Mercato (Lato 2015)
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
W miejsce Pirlo mamy Marchisio, w miejsce Vidala Khedira.deszczowy pisze: w miejsce Pirlo mamy Khedirę. W miejsce Vidala kogoś kupimy, bo kupić musimy. .
Strasznie mi smutno.
Vidal to był znak rozpoznawalny. Symbol nowego, pięknego Juve. Tak trudno jest mi się z tym pogodzić. Moggi pieprzy o jakichś korzyściach z natury zachowania... błagam Was.. coś się kończy.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Vidal odchodzi? I to za 35?
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Taszen
- Juventino
polecam zobaczyć Drexlera tak samo jak prawdziwe G`N`R ze Slashem a nie typem z kubełkiem KFC na głowieVirgil pisze:Byle nie ten Drexler
Cuadrado i Sandro super
Ale wole Berardiego niż tego kółka Draxlera
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
W tym momencie nie zdziwi mnie taka postawa negocjacyjna każdego klubu, z którego będziemy próbować wyrwać topowego gracza/super młody talent.Krystek pisze:Odpowiedź Atletico jest odmowna i jednoznaczna.
Marotta razem z Allegrim popełnili bardzo poważny błąd od początku mercato dając wyraźnie znać całej piłkarskiej Europie jak bardzo ślinią się do topowych 10tek. Wszyscy już wiedzą, że mogą nas dymać na kasę, szczególnie, że nasz DS będzie teraz pod presją po opchnięciu Arturo.
Draxler zapowiadał się genialnie - 2 lata temu. Ciężko stwierdzić co zostało z gościa po kontuzjach bo z reguły się leczy. Taki trochę z niego Czaczeres.
Jeśli miałbym typować kogoś w naszym zasięgu to MOŻE byłby to Pastore; zakładając, że do PSG za ~70 mln przyjdzie Di Maria a Zlatan i Cavani zostaną na kolejny sezon.
Tak czy inaczej, moja reakcja na hasło 'sprzedaż Vidala' do końca życia będzie brzmiała tak.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Trudno sie nie zgodzic z bardzo sensownymi argumentami Jakku, ale z drugiej strony pamietajmy, jak wiele stracil juz ten zespol. Oddajemy kolejnego walczaka, pilkarza dajacego sie pokroic za druzyne. Strata 2 kluczowych graczy (plus doswiadczenie Pirlo) to wielce prawdopodobne destabilizacja, a na tym etapie budowania druzyny powinnismy robic wszystko, by jej uniknac. Nagle sie okazuje, ze dostalismy obuchem po ryju, bo mam spore watpliwosci, czy nowe nazwiska rekompensuja jakze znaczace, poniesione juz straty. Arturo jeszcze jakis czas temu mowil, ze moglby u nas zakonczyc kariere, ale widocznie to, na co sie zapowiadalo juz zeszlego lata, zostalo odwleczone zaledwie o rok.
Chcialbym zauwazyc, ze wiele spotkan, nawet jesli czegos brakowalo z pilkarskiego punktu widzenia, wygrywalismy dzieki charakterowi. Charaktorowi Vidala i Teveza, ktorych juz nie ma... Zostaja Chiellini, Bonucci w obronie i potem jest problem.
Draxlerowi przy odejsciu Vidala mowie zdecydowane nie. Ktos tak mlody, malo grajacy, nie moze byc naszym liderem. Albo Isco, albo Götze, albo Oscar + Sandro (za ktorego jednak Porto wola, bagatela, 25 mln...) - w pewnym stopniu mnie to uspokoi. W przeciwnym razie to znakomicie zapowiadajace sie z poczatku mercato okaze sie porazka i nasi boiskowi rywale juz beda mogli zacierac rece.
Chcialbym zauwazyc, ze wiele spotkan, nawet jesli czegos brakowalo z pilkarskiego punktu widzenia, wygrywalismy dzieki charakterowi. Charaktorowi Vidala i Teveza, ktorych juz nie ma... Zostaja Chiellini, Bonucci w obronie i potem jest problem.
Draxlerowi przy odejsciu Vidala mowie zdecydowane nie. Ktos tak mlody, malo grajacy, nie moze byc naszym liderem. Albo Isco, albo Götze, albo Oscar + Sandro (za ktorego jednak Porto wola, bagatela, 25 mln...) - w pewnym stopniu mnie to uspokoi. W przeciwnym razie to znakomicie zapowiadajace sie z poczatku mercato okaze sie porazka i nasi boiskowi rywale juz beda mogli zacierac rece.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Najlepszy piłkarz Juve w ostatnich 4 latach odchodzi. Aż mi się wierzyć nie chce. On był niemal jak symbol. Myślałem, że będzie na lata, a teraz jak wraca do formy może nam dać kolejne finały. Co oni wyczyniają...
Oby to wyszło na dobre.
Oby to wyszło na dobre.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Szczerze wspolczuje tym, ktorzy szarpneli sie na nowe koszulki z nazwiskiem Arturo. Ja bym sie zalamal i nie chcial takiej potem nosic, zbyt wielki bol by to sprawialo.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Teraz kiedy nie ma Vidala i Pirlo, Marchisio będzie na stałe w środku pola. Widać to jest nasz bohater na lata.
Zaufałem temu zarządowi. I co? Zapowiedzi o braku dużych transferów można wsadzić między bajki.
Zaufałem temu zarządowi. I co? Zapowiedzi o braku dużych transferów można wsadzić między bajki.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Dodam jeszcze, że jeśli ten ruch był planowany od początku, to wcześniejsze wydawanie jakichkolwiek pieniędzy na Mandzukicia, a przede wszystkim Zazę było idiotycznym posunięciem. Podobnie jak przepłacanie za Dybalę.
Cała strategia tego okienka wydaje mi się teraz jakimś chorym żartem.
Cała strategia tego okienka wydaje mi się teraz jakimś chorym żartem.
Juventus zakończył mercato - Marotta 2015 :rotfl:Push3k pisze:Zapowiedzi o braku dużych transferów można wsadzić między bajki.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 03:31 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Arbuzini
- Juventino
Mnie zastanawia nasza chęć szybkiego dopięcia tej transakcji. Tak to przynajmniej wygląda z boku.
Bayern: Elo Juventus, bierzemy od Was Vidala. Tu jest 30 mln E.
Juventus: Ale, ale... jak to? Zaraz, zaraz - 45 mln E.
B: Nah... 30!
J: Eee... 45.
B: 35
J: OK!
Vidal to jest taki zawodnik, z którego sprzedażą śpieszyć się nie trzeba, nikt nam nie robi łaski kupując go. Po co nam tak szybko te pieniądze?
Bayern: Elo Juventus, bierzemy od Was Vidala. Tu jest 30 mln E.
Juventus: Ale, ale... jak to? Zaraz, zaraz - 45 mln E.
B: Nah... 30!
J: Eee... 45.
B: 35
J: OK!
Vidal to jest taki zawodnik, z którego sprzedażą śpieszyć się nie trzeba, nikt nam nie robi łaski kupując go. Po co nam tak szybko te pieniądze?