Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:54

jakku1 pisze:
Zawidowianin pisze:
jakku1 pisze:
Jesli ja mialbym zgadywac, kto do nas dolaczy to postawilbym na... nazwisko, ktore nie znajduje sie na tej liscie ;-).
Ja też.

Diamanti.
:prochno:.

LGDS podaje, ze jestesmy coraz blizej porozumienia z Porto w sprawie Alexa Sandro. 12-15m euro. To tylko LGDS, niemniej lepiej uwaznie obserwowac ten watek.
Diamanti hehe :D Marzy mi sie De Bruyne, ktory moze grac na wszystkich ofensywnych pozycjach, albo Isco ktory mozegrac nablewej stronie. Pastore to nie byl bby zly pomysl, ale czy po takim sezonie PSG go pusci ?

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:56

Wybacz ale Vidal ostatnie półtora roku miał słabe. To nie jest super transfer dla Bayernu.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:57

Nie bardzo kminię jak można chcieć przyjścia Gotze , a kręcić nosem na Draxlera. Ten chłopak ma najlepszy drybling w Bundeslidze. Zdaje się że nie ma do końca motywacji by grać w swoim klubie i patrzeć jakie cyrki się tam odstawiają.

Zobaczcie sobie jego mecz z Chelsea w tym sezonie, gdy beztrosko gwałcił ich defensywę raz za razem.

To dla mnie jedna z lepszych opcji poza Isco, De Bruyne, Pastore. Ozil nie pasuje do mentalności Juve, co do Oscara mam mieszane uczucia.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 10:59 przez Kucharius1, łącznie zmieniany 2 razy.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:58

Jakiś czas temu były plotki Vidal out Oscar In. Może coś z tego będzie.

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:59

bastek13 pisze:Mam nadzieję, że w tej łysej głowie tli się jakiś plan. Jak na razie bomby transferowe to mamy, ale tylko w przeciwnym kierunku.
Bayern ubił deal życia na Vidalu. Gość na chwilę obecną to absolutny top na swojej pozycji i żaden Draxler tej luki nie załata.
Wydaje się że jeżeli kogoś ściągniemy to na pozycję dziesiątki czyli nie zastępstwa dla Vidala. Zastępstwo dla Vidala przybyło już rok temu z Udinese, drugie pół roku temu z Genoi a w tym okienku z Realu :)

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:59

Boże, chroń przed Oscarem. Złamasom dziękujemy. Po co nam drugi Caceres/Romûlo tyle, że w ataku? :think:

Obrazek
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:00

No i co płaczecie? Jeszcze miesiąc-dwa temu wszyscy byli pogodzeni z odejściem Pogby i/lub Vidala.
Za 40 baniek deal jest moim zdaniem ok. Vidal w zeszłym sezonie głównie irytował. Stracił ten błysk pod bramką przeciwnika. Wszystko za wolno. Jego bieganie ciężko przeliczyć na wybronione sytuacje, za to jego strzały w kosmos bardzo łatwo przeliczyć na gole Juve, które nie padły. Pamiętacie te przestrzelone karne? Jeden z nich mógł oznaczać kolejne szybkie pożegnanie z LM... Te super uderzenia (vide Barca)? To niepopularna opinia, ale w czystej technice piłkarskiej taki Roberto Pereyra to klasa wyżej od Arturo. Nie zrozumcie mnie źle, bardzo lubię Vidala, to super przecinak. ALE w takiej formie, którą prezentuje od ponad roku, nie stanowi dla tej drużyny wartości dodanej. Człowiek z nikąd - Sturaro - wszedł na boisko i brak Vidala nie był odczuwalny. Przykre ale prawdziwe. Kibice go uwielbiają, ale proszę Was. Nie dorabiajmy tu wielkiej legendy... przy tym zachowaniu pozaboiskowym aż się ciśnie "nie nazywajmy szamba perfumerią". Tacy są latynosi, grają i odchodzą. To jest wielki biznes. Arturo ma 28 lat, jeden 'duży' kontrakt przed sobą i świadomość, że gdzie indziej dostanie 2x więcej. A jak ktoś wciąż wierzy w wypowiedzi medialne piłkarzy, motywowane zapisami kontraktu i instrukcjami wewnątrz klubu, to czas dorosnąć.

Poszedł kij w mrowisko.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:02

Kucharius1 pisze:Nie bardzo kminię jak można chcieć przyjścia Gotze , a kręcić nosem na Draxlera. Ten chłopak ma najlepszy drybling w Bundeslidze. Zdaje się że nie ma do końca motywacji by grać w swoim klubie i patrzeć jakie cyrki się tam odstawiają.
Draxler to trochę kot w worku. 2 lata temu poł Europy się nim podniecało, ostatnio kontuzjach nie wiadomo co się po nim spodziewać. Jeśli rozwinął by się na miarę swojego talentu to jak najbardziej tak.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:03

do usuniecia

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:04

Sky informuje, ze rozwazamy Draxlera. Pytanie brzmi, ktos moze cos wiecej powiedziec o tym chlopaku? Oglada ktos lige niemiecka? Na VS wszyscy sa wniebowzieci - ciezko mi to zrozumiec, bo nie sledze na biezaco Bundesligi (moze z wyjatkiem Borussi).

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:08

Szukajmy pozytywnych stron ! Można chyba śmiało powiedzieć że w sezonie 2015/2016 koszulka z numerem 10 będzie śmigać po boisku ! Jeżeli przyjdzie Sandro i OP skład będzie wyglądał spoko !
Też psioczę na ewentualny transfer Draxlera ale pamiętajmy że nazwiska nie GRAJĄ ! Niech przyjdzie ktokolwiek ale grunt żeby zostawiał serce na boisku.
Vidal też budował swoją markę - przychodził jako mało znany zawodnik. Dajmy szansę Dybale, Sturaro i nie skreślajmy wszystkich na wstępie.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:09

jakku1 pisze:Sky informuje, ze rozwazamy Draxlera. Pytanie brzmi, ktos moze cos wiecej powiedziec o tym chlopaku? Oglada ktos lige niemiecka? Na VS wszyscy sa wniebowzieci - ciezko mi to zrozumiec, bo nie sledze na biezaco Bundesligi (moze z wyjatkiem Borussi).
Pika pika: też widziałem, że na VS fapią na jego myśl. Dziwi mnie to strasznie. Jak dla mnie to ten sam poziom co El Shaarawy też wielkie talenty, ale kontuzje wyhamowały ich rozwój, jak dla mnie to wiąże sie ze sporym ryzykiem.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:10

Kumaty znajomy za Schalke twierdzi, że Draxler jest obecnie rozbity fizycznie i musi się na tej płaszczyźnie odbudować, do tego ma za sobą kiepski sezon. Ponoć ma zostać by złapać forme i odejść za +40 baniek.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:10

https://www.youtube.com/watch?v=ra9wdTxRKmw

Chłopak ma mega genialny drybling i szybkość, przypomina Di Marię za czasów Realu. Może grać na środku i lewym skrzydle. Ostatni sezon słaby, tak jak i atmosfera w klubie. Chłopak stracił chyba motywację, wie że w tym źle zarządzanym klubie już się nie rozwinie. Często faulowany przez co miał stracone nieco czasu na leczenie kontuzji.

Wszystkie elementy piłkarskiego rzemiosła na poziomie dobrym lub bardzo dobrym, oraz genialny drybling w którym nie ma przypadku.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 11:11

jakku1 pisze:Sky informuje, ze rozwazamy Draxlera. Pytanie brzmi, ktos moze cos wiecej powiedziec o tym chlopaku? Oglada ktos lige niemiecka? Na VS wszyscy sa wniebowzieci - ciezko mi to zrozumiec, bo nie sledze na biezaco Bundesligi (moze z wyjatkiem Borussi).

Sadzi niezłe bomby z dystansu (chyba nawet lepsze niż Pogba) Może grać na obu skrzydłach w ataku jak i na OP. Dobrze czyta grę i wielki plus to jego wiek 21 lat. Cała kariera przed nim.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 11:11 przez kamil-8853, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany