Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:01

Zawidowianin pisze:
Kucharius1 pisze:Za stroną Bayernu "Chilijczyk jest już podobno dogadany z Bayernem ws. indywidualnego kontraktu na mocy którego ma zarabiać 10-12 milionów euro rocznie."

Tajemnica transferu chyba rozwiązana.
Zapominasz, że Niemcy zawsze podają kwotę brutto.
Inne źródła podają że ma to być 10mln na rękę z bonusami. Zobaczymy jednak na jakiej kwocie się skończy.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:05

Lepek pisze:
wojczech7 pisze:
Lepek pisze:Do tego ten Khedira... jak niemal każdy w tym miejscu, miałem okazję obejrzeć kilka spotkań w jego wykonaniu i nie przypadł mi on do gustu. Te nieskoordynowane ruchy, niecelne podania, kompletny brak błyskotliwości i boiskowej inteligencji...
Normalnie piłkarski nieudacznik... :prochno:
Poniekąd ;) Nie jestem fanem jego (braku)talentu i tyle. Zawodnik, który nie potrafi biegać jak człowiek, tylko giba się jak małpa, jest u mnie skreślony już na wstępie. Oczywiście dostanie pewien kredyt zaufania, ale w Realu nieprzypadkowo siedział tyle na ławce.
Nie być fanem to jedno, pisanie durnot to drugie. :wink:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Boogey96

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:06

Nie podoba mi się to, bo uwielbiam Vidala i nie będę wstanie obejrzeć meczu Bayernu w tym sezonie. Ale jeśli Marotta kupi za to 10 i lewego obrońce to myślę, że wyjdzie nam to tylko na dobre. Nie raz pokazywaliśmy, że potrafimy grać bez Vidala i uważam że damy rade. Oczywiście będzie jeszcze brakowało Teveza i największa odpowiedzialność spadnie na Pogbie, który musi zacząć grać z większą regularnością.

Trzeba pamiętać, że w tej chwili nie tylko dostaniemy te 35-40 milionów (swoją drogą powinniśmy wyciągnąć za niego 50) ale też odpadają dwie największe pensje z zespołu, a jeszcze odejdzie Llorente, który sporo zarabia. Fajnie byłoby zobaczyć u nas pakiet Sandro i Gotze lub Ozil.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:09

Boogey96 pisze:
Trzeba pamiętać, że w tej chwili nie tylko dostaniemy te 35-40 milionów (swoją drogą powinniśmy wyciągnąć za niego 50) ale też odpadają dwie największe pensje z zespołu, a jeszcze odejdzie Llorente, który sporo zarabia. Fajnie byłoby zobaczyć u nas pakiet Sandro i Gotze lub Ozil.
Ale nie można tego wykluczyć bo dzisiaj od rana niemieckie i włoskie media włąsnie pokazują twarze dwóch zawodników Gotze i Vidala. Jeśli zrobi się taką podmiankę z dodaniem Sandro to naprawdę sobie jakoś poradzimy. A do tego z płac zejdziemy znacznie, do tego Cuadrado, nie wierze, że nie bedzie nasz. Bedzie Juve na pewno inne, ale to nie znaczy, że gorsze.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:12

Ja tam lubię Draxlera, jak chłopak poprawi regularność i trafi do topowego klubu, stanie się jednym z najlepszych. Jeżeli nasi działacze uważają że są w stanie zapewnić mu taki rozwój i opiekę medyczną na najwyższym poziomie, to mamy topa.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:12

Boogey96 pisze:Trzeba pamiętać, że w tej chwili nie tylko dostaniemy te 35-40 milionów (swoją drogą powinniśmy wyciągnąć za niego 50) ale też odpadają dwie największe pensje z zespołu, a jeszcze odejdzie Llorente, który sporo zarabia. Fajnie byłoby zobaczyć u nas pakiet Sandro i Gotze lub Ozil.
W sumie, wychodzi na to, ze odejda wszyscy, ktorzy najwiecej u nas zarabiali:
1. Tevez - 11-12m rocznie brutto
2. Vidal - 9-10m rocznie brutto
3. Llorente - 9m rocznie brutto
4. Pirlo - 7-8m rocznie brutto

Daje to oszczednosci rzedu 40m euro. Zawodnicy, ktorzy dotychczas zostali zakontraktowani dostaja polowe tej kwoty. Moim zdaniem, prosty wniosek, ktory moze podsumowac wszystkie dotychczasowe ruchy w tym okienku jest taki, ze szykujemy sie na jeden, bardzo duzy transfer.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:15

jakku1 pisze: I teraz pytanie, widzisz Sturaro w tej roli? Bo ja zupelnie nie. Allegri wyszedl pewnie z podobnego zalozenia, dlatego po powrocie Pogby Wloch wyladowal na lawce. I teraz kolejne pytanie, czy rozsadnym wyjsciem jest, majac Pogbe, Marchisio, Sturaro, a nie posiadajac trequartisty, sprzedac pilkarza, ktory od dwoch lat gra w kratke i za zarobione pieniadze zakupic rozgrywajacego z prawdziwego zdarzenia?

Moim zdaniem tak. Ale czy postapilismy slusznie, jak zwykle pokaze czas.
Ale to jest dokladnie to, co ja napisalem wczoraj w nocy (czyli jakies 20 stron temu :prochno: ) - jedyny racjonaly powod przeprowadzenia tej operacji to taki, zeby w pomocy byl wyrazny podzial na tych co bronia (Khedira, Sturaro) i na tych co atakuja. Jasne, czas pokaze co z tego wyjdzie, ale ja mam pewne obawy bo wydaje mi sie ze w obecnych czasach w pilce na najwyzszym poziomie bardziej niz na scisla specjalizacje stawia sie na uniwersalnosc i futbol totalny.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:15

jakku1 pisze: Moim zdaniem, prosty wniosek, ktory moze podsumowac wszystkie dotychczasowe ruchy w tym okienku jest taki, ze szykujemy sie na jeden, bardzo duzy transfer.

Cavani :prochno:

Jaka pozycja mogłaby być brana pod uwagę? Chyba tylko trequartista, zawodnik medialny, któy dostałby koszulkę z nr 10. Ewentualnie prawdziwa Dycha, cofnięty napastnik. Ale na rynku widać tylko tych pierwszych i to wycenianych na grubą kasę.

zabekmj23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:20

jakku1 pisze:
Boogey96 pisze:Trzeba pamiętać, że w tej chwili nie tylko dostaniemy te 35-40 milionów (swoją drogą powinniśmy wyciągnąć za niego 50) ale też odpadają dwie największe pensje z zespołu, a jeszcze odejdzie Llorente, który sporo zarabia. Fajnie byłoby zobaczyć u nas pakiet Sandro i Gotze lub Ozil.
W sumie, wychodzi na to, ze odejda wszyscy, ktorzy najwiecej u nas zarabiali:
1. Tevez - 11-12m rocznie brutto
2. Vidal - 9-10m rocznie brutto
3. Llorente - 9m rocznie brutto
4. Pirlo - 7-8m rocznie brutto

Daje to oszczednosci rzedu 40m euro. Zawodnicy, ktorzy dotychczas zostali zakontraktowani dostaja polowe tej kwoty. Moim zdaniem, prosty wniosek, ktory moze podsumowac wszystkie dotychczasowe ruchy w tym okienku jest taki, ze szykujemy sie na jeden, bardzo duzy transfer.
jeden bardzo duży już był Pan który obecnie będzie dzierżył numer 21,ale masz racje kroi się drugi bardzo duży transfer na 10 i chyba będzie to Oscar za kasę z Vidala. Czy dobrze czas pokaże ja wolałbym Vidala zostawić i postawić na Pereyre lub Dybale na 10.
A największe jaja będą jak nie przyjdzie nikt godny uwagi.
Dalej uważam ze pozbycie sie 3 liderów w miesiąc to za dużo.I może się to odbić na początku sezonu lub nawet całym.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:22

Ja się co do zasady zgadzam ze sprzedażą Vidala ale kwota jeżeli będzie to 35mln jest żałośnie niska.

Jeżeli w zamian Vidala przyjdzie Sandro i jakiś naprawdę klasowy zawodnik na rozgrywającego (Oscar,Isco,Ozil,Eriksen) to ma to sens.

Ale jeżeli zostaniemy bez takiego zawodnika albo wydamy kasę na jakiegoś Draxlera (wiem, że może i jest utalentowany ale ostatnio nie grał dobrze albo w ogóle dobrze a my potrzebujemy na teraz jakości) to padak bo nie dość że :
- odszedł nasz najlpeszy ofensywny zawodnik Tevez
- odchodzi Vidal, który jednak dawał też wiele w ofensywie, strzelał bramki
- odszedł Pirlo wiadomo już był na niego czas, ale strzelał jakieś wolne i potrafił coś jeszcze z piłką zrobić.

I mamy ich wszystkich zastąpić tylko niesprawdzonym Dybalą i ewentualnie Draxlerem ? Przecież to jakiś kiepski żart (już nie mówiąc o grze Vidala w środku pola)

Lepek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:24

wojczech7 pisze:
Lepek pisze:
wojczech7 pisze:
Normalnie piłkarski nieudacznik... :prochno:
Poniekąd ;) Nie jestem fanem jego (braku)talentu i tyle. Zawodnik, który nie potrafi biegać jak człowiek, tylko giba się jak małpa, jest u mnie skreślony już na wstępie. Oczywiście dostanie pewien kredyt zaufania, ale w Realu nieprzypadkowo siedział tyle na ławce.
Nie być fanem to jedno, pisanie durnot to drugie. :wink:
Czy coś, z tego co napisałem, mija się z prawdą? Oczywiście napisałem to w odniesieniu do piłkarzy grających w topowych klubach, jak Juventus, Real czy inny Bayern. Jedyne co on względnie potrafi, to gra w destrukcji, ale w dzisiejszych czasach to trochę mało, nawet biorąc pod uwagę jego pozycję na boisku. Ale jak to się mawia "darowanemu koniowi...", wiec dam mu na razie spokój ;)

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Jak ma byc gruby transfer to Isco/De Bruyne, a nie chimeryczny Oscar. Dzisiaj w zwiazku z kwota za ktora ponoc Vidal ma odejsc, przypomniala mi sie jefna rzecz. Mianowicie zeszloroczny transfer Luiza, kyory jest z rocznika Vidala i gra na obronie...

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Zlamany Oscar ktorego nikt nie chce za najlepszego na swiecie DM'a.

Zal.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:25

zabekmj23 pisze: Dalej uważam ze pozbycie sie 3 liderów w miesiąc to za dużo.I może się to odbić na początku sezonu lub nawet całym.
To nie jest tak, że nagle ta drużyna zostaje bez serducha, charakteru, krwi i żył. Pamiętajmy kto tutaj ile gra:
Buffon, Markiz, Chiellini, to ma być ItalJuve i to będzie ItalJuve, ItalJuve,w którym to na Włochów przechodzi presja wyniku, presja tworzenia charakteru zespołu, to oni muszą trzymać za pysk pozostałych zawodników, więc wiadomo straciliśmy wiele, ale teraz po prostu inni zawodnicy będą mieli za zadanie przejąć taką odpowiedzialność. To proces, w którym te starsze, słabsze podzespoły wymienia się na nowsze, mnie zdezelowane, i musimy tak to traktować.

Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 10:26

jakku1 pisze:
zahor pisze: Dla mnie predzej Vidal byl wolnym elektronem, caly czas z wieksza iloscia zadan defensywnych niz ofensywnych. Nie wiem gdzies Ty u Chilijczyka dostrzegl pierwiastek trequartisty ktory nakazalby go wystawiac w pierwszym skladzie kosztem lepszego Sturaro.
Zahor... Czytaj ze zrozumieniem. Ja u Vidala nie widze tego "pierwiastka" trequartisty, ale z braku laku, to on wystepowal de facto troche w tej roli. Moze nie klasycznego rozgrywajacego, ale pilkarza, ktory gra troche wyzej niz cala reszta pomocy i podlacza sie czesto w akcje ofensywne.

I teraz pytanie, widzisz Sturaro w tej roli? Bo ja zupelnie nie. Allegri wyszedl pewnie z podobnego zalozenia, dlatego po powrocie Pogby Wloch wyladowal na lawce. I teraz kolejne pytanie, czy rozsadnym wyjsciem jest, majac Pogbe, Marchisio, Sturaro, a nie posiadajac trequartisty, sprzedac pilkarza, ktory od dwoch lat gra w kratke i za zarobione pieniadze zakupic rozgrywajacego z prawdziwego zdarzenia?

Moim zdaniem tak. Ale czy postapilismy slusznie, jak zwykle pokaze czas.
Niby te wszystkie wywody są rzeczowe logiczne i należy się z nimi zgodzić. Vidal ma 28 lat i roczny kontrakt, w.g Moggiego już wcześniej rozważaliśmy jego sprzedaż ale wstrzymaliśmy się dobrze na tym wychodząc a teraz sprzedajemy go bo to ostatnia szansa na wyciągnięcie za tego gracza +30 mln ALE z jakiej strony by nie patrzeć działania naszego zarządu nie do końca są logiczne i przemyślane a my jesteśmy w ciemnej dooopie.

Żeby nie być gołosłownym:
WERSJA 1 (w wydaniu optymistyczna) - kupujemy naszego wymarzonego traqetriste np. Oscara o którego tak dopomina się Allegri (Draxler to była by porażka, o De bruynie i Isco nie ma co marzyć).... w takiej sytuacji oczywiście dalej gramy naszym 4-3-1-2 .... podstawowa pomoc to Marchisio Pogba i Sturaro do tego Asamoah (bo zakładamy, że przyjdzie porządny lewy obrońca) i Pereyra jako jakościowi zmiennicy - do tego Pereyra jest pierwszym zmiennikiem Oscara - niby nie jest źle ALE w takim razie po co 5 napastników na 2 miejsca? ..... w zasadzie 3 na jedno miejsce bo Dybala będzie grał na pewno - jak już wcześniej podnoszono największego transferu od x milionów lat nie sadza się na ławie, przynajmniej nie od razu (Coman jako rezerwowy) więc Zaza Morata i Mandzukić kosztujący łącznie prawie 60 mln euro będą się dzielili minutami?

Nie kupuje tej wersji.

WERSJA 2 (w wydaniu optymistyczna) nasza linia pomocy wygląda tak samo - zwyczajnie nieźle.... Powera już w niej nie ma. Gramy 4-3-3 więc środek ataku to Zaza- Mandzukić a skrzydła Dybala, Morata i Coman. Do tego przychodzi Cuadrado (oby - bo znów skończy się na półśrodku)i w miarę tani 3/4 dla ew. zmiany formacji który również może grać na skrzydle (Draxler, ew. Saponara chociaż on chyba nigdy na skrzydle nie grał?)

To wersja zdecydowanie bardzije prawdopodobna i szczerze wygląda słabo. No chyba, że Sturaro i Dybala wystrzelą a Cuadrado (o ile go kupimy) wróci do formy sprzed transferu do Chelsea.

Podsumowując: o transferach Isco czy Oscara a tym bardziej de Bruyne'a możecie zapomnieć

P.S. -Jeżeli tak jak mówi Zuliani faktycznie myślimy przyszłościowo i biorąc pod uwagę, że już od dawna zanosiliśmy się ze sprzedażą Vidala ale zwyczajnie czekaliśmy aż dobrze zagra w Coppa dla lepszej sytuacji w negocjacjach i do tego zdając sobie sprawę, że za rok odejdzie Pogba a jak wielu userów podnosiło - jego zastępcy tym bardziej należy upatrywać z wyprzedzeniem (bo świadomość naszego bogactwa wśród kontrahentów raczej nie pomoże w negocjacjach) to dlaczego nie kupiliśmy Kondogbi? za którego 30 mln wcale nie jest wygórowaną kwotą

Teraz rozumiem wcześniejsze doniesienia o Kondogbi i Witselu.... nie rozumiem natomiast dlaczego ich odpuściliśmy, szczególnie tego pierwszego. Nawet zakładając, że zastępcę VIdala możemy upatrywać w osobie Sturaro lub Pereyry to co z Pogbą?

Zablokowany