrobić. Liczę że pozostałe 2/3 mecze będą czyste.

Tak jak mówisz, można przyjąć, że bez tej ewidentnej pomyłki, Milan dałby rade te spotkanie jakoś zremisować. Ale jeżeli już sie bawimy w prorokowanie trzeba dodać, że jeżeli sędzia nie popełnił by błedu z karnym (albo raczej z jego brakiem) w Mediolanie, Barcelona najpewniej by wygrała.
Tak czy inaczej, jeżeli bawimy sie w spekulacje to i tak ten dwumecz skończył sie tak, jak powinien.
Co nie zmienia oczywiście mojego stosunku do sprawy karnych z kapelusza

- wojczech7
- Juventino
Jak wcześniej wspominałem meczu nie oglądałem i po wszystkich komentarzach w tym temacie odnośnie "przepychania Barcelony w LM" spodziewałem się totalnej szopki w wykonaniu sędziego przy tym drugim karnym. Potem obejrzałem ten materiał:
I guzik prawda, że tego typu sytuacji jest masa w każdym meczu. Za bardzo generalizujecie, w mojej opinii. Jeśli natomiast są i sędzia to widzi - zazwyczaj wskazuje na wapno.
Może to wina tego "jednego ujęcia", ale dla mnie ten karny na pewno nie jest z kapelusza. Głupie zachowanie Nesty, sędzia miał prawo podyktować jedenastkę.Maly pisze:http://www.101greatgoals.com/gvideos/wa ... barcelona/
jedno ujęcie ale powinno wystarczyć
I guzik prawda, że tego typu sytuacji jest masa w każdym meczu. Za bardzo generalizujecie, w mojej opinii. Jeśli natomiast są i sędzia to widzi - zazwyczaj wskazuje na wapno.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."