Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 23:29

moglibysmy sprowadzic na lewą strone Lucasa Digne z OSC Lille, ma 19 lat ale od 17 juz gral w seniorach a teraz jest kluczowym lewym obrońcą..

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 23:32

Oj nie nie nie, Castiel. Peluso prezentuje się poprostu nędznie i nie jest nawet solidny, Padoin za to od początku miał taką łatke i jak widać była ona prawdziwa. Peluso to za to poziom DC. Może spieprzyć wszystko, zawsze i wszędzie. Bardzo ciekawa jest też jego statystyka kartek, gdzie od poczatku sezonu już chyba ze 2-3 czerwa wyrwał :prochno: Poza tym to taki ni pies ni wydra. Wysoki i dosyć drewniany więc na WB wzmocnieniem raczej nie będzie, środek obrony również nie jest jego optymalną pozycją. Już ten Bocchetti wydaje się być fajniejszą opcją.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 02:39

Dante93 pisze:ROTFL Peluso :lol: Marotta chyba z zapalniczką musiał szukać po lidze takiego ogórka. Facet jest słaby, że słów brakuje a my po niego sięgamy. Serio nie ogarniam.
Mi się wydaje, że to bardziej pomysł Conte niż Marotty. Choć Beppe pewnie się cieszy, że nasz couch chce Peluso. Tak swoją drogą to Prandelli też jakoś w swoich poszukiwaniach natknął się na Peluso i powołuje go do kadry. Federico na prawdę jest taki denny jak wy wszyscy piszecie?

Niegdyś chwalony przez Arbuziniego Gameiro nie ma miejsca w pierwszym składzie PSG. W tym sezonie grał tylko w lidze i na razie na 360 minut strzelił 4 gole. Może udałoby się go wypożyczyć z opcją wykupu w przypadku odejścia Bendtnera i/lub Matriego.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 03:28

mateusz6 pisze: Federico na prawdę jest taki denny jak wy wszyscy piszecie?
Początek sezonu miał dobry, dostał powołanie i wszystko się posypało. Od jakichś 3 miesięcy to zawodnik faktycznie poziomu PDC, bo tak od zawsze był solidnym ligowcem.
Trochę tak, jakbyś porównywał zawodnika <Matri w pierwszej połowie zeszłego sezonu>, a <Matri w pierwszej tego> - taka jest relacja między tym, co potrafi grać, a tym co gra ostatnio. Stąd takie negatywne opinie.
Nie mówiąc o tym, że odkąd jest Conte, to Juventus klepie Atalantę jak chce, więc połowa Juventinich zna go z tych meczów, gdzie jest przykrywany czapką przez naszych :smile:

Ale zgadzam się, że to na 100% pomysł Conte. Wszak zna chłopaków z Atalanty jak żaden scout

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 04:03

Pierwsze co trzeba będzie zrobić z Peluso to wylać mu wiadro zimnej wody na głowę. Facet w tym sezonie jest niezłym czajnikiem i zgrabił już 2 albo 3 czerwone i kilka żółtych. O ile w poprzednim sezonie jeszcze się wyróżniał, to w obecnym niestety zaznacza się tylko kartkami.
Jeszcze przed sezonem gorąco dopingowałem jego sprowadzenie (pamiętam, że do ostatnich minut okienka o niego walczyliśmy i Ziegler zablokował transfer). Pewnie to pomysł Conte, jak już ktoś wcześniej mądrze wspomniał, więc mam nadzieję, że Antek jest świadom tego co robi. Oby Ghana szybko odpadła z PNA :whistle:

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 09:24

Faktycznie mogla by Ghana odpasc juz po meczach grupowych:)

Peluso prawdopodobnie naprawde przyjdzie, chcemy go juz od dluzszego czasu.
Drogba- podobno Agnelli chce go w Juve.
Ja narazie to olewam te cale mercato i najbardziej interesuje mnie Chellini bo kogo nie kupimy to napewno nie zrownowazy straty tego goscia.

Liczmy ze w LM trafimy na wmiare latwy zespol.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 12:22

Możecie mi powiedziec skadmacie takie info, ze Peluso jedną nogą i powołą drugiej jest w Juve?
Robaku pisze:No to szkoda, kurdę liczyłem na więcej szans dla Caseresa i Marrone, a w takim wypadku można liczyć, że Lichy i Peluso bądź PDC będą wiedli prym w obronie. Peluso nie zaprezentował się jakoś fantastycznie w meczu z nami.
I tu kolejne moje pytanie, czy powrót do 4-3-3 to radosna twórczość Rosomaka, czy coś więcej?
@Robaku ja bym się osoboście tym nie sugerował. Już zdaje sie nawet Primka jest ustawiana pod 3-5-2 Conte, chyba nie po to, by zmieniać nagle system bo jeden zawodnik jest kontuzjowany :roll: Oczywiście, pewnie i 4-3-3 czasem zagramy, ale dalej podstawowym jest 3-5-2, zwłaszcza przy kontuzji Pepe.
Zawsze o Bocchettim się pisało, że to stoper który może grać po lewej stronie obrony, więc przy kontuzji Chioelliniego jego przyjście zimą nasuwa się samo jak dla mnie.
Sissoko? Nie wiem w sumie po co.

szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 12:51

Obstawiam jako priorytety na zimowe okienko środkowego obrońcę i napastnika.

Co do obrońcy, to zastanawiam się... czy Peluso jest do Juve przymierzany jako lewy skrzydłowy, czy skrajny obrońca z trójcy?
Nie wydaje mi się, że jest sens go w ogóle sprowadzać- jeżeli to ma być pomysł na brak Asamoaha to bez sensu, bo jest jednak De Ceglie, ale jest też Padoin, który według mnie na lewej by dobrze śmigał, szczególnie, że właśnie w Atalancie już tam grał. Caceres też może z powodzeniem grać na tej pozycji. Poza tym Puchar Narodów Afryki trwa krótko- ominą Asę maksymalnie mecze z Udinese, Genoa, Chievo i Fiorentiną i żaden mecz w Lidze Mistrzów.
Natomiast Peluso jako zastępca dla Chielliniego, to też nie wydaje mi się dobrym pomysłem. Na pewno potrzebujemy uzupełnienia na tę pozycję po odejściu Lucio, a według mnie lepiej by było sprowadzić w tym przypadku typowego stopera, jak np. Diakite, czy Bocchetti (który też już grał w trójce po lewej).

A co do napastnika, to ciężko sprowadzić kogoś, kto będzie mógł zagrać u nas w Lidze Mistrzów w tym sezonie. Jedyny, który przychodzi mi do głowy, to jest Drogba- dosyć drogie rozwiązanie na krótką chwilę, ale taki czołg, choć już powolny, zrobiłby różnicę. Na pewno nie podoba mi się pomysł ściągnięcia Llorente...

A propos napastników- Czarek Kucharski jest dziś w Mediolanie, ciekawe z kim negocjuje transfer Lewego :)

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 15:15

O Padoinie coś tam się mówiło, że w zimie odchodzi. Ale z drugiej strony jest przecież zapchajdziura Giaccherini - da radę na skrzydle w 3-5-2, wespół z DC.

Peluso? Zbędny. I nie, jako skrajny stoper grać nie będzie.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 15:27

Ciekawe czy Celtic będzie teraz bardziej, czy mniej skłonny sprzedać nam tego całego Czopera :prochno:

Peluso, SAY WAT ???

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 16:53

jackop pisze:Ciekawe czy Celtic będzie teraz bardziej, czy mniej skłonny sprzedać nam tego całego Czopera :prochno:

Peluso, SAY WAT ???
W sensie że tego?

:D

Peluso... no way. Ale z drugiej strony Padoinowi tez mowilem no, grazie, ale nawet niezle sie wpasowal w zespol. I wlasnie DLATEGO bym go nie skreslal.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Marchisio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 14:04

Moussa Sissoko zawodnikiem Juve podają portale do tego za Free... :bravo:

----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--

FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 14:20

Marchisio87 pisze:Moussa Sissoko zawodnikiem Juve podają portale do tego za Free... :bravo:
Skąd te informacje?

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 14:35

squinter pisze:
Marchisio87 pisze:Moussa Sissoko zawodnikiem Juve podają portale do tego za Free... :bravo:
Skąd te informacje?
Pierwsze z brzegu. Swoją drogą Giuseppe czyta moje posty. Kilka miesięcy poruszyłem temat sprowadzenia tego piłkarza za free, no i proszę bardzo :prochno: Kogo chcecie do Juve, to mu powtórzę Wasze prośby :prochno: Mam nadzieje, że ta informacja wkrótce zostanie potwierdzona przez agenta piłkarza.
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2012, 14:36 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 14:36

squinter pisze:
Skąd te informacje?
Pewnie z onetu: "Moussa Sissoko w Juventusie Turyn", który jako źródło podaje agencję ASInfo. W newsie jest napisane, że to defensywny pomocnik, z kolei whoscored.com twierdzi, że to ofensywny pomocnik. Ktoś go widział na własne oczy? Potrzebny nam w ogóle kolejny pomocnik? W tej formacji braków raczej nie mamy.

Obrazek
Zablokowany