Mercato (2012-2014)
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Podobnie jest z Włochami w Niemczech. Ten mały przepływ zawodników wynika raczej z ogromnych różnic kulturowych, samych kultur (zarówno Niemcy jak i Włosi niechętnie wyjeżdżają) czy po prostu ograniczeń finansowych (tylko Bayern mógłby wyłożyć kasę odpowiednią do ściągnięcia czołowego Włocha, w Serie A obecnie raczej nikogo nie stać na najlepszych Niemców) aniżeli tego, że jedna liga jest słabsza od drugiej czy odwrotnie w oczach innego zawodnika.
Za moment to Borussia sprzeda Lewego bo ich nie stać na jego kontrakt.
Mieczysławie, litościPan Mietek pisze:Bundesliga za moment może dogonić Premier League

Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2012, 11:14 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pan Mietek
- Juventino
Jeszcze 3 lata temu przyznałbym Ci rację. Jeszcze rok temu, powiedziałbym, że to jako tako ma sens. Ale teraz, kiedy najpierw Eto'o przeszedł do Anży, Ibra i Silva poszli grać do Francji a Bundesliga za moment może dogonić Premier League, jest jasne, że Bundesliga jest mocniejsza. Jest mocniejsza i bardziej wyrównana - to, że Eintracht czy Mainz uważacie za gorsze od Napoli czy Lazio to wynika z tego, że często się tam zmienia układ w górnej części tabeli.Ouh_yeah pisze:Niech idzie do Levante bo przeciwników klasy Barcy i Realu w Bundeslidze nie uświadczy. Co do mistrzostwa Juventusu w upadającej Serie A - Schalke ostatnie mistrzostwo Niemiec wygrało w 1958.zahor pisze:- grając w Schalke będzie mógł mierzyć się z silniejszymi rywalami. Przeciwników klasy Bayernu czy Borussii grając w Juve w lidze nie uświadczy
Moim zdaniem nie każdy Hans woli grać przeciwko Borusji Mynsiengladbach, Eintrachtowi czy Mainz zamiast mierzyć się z Interem, Milanem, Lazio, Romą i Napoli.
Draxler nie jest poza zasięgiem bo jednak Juventus jest wyraźnie mocniejszy od Schalke. Aczkolwiek byłbym zdziwiony gdyby chciał przejść do Juve.
- zahor
- Juventino
Czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? rosomak zapytał czy nowoczesne stadiony to jedyny powód, dla którego Draxler miałby nie trafić do Juve, więc odpisałem że nie i podałem kilka innych powodów. Nie napisałem natomiast nigdzie że każdy z osobna jest na tyle silny, żeby definitywnie wykluczyć transfer bez względu na całą resztę. Każdy pojedynczy argument można na Twój sposób wyśmiać (jest Niemcem? to niech idzie do Ausburga, będzie grać w Niemczech. W Juve nie miałby miejsca w taktyce? Niech idzie do Dynama Drezno, tam ustawią zespół pod niego), rzecz w tym że ja w ten sam sposób mogę wyszydzić każdy pojedynczy argument rzucony przez Ciebie (Schalke nie wygrało mistrzostwa swojego kraju od pół wieku? Niech idzie do Wisły Kraków) i taka dyskusja prowadzi donikąd. Wydaje mi się natomiast że ogół argumentów za pozostaniem Draxlera w Schalke jest mocniejszy niż cały zestaw ewentualnych korzyści płynących z dołączenia do Juve.Ouh_yeah pisze: Niech idzie do Levante bo przeciwników klasy Barcy i Realu w Bundeslidze nie uświadczy. Co do mistrzostwa Juventusu w upadającej Serie A - Schalke ostatnie mistrzostwo Niemiec wygrało w 1958.
Moim zdaniem nie każdy Hans woli grać przeciwko Borusji Mynsiengladbach, Eintrachtowi czy Mainz zamiast mierzyć się z Interem, Milanem, Lazio, Romą i Napoli.
- pan Zambrotta
- Juventino
mjetek to gość, który uważa ze Borussia jest silniejsza od Juventusu, wiec wszelkie próby rozmowy z nim na ten temat nie maja wielkiego sensu.Ouh_yeah pisze:Mieczysławie, litościPan Mietek pisze:Bundesliga za moment może dogonić Premier LeagueZa moment to Borussia sprzeda Lewego bo ich nie stać na jego kontrakt.
Licze w zimie na Bocchettiego, żadnego Peluso.
- rosomak
- Juventino
Do Wloch nie tacy jak Draxler przychodzili.
Jezeli nasi juz teraz awansuja do nastepnej rundy LM i wygraja seriea znowu to jestem zdania ze ten chlopak moze do nas przyjsc.
Milan potrafil sprowadzic z Zlatana z Barcy, Inter Sneijdera z Realu niby dlaczego nasi nie mogli by sprowadzic mlodego szczyla z Schalke?
nie rozumiem was naprawde, pewnie ze Niemcy sie rozwijaja i maja porzadne stadiony ale chlopaki to nie oznacza to ze do wloch nie pojda za zadne skarby.
Vidal mogl pojsc do Bayernu a przeszedl gdzie?
tak naprawde wszystko zalezy wjaki sposob Marotta zadziala i wjaki sposob to zrobi.
Jezeli mu bedzie zalezalo i juz teraz zacznie dogadywac sie z agentem mlodziaka to do nas dolaczy w lecie.
Jezeli nasi juz teraz awansuja do nastepnej rundy LM i wygraja seriea znowu to jestem zdania ze ten chlopak moze do nas przyjsc.
Milan potrafil sprowadzic z Zlatana z Barcy, Inter Sneijdera z Realu niby dlaczego nasi nie mogli by sprowadzic mlodego szczyla z Schalke?
nie rozumiem was naprawde, pewnie ze Niemcy sie rozwijaja i maja porzadne stadiony ale chlopaki to nie oznacza to ze do wloch nie pojda za zadne skarby.
Vidal mogl pojsc do Bayernu a przeszedl gdzie?
tak naprawde wszystko zalezy wjaki sposob Marotta zadziala i wjaki sposob to zrobi.
Jezeli mu bedzie zalezalo i juz teraz zacznie dogadywac sie z agentem mlodziaka to do nas dolaczy w lecie.
- Pan Mietek
- Juventino
Może sprzeda a może nie, jeszcze się okaże. Sprzedali Sahina i jakoś sobie radzą, ze stratą Lewego też mogą sobie dać radę. Nie zmienia to faktu, że ranking układa się tak:Ouh_yeah pisze:Mieczysławie, litościPan Mietek pisze:Bundesliga za moment może dogonić Premier LeagueZa moment to Borussia sprzeda Lewego bo ich nie stać na jego kontrakt.
http://www.90minut.pl/ranking_uefa.php
Byłbyś łaskaw nie przekręcać tak mojego nicku?pan Zambrotta pisze:mjetek to gość, który uważa ze Borussia jest silniejsza od Juventusu, wiec wszelkie próby rozmowy z nim na ten temat nie maja wielkiego sensu.
Stwierdzenie, że Borussia jest lepsza od Juve chyba nie jest taką bzdurą oderwaną od rzeczywistości jak np. stwierdzenie, że Melo > Vidal, czy Secco > Marotta więc nie wiem czemu tak się tego czepiasz.
- fazzi
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No świetne porównanie, a nie pamiętasz, że zarówno ze Zlatanem jak i Sneijderem nie wiązano w tych klubach przyszłości ? Gdyby było inaczej i widziano by w nich pierwszoplanowe postacie Barcy i Realu to na 100% nikt z Włoch ( i nie tylko ) nie był by w stanie ich ściągnąć do siebie.rosomak pisze: Milan potrafil sprowadzic z Zlatana z Barcy, Inter Sneijdera z Realu niby dlaczego nasi nie mogli by sprowadzic mlodego szczyla z Schalke?
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- @D@$
- Juventino
Można się śmiać, ja w sumie uważam, że nie w Niemczech tak mocnych zespołów by uznać, że serie a od nich odstaje, fakty są jednak takie że Niemcy konsekwetnie punkty w pucharach ciułają. Z drugiej strony Anglicy zaliczyli drugą z rzędu wpadkę w LM (rok temu MU i MC, teraz Chelsea i MC), więc jak obie ligi utrzymają ten "poziom", to niewykluczone że Niemcy wskoczą na drugie miejsce rankingu. Swoją drogą, jak wchodziły przepisy z 4 zespołami w LM to liga angielska się wtedy nie łapała do wielkiej trójkipan Zambrotta pisze:mjetek to gość, który uważa ze Borussia jest silniejsza od Juventusu, wiec wszelkie próby rozmowy z nim na ten temat nie maja wielkiego sensu.Ouh_yeah pisze:Mieczysławie, litościPan Mietek pisze:Bundesliga za moment może dogonić Premier LeagueZa moment to Borussia sprzeda Lewego bo ich nie stać na jego kontrakt.
Licze w zimie na Bocchettiego, żadnego Peluso.

Też wolałbym Bocchettiego, inna rzecz, że obu dosyć słabo znam, ale kariera pan B. bardziej do mnie przemawia a i trudniej znaleźć chyba półlewego stopera niż lewego wing backa, chociaż...
Skoro temat mercato, to nie pogardziłbym Osvaldo za rozsądną cenę, ale zimą to raczej nierealne, latem prędzej, ale pytanie ile by kosztował. Vucinic, Giovinco, Fabio, Matri, Osvaldo - niby bez "topa", ale też tragedii nie ma, 5 napastników o różnych charakterystykach, mogłoby się to udać.
- mazi12
- Juventino
Taka różnica w rankingu pomiędzy Włochami a Niemcami wynika głownie przez kompletne olewanie pucharów przez włoskie drużyny. Nie pamiętam, kiedy to ostatni team z Serie A porządnie przyłożył się do LE. Nie wiem czy oni nie chcą nic w Europie osiągnąć, czy chcą zostawić siły na ligę i awans do LM, do której i tak się nie dostaną.
Oczywiście, Borussia i Bayern to topowe zespoły, ale potem jest długo długo nic i jakieś Frankfurty itd. Nasza liga to Juve, które raczej nie odstaje od niemieckich topów oraz Milan, który mimo takiego kryzysu wychodzi z grupy LM, coraz mocniejszy ( :-D
) Inter, mocne Napoli, zaskakująca Roma i Lazio oraz zbrojąca się Fiorentina z dobrym trenerem na ławce. W rzeczywistości nie sądzę, aby była taka przepaść pomiędzy tymi ligami, jak tutaj niektórzy twierdzą.
Jeżeli Marotta by się postarał i nie skąpił każdego miliona, to myślę, że udałoby się sprowadzić Draxlera, tylko, że nie bardzo wiem, gdzie miałby on grać, wing-backiem to on raczej nie jest, a pozycji ofensywnego pomocnika w naszej drużynie nie ma.
Osobiście jestem fanem Isco, ale z nim taka sama sytuacja jak z Draxlerem.
Nie przekonuje mnie Peluso
Oczywiście, Borussia i Bayern to topowe zespoły, ale potem jest długo długo nic i jakieś Frankfurty itd. Nasza liga to Juve, które raczej nie odstaje od niemieckich topów oraz Milan, który mimo takiego kryzysu wychodzi z grupy LM, coraz mocniejszy ( :-D

Jeżeli Marotta by się postarał i nie skąpił każdego miliona, to myślę, że udałoby się sprowadzić Draxlera, tylko, że nie bardzo wiem, gdzie miałby on grać, wing-backiem to on raczej nie jest, a pozycji ofensywnego pomocnika w naszej drużynie nie ma.
Osobiście jestem fanem Isco, ale z nim taka sama sytuacja jak z Draxlerem.
Nie przekonuje mnie Peluso
- Dante93
- Juventino
A ja chce Eriksena z Ajaxu. Oglądam właśnie ich mecz i stwierdzam, że facet ma nieograniczony potencjał. Jest poprostu ZNAKOMITY. Świetnie utrzymuje się przy piłce, ma bardzo dobrą technike użytkową, no i najważniejsze- niebywały zmysł do gry kombinacyjnej. W pół godziny obecnego meczu dał 3-4 idealne prostopadłe piłki po których powinny być gole. Taa wiem, że to tylko Holandia, ale jego występy w LM (w grupie śmerci) potwierdzają to, że to już na ten moment nieprzeciętny piłkarz. A ma przecież dopiero 20 lat. Do tego 2014 konczy mu się kontrakt. Jakbym był na miejscu Marroty to wyciągałbym go latem za wszelką cene. Niby na pierwszy rzut oka do naszej taktyki średnio pasuje, ale wg mnie spokojnie może być brany pod uwage jako następca Pirlo. Nie jest na pewno typowym registą, ale ustawienie go między Markizem i Vidalem na 100% by wypaliło, tyle że grałby bardziej z przodu aniżeli Pirlo.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- Vimes
- Juventino
- Pan Mietek
- Juventino
Dokładnie tak miałem napisaćBazyliszek pisze:woli Peluso bo to drugi pupil z Atalanty zaraz po Padoinie

Bocchetti może marudzić jak nie będzie dużo grał a Peluso raczej nie powinien. Tak nawiasem, pamiętam jak po kupnie Padoina nikt nie zostawił na Józku suchej nitki a okazało się, że to bardzo równy zawodnik. Oby z Peluso było tak samo.
Dante93, Eriksen jest niewątpliwie kotem ale widzę 2 problemy:
1. Pewnie będą go chciały te najmocarniejsze kluby z którymi raczej rywalizacji nie wytrzymamy.
2. Jak go ustawić w 3-5-2? Mógłby się dobrze wpasować gdyby nie było Pirlo (a tego sobie nie wyobrażam) i zmienić formację na 3-4-1-2, żeby grał przed Markizem i Vidalem.
- Vimes
- Juventino
Marotta oficjalnie zdementował zainteresowanie Drogbą, a media donoszą, że Drogbę zauważono jak szukał domu w Turynie. Litości, po co nam piłkarz, który za chwilę wyjedzie.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Podobna POZYCJA. Tak jakbym napisal o podobienstwie Vidala do Melo albo Sissoko do Makelele.rosomak pisze:Skibil wez sie ogarnij.
Cfaniaczek straszny jestes.
Draxler jest dobrym mlodziakiem i nie widze powodu by nie mogl do nas przejsc, poki co on nie jest gwiazda a cena za niego to pewnie max 15mln euro.
Idac twoim glupim tokiem myslenia, tak oczywiscie ze Draxler jest wychowankiem Schalke a Schalke to druga Barcelona i napewno nie bedzie chcial odchodzic do takiego klubu jak Juve.
Pozatym we wloszech owszem sa do ... stadiony ale po co mu to?starczy stadion Juventusu na ktorym bedzie gral i podziwial co mecz atmosfere na stadionie.
Myslisz ze nie przyjdzie do nas bo nie chce grac meczy wyjazdowych na przestarzalych stadionach?tylko dlatego?albo ze Schalke to klub lepszy od Juventusu?
no wez skoczy, pieprzysz glupoty, jak bys pisal o Sanchezie albo Villi to ok ale bez przesady.
Pozatym Draxler podobny do CR7? czlowieku wez juz sie nie udzielaj.
Myslalem ze czytania ze zrozumieniem ucza w podstawowce, ale widocznie niektorzy nawet w gimnazjum nadal tego nie umieją
Drogba? Pomysl spozniony o jakies kilka lat

Drogi w utrzymaniu, wyjezdza raz w sezonie, ostatnie 2 sezony nie byly zbyt rewelacyjne w jego wykonaniu. Lepiej juz kupic takiego Demba Ba albo Papissa Cisse skoro juz chcemy miec nastepnego Trezegueta (i czarnego i skutecznego)

Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2012, 13:52 przez Dobry Mudżyn, łącznie zmieniany 1 raz.
BESTER MANN, BESTEEER !