Mercato (2012-2014)
- pan Zambrotta
- Juventino
Sissoko to kopia "naszego Sissoko", zawodnik operujący piłką przy linii środkowej boiska, choć z lepszą techniką niż Momo (ten to był takie drewno pod tym względem, że głowa mała...), ale nieco mniejszy walczak. Do taktyki Conte by się nadawał jako b2b, transfer całkiem spoko - jeśli to prawda.
- bramek
- Juventino
hmmm nowy momo, pogba, vidal, markiz, pirlo + jego następca. Wygląda fajnie, ale czy w takiej sytuacji Giach nie robi się zbędny ? I tak nie wykorzystujemy jego potencjału, który de facto sami odkryliśmy. Sam jestem ciekaw jak to będzie wyglądało
- Skibil
- Redaktor
Whoscored klasyfikuje go jako środkowego pomocnika, żadnego ofensywnego. Kogoś pokroju Marchisio, choć imo to bardziej defensywny pomocnik. Ciekawe wzmocnienie, o ile to prawda.

W sensie, że będzie zmiennikiem dla Giovinco?pan Zambrotta pisze:Do taktyki Conte by się nadawał jako b2b, transfer całkiem spoko - jeśli to prawda.
- Dante93
- Juventino
Bardzo fajnie jeżeli okaże się to prawdą. Moim zdaniem to taki 'Drugi nowy Vieira' (drugi po Pogbie
) ew używając innego porównania to zawodnik podobny do Yaya Toure. Widziałem go pare razy na oczy, min w rep. Francji i naprawde robi dobre wrażenie
Idealny zawodnik, żeby troche ponaciskać Księcia i Arturo. Zresztą już się nim ze 2-3 lata temu interesowaliśmy. Dobrze o nim świadczy fakt, ze mimo iż ma dopiero 23 lata to już dłuższy czas jest pierwszoplanową postacią w swoim zespole. Jeżeli te ploty okażą się prawdą, to oklaski dla Marroty bo to zawodnik w mojej skromnej opinii idealnie pasujący na B2B do naszego zespołu.

- pan Zambrotta
- Juventino
tak, ewentualnie powalczy o miejsce w ataku z Caceresem i IsląSkibil pisze:W sensie, że będzie zmiennikiem dla Giovinco?pan Zambrotta pisze:Do taktyki Conte by się nadawał jako b2b, transfer całkiem spoko - jeśli to prawda.
było więcej tych "do wyciągnięcia za darmo". Przypomni ktoś tę listę, pojawiała się już w tym temacie, ale zginęła dziesiątki milionów stron wstecz.
- Dante93
- Juventino
Nosz litooości, 20 sekund i wszystko podane jak na tacypan Zambrotta pisze:było więcej tych "do wyciągnięcia za darmo". Przypomni ktoś tę listę, pojawiała się już w tym temacie, ale zginęła dziesiątki milionów stron wstecz.

http://www.transfermarkt.de/en/spieler/ ... asics.html
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To nie taka łatwa sprawa bo tam są też wszyscy wypożyczeni. Im według transfermarkt również kończy się kontrakt w 2013, znaczy umowa wypożyczenia.
Od biedy może być (Huntelaar wart 20 melonów!)
Od biedy może być (Huntelaar wart 20 melonów!)
- Vimes
- Juventino
Skibil pisze:Whoscored klasyfikuje go jako środkowego pomocnika, żadnego ofensywnego.

http://www.whoscored.com/Players/29595
W profilu napisali mu "attacking midfielder", a po naszemu to chyba będzie ofensywny pomocnik. Wiem, że takie rozróżnienia są dosyć umowne, dlatego zapytałem, bo zawodnika w życiu na oczy nie widziałem.
- kosciu88
- Juventino
Jesli to prawda to dobry ruch Marotty. Mlody, silny z niezla technika, na pewno sie przyda. 

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- mixery
- Juventino
Widziałem kolesia kilkukrotnie i według mnie to bardziej defensywny zawodnik, tyle że z w miarę dobrą techniką. Razem z Capoue byli w Tuluzie raczej odpowiedzialni za destrukcje.
Odejścia Vidala sobie nie wyobrażam. Spodziewałem się raczej zawodnika który potrafi rozegrać. Ale nie mam zamiaru krytykować sztabu, ich decyzje wychodzą nam na dobre
. Szeroki skład jest potrzebny, najwyżej powtórzy się sytuacja z Pazienzą.
Odejścia Vidala sobie nie wyobrażam. Spodziewałem się raczej zawodnika który potrafi rozegrać. Ale nie mam zamiaru krytykować sztabu, ich decyzje wychodzą nam na dobre

- Skibil
- Redaktor
@Vimes: o, na to nie zwróciłem uwagi - bardziej koncentrowałem się na grafice w "Playing Positions". Niemniej imo facetowi bliżej do defensywnego, niż ofensywnego zawodnika. Taki z niego Yaya Toure czy Vidal właśnie - dobrze pracuje w obronie, ale z ofensywnym wejściem potrafi zrobić zamieszanie.
- Dolce Vita
- Juventino
Ja nie wiem po co robimy sobie nadzieję na to drewno Llorente. Szarpiemy się z tymi Baskami i jeszcze chcemy im dawać z 5 mln za zawodnika, którego nie wpuszczają na boisko i który jest u nich skończony. Nie lepiej dać te 10 mln i sprowadzić z Newcastle United Bembę Ba? Szkoda, że się nim (prawdopodobnie) nie interesujemy. Kolejny sezon ten zawodnik prezentuje wyborną formę, jest czołowym strzelcem ligi angielskiej. Sroki wołają za niego z tego co czytałem 7,5 mln funtów gdy Arsenal się nim interesował. Mam nadzieję, że Marotta nie ma na oku tylko Llorente i Drogby bo wylądujemy z ręką w nocniku biorąc pod uwagę sytuację Quagliarelli.
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2012, 18:53 przez Dolce Vita, łącznie zmieniany 2 razy.
- Vimes
- Juventino
Jeszcze niedawno puściłbym takiego newsa mimo uszu: "Juve to make Higuain move?", ale w Realu chyba nie dzieje się dobrze, więc kto wie, czy po sezonie nie nastąpi jakaś rewolucja. Tylko czy Juve będzie miało w lecie 30 mln euro na napastnika?