Mercato (2012-2014)
- filippo
- Juventino
Jest wart. Dzisiaj byle kołek kosztuje 20 mln euro. Higuain to zdecydowanie "quality player" jakiego szukamybramek pisze:Z drugiej strony czy ja wiem czy On jest wart 30 mln, wiem że mamy chore ceny na rynku, jednak....
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Moussa Sissoko to świetny ruch naszego sztabu, jeszcze za darmo. Piłkarz jak na ligę francuską ponad przeciętny, dokładnie jak opisują niektórzy, piłkarz raczej defensywny ktory jednak potrafi zaatakowac, taki właśnie gorszy Vidal z lepszymi warunkami, dobry technicznie, swego czasu uznawany za wielki talent, może u nas ten talent eksploduje
Aż ręce skladają mi się do oklasków za ten transfer
Co do napastników z jednej strony chcę tego Llorente ale z drugiej obawiam się czy nie będzie zbyt drewiany..., jednak raczej bym nie ryzykował, chyba że w lecie za darmo i jak nie bedzie grał to dalej sprzedac i ewentualnie parę euro centów zarobić. Demba Ba czy Pappis Cisse - no to było by coś obydwaj świetni i mogli by sporo rozruszać ten nasz atak.

Co do napastników z jednej strony chcę tego Llorente ale z drugiej obawiam się czy nie będzie zbyt drewiany..., jednak raczej bym nie ryzykował, chyba że w lecie za darmo i jak nie bedzie grał to dalej sprzedac i ewentualnie parę euro centów zarobić. Demba Ba czy Pappis Cisse - no to było by coś obydwaj świetni i mogli by sporo rozruszać ten nasz atak.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Arbuzini
- Juventino
Jeśli sprowadzenie Sissoko okaże się faktem to chyba szykujemy się na grę taktyką a'la Hiszpania Euro 2012
. Pomoc totalna. Możliwe, że chcą puścić z dymem Isle, który nie radzi sobie dobrze (szkoda, bardzo jarałem się tym transferem), a potrafi grać jako b2b i z założenia miał być ważną alternatywą na tę pozycję. Dodatkowo Padoin pokazał, że na na dzień dzisiejszy jest zdecydowanie bardziej wartościowym zawodnikiem za nieporównywalnie mniejszą kasę. Liczyłem, że swoje szanse od przyszłego sezonu zacznie dostawać Bouy, który właśnie jest zawodnikiem Pyrlo style i całkiem nieźle radzi sobie w tej Serie B. Taki zastęp pomocników b2b może sugerować sprzedaże w pomocy albo rezygnację z gry z registą.
Ktoś wywołał Gacka do tablicy. Szczerze to sprzedałbym go, tak samo jak Pepe. W ich miejsce niech przyjdzie A. Ayew, który stworzyłby nam głębie na lewej stronie, a nie jakieś Flejuso.
Na razie nie widzę zbyt wielu informacji o transferze Sissoko więc traktuję te doniesienia raczej ze sporą dawką chłodnego dystansu. Nie wierzę, że ten ruch faktycznie dojdzie do skutku.

Ktoś wywołał Gacka do tablicy. Szczerze to sprzedałbym go, tak samo jak Pepe. W ich miejsce niech przyjdzie A. Ayew, który stworzyłby nam głębie na lewej stronie, a nie jakieś Flejuso.
Na razie nie widzę zbyt wielu informacji o transferze Sissoko więc traktuję te doniesienia raczej ze sporą dawką chłodnego dystansu. Nie wierzę, że ten ruch faktycznie dojdzie do skutku.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Dolce Vita pisze:Ja nie wiem po co robimy sobie nadzieję na to drewno Llorente. Szarpiemy się z tymi Baskami i jeszcze chcemy im dawać z 5 mln za zawodnika, którego nie wpuszczają na boisko i który jest u nich skończony. Nie lepiej dać te 10 mln i sprowadzić z Newcastle United Bembę Ba? Szkoda, że się nim (prawdopodobnie) nie interesujemy. Kolejny sezon ten zawodnik prezentuje wyborną formę, jest czołowym strzelcem ligi angielskiej. Sroki wołają za niego z tego co czytałem 7,5 mln funtów gdy Arsenal się nim interesował. Mam nadzieję, że Marotta nie ma na oku tylko Llorente i Drogby bo wylądujemy z ręką w nocniku biorąc pod uwagę sytuację Quagliarelli.
Również wolałbym go o wiele bardziej od Llorente. Kwestią dyskusyjną jest to czy naprawdę jest do wzięcia za 10 melonów. W czasach gdzie za byle przeciętniaka życzą sobie 15 melonów jest to niebywała promocja. Facet udowodnił już w kilku europejskich ligach, że potrafi ładować bramki w przeciwieństwie do pana LL, który nigdy się poza Hiszpanię nie ruszył.
Trzeba też sobie powiedzieć jasno, że LL nie gra nie dlatego, że rzuca mu się jakieś straszne kłody pod nogi tylko po prostu ze składu wygryzł go średniak Aritz Aduriz, który w tym sezonie prezentuje dobrą formę strzelecką. Na formę LL na pewno w jakimś stopni być może dużym wpłynęło zamieszanie związane z jego osobą, zachowanie kibiców itd. ale fakt faktem w tym sezonie gra słabo.
Zresztą dyskusja na ten temat i tak nie ma sensu bo skoro nie przyszedł latem to zimą prezes za 5 melonów nie będzie robił z gęby dupy.
- Arbuzini
- Juventino
Chyba Asamoah i Isla wrócą sobie w lecie do Udinese, bo póki co raczej bez szału panowie. Chilijczyk to w ogóle byłby rekord transferowy Marotty
. Trochę tego nie ogarniam, bo to byli naprawdę czołowi zawodnicy ligi na swoich pozycjach, w dodatku stosunkowo młodzi i już z bogatym doświadczeniem w Serie A, co jak wiemy nie jest częstą sprawą we Włoszech. Może jeszcze się ogarną, bo trochę szkoda by było wydanej kasy. Z drugiej strony współwłasność działa na naszą korzyść więc o dużej wtopie zarządu nie ma co mówić.

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Czego nie ogarniasz? Asamoah nie gra na swojej pozycji ( gdzie nie trzeba mijać zwodem i wrzucać w pole karne ), a Isla jest po długiej kontuzji i nawet nie przepracował okresu przygotowawczego. Chyba obaj mogą zostać na następny sezon i dopiero w lato 2014 pójdą koperty w ruch jak się nie dogadamy z Udinese? Niech zostaną, potrzebna jest szeroka ławka.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Marnuje 1/5-8 sytuacji. Mam kumpla z Realu ktory baaaardzo go krytykuje. W rozegranie tez sie nei bierze (jak np taki Torres - marnujacy duzo okazji, ale niezly w rozegraniu). Nie chce go. Ojjj nie. Juz lepszy jakis 20-21 letni anonim z potencjalem z Brazylii ktory sie rozegra. Albo jakis nieopierzony, ale juz raczkujacy pilkarz ktory moze sie u nas popisze. Ananidze. Guidetti. Cornelius. Albo nawet deczko starszy gracz, ale bez wyrobionej marki - Lukaku, Bas Dost, Bony Wilfried, De Jong.filippo pisze:Jest wart. Dzisiaj byle kołek kosztuje 20 mln euro. Higuain to zdecydowanie "quality player" jakiego szukamybramek pisze:Z drugiej strony czy ja wiem czy On jest wart 30 mln, wiem że mamy chore ceny na rynku, jednak....
Albo fest starszy, ale majacy instynkt: Soldado, Drogba, Cisse.
BESTER MANN, BESTEEER !

- Azrael
- Juventino
Nie przesadzajmy. Asamoah ma za sobą kilka świetnych spotkań w koszulce Juve, bez niego mięlibyśmy kilka puntów mniej w tabeli, nie wiadomo jak np. wyglądałby mecz o superpuchar. Ostatnio obniżył loty - o ile w defensywie spisuje się bez zarzutów, to stracił trochę pewności siebie w ataku, w dryblingu. Nie ma co dramatyzować - "Asa" ma taki potencjał, że jestem pewien, iż już w kolejnym meczu zaliczy gola lub asystę.Arbuzini pisze:Chyba Asamoah i Isla wrócą sobie w lecie do Udinese, bo póki co raczej bez szału panowie. Chilijczyk to w ogóle byłby rekord transferowy Marotty. Trochę tego nie ogarniam, bo to byli naprawdę czołowi zawodnicy ligi na swoich pozycjach, w dodatku stosunkowo młodzi i już z bogatym doświadczeniem w Serie A, co jak wiemy nie jest częstą sprawą we Włoszech. Może jeszcze się ogarną, bo trochę szkoda by było wydanej kasy. Z drugiej strony współwłasność działa na naszą korzyść więc o dużej wtopie zarządu nie ma co mówić.
Z kolei jeśli chodzi o Islę, to przypominam że jeszcze 1-2 miesiące temu część kibiców była skłonna oddawać Lichsteinera do PSG za grube miliony, wierząc w umiejętności Chilijczyka. Owszem Mauricio przegrywa rywalizację ze Szwajcarem, ale jest solidnym puntem ławki rezerwowych. Nie czyniłbym jednak z tego wielkiego zarzutu - skoro "Lichy" jest teraz w dobrej formie, to chyba nie ma problemu?
Zadania na to zimowe mercato, to kupić lewego obrońce/skrzydłowego, który będzie pewniejszy od De Ceglie i z pokorą będzie umiał przyjąć rolę rezerwowego (jak Padoin) gdy Asamoah wróci z afrykańskiego turnieju. Po drugie solidny obrońca na zastępstwo za zwolnionego Lucio i kontuzjowanego Chielliniego.
W kupno nowego napastnika w zimie nie wierzę. Ciągle marzy mi się w lecie Cavani (jeśli Napoli się nie zakwalifikuje do LM czy w ogóle do żadnych pucharów).
Pozdrawiam!
- Arbuzini
- Juventino
Niestety Isla przegrywa rywalizację z Padoinem. Trochę słabo, jak na zawodnika, którego połowę karty kupiliśmy za prawie 9,5 mln E. Tego nie ogarniam. Rozumiem, że jest po ciężkiej kontuzji i byłem wielkim zwolennikiem tego transferu. Niestety jeśli się nie zacznie grać choćby poprawnie to zostanie Matinezem II. Wiele sobie po nim obiecywałem tymczasem mimo niezłych statystyk zawodzi moje oczekiwania.
Z kolei ciekawy jestem, czy Asa zagra kiedyś na środku pomocy w Juventusie. Jego gra słabszą nogą jest irytująca, z drugiej strony - wielu, jak nie większość, lewonożnych zawodników koślawo gra prawą. Jeśli jest w stanie to poprawić, choćby w takim stopniu jak Pepe (sytuacja lustrzana ;]), to będzie idealny do filozofii Juve.
Z kolei ciekawy jestem, czy Asa zagra kiedyś na środku pomocy w Juventusie. Jego gra słabszą nogą jest irytująca, z drugiej strony - wielu, jak nie większość, lewonożnych zawodników koślawo gra prawą. Jeśli jest w stanie to poprawić, choćby w takim stopniu jak Pepe (sytuacja lustrzana ;]), to będzie idealny do filozofii Juve.
- jaqb
- Juventino
Jesteśmy w połowie sezonu i chyba można już prawie na pewno stwierdzić, że Ghańczyk naszym docelowym wing-backiem być nie może, zastanawiam się jednak, co zrobi Marotta, jeśli latem napłyną jakieś 30-40-milionowe oferty za Vidala? Jak sądzicie? Czy w dłuższej perspektywie by się nam to opłaciło, bo choć stracilibyśmy naszego być może najbardziej wartościowego piłkarza, to mielibyśmy odpowiednie zastępstwo w osobach Asamoaha, który wreszcie mógłby pokazać swoja prawdziwą wartość, i Pogby. Za taka kasę można by z kolei wreszcie na poważnie uzupełnić nasze luki w składzie, czyli postarać się o prawdziwego lewego obrońcę (Kolarov?) i klasowego strikera.
- pumex
- Juventino
Fakt, Isla sobie nie radzi, a podobnie jak Ty wiele sobie po nim obiecywałem. Początkowo go broniłem, bo mimo wizualnie siermiężnej gry nabijał statystyki asystami. Teraz nie ma ani efektywności, ani efektowności. Najgorsze i najdziwniejsze jest to, że Mauricio na boisku wygląda zwyczajnie tępo, niczym Krasic, tyle, że Serb wszystko co bezmyślne robił w biegu a Isla na stojąco. Natomiast w Udinese wydawał się... nie, wróć... był bardzo inteligentnie grającym zawodnikiem. Cóż... jeszcze na niego liczę.Arbuzini pisze:Niestety Isla przegrywa rywalizację z Padoinem. Trochę słabo, jak na zawodnika, którego połowę karty kupiliśmy za prawie 9,5 mln E. Tego nie ogarniam. Rozumiem, że jest po ciężkiej kontuzji i byłem wielkim zwolennikiem tego transferu. Niestety jeśli się nie zacznie grać choćby poprawnie to zostanie Matinezem II. Wiele sobie po nim obiecywałem tymczasem mimo niezłych statystyk zawodzi moje oczekiwania
Jeszcze wzmianka o Peluso. Czy ktoś z forumowiczów jeszcze nie dostrzegł, że szkoda w niego cokolwiek inwestować? Poza tym dziwią mnie trochę chęci niektórych do wystawiania Peluso w miejsce Asamoah, bo zawodnik Atalanty (i niech tam zostanie) jest bardziej podobny charakterystyką do Chielliniego niż do Ghańczyka

- ewerthon
- Juventino
To kogo się tam spodziewasz? De Ceglie? Caceres? Ten ostatni będzie grał raczej w środku.pumex pisze: Poza tym dziwią mnie trochę chęci niektórych do wystawiania Peluso w miejsce Asamoah, bo zawodnik Atalanty (i niech tam zostanie) jest bardziej podobny charakterystyką do Chielliniego niż do Ghańczyka
- pumex
- Juventino
Ja się spodziewam, że jeśli ten nieszczęsny Peluso faktycznie do nas dołączy, to będzie pełnił rolę Chielliniego, dopóki nie wyzdrowieje. Chociaż... bo ja wiem, przecież jest Caceresewerthon pisze:To kogo się tam spodziewasz? De Ceglie? Caceres? Ten ostatni będzie grał raczej w środku.pumex pisze:Poza tym dziwią mnie trochę chęci niektórych do wystawiania Peluso w miejsce Asamoah, bo zawodnik Atalanty (i niech tam zostanie) jest bardziej podobny charakterystyką do Chielliniego niż do Ghańczyka

- Castiel
- Juventino
Dajcie szanse Isli. Pamiętam sezon w którym jeszcze w Udine grał razem z Alexisem. Facet robił świetne wrażenie grając mądrze i pracując na całej długości boiska. Quagowi powrót do formy zajął sporo czasu, Del Piero również. Isla też wróci do dawnej formy, ale nie można go przekreślać.
- sebastian10
- Juventino
Asamoah nie krytykował bym go gra bardzo dobrze haruje aż miło obrona i atak w ataku nie zawsze precyzyjnie ale jak sie na hasa to potem może mu sie zdarzyć mniej udane zagranie .
Isla to juz jest duży problem nie widać postępów w grze .
Napastnik typu Vucinic tylko młodszy wtedy będzie bardziej ruchliwy z przodu ale nazwisk brak .
Isla to juz jest duży problem nie widać postępów w grze .
Napastnik typu Vucinic tylko młodszy wtedy będzie bardziej ruchliwy z przodu ale nazwisk brak .