Juventus Stadium
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Racja, a co by nie mówić tam przychodzi ludzi na mecze co nie miara.blackadder pisze:Zresztą Chelsea, City czy Liverpool też grają na stadionach o pojemności poniżej 50k i jakoś nikt tam nie płacze.
40tys jest ok, bolą tylko te przepisy UEFA co do rozgrywania finału LM czy LE.
No i z drugiej strony sami sobie są winni kibice, którzy wcześniej nie przychodzili. Stadion ma być dla tych najbardziej przywiązanych do klubu, a nie dla turystów jak w Barcelonie. I z tego się cieszę.
nowe foty http://fcjuventustorino.blogspot.com
Zaczęli już montować brakujące poszycie dachu w narożnikach.
FORZA JUVE!!!
- 'Kun'
- Juventino
Mam pytanie - jest jakieś oficjalne info, wypowiedź kogos kompetentnego na temat tych lin od kablówki w naroznikach? Czy tylko takie spekulacje?
Prawde powiedziawszy to ja wciaz wierze, iz one znikna wraz z pojawieniem sie murawy i wykonczenia calosci stadionu
Tak chodzi mi "liny napinające" i [teraz uwaga] chciałbym jakieś linki potwierdzające Twoje
Prawde powiedziawszy to ja wciaz wierze, iz one znikna wraz z pojawieniem sie murawy i wykonczenia calosci stadionu

Aleś pomógł. Widzę, że muszę mówić drukowanymi literami.Jeśli mówisz o stalowych linach 'napinających' konstrukcję to one zostaną na bank, nie wiem jakie kable są od kablówki ?
Tak chodzi mi "liny napinające" i [teraz uwaga] chciałbym jakieś linki potwierdzające Twoje
Skąd to wiesz? Na forum ktoś napisał, czy z normalnego źródła?one zostaną na bank
Człeniu, jak nie potrafisz wykonać mojej prośby to nie pisz głupot cytując moje słowa. Nie tego chciałem, prawda?Powiedz mi chłopie co to za różnica dla Ciebie, jak stadion i tak będziesz w telewizji oglądał, a kamery są w takim miejscu, że i tak Ci liny nie będą zasłaniać.
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2011, 23:06 przez 'Kun', łącznie zmieniany 2 razy.

- Gość
Jeśli mówisz o stalowych linach 'napinających' konstrukcję to one zostaną na bank, nie wiem jakie kable są od kablówki ?'Kun' pisze:Mam pytanie - jest jakieś oficjalne info, wypowiedź kogos kompetentnego na temat tych lin od kablówki w naroznikach? Czy tylko takie spekulacje?
Prawde powiedziawszy to ja wciaz wierze, iz one znikna wraz z pojawieniem sie murawy i wykonczenia calosci stadionu![]()
- Bandiera_Rossa
Powiedz mi chłopie co to za różnica dla Ciebie, jak stadion i tak będziesz w telewizji oglądał, a kamery są w takim miejscu, że i tak Ci liny nie będą zasłaniać.'Kun' pisze:Mam pytanie - jest jakieś oficjalne info, wypowiedź kogos kompetentnego na temat tych lin od kablówki w naroznikach? Czy tylko takie spekulacje?
Prawde powiedziawszy to ja wciaz wierze, iz one znikna wraz z pojawieniem sie murawy i wykonczenia calosci stadionu![]()
- kun10
- Juventino
Koledzie chodzi właśnie o te liny.jarecki.k pisze:Jeśli mówisz o stalowych linach 'napinających' konstrukcję to one zostaną na bank, nie wiem jakie kable są od kablówki ?'Kun' pisze:Mam pytanie - jest jakieś oficjalne info, wypowiedź kogos kompetentnego na temat tych lin od kablówki w naroznikach? Czy tylko takie spekulacje?
Ale to był taki żarcik sytuacyjny...
Chyba nie załapałeś ?
Stadion malina jeszcze tylko troche ponad miesiąc i otwarcie ;d
- blk01
- Juventino
Studiuję Budownictwo, to wam powiem na 100%, że liny muszą być, bo by konstrukcja nie była stabilna i by się zawaliło. Nie wiem jaki macie z nimi problem, ale na pewno nie znikną'Kun' pisze:Skąd to wiesz? Na forum ktoś napisał, czy z normalnego źródła?one zostaną na bank

http://euroislam.pl
Europa dla Europejczyków.
Europa dla Europejczyków.
- jarmel
- Redaktor
W niczym nie przeszkadzają, po prostu mają kolejny powód do narzekania.blk01 pisze:Gdyby liny nei były potrzebne, to nei byłoby tych dwóch masztów. koniec i kropka. Nie wiem w czym wam te liny przeszkadzają ?
Stadion zostanie otwarty z początkiem tego sezonu, a wiadomo już kiedy będzie otwarte te muzeum Juventusu, sklepiki itp? Bo chyba jakoś później?
A i ruszyło w końcu coś z nazwą? Cicho w tej sprawie, aż dziwne.
Hmm wydaje mi się, że gdzieś kiedyś mówiono, że otwarte będą poźniej.. albo może coś pokręciłemrh pisze:a to nie jest tak ze caly stadion wraz z muzeum ma byc otwarty z poczatkiem sezonu? tak to ma dzialac. inaczej sie zdziwie :twisted: to tak jakby oddac stadion bez sky box'ow a przeciez beda otwarte od poczatku:)

Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2011, 12:12 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.
#AllegriOut
- 'Kun'
- Juventino
Sorry, ale nikt z Was mi nie będzie mówił na co komu wolno narzekać, a na co nie. Mnie się liny nie podobają nie dlatego, że nie mam na co narzekać a dlatego, że nie było o nich mowy na żadnej z wizualizacji. Skoro, jak mówicie, liny są niezbędne to należało określić się 2 lata temu w projekcie.
I proszę - nie macie dowodów, że liny zostają/muszą być/miały być od początku to nie odpowiadajcie na moje posty w tym temacie.
ed,
Żaden ze mnie kozak - zapytałem najzwyczajniej w świecie czy ktoś może poprzeć swoje "liny zostają, ja wam to mówię, wiem to" jakimiś odnośnikami, a w odpowiedzi dostałem kilka durnych postów nieodpowiadających na moje pytanie.
Dwa - jestem związany z forum na tyle długo by wiedzieć, że ni[e]jaki "deszczowy" jest forumowym odpowiednikiem Dody, lubiącym robić z siebie skandalizującą bicz, a w rzeczywistości nie mogącym przestać płakać wieczorami po swoim majdanie.
I tak, jest dla mnie niebywale ważne czy w Juventusie idzie wszystko zgodnie z planem czy też po raz kolejny ktoś zawalił sprawę. Jeśli komuś jest obojętne spier... roboty w tak ważnej sprawie jak stadion to on powinien "poćwiczyć", nie ja.
I proszę - nie macie dowodów, że liny zostają/muszą być/miały być od początku to nie odpowiadajcie na moje posty w tym temacie.
ed,
Żaden ze mnie kozak - zapytałem najzwyczajniej w świecie czy ktoś może poprzeć swoje "liny zostają, ja wam to mówię, wiem to" jakimiś odnośnikami, a w odpowiedzi dostałem kilka durnych postów nieodpowiadających na moje pytanie.
Dwa - jestem związany z forum na tyle długo by wiedzieć, że ni[e]jaki "deszczowy" jest forumowym odpowiednikiem Dody, lubiącym robić z siebie skandalizującą bicz, a w rzeczywistości nie mogącym przestać płakać wieczorami po swoim majdanie.
I tak, jest dla mnie niebywale ważne czy w Juventusie idzie wszystko zgodnie z planem czy też po raz kolejny ktoś zawalił sprawę. Jeśli komuś jest obojętne spier... roboty w tak ważnej sprawie jak stadion to on powinien "poćwiczyć", nie ja.
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2011, 17:17 przez 'Kun', łącznie zmieniany 1 raz.

- deszczowy
- Juventino
Ja wiem na 100 %. Liny zostają. Ale istnieje też duże prawdopodobieństwo, kto wie, czy nie większe od opisanej wcześniej pewności, że liny jednak nei zostaną.'Kun' pisze:Sorry, ale nikt z Was mi nie będzie mówił na co komu wolno narzekać, a na co nie. Mnie się liny nie podobają nie dlatego, że nie mam na co narzekać a dlatego, że nie było o nich mowy na żadnej z wizualizacji. Skoro, jak mówicie, liny są niezbędne to należało określić się 2 lata temu w projekcie.
Synek!
Ciieszymy się, że dołączyłeś do nas niedawno. Masz, świetny nick, fajny avatar i w ogóle. Ale przyhamuj z kozakowaniem. A jak jest dla Ciebie tak niebywale ważne, czy jakieś zafajdane liny, których pewnie na oczy nie zobaczysz będą, czy nie, to TU znajdziesz maila do głównego inżyniera projektu. Se do niego napisz i zapytaj.
Pozdro i poćwicz.
deszczu
- minimav
- Juventino
Szczerze, nie chcialo mi sie szukac, ale przypadkiem trafilem akurat ta strone na tym forum na ktorej bylo zdjecie projektu:'Kun' pisze:Sorry, ale nikt z Was mi nie będzie mówił na co komu wolno narzekać, a na co nie. Mnie się liny nie podobają nie dlatego, że nie mam na co narzekać a dlatego, że nie było o nich mowy na żadnej z wizualizacji. Skoro, jak mówicie, liny są niezbędne to należało określić się 2 lata temu w projekcie.
ed,

Wiec tak, liny byly projektowane od poczatku + radze uwazniej sledzic watek w ktorym masz zamiar sie udzielac.
I tak jak deszczowy mowi, przyhamuj z kozaczeniem.
- deszczowy
- Juventino
Odpowiedź dostałeś już, więc nawet nie powinienem się wdawać w polemikę, ale...'Kun' pisze: I proszę - nie macie dowodów, że liny zostają/muszą być/miały być od początku to nie odpowiadajcie na moje posty w tym temacie.
'Kun' pisze:
Durne odpowiedzi na durne pytanie...?
'Kun' pisze:Dwa - jestem związany z forum na tyle długo
Ehm...
'Kun' pisze:by wiedzieć, że ni[e]jaki "deszczowy" jest forumowym odpowiednikiem Dody, lubiącym robić z siebie skandalizującą bicz, a w rzeczywistości nie mogącym przestać płakać wieczorami po swoim majdanie.
Synek. Powiedziałbym Ci, do kogo możesz się w ten sposób odcinać, ale ot - widzisz - dwie żółte już mam. Jednakowoż... "bicz" to możesz na siebie ukręcić. Pantofel... tfu, kozaczku.
No. Jeśli dla Ciebie rzeczą najważniejszą są liny na stadionie... i jeśli uważasz, że pytanie o to, robienie z siebie znaFFcy i otwieranie ust tylko po to, żeby wypuścić z nich muchy jest uprawnione... to się mylisz. I radzę-ć, nie zaczynaj dyskusji w stylu w stylu "kim to ja nie jestem".'Kun' pisze:I tak, jest dla mnie niebywale ważne czy w Juventusie idzie wszystko zgodnie z planem czy też po raz kolejny ktoś zawalił sprawę. Jeśli komuś jest obojętne spier... roboty w tak ważnej sprawie jak stadion to on powinien "poćwiczyć", nie ja.
Liny na stadionie będą. a jak Motta zostanie, to mamy i krzczek do posadzenia.
- Azazel
- Juventino
Wydaj mi się czy w wizualizacji nie było bramek?'Kun' pisze:Sorry, ale nikt z Was mi nie będzie mówił na co komu wolno narzekać, a na co nie. Mnie się liny nie podobają nie dlatego, że nie mam na co narzekać a dlatego, że nie było o nich mowy na żadnej z wizualizacji.

Ja już nie mogę się doczekać końca budowy! Zapowiada się bardzo ładny, kameralny stadion. Nie będzie tu rozegrany finał Ligi Mistrzów, czy nawet Ligi Europejskiej. Ale czekamy na półfinały tych pierwszych rozgrywek
- Skibil
- Redaktor
No to lepiej chłopie weź się do nauki, bo z takimi budowlańcami to wszystkie stadiony miałyby takie liny i kosztowały 2mld zł... Ciekawe, że na podobnych konstrukcjach takie liny nie mają racji bytu.blk01 pisze: Studiuję Budownictwo, to wam powiem na 100%, że liny muszą być, bo by konstrukcja nie była stabilna i by się zawaliło.
Stadion wygląda naprawdę super i też trochę żałuję, że nie jest większy ale nie ma na co narzekać. Sprawa lin? Póki nie zobaczę tego na żywo, nie mam zamiaru komentować.