Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2011, 13:21

jakku1 pisze:Przez 3 czy 4 dni sprzedazy, opchnelismy prawie 10 000 karnetow! :) Na bank bedzie komplet.
skad te info?

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2011, 13:25

blackadder pisze:Zresztą Chelsea, City czy Liverpool też grają na stadionach o pojemności poniżej 50k i jakoś nikt tam nie płacze.
Racja, a co by nie mówić tam przychodzi ludzi na mecze co nie miara.
40tys jest ok, bolą tylko te przepisy UEFA co do rozgrywania finału LM czy LE.
No i z drugiej strony sami sobie są winni kibice, którzy wcześniej nie przychodzili. Stadion ma być dla tych najbardziej przywiązanych do klubu, a nie dla turystów jak w Barcelonie. I z tego się cieszę.

nowe foty http://fcjuventustorino.blogspot.com

Zaczęli już montować brakujące poszycie dachu w narożnikach.

FORZA JUVE!!!
'Kun'

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2011, 22:16

Mam pytanie - jest jakieś oficjalne info, wypowiedź kogos kompetentnego na temat tych lin od kablówki w naroznikach? Czy tylko takie spekulacje?
Prawde powiedziawszy to ja wciaz wierze, iz one znikna wraz z pojawieniem sie murawy i wykonczenia calosci stadionu :whistle:
Jeśli mówisz o stalowych linach 'napinających' konstrukcję to one zostaną na bank, nie wiem jakie kable są od kablówki ?
Aleś pomógł. Widzę, że muszę mówić drukowanymi literami.

Tak chodzi mi "liny napinające" i [teraz uwaga] chciałbym jakieś linki potwierdzające Twoje

one zostaną na bank
Skąd to wiesz? Na forum ktoś napisał, czy z normalnego źródła?
Powiedz mi chłopie co to za różnica dla Ciebie, jak stadion i tak będziesz w telewizji oglądał, a kamery są w takim miejscu, że i tak Ci liny nie będą zasłaniać.
Człeniu, jak nie potrafisz wykonać mojej prośby to nie pisz głupot cytując moje słowa. Nie tego chciałem, prawda?
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2011, 23:06 przez 'Kun', łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Gość

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2011, 22:37

'Kun' pisze:Mam pytanie - jest jakieś oficjalne info, wypowiedź kogos kompetentnego na temat tych lin od kablówki w naroznikach? Czy tylko takie spekulacje?
Prawde powiedziawszy to ja wciaz wierze, iz one znikna wraz z pojawieniem sie murawy i wykonczenia calosci stadionu :whistle:
Jeśli mówisz o stalowych linach 'napinających' konstrukcję to one zostaną na bank, nie wiem jakie kable są od kablówki ?

Bandiera_Rossa

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2011, 22:58

'Kun' pisze:Mam pytanie - jest jakieś oficjalne info, wypowiedź kogos kompetentnego na temat tych lin od kablówki w naroznikach? Czy tylko takie spekulacje?
Powiedz mi chłopie co to za różnica dla Ciebie, jak stadion i tak będziesz w telewizji oglądał, a kamery są w takim miejscu, że i tak Ci liny nie będą zasłaniać.

kun10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2011, 23:06

jarecki.k pisze:
Koledzie chodzi właśnie o te liny.
Ale to był taki żarcik sytuacyjny...
Chyba nie załapałeś ?

Stadion malina jeszcze tylko troche ponad miesiąc i otwarcie ;d

blk01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2011, 10:47

'Kun' pisze:
one zostaną na bank
Skąd to wiesz? Na forum ktoś napisał, czy z normalnego źródła?
Studiuję Budownictwo, to wam powiem na 100%, że liny muszą być, bo by konstrukcja nie była stabilna i by się zawaliło. Nie wiem jaki macie z nimi problem, ale na pewno nie znikną :) taki projekt wymaga takich lin. Gdyby liny nei były potrzebne, to nei byłoby tych dwóch masztów. koniec i kropka. Nie wiem w czym wam te liny przeszkadzają ?

http://euroislam.pl
Europa dla Europejczyków.
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2011, 11:31

blk01 pisze:Gdyby liny nei były potrzebne, to nei byłoby tych dwóch masztów. koniec i kropka. Nie wiem w czym wam te liny przeszkadzają ?
W niczym nie przeszkadzają, po prostu mają kolejny powód do narzekania.

Stadion zostanie otwarty z początkiem tego sezonu, a wiadomo już kiedy będzie otwarte te muzeum Juventusu, sklepiki itp? Bo chyba jakoś później?
A i ruszyło w końcu coś z nazwą? Cicho w tej sprawie, aż dziwne.
rh pisze:a to nie jest tak ze caly stadion wraz z muzeum ma byc otwarty z poczatkiem sezonu? tak to ma dzialac. inaczej sie zdziwie :twisted: to tak jakby oddac stadion bez sky box'ow a przeciez beda otwarte od poczatku:)
Hmm wydaje mi się, że gdzieś kiedyś mówiono, że otwarte będą poźniej.. albo może coś pokręciłem :think:
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2011, 12:12 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.

#AllegriOut
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2011, 12:11

a to nie jest tak ze caly stadion wraz z muzeum ma byc otwarty z poczatkiem sezonu? tak to ma dzialac. inaczej sie zdziwie :twisted: to tak jakby oddac stadion bez sky box'ow a przeciez beda otwarte od poczatku:)

'Kun'

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2011, 16:16

Sorry, ale nikt z Was mi nie będzie mówił na co komu wolno narzekać, a na co nie. Mnie się liny nie podobają nie dlatego, że nie mam na co narzekać a dlatego, że nie było o nich mowy na żadnej z wizualizacji. Skoro, jak mówicie, liny są niezbędne to należało określić się 2 lata temu w projekcie.

I proszę - nie macie dowodów, że liny zostają/muszą być/miały być od początku to nie odpowiadajcie na moje posty w tym temacie.

ed,

Żaden ze mnie kozak - zapytałem najzwyczajniej w świecie czy ktoś może poprzeć swoje "liny zostają, ja wam to mówię, wiem to" jakimiś odnośnikami, a w odpowiedzi dostałem kilka durnych postów nieodpowiadających na moje pytanie.

Dwa - jestem związany z forum na tyle długo by wiedzieć, że ni[e]jaki "deszczowy" jest forumowym odpowiednikiem Dody, lubiącym robić z siebie skandalizującą bicz, a w rzeczywistości nie mogącym przestać płakać wieczorami po swoim majdanie.
I tak, jest dla mnie niebywale ważne czy w Juventusie idzie wszystko zgodnie z planem czy też po raz kolejny ktoś zawalił sprawę. Jeśli komuś jest obojętne spier... roboty w tak ważnej sprawie jak stadion to on powinien "poćwiczyć", nie ja.
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2011, 17:17 przez 'Kun', łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2011, 16:38

'Kun' pisze:Sorry, ale nikt z Was mi nie będzie mówił na co komu wolno narzekać, a na co nie. Mnie się liny nie podobają nie dlatego, że nie mam na co narzekać a dlatego, że nie było o nich mowy na żadnej z wizualizacji. Skoro, jak mówicie, liny są niezbędne to należało określić się 2 lata temu w projekcie.

I proszę - nie macie dowodów, że liny zostają/muszą być/miały być od początku to nie odpowiadajcie na moje posty w tym temacie.
Ja wiem na 100 %. Liny zostają. Ale istnieje też duże prawdopodobieństwo, kto wie, czy nie większe od opisanej wcześniej pewności, że liny jednak nei zostaną.

Synek!

Ciieszymy się, że dołączyłeś do nas niedawno. Masz, świetny nick, fajny avatar i w ogóle. Ale przyhamuj z kozakowaniem. A jak jest dla Ciebie tak niebywale ważne, czy jakieś zafajdane liny, których pewnie na oczy nie zobaczysz będą, czy nie, to TU znajdziesz maila do głównego inżyniera projektu. Se do niego napisz i zapytaj.

Pozdro i poćwicz.
deszczu

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
minimav

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2011, 18:02

'Kun' pisze:Sorry, ale nikt z Was mi nie będzie mówił na co komu wolno narzekać, a na co nie. Mnie się liny nie podobają nie dlatego, że nie mam na co narzekać a dlatego, że nie było o nich mowy na żadnej z wizualizacji. Skoro, jak mówicie, liny są niezbędne to należało określić się 2 lata temu w projekcie.

ed,

Żaden ze mnie kozak - zapytałem najzwyczajniej w świecie czy ktoś może poprzeć swoje "liny zostają, ja wam to mówię, wiem to" jakimiś odnośnikami, a w odpowiedzi dostałem kilka durnych postów nieodpowiadających na moje pytanie.

Dwa - jestem związany z forum na tyle długo by wiedzieć, że ni[e]jaki "deszczowy" jest forumowym odpowiednikiem Dody, lubiącym robić z siebie skandalizującą bicz, a w rzeczywistości nie mogącym przestać płakać wieczorami po swoim majdanie.
I tak, jest dla mnie niebywale ważne czy w Juventusie idzie wszystko zgodnie z planem czy też po raz kolejny ktoś zawalił sprawę. Jeśli komuś jest obojętne spier... roboty w tak ważnej sprawie jak stadion to on powinien "poćwiczyć", nie ja.
Szczerze, nie chcialo mi sie szukac, ale przypadkiem trafilem akurat ta strone na tym forum na ktorej bylo zdjecie projektu:
Obrazek

Wiec tak, liny byly projektowane od poczatku + radze uwazniej sledzic watek w ktorym masz zamiar sie udzielac.

I tak jak deszczowy mowi, przyhamuj z kozaczeniem.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2011, 19:02

'Kun' pisze: I proszę - nie macie dowodów, że liny zostają/muszą być/miały być od początku to nie odpowiadajcie na moje posty w tym temacie.
Odpowiedź dostałeś już, więc nawet nie powinienem się wdawać w polemikę, ale...
'Kun' pisze:

Durne odpowiedzi na durne pytanie...?

'Kun' pisze:Dwa - jestem związany z forum na tyle długo

Ehm...
'Kun' pisze:by wiedzieć, że ni[e]jaki "deszczowy" jest forumowym odpowiednikiem Dody, lubiącym robić z siebie skandalizującą bicz, a w rzeczywistości nie mogącym przestać płakać wieczorami po swoim majdanie.

Synek. Powiedziałbym Ci, do kogo możesz się w ten sposób odcinać, ale ot - widzisz - dwie żółte już mam. Jednakowoż... "bicz" to możesz na siebie ukręcić. Pantofel... tfu, kozaczku.

'Kun' pisze:I tak, jest dla mnie niebywale ważne czy w Juventusie idzie wszystko zgodnie z planem czy też po raz kolejny ktoś zawalił sprawę. Jeśli komuś jest obojętne spier... roboty w tak ważnej sprawie jak stadion to on powinien "poćwiczyć", nie ja.
No. Jeśli dla Ciebie rzeczą najważniejszą są liny na stadionie... i jeśli uważasz, że pytanie o to, robienie z siebie znaFFcy i otwieranie ust tylko po to, żeby wypuścić z nich muchy jest uprawnione... to się mylisz. I radzę-ć, nie zaczynaj dyskusji w stylu w stylu "kim to ja nie jestem".

Liny na stadionie będą. a jak Motta zostanie, to mamy i krzczek do posadzenia.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2011, 19:08

'Kun' pisze:Sorry, ale nikt z Was mi nie będzie mówił na co komu wolno narzekać, a na co nie. Mnie się liny nie podobają nie dlatego, że nie mam na co narzekać a dlatego, że nie było o nich mowy na żadnej z wizualizacji.
Wydaj mi się czy w wizualizacji nie było bramek? :whistle: :lol:

Ja już nie mogę się doczekać końca budowy! Zapowiada się bardzo ładny, kameralny stadion. Nie będzie tu rozegrany finał Ligi Mistrzów, czy nawet Ligi Europejskiej. Ale czekamy na półfinały tych pierwszych rozgrywek :wink: .

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2011, 21:09

blk01 pisze: Studiuję Budownictwo, to wam powiem na 100%, że liny muszą być, bo by konstrukcja nie była stabilna i by się zawaliło.
No to lepiej chłopie weź się do nauki, bo z takimi budowlańcami to wszystkie stadiony miałyby takie liny i kosztowały 2mld zł... Ciekawe, że na podobnych konstrukcjach takie liny nie mają racji bytu.

Stadion wygląda naprawdę super i też trochę żałuję, że nie jest większy ale nie ma na co narzekać. Sprawa lin? Póki nie zobaczę tego na żywo, nie mam zamiaru komentować.

ODPOWIEDZ