Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2012, 22:26

Giovinco wywalić na zbity pysk, a Boooyaka, Boooyaka niech sie ogrywa na treningach, do czterdziestki będzie z niego top jak się patrzy :prochno:
http://splicd.com/34pCcyTSlEo/32/42

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2012, 22:44

Ponoć Floro Flores wraca do Italii :D Kto wie, może to właśnie on zasili atak "Starej Damy". A mówiąc serio, to wydaje mi się, że jedynym realnym napastnikiem, którego Juventus mógłby nabyć i zgłosić do LM jest Maxi Lopez ewentualnie Lisandro López (choć droższy)

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
royal'ek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2012, 22:51

Ja widzę Faraona w naszym składzie. 20 lat ma chłopak i mógłby nam nieźle konto bramkowe zasilać przez kilka sezonów. Nie wiem czemu Conte nie bierze go pod uwagę, zwłaszcza, że ma najwięcej strzelonych bramek w tym sezonie ( 17 meczy = 14 goli ). W przyszłości może się jeszcze rozegrać, a Milan stanie się sporym zagrożeniem dla nas :/

Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2012, 22:51

elpueblo pisze:Ja też jestem za wprowadzeniem zespołu ,,B" jak to jest w hiszpanii, barcelonie zwraca się to z nawiązką, i w tym sezonie zadziwia mnie interek i myśl szkoleniowa stramy, w dotychczasowych meczach zagrało u niego 32 zawodników a u nas 24, różnica jest, myślę że w przyszłości może to przynieść dobre efekty w ich drużynie przy takim trenerze, nawet kosztem kompromitacji jak w meczu z rubinem i prawdopodobnie dzisiaj z hellasem
Ale oni grali w LE, a tą to włoskie kluby trochę olewają. Nawet na przykładzie ostatniego artykułu "Przebiśniegi" Lipińskiego. W LE Livaja zagrał w 5 (chyba) meczach strelając 4 bramki, zdobył 5 (w jednym meczu hattricka), ale sędzia bramkowy okradł go z tego gola (z miejsca zaznaczam, że nie wiem o co dokładnie w tej akcji chodzi, bo meczów interu w LE jakoś tak nie oglądam). I ten sam Livaja zagrał w tylko 4 meczach w Serie A. Włoskie kluby mają już tak, że LE olewają i już. A my graliśmy w LM. Ale faktem jest, że i tak nie korzystamy z usług tak wielkiej rzeszy piłkarzy i gdybyśmy byli w LE to zapewne za wiele by się to nie różniło. Jednak inter taką możliwość miał i na tym poprzestańmy.

Jeśli chodzi o "hodowanie" zastępów Radamelów i Hulków, to mimo wszystko nie do końca się z Wami zgadzam. Mamy aktualnie 5 napastników. Bendtner i Matri łącznie zagrali 995 minut. Dla porównania Quag zagrał 692 minuty, Vucinić 1364, a Seba 1603. Tajemnicą nie jest, że Seba + Mirko to nasi "główni" napastnicy. A gdyby ten czas, który zagrali Bendtner i Matri dać jednemu, młodemu zawodnikowi, np Boakye, Gabbiadiniemu, Immobile czy Falcao II jesli takowy istnieje? Bo mniej produktywny raczej nie będzie. Gabbiadini zagrał w Bolognii 663 minuty. Immobile 1338. Boakye 1056. Czas jaki Matri i Bendtner spędzili razem na boiksu był raczej niewielki, więc nasz własny Falcao miałby już >950. minut gry.
Nie można mówić, że musi najpierw się ograć. Jeśli taki Gabbiadini czy Immobile może strzelać bramki w Bologni czy Genoi, to u nas z naszymi zawodnikami, jeśli naprawdę ma talent, też będzie strzelał (to jest zwykłe założenie, nie twierdzę, że akurat Gabbiadini i Immobile masowo strzelają, posłużyli mi za przykład). A na domiar złego liga włoska idzie coraz bardziej w dół i z aktualnym składem stać nas na to, żeby walczyć o mistrzostwo i wprowadzać w meczach ligowych młodzież. Pogba to najlepszy przykład. Jeśli z Matrim w wyjściowej 11 możemy wygrywać, to tym bardziej możemy tak robić z młodmi.
A 4 napastników w zupełności wystarczy. Gdyby coś naprawdę poważnego się stało, to przecież już kiedyś było o tym mówione, Pogba może tam grać.

Takie jest moje zdanie. Trochę długo, ale trudno... Wydaje mi się, że stać nas na wychowywanie gwiazd, co prawda nie tak, że 8 czy 9 młodych w każdym meczu, ale napastnika NA PEWNO.
Pozdr. Wojtek.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2012, 22:56

Ja widzę Faraona w naszym składzie. 20 lat ma chłopak i mógłby nam nieźle konto bramkowe zasilać przez kilka sezonów. Nie wiem czemu Conte nie bierze go pod uwagę, zwłaszcza, że ma najwięcej strzelonych bramek w tym sezonie ( 17 meczy = 14 goli ). W przyszłości może się jeszcze rozegrać, a Milan stanie się sporym zagrożeniem dla nas kwasny
Też bym się nad tym zastanowił. Podoba mi się też Messi, gość ma już ponad 20 goli w lidze, trochę by u nas nastrzelał.
Chłopie, ty tak na poważnie? Zastanowiłeś się choć trochę nad sensem tego co piszesz?

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2012, 23:18

Marat87 pisze:
Ja widzę Faraona w naszym składzie. 20 lat ma chłopak i mógłby nam nieźle konto bramkowe zasilać przez kilka sezonów. Nie wiem czemu Conte nie bierze go pod uwagę, zwłaszcza, że ma najwięcej strzelonych bramek w tym sezonie ( 17 meczy = 14 goli ). W przyszłości może się jeszcze rozegrać, a Milan stanie się sporym zagrożeniem dla nas kwasny
Też bym się nad tym zastanowił. Podoba mi się też Messi, gość ma już ponad 20 goli w lidze, trochę by u nas nastrzelał.
Chłopie, ty tak na poważnie? Zastanowiłeś się choć trochę nad sensem tego co piszesz?
Podbijam :D Chociaż z drugiej strony milan to supermarket. Za jakieś 25 ? ... :lol:
rosomak pisze: (...) chociaz wmiejsce fabio lub Giovinco sciagnalbym Boyake, niech sie ogrywa i uczy od Villi.
Tak dobrze było, a tak się skończyło :doh:
Fabio ? Giovinco ? W miejsce Nikosia się nie opyla, lepiej żeby ogrywał się w Serie B. Jak lutnie koło 20 to można pomyśleć :ok:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2012, 23:19

Ja sie nie zdziwie jezeli naprawde do nas Villa przyjdzie, jak by nie patrzec on juz w lecie wypowiadal sie o nas dobrze pozatym malo sie spotyka newsow ze nasz zarzad spotkal sie z zarzadem innego top klubu.
Tuttojuve sporo dzisiaj o tym napisalo, ten news troche inaczej wygladal niz wszystkie inne plotki, malo kiedy mam takie podejscie bo wiadomo jak unas wyglada sprawa z napastnikiem.

Jest duzo gadu o topce a przychodzil Bendtner, mysle ze wkoncu kogos mocnego kupimy i chyba to bedzie Villa.
Takie mam dziwne przeczucie.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 01:04

annihilator1988 pisze:Ponoć Floro Flores wraca do Italii :D Kto wie, może to właśnie on zasili atak "Starej Damy". A mówiąc serio, to wydaje mi się, że jedynym realnym napastnikiem, którego Juventus mógłby nabyć i zgłosić do LM jest Maxi Lopez ewentualnie Lisandro López (choć droższy)
Albo jeszcze droższy Leandro Damiao, jeżeli już mamy się bawić w burzę mózgów :)

@Wojtek1207
Temat wprowadzania młodych piłkarzy do kadry to materiał na obszerniejszą dyskusję. Jedni z góry uznają, że tak kapitalny trener jak Conte nie może się mylić, więc z definicji zakładają że polityka Juventusu w tej kwestii jest w 100% właściwa. A to błąd, bo fakt że gość kapitalnie zna się na taktyce czy rewelacyjnie motywuje zespół nie oznacza, że z automatu musi być również bezbłędny w kwestii pracy z młodzieżą i wprowadzania ich do dorosłej piłki, nawet mimo tego że jest bardzo inteligentnym trenerem i szybko się uczy.

Z drugiej strony są ci, którzy wychodzą z założenia że jeżeli piłkarz jest młody, to z definicji musi być też utalentowany i nie przyjmują do wiadomości że taki Appelt czy inny nasz młody zawodnik może nigdy nie zbliżyć się nawet do poziomu takiego choćby Floro Floresa. I zapominają że receptą na optymalny rozwój młodzika nie musi być "zawsze dać mu grać jak najwięcej na jak najwyższym poziomie".

Jednym słowem, przeginanie w jedną, jak i w drugą stronę uważam za niezdrowe. Sądzę że w obecnej chwili te wszystkie nasze młode wilki raczej powinny grywać tam, gdzie grają, bo to jeszcze nie jest poziom Serie A. A wskoczenie za szybko na zbyt głęboką wodę może skutkować utopieniem, czego byśmy nie chcieli. Wątpliwości mam za to co do Immobile. W chwili obecnej nie jest to nie wiadomo jaki napastnik, natomiast Serie A jako taka, a zwłaszcza mecze z zespołami z dołu tabeli, to nie jest poziom na którym on wygląda jak dziecko we mgle. Ostatnio gdzieś pisałem że widzę w zasadzie same plusy jego dołączenia do Juve za rozsądne pieniądze już zimą, tylko tutaj dochodzi kolejna niewiadoma - na ile są widoki na taką transakcję, co na to Conte, co na to sam zainteresowany, co na to dyrektorzy sportowi obu klubów... Strasznie ciężko o jednoznaczne stanowisko.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 03:23

Moim zdaniem Immobile trafił do złego środowiska. Genoa to nie miejsce dla niego. Ten klub jest tak zmieniany co sezon, że ja nie wiem jakim cudem oni jeszcze biegają w SerieA. Już lepiej chyba odkupić tą połówkę Ciro od nich by stał się własnością Juve i wysłać go na zwyczajne wypożyczenie np do Parmy. Nie - nie mam nadzieji, że będzie z nim jak z Giovinco. Po prostu uważam, że Parma prezentuje odpowiedniejszy styl do gry Ciro, w który wpasowałby się całkiem dobrze i zakończył sezon z 10-15 golami.

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 09:26

http://sport.wp.pl/kat,1035299,title,Ag ... omosc.html
będzie znowu do wyciągnięcia i może juz nie za te 40 mln tylko taniej ;) City kupuje grubo a sprzedaje za grosze;)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 10:19

krystiank pisze:http://sport.wp.pl/kat,1035299,title,Ag ... omosc.html
będzie znowu do wyciągnięcia i może juz nie za te 40 mln tylko taniej ;) City kupuje grubo a sprzedaje za grosze;)
Czy Kun kosztowałby mniej niż 40mln? Szczerze wątpię, bo niby dlaczego miałoby tak być? Poza tym sama jego pensja czyni go dla nas nierealnym, chyba, że ktoś z Juvepoland ma 10mln rocznie na wydanie. Zresztą, sama informacja brzmi mało wiarygodnie

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 11:30

pumex pisze:
krystiank pisze:http://sport.wp.pl/kat,1035299,title,Ag ... omosc.html
Czy Kun kosztowałby mniej niż 40mln? Szczerze wątpię, bo niby dlaczego miałoby tak być? Poza tym sama jego pensja czyni go dla nas nierealnym, chyba, że ktoś z Juvepoland ma 10mln rocznie na wydanie. Zresztą, sama informacja brzmi mało wiarygodnie
Poza tym to wp.pl :D
A do zarobków trzeba drugie tyle dołóżyć podatków.
Jak z MC na atak to tylko Dzeko a i o to będzie bardzo ciężko.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 11:54

Na Calciomercato podaja o M Sissoko ktory podobno ma przejsc do nas.
Podobno go zaklepalismy.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 11:59

Kurcze, po co nam kolejny srodkowy pomocnik? Jeszcze gdyby to byl typowy cofniety rozgrywajacy to jaaaaakostam bylbym w stanie to zrozumiec, ale z tego co mi wiadomo, to Moussa jest box-2-boxem.

No chyba, ze szykujemy sie do sprzedazy Vidala. Odpukac

Obrazek
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 12:28

Jeśli mamy go wziąć za darmo w lipcu to świetna wiadomość. Z nim pomoc byłaby kompletna. Gramy na trzech frontach, Pirlo jest co raz starszy i może grać co raz mniej. Piątka graczy na europejskim poziomie jest konieczna by nie robić w gacie gdy jeden czy dwóch graczy ze środka jest niezdolnych do gry. W takim przypadku można by pozbyć się Gacka lub Padoina.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Zablokowany