Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:39

Jak słyszę o sprzedaży Vidala to przypomina mi się fragment z filmu Poranek Kojota.Było to jakoś tak -Gość stał przy oknie i spokojnie gada do siebie - jesteś spokojny i opanowany,nic nie wyprowadzi Cie z równowagi a po chwili głośne K.. mać ! .

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:40

Czyli jednak Draxler? Od wczoraj juz pisze sie o nim najbardziej konkretnie. W moich oczach bylby to fajny transfer, ale jako uzupelnienie, a nie glowne wzmocnienie po odejsciu Arturo. Kiedys chlopaka chciala cala europejska czolowka, ale Schalke absolutnie nie chciala go puscic, on sam tez nie naciskal. Kontuzje go zatrzymaly i my budowanie nowego cyklu mamy opierac na kims, kto sie lamie i to w Bundeslidze? W Serie A mialby pod wzgledem kontaktow pierwszego stopnia z rywalem o wiele trudniej. Jak dla mnie to kolejna niewiadoma, a tych juz po transferach Khediry, Dybali, Zazy i Mandzukicia za duzo. Za duzo ryzyka i za malo szans na powodzenie. Niestety pod wzgledem jakosci zanotujemy zjazd w dol, bo jak dla mnie tylko Isco w odpowiednim stopniu pociagnalby ten wozek. Jesli Marotta mysli, ze zamydli nam oczy transferem gracza Schalke, to jest w ogromnym bledzie.

Trzymamy Vidala u siebie, nie chcemy go sprzedawac, sprowadzamy graczy perspektywicznych albo niepewnych, by potem oddac go z dnia na dzien. Trzeba bylo, majac w perspektywie oddanie Arturo, pozyskac kogos wielkiego juz wczesniej. I nie - Draxlera nie zaliczam do miana wielkich wzmocnien po takiej stracie.

Skoro wychodzimy na 0 - ba, jestesmy na plus po rozwiazaniu jakze wysokich kontraktow, to licze na jakiegos super wymiatacza, a nie kogos tak niepewnego jak Julian.

Porownywanie ewentualnych transferow Sandro, Cuadrado oraz Draxlera do tych po odejsciu Zidane'a jest niefortunne jak dla mnie. O ile poczatek mercato wygladal sensownie, tak teraz to jeden wielki chaos i dzialanie po omacku.

Mefisto

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:40

Kucharius1 pisze:
jakku1 pisze:
Ok, po obejrzeniu tego filmu juz wiem, dlaczego od lat obserwujemy Draxlera. Serio nie przypomina on wam nikogo innego, poza np. Di Maria?;-)

Drybling, balans ciala, wszystko to juz kiedys przeciez w Turynie widzielismy. Brakuje w tej kompilacji jeszcze tylko rulety.
O te porównanie też bym się pokusił ;) A rulety są tylko na innych komplkach. Tylko jakby szybszy ;)

Jeżeli go pozyskamy to jedyna niewiadoma to te jego urazy z poprzedniego sezonu. Jeśli nasz sztab stwierdzi że wszystko jest ok, to brałbym gracza bez zastanowienia.
Nie wiem, czy to kwestia wyspania się, pogodzenia z sytuacją, ale jeszcze wczoraj wszyscy psioczyli na Draxlera a dziś po jednym filmie na YT wszyscy są nim zachwyceni? :smile:

Z Niemcem coś dziwnego się dzieje mimo wszystko, nie wiem, czy to głowa, czy kontuzje, ale jeżeli chcemy iść na wymianę top za topa, to wolę kogoś sprawdzonego a nie kogoś, kto może być Zidanem, ale może też być Quaresmą.

Ps. Ogólnie Marotta chyba za bardzo wziął do serca, jak koledzy DS-i, prezesi i menedżerowie się nabijali, że ma stary skład.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:45

Bardzo jestem ciekaw jak Marotta z Paraticim z tego wybrną. Wierzę w ich dobre planowanie i zminimalizowanie ryzyka jak tylko się da. Nie wierzę, że po prostu sprzedadzą Vidala i nagle zaczną szukać rozwiązań. Kandydatury na pewno już dawno są gotowe. Mało tego, mam nadzieję, że jesteśmy już po słowie z niektórymi piłkarzami i negocjacje z klubami to będzie formalność.

Jeśli po sprzedaży Vidala faktycznie przyjdzie Alex Sandro, Draxler i Cuadrado, to wiele nie powinniśmy stracić, a kto wie może nawet sporo zyskamy. Draxler może ostatni sezon miał przeciętny, ale jakby nie było to wciąż młody chłopak o ogromnym talencie, już mający międzynarodowe doświadczenie. Taki moment po słabym sezonie to jedyna okazja do wyciągnięcia go po w miarę przyzwoitej cenie.

Cuadrado to gość, którego zdaje się oczekiwania w Londynie przerosły. U nas nie miałby aż takiej presji, szczególnie gdyby przyszedł na zasadzie wypożyczenia.

Jedyne co mnie lekko martwi to to, czy nie robimy zbyt wielu roszad w składzie. Już teraz mamy sporo nowych piłkarzy w drużynie. O ile przez ostatnie lata dokupowaliśmy po kilka nowych ubrań i wyrzucaliśmy to co niepotrzebne, tak teraz robimy porządne przewietrzenie szafy.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:46

jakku1 pisze:
Elo Vidal:) pisze:
jakku1 pisze:Sky informuje, ze rozwazamy Draxlera. Pytanie brzmi, ktos moze cos wiecej powiedziec o tym chlopaku? Oglada ktos lige niemiecka? Na VS wszyscy sa wniebowzieci - ciezko mi to zrozumiec, bo nie sledze na biezaco Bundesligi (moze z wyjatkiem Borussi).
Pika pika: też widziałem, że na VS fapią na jego myśl. Dziwi mnie to strasznie. Jak dla mnie to ten sam poziom co El Shaarawy też wielkie talenty, ale kontuzje wyhamowały ich rozwój, jak dla mnie to wiąże sie ze sporym ryzykiem.
Otoz to. Sezon 13/14 chlopak mial wysmienity, jednak z tego co widze, to w poprzednim bardzo dlugo pauzowal przez kontuzje. Ktos moglby cos powiedziec wiecej o tym graczu?

W ciagu 24h ma sie odbyc spotkanie pomiedzy naszymi przedstawicielami a Schalke w sprawie Draxlera. - Sky

Draxler 2013/2014 Schalke 04 GB Mecze: 25(1) Bramki: 2 Asysty:6

To jest Genialny sezon jak niektórzy piszą? Gość się dobrze zapowiadał i można w niego było inwestować, gdyby nie ten ostatni sezon i gdybyśmy mieli już konkretnego gracza na tej pozycji.

Słabe jest to że mimo czterech mistrzostw z rzędu i finału LM, dalej patrzymy w stronę okazji, które miały słaby sezon/kontuzje ( Draxler i Cuadrado).
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 11:49 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:46

Czy ja kiedykolwiek napisałem coś złego o Niemcu ? Jakku raczej też przekazuje suche fakty, a opnie ma raczej umiarkowaną .

Draxler, Sandro i dla mnie super.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:47

No to nie tylko Sandro ale Vrslijko, którego agent jest już w Vinovo vid DiMarzio. To oczywiste, wzmacniamy głownie boki obrony i odmładzamy formacje defensywną kasą z Vidala, do tego bierzemy co nie co do pomocy.
To będzie fajnie wyglądało
Lichy/Vrsalijko - Evra/Sandro.
I sobie spokojnie możemy np. za rok sprzedać za jakieś drobne Stefana i mieć dobrego Chorwata.

mrowka423

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:50

CavAllano pisze:Niestety pod wzgledem jakosci zanotujemy zjazd w dol, bo jak dla mnie tylko Isco w odpowiednim stopniu pociagnalby ten wozek.
De Bruyne też na pewno dałby radę, ale to jest nierealne niestety. Belg jest chyba aktualnie najlepszym treqiem i kosztowałby pewnie od 60 w górę.

Draxler talent na pewno posiada ogromny, ale przy jego podatności na kontuzje obawiałbym się treningu z Chiellinim, a co dopiero meczu.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:51

Alexinhio-10 pisze:To jest Genialny sezon jak niektórzy piszą? Gość się dobrze zapowiadał i można w niego było inwestować, gdyby nie ten ostatni sezon i gdybyśmy mieli już konkretnego gracza na tej pozycji.
Ja Schalke w ogole nie ogladam, nie wiedzialem tez jak gra Draxler, ale... nie tylko bramkami i asystami czlowiek zyje. Draxler za caly sezon 13/14 w Bundeslidze mial srednia 7.70 na whoscored. Od razu po raz kolejny dodaje, ze nie wiem jak to wygladalo w praktyce bo nie widzialem chyba zadnego meczu Schalke w tamtym okresie.
CavAllano pisze:Skoro wychodzimy na 0 - ba, jestesmy na plus po rozwiazaniu jakze wysokich kontraktow, to licze na jakiegos super wymiatacza, a nie kogos tak niepewnego jak Julian.
No wlasnie z tym podobno moze byc roznie. Nie wiem czy to juz strategia negocjacyjna, ale Sky podalo, ze niekoniecznie zainwestujemy cala kwote z transferu Vidala we wzmocnienia.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 11:54 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:52

Bosz. Hormony buzują niektórym niemiłosiernie. Jak Vidal przestrzelał karnego w meczy z Olympiakosem to, jestem prawie pewien, conajmniej 30% komentarzy w temacie była w stylu "gwiazdor nam zawalił awans z grupy przez pajacowanie przed karnym" albo "a trzeba go było w wakacje opchnąć". Ja rozumiem, mi też jest szkoda odejścia Arturo (sam tu w temacie pisałem, że jeśli już to lepiej sprzedać Pogbę). Rozumiem, że komuś się może nie podobać kwota transferu, która notabene nie jest potwierdzona nigdzie jeszcze więc po co się martwić na zapas. Ale Arturo odchodzi po najsłabszym sezonie jaki w naszych barwach rozegrał, gdzie już wcale niepokonanym tytanem nie był, wiele razy zagrał kaszanę i ogólnie przez większość czasu zmuszał kibiców do rozmyślania czy po operacji kolana w ogóle kiedykolwiek jeszcze wróci do swojej dawnej formy.

P.S. Płakania nad odejściem Pirlo aż nie chcę komentować. Jak był i grał to był dziadem i głównym hamulcowym (tu na forum, w oczach wielu, tak dla jasności o co mi chodzi). Jak odchodzi to się okazuje, że budował szatnię, był wielkim przywódcą na boisku i teraz bez niego jak Juventus będzie miał jakiś stały fragment gry to kapitan będzie prosił sędziego o przyznanie od razu piłki przeciwnikowi żebyśmy się nie musieli kompromitować, że nikt w składzie stojącej futbolówki prosto kopnąć nie potrafi. Zluzujta portki, serio.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:54

Robaku pisze:No to nie tylko Sandro ale Vrslijko, którego agent jest już w Vinovo vid DiMarzio. To oczywiste, wzmacniamy głownie boki obrony i odmładzamy formacje defensywną kasą z Vidala, do tego bierzemy co nie co do pomocy.
To będzie fajnie wyglądało
Lichy/Vrsalijko - Evra/Sandro.
I sobie spokojnie możemy np. za rok sprzedać za jakieś drobne Stefana i mieć dobrego Chorwata.
Możemy wtedy też przesunąć Asamoah do środka i "załatać" dziurę po Vidalu. A przynajmniej załatać jeśli chodzi o stan osobowy.

Powiedzmy szczerze. Sprzedaż Vidala może albo wyjść nam na dobre i staniemy się zdecydowanie lepszym zespołem, albo stracimy na jakości i znów będzie trzeba się ostro bić o wyjście z grupy na LM i Scudetto.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:54

ale placzecie ja pierdziele, Draxler ma aspiracje do bycia geniuszem, mialem okazje kilka razy ogladac Schalke i jest to pilkarz ktory w pojedynke moze wygrac nam mecz, ma wzrost, kiwke, zwinnosc, szybkosc, uderzenie, podanie.. ja nie wiem jak mozna tak marudzić?

Jeszcze jak ten cały Sandro przyjdzie na lewą obrone to już w ogóle bajka

Nadal bedziemy mieć świetną pomoc, Pogba-Marchisio-Khedira

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:57

jakku1 pisze:
Alexinhio-10 pisze:To jest Genialny sezon jak niektórzy piszą? Gość się dobrze zapowiadał i można w niego było inwestować, gdyby nie ten ostatni sezon i gdybyśmy mieli już konkretnego gracza na tej pozycji.
Ja Schalke w ogole nie ogladam, nie wiedzialem tez jak gra Draxler, ale... nie tylko bramkami i asystami czlowiek zyje. Draxler za caly sezon 13/14 w Bundeslidze mial srednia 7.70 na whoscored. Od razu po raz kolejny dodaje, ze nie wiem jak to wygladalo w praktyce bo nie widzialem chyba zadnego meczu Schalke w tamtym okresie.
CavAllano pisze:Skoro wychodzimy na 0 - ba, jestesmy na plus po rozwiazaniu jakze wysokich kontraktow, to licze na jakiegos super wymiatacza, a nie kogos tak niepewnego jak Julian.
No wlasnie z tym podobno moze byc roznie. Nie wiem czy to juz strategia negocjacyjna, ale Sky podalo, ze niekoniecznie zainwestujemy cala kwote z transferu Vidala we wzmocnienia.
Whoscoored nie ma się co do końca sugerować, bo tam Pirlo z tego sezonu ma chyba trzecią średnią w Juve :prochno:

mrowka423 Z Vidala 40-45mln z Llorente 10-15mln i można by z takąofertą 55-60mln spróbować. Lepiej Isco/De Bruyne niż Draxler i Cuadrado, bo po pierwsze trzeba jakości, a nie ilości, a po drugie zrobiłoby się tłoczno z przodu.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 12:02

Nawet nie piszcie mi o tym De Bruyne. Powtarzam: ma ofertę z P$G i z Bayernu, nie ma szans na przebicie takich ofert.
Marzy mi się Isco, ale Real pewnie zawoła sobie jakieś kosmiczne kwoty.
Draxler to jedyna możliwa propozycja. Wartość rynkowa spadła, ale chłopak jest młody, odbudowałby się w Juve jeśli by często grał. :wink:

Obrazek
mrowka423

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 12:04

Alexinhio-10 pisze:
mrowka423 Z Vidala 40-45mln z Llorente 10-15mln i można by z takąofertą 55-60mln spróbować. Lepiej Isco/De Bruyne niż Draxler i Cuadrado, bo po pierwsze trzeba jakości, a nie ilości, a po drugie zrobiłoby się tłoczno z przodu.
Zgadzam się, jednakże nie wydaje mi się żeby nasz zarząd to rozważał. W ogóle nie jestem fanem Cuadrado. Za mało myślenia, za dużo chaosu.

Zablokowany