Mercato (Lato 2016)
- Arbuzini
- Juventino
Wcale bym się nie zdziwił jakby chłopak chciał trochę pozwiedzać. W Manchesterze już był. We Włoszech gra obecnie. Na pewno kusząca jest wizja gry dla Realu lub Barcelony, ale jeśli przeniesie się tam w przeciągu roku lub dwóch to wątpię żeby to był jego ostatni klub w karierze. Ba! Średnio to sobie nawet wyobrażam.Marat87 pisze:Co do tej całej sytuacji z Higuainem, to tak sobie pomyślałem, czy klub nie szykuje się na rozbrat z Pogbą w następnym sezonie. Osobiście nie wierzę w jego pozostanie na dłużej i to niezależnie od poziomu sportowego Juventusu. Myślę, że będzie chciał spróbować czegoś nowego, być na świeczniku w takim klubie jak Real, który marketingowo jest rozbuchany do granic możliwości.
Zapachniało sukcesami to chce zostać :lol: . Za gościem jakoś nie przepadam, ale bramkarzem jest niezłym. Skoro nie ma szans na Mirante, który woli grać w pierwszym składzie średniaków niż ławkować u nas, to jest to dla nas dobre rozwiązanie.CavAllano pisze:Swoja droga czytalem w tygodniu wywiad z agentem Neto i wynikalo z niego jasno, ze bramkarz zmienil front, chce pozostac u nas i najprawdopodobniej pozostanie.
Nie przepadam za tym systemem, wydaje mi się taki mało włoski, ale to co piszesz ma ręce i nogi. Tylko Dybala mi tak średnio do tego pasuje, ale może będzie musiał się przestawić, choć nie ma co ukrywać, że gra na środku mu służy.Yaro417 pisze:Moim zdaniem na system 4:3:3 przejdziemy w ciągu dwóch lat. Wskazują na to działania naszego zarządu.
Też tak sądzę. Niemniej ciągle wraca do mnie pytanie: "jak będą się prezentowali, kiedy opuści ich Simeone"? Atletico wydaje mi się o wiele bardziej autorskim przedsięwzięciem trenera niż Juventus Conte. Zresztą trafić takiego następce jak Allegri wcale nie jest łatwo. To co na początku wytykano mu jako wadę, czyli brak forsowania własnych rozwiązań, ostatecznie okazało się w 100% trafioną decyzją. Jednocześnie nie można mu zarzucić tego, że nie widać w tym jego ręki. Zespół nawet w 352 prezentuje się inaczej niż za Antka.mzm pisze:Z całym szacunkiem, ale nie. Atletico już samym powtórzeniem wejścia do finału LM udowodniło, że to wcale nie jest taki chwilowy wyskok, już utrzymali się na tym szczycie dużo dłużej niż Borussia.
Blisko 100 mln E za Igłę to kasa, która w głowie się nie mieści, ale naprawdę uważacie, że nasz zarząd decyduje się wydać taką kwotę nie analizując wcześniej innych opcji? Tańszych... lub po prostu innych? Nie wiemy jak obecnie wygląda sytuacja Cavaniego. Możliwe, że dla PSG stał się teraz zawodnikiem nie do ruszenia i kogo jak kogo, ale ich stać na odrzucenie każdej oferty. Szczególnie, kiedy to my byśmy ją złożyli, bo Marotta trochę im napsuł krwi. Dziwnym trafem już tak chętnie nie patrzą w kierunku Serie A

Potrzebujemy zastrzyku jakości tu i teraz. Za sezon lub dwa w naszych barwach może nie być już wszystkich zawodników takich jak: Buffon, Barzagli, Lichtsteiner, Alves, Evra i Pogba. Wow. Na mnie to robi wrażenie, to jest wymiana praktycznie połowy składu. W dodatku Chiellini ma 32 lata i kontrakt do 2018 roku więc ten rozbrat też jest możliwy.
Nie panikowałbym tak bardzo z tym co będzie za 2 lata. Chiellini to włoski obrońca. Dużo pomidorów je. Jeśli tylko zdrowie pozwoli, to będzie grał jak Barzagli
Buffon, Evra i Alves to rzeczywiście strata. Barzagli już praktycznie jest zastąpiony. Co do Pogby... Wszystko zależy czy zdobędziemy LM w tym czasie.
Coś ucichło z tym Zazą w Wolfsburgu... :roll:

Coś ucichło z tym Zazą w Wolfsburgu... :roll:
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
http://www.tuttonapoli.net/in-primo-pia ... rni-280263
Artykuł z Tutto Napoli, w którym autorzy stwierdzają, że Higuain faktycznie zakomunikował swoim przyjaciołom w Neapolu, że zdecydował się na przyjęcie oferty Juventusu i przejdzie do nas jeśli dogadamy się z De Laurentiisem. Dalej jest o tym o czym już wiemy, żadnych piłkarzy, tylko klauzula, kluby z PL nie przejawiają już takiego zainteresowania, jak nikt nie zapłaci klauzuli to Gonzalo będzie musiał zostać itd.
Jednak otoczenie Napoli zaczyna chyba powoli patrzeć prawdzie w oczy.
Artykuł z Tutto Napoli, w którym autorzy stwierdzają, że Higuain faktycznie zakomunikował swoim przyjaciołom w Neapolu, że zdecydował się na przyjęcie oferty Juventusu i przejdzie do nas jeśli dogadamy się z De Laurentiisem. Dalej jest o tym o czym już wiemy, żadnych piłkarzy, tylko klauzula, kluby z PL nie przejawiają już takiego zainteresowania, jak nikt nie zapłaci klauzuli to Gonzalo będzie musiał zostać itd.
Jednak otoczenie Napoli zaczyna chyba powoli patrzeć prawdzie w oczy.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Mnie rusza zarówno kwota jak i to, że w najważniejszych momentach gość zawodzi. Kilka stron temu pisałem, że Marotta w życiu nie wyda na 29 letniego zawodnika więcej, niż 45mln gotówką. Resztę pokryje się oddaniem zawodnika/zawodników (De Laurentis musi mieć jakąś chociażby słabą podpórkę, żeby kibice go nie zlinczowali - będzie mógł powtarzać farmazony jak to wyciągnął ważnego gracza Juve i w ogóle to zawodnik się uparł na transfer, a on skuteczny negocjator ugrał na tym ile się dało).Haris pisze:Chyba jako jedni z niewielu na tym forum jesteśmy podobnego zdaniaAdiJuve pisze:Mnie tam kwota nie rusza aż tak bardzo jak fakt,że Higuain zwyczajnie nie sprawdza się w kluczowych momentach, finał MŚ zmarnowane 100% okazja, finał CA to samo, kluczowy mecz w zeszłym sezonie o 3 miejsce to zmarnowany karny. Delikatnie mnie to niepokoi, bo dajmy na to w finale LM będzie miał jedną 100% okazję i co wtedy? Znowu będzie pudło?![]()
Osobiście jara mnie cholernie to, że jesteśmy w stanie wydać tak ogromne pieniądze, chociaż i tak wolałbym kogoś innego. Pomyśleć tak klika lat temu gdzie będziemy dzisiaj... Mimo wszystko do grona tych młodych kotów jakich mamy posiadać w przyszłym sezonie potrzebny jest lew, z tym słowem kojarzy mi się jeden piłkarz, a mianowicie Cavani, ale na niego szans chyba nie będzie. Suareza nie wyciągniemy, na połamańca Aguero nie ma co wydawać kasy o Lewandowskim też można zapomnieć. No cóż nie ma obecnie nikogo ciekawego na rynku, najlepszym sposobem byłoby stworzenie takiego zawodnika, ale na to nie mamy czasu. Wierzę, że zarząd wie co robi. Bądźmy dobrej myśli!
Co do samego zawodnika, cóż wyszedł mu sezon życia i za to faktycznie chapeau bas, ale w LM radził sobie zawsze słabiutko, w kadrze praktycznie wszystkie gole strzelone w meczach o nic (towarzyskie czy kwalifikacje). Facet z pewnością podniósłby z miejsca jakość naszego ataku, jestem wielkim przeciwnikiem talentu Mandżukicia i taką zamianę powitałbym z otwartymi ramionami, ale znajmy jakiś umiar. Marotta w życiu nie zapłaci gotówką kwoty z klauzuli, Juventus nie działa w ten sposób na rynku transferowym, nie po to rozkładamy transfery na ileś tam rat, żeby teraz wpompować w napoli furę pieniędzy

Jeszcze wracając do samego zawodnika został on już namaszczony na mesjasza i zbawiciela naszego ataku, a ja mam wątpliwości. Naprawdę chciałbym, żeby u nas odpalił, Juventus potrafi wyciągnąć z zawodników to co najlepsze. Niezależnie jak zakończy się ta saga zaufam działaniom zarządu - robią dobrą robotę i wiedzą kiedy należy się licytować, a kiedy odpuścić.
- Arbuzini
- Juventino
Nie czarujmy się, lekko nie będzie, ale po to w klubie jest taki gość jak Paratici żeby po tej zmianie lądowanie było w miarę miękkie. Jeśli Benatia u nas trochę dożyje zdrowotnie to o obronę jestem w pełni spokojny.Cobra pisze:Nie panikowałbym tak bardzo z tym co będzie za 2 lata.
Choćby z tego powodu uważam, że dla klubu dużo lepszym wyjściem byłoby wydanie 94 mln E na Igłę niż dorzucenie Ruganiego i zbicie ceny do 60-65 mln E.
Jeśli Fabio ma w strategii rozwoju wpisane "2016, sprowadzenie top strikera na minimum trzy sezony", Marotta przeliczył, że damy radę finansowo to znaczy, że doskonale wiemy co robimy i nie chcemy powtórzyć akcji z ubiegłego roku, czyli miał być Isco, a przyszło poczciwe Hernandzisko.
- albertcamus
- Juventino
Wasza kasa, że się tak boicie ile Marotta i spółka zapłacą?
Chcę wygranej Ligi Mistrzów. Z Igłą mamy na to większe szanse. Brać. WYGRYWAĆ.
Chcę wygranej Ligi Mistrzów. Z Igłą mamy na to większe szanse. Brać. WYGRYWAĆ.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Tony Mnie wlasnie tez to martwi. Z jednej strony wiem ze nie ma rynku wyboru juz nawet nie w 9tkach, ale w graczach, ktorzy z miejsca podniosa jakosc, a z drugiej 90mln za 29latka, ktory zawodzil w najwaznienszych momentach jest czyms abstrakcyjnym. Z trzeciej zas strony mozemy ufac zarzadowi, zreszta Dani powiedzial ze mamy ogromna wiedze, na temat zawodnikow ktorymi sie interesujemy. To ostatni dzwonek na wygranie LM bo Pogba za rok na bank odejdzie.
Nie wiem, sam nie wiem. Moim marzeniem od dawna byl Cavani i gdyby byl dostepny za 50mln to bym sie nie zastanawial.
Nie wiem, sam nie wiem. Moim marzeniem od dawna byl Cavani i gdyby byl dostepny za 50mln to bym sie nie zastanawial.
- wagner
- Juventino
Przy takim obrocie sprawy mistrzostwo Włoch jest jeszcze większą formalnością niż w poprzednich latach (już widzę te kursy
). Warunki pozyskania Higuaina będą mnie bardzo ciekawić - długość kontraktu, forma rozłożenia kosztów transferu, zarobki. Dobijamy do czołówki klubów europejskich także pod względem rzucanych na stół pieniędzy. Przypadek z Andre Gomesem na początku okienka za 60 mln (tyle to było?) potwierdza, że kasę mieliśmy na dużą transakcje i dalej mamy.
Jesteśmy jednym z najbardziej aktywnych klubów na rynku transferowym, transfery dopinamy bardzo szybko, ciekawe czy konsekwencją tego będzie sprzedaż Pogby. Wielu spośród użytkowników w to nie wierzy ja sam dopuszczam taką możliwość, a i twierdzę że jest wielce prawdopodobna (chociaż kierunek - Man. Utd lekko szokuje). Francuz to wielki gracz, jego strata była by odczuwalna, jednak Juve jest drużyną od zawsze budowaną na kolektywie, wyrwanie jednej gwiazdy (czy to przez kontuzje czy to przez transfer) niczego nigdy nie przekreślało tak było, jest i będzie, na tym polega inteligenta polityka klubu.

Jesteśmy jednym z najbardziej aktywnych klubów na rynku transferowym, transfery dopinamy bardzo szybko, ciekawe czy konsekwencją tego będzie sprzedaż Pogby. Wielu spośród użytkowników w to nie wierzy ja sam dopuszczam taką możliwość, a i twierdzę że jest wielce prawdopodobna (chociaż kierunek - Man. Utd lekko szokuje). Francuz to wielki gracz, jego strata była by odczuwalna, jednak Juve jest drużyną od zawsze budowaną na kolektywie, wyrwanie jednej gwiazdy (czy to przez kontuzje czy to przez transfer) niczego nigdy nie przekreślało tak było, jest i będzie, na tym polega inteligenta polityka klubu.
Gdyby był to zapewne mając tyle pieniędzy byśmy się po niego zgłosili. Opcje są dwie i się nie wykluczają: 1. PSG nie chce sprzedać Urugwajczyka 2. Cavani nie chce odchodzić z Paryża.Alexinhio-10 pisze:Moim marzeniem od dawna byl Cavani i gdyby byl dostepny za 50mln to bym sie nie zastanawial.
Myślę, że nieomylność transferów dokonywanych przez Juve powoduje, że nie ma podstaw by danego zawodnika nie chcieć. Radzę akceptować, dopingować i kibicować (X zawodnikowi w domyśle).Push3k pisze:Czy ja jestem jedynym, który nie chce tego transferu? Ten typ ma talent do marnowania sytuacji.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2016, 00:01 przez wagner, łącznie zmieniany 4 razy.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 42 razy
Mit rat wiecznie żywy. Tak jakby tylko biedny Juventus rozkładał płatności na raty, a Real to od ręki rzucił stówką na Bale'a. Perez zapakował eurasie do walizki i zawiózł do Londynu.Tony Montana pisze:nie po to rozkładamy transfery na ileś tam rat, żeby teraz wpompować w napoli furę pieniędzy![]()
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
A czy ja gdzieś napisałem, że inne kluby nie rozkładają płatności na raty? Po prostu my zazwyczaj rozkładamy na więcej rat, niż inne.Marat87 pisze:Mit rat wiecznie żywy. Tak jakby tylko biedny Juventus rozkładał płatności na raty, a Real to od ręki rzucił stówką na Bale'a. Perez zapakował eurasie do walizki i zawiózł do Londynu.Tony Montana pisze:nie po to rozkładamy transfery na ileś tam rat, żeby teraz wpompować w napoli furę pieniędzy![]()
Poziom odlotu na forum przekroczył wszelkie granice, skoro ktokolwiek myśli, że wyłożymy na Higuaina 94mln płatne gotówką, chociażby i w 3 ratach. Lata lecą były sagi z Aguero, Van Persiem, Sanchezem, z innych pozycji Jovetic czy Iturbe, a forumowi "eksperci" nadal w formie

Historia pokazuje, że my w ten sposób nie działamy, wcześniejsze mercato udowadniają, że Marotta wie do kiedy należy się licytować, takie transakcje nie są w jego stylu.
Jeśli już dojdzie do transferu to będą w to włączeni zawodnicy, bo to być może jedyna szansa na to, żeby ich sensownie opchnąć. Na Zazę, niby tylu jest chętnych do wykładania od 30 mln wzwyż. Przypominam, że Llorente też miał iść na wyspy za 20 mln.
- sebatiaen
- Juventino
Rodzi nam się piękny Juventus.
Exor coś czuję pomaga lub pomoże, zapewne dostaniemy na to wszystko dofinansowanie.
Sprzedaże sprzwdażami ale jakoś to trzeba bedzie zrpwnowazyc.
Pjanic 32
Gabigol 20?
Pjaca 25
Igła 94?
Cena z kosmosu.
To prawie 200 mlneuro w jedno mercato by było, nasi wariują.
Exor coś czuję pomaga lub pomoże, zapewne dostaniemy na to wszystko dofinansowanie.
Sprzedaże sprzwdażami ale jakoś to trzeba bedzie zrpwnowazyc.
Pjanic 32
Gabigol 20?
Pjaca 25
Igła 94?
Cena z kosmosu.
To prawie 200 mlneuro w jedno mercato by było, nasi wariują.
- cziro
- Juventino
Nigdy nie uwierzę w to, że Beppe może wydać za kogokolwiek 94 mln. Poza tym Higuain nie jest wart tych pieniędzy. Taką sumę można spożytkować o wiele lepiej dla drużyny. Bylibyśmy mega frajerami. Nawet jeśli możemy sobie na to pozwolić, to nie jest ani w stylu Juve, ani w stylu Marotty.
Przypominam, że Teveza w wieku 29 lat kupiliśmy w sumie za ok. 12 mln. Higuain dałby nam mniej więcej tyle samo co Carlitos przez 2 sezony. Może 3. Ogarnijcie się.
Przypominam, że Teveza w wieku 29 lat kupiliśmy w sumie za ok. 12 mln. Higuain dałby nam mniej więcej tyle samo co Carlitos przez 2 sezony. Może 3. Ogarnijcie się.
- Yaro417
- Juventino
Tak a CR7 od przyszłego sezonu będzie kopał piłkę u szejków, bo jest już 3 lata starszy od Pipity :facepalm2: i nic nie jest w stanie dać Realowi. Ludzie opanujcie się z tymi bredniami, bo jak by was taki Barzagli słuchał, to by już do dzisiaj z 5 razy musiał zakończyć karierę. Przecież Nedved przechodził do Juve w tym samym wieku, a rozegrał u nas 9 sezonów, przy czym 5/6 na naprawdę europejskim poziomie, zdobywając w tym czasie złotą piłkę. Zresztą w takim samym wieku Zidane przeszedł wtedy do Realu. Ale Juve z Realem byli wówczas naiwniakami, że zapłacili taką kasę (na ówczesne czasy zawrotną) za takich staruchów :shock:
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 209 razy
Ale niektórym nie dogodzisz. Za mało sypią to źle bo za kopiejki nikogo topowego nie kupisz, za drogo to też źle jak by to ich pieniądze były. Niestety, ceny typowych napadziorów są zawrotne i choć Igła nie jest moim wymarzonym wyborem to jeśli przyjdzie to będę szczęśliwy bo nasz zarząd wie co robi, co do tego nie mam wątpliwości... chcieliśmy wrócić do czasów świetności, wracamy i z tego powinniśmy się cieszyć.