Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:11

Elo Vidal:) pisze:
jakku1 pisze:Sky informuje, ze rozwazamy Draxlera. Pytanie brzmi, ktos moze cos wiecej powiedziec o tym chlopaku? Oglada ktos lige niemiecka? Na VS wszyscy sa wniebowzieci - ciezko mi to zrozumiec, bo nie sledze na biezaco Bundesligi (moze z wyjatkiem Borussi).
Pika pika: też widziałem, że na VS fapią na jego myśl. Dziwi mnie to strasznie. Jak dla mnie to ten sam poziom co El Shaarawy też wielkie talenty, ale kontuzje wyhamowały ich rozwój, jak dla mnie to wiąże sie ze sporym ryzykiem.
Otoz to. Sezon 13/14 chlopak mial wysmienity, jednak z tego co widze, to w poprzednim bardzo dlugo pauzowal przez kontuzje. Ktos moglby cos powiedziec wiecej o tym graczu?

W ciagu 24h ma sie odbyc spotkanie pomiedzy naszymi przedstawicielami a Schalke w sprawie Draxlera. - Sky

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
bastek13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:12

Hypeman pisze: Wydaje się że jeżeli kogoś ściągniemy to na pozycję dziesiątki czyli nie zastępstwa dla Vidala. Zastępstwo dla Vidala przybyło już rok temu z Udinese, drugie pół roku temu z Genoi a w tym okienku z Realu :)
Oby chociaż jeden z nich osiągnął ten poziom.
19 pisze:Wybacz ale Vidal ostatnie półtora roku miał słabe. To nie jest super transfer dla Bayernu.
Przyznaję, końcówka ostatniego sezonu nie była wybitna, ale na CA ciągnął całą repre nie mówiąc o tym, że stał się niemal symbolem nowego Juve. Fakt, że odchodzi nie znaczy że mamy nagle umniejszać jego rolę.

Juventus był nieprawdopodobnie silny, tak wielki i mocny jak pełen talentów. Już samo stanie koło nich w tunelu było onieśmielające.
~G. Neville
Boogey96

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:13

Mysle, ze argentynski kierunek to jest wlasnie to, czego szukamy
Tylko ja pomyślałem, że fajnie byłoby wyciągnąć Di Marie? :C

Tak serio to Draxler nie jest złą opcją ale myśle, że już wystarczająco odmłodziliśmy skład i przydałby się ktoś pewniejszy z większym doświadczeniem.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:15

Draxler mi się nie podoba, a już na pewno nie żeby 10 dostał.

Ale Draxler, Sandro i Cuadrado (jakku czy to jest w ogóle Twoim zdaniem możliwe po tym co czytasz) brzmi sensownie i można by to przełknąć.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:16

@Virgil

Tak, Draxler, Alex Sandro (lub inny lewy obronca) oraz Cuadrado, to jest jak najbardziej mozliwy scenariusz.

emzet91

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:19

Czuję się trochę, jakbym dostał w pysk od Moratty tą sprzedażą Vidala. Rozum mówi, że to była dobra decyzja (o ile poszedł za min. 40 mln), jednak serce krwawi. Co dalej? Sprzeda jeszcze Bonucciego do Realu za 15 mln?

Tutto cytując LGDS podaje także, że ponoć załatwiony jest Sandro z Porto.

Miałby rywalizować z Evrą, a Asamoah wróciłby na środek pomocy uzupełniając lukę po Vidalu.

Tuttojuve pisze także, że pieniądze z Vidala mają powędrować do Londynu za Oezila lub Oscara - czyli nic nowego, nastawiajmy się na Diamantiego.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:19

jakku1 pisze:@Virgil

Tak, Draxler, Alex Sandro (lub inny lewy obronca) oraz Cuadrado, to jest jak najbardziej mozliwy scenariusz.
Z tego grona najbardziej buduje mnie Alex Sandro. Jego właśnie chciałbym w naszych szeregach :) .

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:20

jakku1 pisze:postawilbym na... nazwisko, ktore nie znajduje sie na tej liscie ;-)
Praet, Reus, Pastore a może Calhanoglu... :wink:

Obrazek
Lepek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:22

Taki scenariusz byłby naprawdę dobry, a kiedy weźmiemy pod uwagę wiek każdego z w/w zawodników, to pozostaje tylko przyklasnąć Marottcie.

Alex Sandro - dobry jest? Gdyż nie oglądałem w zeszłym sezonie ani jednego meczu Porto.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:24

Więc zmiana formacji na 4-3-3 ??

--Draxler---Dybala---Cuadrado--

Pytanie tylko co z Morata i Mandzu ? Nie wspominając o Zazie i Comanie.

Możliwe jest że po sprzedaży Vidala nie przyjdzie już nikt na środek pomocy, wtedy można pokusić się o ustawienie

4-2-3-1 ?

--------------Morata--------------
--Draxler---Dybala---Cuadrado

Ojjjj już sam nie wiem co Max i Łysy kombinują ....

mrowka423

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:28

Najbardziej mnie martwi to, że zakładając po sprzedaniu Vidala pozyskanie Draxlera i Cuadrado mamy 4 zawodników, którzy są sporą niewiadomą, a najprawdopodobniej będą grali w pierwszym składzie, Mianowicie chodzi mi o: Dybale, Khedire i wcześniej wspomnianą dwójkę. Poza tym wymienienie takiej ilości zawodników pierwszego składu będzie się wiązało z potrzebą większej ilości czasu na zgranie :/

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:31

a czemu od razu zmiana formacji ? Przecież Cuadrado może i na obronie grać.

w 4-3-3

np.
Draxler-Morata-Cuadrado

w 3-5-2

to Cuadrado wiadomo jako wahadłowy

w 4-3-1-2

może grać jako boczny obrońca (nie musi być to nasze główne ustawienie, więc nie koniecznie będzie tam nominalnie wystawiany jeżeli już)

Takie transfery pozwoliłby nam grać praktycznie na bardzo wysokim poziomie wszystkimi tymi ustawieniami i płynnie zmieniać je w czasie spotkania.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ok, po obejrzeniu tego filmu juz wiem, dlaczego od lat obserwujemy Draxlera. Serio nie przypomina on wam nikogo innego, poza np. Di Maria?;-)

Drybling, balans ciala, wszystko to juz kiedys przeciez w Turynie widzielismy. Brakuje w tej kompilacji jeszcze tylko rulety.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 11:32 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jesli transfer Vidala(+ Llorente = 50-55 mln) ma poskutkowac przyjsciem klasowego ofensywnego pomocnika i bocznego obroncy to jestem pozytywnie nastawiony do takiej malej rewolucji. Np. Sandro/Benatia + Draxler/Oscar/Isco (ten trzeci to marzenie kazdego).

Transfer Vidala uzgadniany jest ponoc od kilku dni choc mam wrazenie, ze od dluzszego czasu (od ponad roku mowi sie o jego odejsciu). Beppe zna sie na swojej robocie i nie wierze, ze doszloby do skutku z vidalem gdyby nie mial w zasiegu reki zastepstwa.

Draxler? Najtanszy pomocnik z tych ktorymi sie interesujemy. Mlodziutki. Sezon 13/14 mial fenomenalny. 14/15 zabily kontuzje ale i tak dalbym mu szanse. Niech Beppe dodatkow wyciagnie Sandro z Porto. Caly deal w okolicach 40 baniek i mamy "niebo w ziemi" ;)

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:37

jakku1 pisze:
Ok, po obejrzeniu tego filmu juz wiem, dlaczego od lat obserwujemy Draxlera. Serio nie przypomina on wam nikogo innego, poza np. Di Maria?;-)

Drybling, balans ciala, wszystko to juz kiedys przeciez w Turynie widzielismy. Brakuje w tej kompilacji jeszcze tylko rulety.
O te porównanie też bym się pokusił ;) A rulety są na innych komplkach. Tylko jakby szybszy ;)

Jeżeli go pozyskamy to jedyna niewiadoma to te jego urazy z poprzedniego sezonu. Jeśli nasz sztab stwierdzi że wszystko jest ok, to brałbym gracza bez zastanowienia.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 11:40 przez Kucharius1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany