Mercato (Lato 2016)
- Robaku
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
MZM prawidłowe skojarzenie, ale jest trochę bardziej wycieniowany.
Dla mnie tak jak wspominałem najbardziej przypomina Alexisa Sancheza. Chłopak jest bardzo szybki, czasami zbyt egoistyczny, ale technikę użytkową ma.
Co do Jesusa jest bardziej wątły, według mnie może repertuar zagrań ma większy, ale zapewne trochę potrwa zanim się zaaklimatyzuje w Europie i nabierze odpowiednich rozmiarów.
Dla mnie tak jak wspominałem najbardziej przypomina Alexisa Sancheza. Chłopak jest bardzo szybki, czasami zbyt egoistyczny, ale technikę użytkową ma.
Co do Jesusa jest bardziej wątły, według mnie może repertuar zagrań ma większy, ale zapewne trochę potrwa zanim się zaaklimatyzuje w Europie i nabierze odpowiednich rozmiarów.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
W ostatnich dniach czytalem obszerna analize jego gry i dziennikarz podkreslil, ze pilkarz raczej nie nadaje sie do gry na szpicy, bo sie tam gubi. Zdecydowanie lubi operowac za plecami innego napastnika, stad przymiarki na wchodzacego z lawki zmiennika Dybali.Alexinhio-10 pisze:Ja Gabigola widziałbym nawet na 9tce, bo szybko podejmuje decyzję, ma dobry strzał i instynkt.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Chill, Poprostu pisał posta w tym samym czasie co ja, gdybym zobaczył go wcześniej, sam bym już się nie pucowałvitoo pisze: No, już, już. Poprostu już mi zwrócił uwagę.Nie wiem skąd ten Cavani się tam wziął, może jeszcze nie wytrzeźwiałem do końca :papa: Tak czy inaczej linia napadu Dybala, Mandżu, Pjaca, Higuain i Gabigol brzmi niewiarygodnie. Chociaż jeśli za Zazę, Pereyrę i Leminę wleci niemały pieniądz... Marotta, zaskocz mnie.

Widać, że wiedzę na temat naszych potencjalnych nabytków mamy zbliżonąRobaku pisze: Nie będę się wypowiadał o Pjacy, bo w żądnym meczu go nie widziałem. Gabigola tylko w jednym, ale muszę oponować przeciwko twierdzeniu jakoby chłopak głownie operował na skrzydle. Nie, głównie to gracz o charkterystyce 10, jednak jest w miarę mobilny i uniwersalny, wiec mógły w ramach minut próbować też grać za dwoma napastnikami (wczoraj bajeczna asysta drugiego stopnia podanie prostopadle)czy z boku. Jednak główną jego pozycją jest 10.

Z kolei dane na temat Gabigola (szumne określenie, bo dużo tego nie ma) mam z transfermarkt i whoscored. Jeżeli jest tak jak twierdzisz, że to bardziej typ dziesiątki, to trochę by to się kłóciło z info anonsowanym przez te portale, ale bardziej by uzasadniało sprowadzenie obu zawodników. Jak również to, co napisał Alexinhio-10 - możliwa kolejna próba zmiany formacji.
- ReinerJuve
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Moim zdaniem cały ten szum wokół Higuaina został stworzony przez ludzi związanych z Juventusem tak aby przycisnąć AdL do sprzedaży Gonzalo do Arsenalu, co uwolni nam Sancheza(może nie dlatego ze będzie pełnił jego zadania w Arsenalu, bo oczywiście tak nie będzie, chodzi mi o aspekt finansowy). Nie zdziwiłbym się nawet, gdyby okazało się że jesteśmy w jakiś sposób ugadani z Londyńczykami w tej sprawie, ale to tylko moje przemyślenia na podstawie własnych wniosków. Co do Pjacy to obstawiam scenariusz taki sam jak @Deszczowy w komentarzu pod newsem o Marko. Sanchez, Gabigol, Matić/jakaś opcja low cost, coś w stylu Yaya Toure. Wtedy Marotta byłby królem dyrektorów 

- mrozzi
- Juventino
- Potwierdzaja sie doniesienia, ze Gabigol jest bliski opuszczenia Santosu. Tuttosport podaje tresc wypowiedzi Gabriela z konferencji pomeczowej: Gralem tak jakby byl to moj ostatni mecz dla Santosu. Niebawem dowiem sie wiecej.
- Sky podaje, ze Wanda Nara jest umowiona w tygodniu w Londynie na spotkanie z wladzami Arsenalu w sprawie Icardiego. Rzecz jasna moze miec to duze znaczenie i w naszym kontekscie.
- Sky podaje, ze Wanda Nara jest umowiona w tygodniu w Londynie na spotkanie z wladzami Arsenalu w sprawie Icardiego. Rzecz jasna moze miec to duze znaczenie i w naszym kontekscie.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2016, 15:13 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- mzm
- Dortmundczyk
Czytam sobie na polskiej stronie Kanonierów, że to Radio Kiss Kiss, które podało kilka dni temu informację, że Higuain idzie do Arsenalu za 50 milionów + Giroud, jest "oficjalną stacją radiową Napoli"- przecież jeśli to prawda, to jest to właśnie najlepsze potwierdzenie, że tam nie trafi. 
- kamil-8853
- Juventino
Wie ktoś co dalej z Pereyra ? Miał być blisko Napoli a wyjeżdża na Tourne ... Coś mi tu śmierdzi
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
Lewy napastnik Pjaca za 25 mln, prawy napastnik Gabriel za 25 mln i środkowy Higuain za 94 mln 
1) Pogba poprosił nas o transfer i przymierzamy się do 4-3-3
czy
2) Kupujemy Higuaina, a Mandzukic nie zgadza się na rolę rezerwowego, więc czwórką napastników na kolejny sezon będą: Dybala, Higuain, Pjaca i Gabriel
Nie wierzę, że Gabriel godziłby się na wypożyczenie do Sassuolo, jeśli już teraz interesują się nim największe kluby świata.

1) Pogba poprosił nas o transfer i przymierzamy się do 4-3-3
czy
2) Kupujemy Higuaina, a Mandzukic nie zgadza się na rolę rezerwowego, więc czwórką napastników na kolejny sezon będą: Dybala, Higuain, Pjaca i Gabriel
Nie wierzę, że Gabriel godziłby się na wypożyczenie do Sassuolo, jeśli już teraz interesują się nim największe kluby świata.
- mrozzi
- Juventino
W trakcie zgrupowania Napoli kibice zaczepili Edo de Laurentiisa, wiceprezydenta klubu, by zrobic sobie z nim zdjecie. Jeden z fanow zapytal wprost, czy Higuain zostanie czy nie, na co dzialacz zareagowal: Nie moge ci tego powiedziec. A taki kilka dni temu byl spokojny. :rotfl:
UP
Pjaca za Cuadrado, nie jako 4. napastnik.
UP
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
Nie rozumiem gadania, że Pjaca za Cuadrado. Kolumbijczyk był najczęściej ofensywnym zmiennikiem Lichtsteinera. Czy zatem Pjaca będzie grał po prawej w 3-5-2? Pjaca stylem gry przypomina chyba Dybalę - odrobinę bardziej dynamiczny, ale też bez tak bajecznej techniki. Podejrzewam, że będzie jego zmiennikiem.CavAllano pisze:UP
- mrozzi
- Juventino
Ja sie opieram na doniesieniach, a nie spekulacjach i wlasnych domyslach. Jesli pozyskamy Pjace, Gabigola i Higuaina, to Brazylijczyk mialby pelnic role zmiennika Dybali. Tu podzielam zdanie Robaku. Jesli odejsc bedzie chcial Mandzukic, to sprowadzimy zapewne na jego miejsce jakas inna "dziewiatke", pewnie low cost - nie moglibysmy pozostac "jedynie" z Higuainem na szpicy. Nie ma natomiast zadnych glosow, ze Pogba chcialby odejsc, czy poprosil nas o zgode na transfer.Crunny pisze:Nie rozumiem gadania, że Pjaca za Cuadrado. Kolumbijczyk był najczęściej ofensywnym zmiennikiem Lichtsteinera. Czy zatem Pjaca będzie grał po prawej w 3-5-2? Pjaca stylem gry przypomina chyba Dybalę - odrobinę bardziej dynamiczny, ale też bez tak bajecznej techniki. Podejrzewam, że będzie jego zmiennikiem.
Dopóki nie łączą nas na poważnie z kolejnym Crackiem do środka pomocy, to ja jestem spokojny :hellyes:CavAllano pisze: Nie ma natomiast zadnych glosow, ze Pogba chcialby odejsc, czy poprosil nas o zgode na transfer.
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- ozob
- Juventino
Jezeli Pjaca przyjdzie to tylko i wylacznie jako gosc, ktory odciazy Dybale na cofnietym, a takze opcja na lewe skrzydlo w 4-3-3. Na prawa strone chyba rzeczywoscie przymierzamy tego Gabigola.CavAllano pisze:W trakcie zgrupowania Napoli kibice zaczepili Edo de Laurentiisa, wiceprezydenta klubu, by zrobic sobie z nim zdjecie. Jeden z fanow zapytal wprost, czy Higuain zostanie czy nie, na co dzialacz zareagowal: Nie moge ci tego powiedziec. A taki kilka dni temu byl spokojny. :rotfl:
UP
Na prawym wingbacku mamy Alvesa ze Stefanem to tez Pjaca tam grac nie bedzie.
Co do samego Mandzura to facet po transferze Igly byc moze bedzie chcial odejsc i tutaj wczesniejsze doniesienia o Immobile nabieraja nowego wymiaru.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2016, 18:09 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
La fidanzata d'Italia