Mercato (LATO 2022) DYSKUSJA
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Kwintesencja tego jak ostatnio zarządzane jest Juve. Odejdzie De Ligt, potrzeb dwóch środkowych. Kimpembe, Gabriel, Bremer, Badiashile (pewnie za młody dla Maksia) ? Za De Ligta minimum 80mln, nie ma przebacz. Inter 27letniego Skriniara z rocznym kontraktem sprzeda pewnie za 70mln.
P.S Jak Romero sobie radzi w Totkach ?
- ipswich
- Juventino
- Podziekował: 11 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie obraze sie jesli ta prognoza bedzie miala podobna wartosc.Tony Montana pisze: ↑12 lipca 2022, 18:23 Proszę państwa mamy tutaj nawiązanie do słynnej wypowiedzi Pumexa![]()

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Uważam, że w przypadku odejścia de Ligta, sprowadzimy tylko 1 środkowego obrońcę w jego miejsce. Nasz zarząd widzi to prawdopodobnie tak:
- podstawowa para to de Ligt i Bonucci
- rezerwowa para to Gatti i Rugani
Po wypowiedziach widać, że nasi włodarze wiążą spore nadzieje z Gattim. Rugani to wręcz idealny rezerwowy. W razie potrzeby na środku zagra Danilo.
Skoro olaliśmy 27-letniego Romagnoliego za darmo, to znaczy, że musimy mieć bardzo duże szanse na kogoś o wiele lepszego albo po prostu przyświeca nam filozofia YOLO.
Po wypowiedziach widać, że nasi włodarze wiążą spore nadzieje z Gattim. Rugani to wręcz idealny rezerwowy. W razie potrzeby na środku zagra Danilo.
Skoro olaliśmy 27-letniego Romagnoliego za darmo, to znaczy, że musimy mieć bardzo duże szanse na kogoś o wiele lepszego albo po prostu przyświeca nam filozofia YOLO.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Co do Bonucci'ego w podtsawie mam zastrzeżenia. Koleś już swój wiek ma i nie ogarnia jak powinien, a mało tego pewnie gdzieś w październiku/listopadzie złapie kontuzje, co u nas jest tradycją. Jeśli Allegri akurat swoją taktykę opiera głównie o kluczową obronę, to powinniśmy i to solidnie wzmocnić obronę po sprzedaży De Ligta, inaczej biada nam, bo w połowie sezonu będziemy zmuszeni grać Ruganim i być może Danilo jako środkowym.Crunny pisze: ↑13 lipca 2022, 14:13 Uważam, że w przypadku odejścia de Ligta, sprowadzimy tylko 1 środkowego obrońcę w jego miejsce. Nasz zarząd widzi to prawdopodobnie tak:
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Będąć uszczypliwym - jeśli sprzedamy De Ligta to ciężko go uwzględniać w parze z Bonuccim

Co do liczby nominalnych środkowych obrońców - myślę, że będziemy ich mieć 5 jak to w zasadzie jest od lat w Juve. W przypadku odejścia De Ligta moim zdaniem potrzebujemy 2 ŚO (jakiegoś bardzo mocnego pewniaka do pierwszego składu + rezerowego).
I tutaj mam wątpliwości czy znajdziemy lepszego rezerwowego, niż ten darmowy Romagnoli - będę bardzo rozczarowany jeśli ściągniemy jakiegoś placka a jego nam się nie udało przekonać. Z drugiej strony jednak ambicje niektórych graczy kończą się na czymś więcej, niż grzaniu ławy w Juve - Alessio być może wybrał grę dla Lazio, ponieważ tam będzie miał znacznie pewniejszy plac gry.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
A tak w ogóle możliwe, że Dembele wróci do Barcelony z podkulonym ogonem: https://www.meczyki.pl/newsy/ousmane-de ... KFruthFcBw
Kilka dni temu miałem już pisać na forum, że to mercato może bardzo brutalnie zweryfikować Dybalę i jego pozycję w światowej piłce. Tak mi wtedy zaświtało w głowie co by było gdyby Juventus i Paulo jednak ponownie zasiedli do rozmów?
Wiem, że szanse są na to bardzo małe (w pewnym sensie byłby to swojego rodzaju policzek/porażka, głównie dla samego Dybali), domyślam się, że przy rozstaniu padło pewnie przy okazji trochę niemiłych słów (pożegnanie na stadionie nie czarujmy się jakiegoś szału nie robiło - Kielon został pożegnany bardzo godnie, o Dybali prawie jakby zapomniano) ale może jednak? Gdyby się zgodził na jakieś 5 melonów netto to Juventus byłoby spokojnie stać na taką pensję o ile w klubie jeszcze w ogóle go chcą.
Z Zaniolo mam ten problem - 50 melonów za gościa z taką historią medyczną w wieku 23 lat? Pachnie ryzykiem: https://www.transfermarkt.pl/nicolo-zan ... bewerb/IT1 Talent niewątpliwie ma ale nie wiem czy kontuzje wszystkiego nie zniweczą jak np. w przypadku Giuseppe Rossiego (to już taki ekstremalny przypadek).
Kilka dni temu miałem już pisać na forum, że to mercato może bardzo brutalnie zweryfikować Dybalę i jego pozycję w światowej piłce. Tak mi wtedy zaświtało w głowie co by było gdyby Juventus i Paulo jednak ponownie zasiedli do rozmów?

Wiem, że szanse są na to bardzo małe (w pewnym sensie byłby to swojego rodzaju policzek/porażka, głównie dla samego Dybali), domyślam się, że przy rozstaniu padło pewnie przy okazji trochę niemiłych słów (pożegnanie na stadionie nie czarujmy się jakiegoś szału nie robiło - Kielon został pożegnany bardzo godnie, o Dybali prawie jakby zapomniano) ale może jednak? Gdyby się zgodził na jakieś 5 melonów netto to Juventus byłoby spokojnie stać na taką pensję o ile w klubie jeszcze w ogóle go chcą.
Z Zaniolo mam ten problem - 50 melonów za gościa z taką historią medyczną w wieku 23 lat? Pachnie ryzykiem: https://www.transfermarkt.pl/nicolo-zan ... bewerb/IT1 Talent niewątpliwie ma ale nie wiem czy kontuzje wszystkiego nie zniweczą jak np. w przypadku Giuseppe Rossiego (to już taki ekstremalny przypadek).
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Najlepsze jest to że Barcelona niby taka biedna, a zaraz się okaże że ściągną:
Rafinha
Lewandowski
Kounde
Dembele (podpis)
A my po dwóch darmowych transferach sprzedajemy MDL by kogoś tam dokoptować do obrony i Zaniolo.
Rafinha
Lewandowski
Kounde
Dembele (podpis)
A my po dwóch darmowych transferach sprzedajemy MDL by kogoś tam dokoptować do obrony i Zaniolo.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Bo Barca się sprzedaje na zaś, oddają na 25 lat 25% praw do TV za ok. 0,5mln ojro, ale prawie połowa z tego poszła już na zrównoważenie poprzedniego budżetu. Także to taka trochę gra w stylu idź na całość, bo w kolejnych latach już ich budżet będzie o te 25% praw TV mniejszy.Adrian27th pisze: ↑13 lipca 2022, 22:22 Najlepsze jest to że Barcelona niby taka biedna, a zaraz się okaże że ściągną:
Rafinha
Lewandowski
Kounde
Dembele (podpis)
W kwestii Juve jeżeli nie sprzedamy De Ligta to pewnie do obrony nie przyjdzie nikt, zaś w kwestii Zaniolo to raczej kwestia zbyt dużych wymagań Romy, bo jednak łącznie nawet te 40 mln za chłopaka to bardzo dużo. A na innych pozycjach to najpierw trzeba kogoś opchnać by kogoś kupić. W takim środku pola na tę chwilę graczami Juve są Pogba, Loca, Zakaria, McKennie, Rabiot, Arhur, Ramsey, Rovella, Fagioli, Miretti. 10 graczy na 3 pozycje, tutaj nawet bez Ramseya i 2 młodych jest dalej dość tłoczno. W sumie jedynie na lewym ataku jest względnie wolne miejsce i na zmiennika Vlaho, ale to też jak uda się odpalić Keana.
- tOmek8820
- Juventino
Zaczynam się zastanawiać czemu na logikę Dybala i Zarząd nie usiądą jak dorośli ludzie, przeproszą się i dogadają po dżentelmensku np. na 6 mln zważywszy na aktualną sytuację. I tak musimy kogoś wziąć do ataku bo Vlahovic sam tego nie pociągnie cały sezon.
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Jeśli chcielibyśmy grać 433 to powinniśmy szukać lewoskrzydłowego bo nie mamy tam ani jednego gracza, za to na prawą mamy Di Marie, Juana, Chiese i chcemy dorzucić Zaniolo. Nawet jeżeli zmienimy pozycję Fede to możemy go wykorzystać dopiero od stycznia, a przy sztabie Juve liczyły bym raczej na marzec.
Także na moje oko idziemy w stronę asymetrycznego 352 z wahadlami Sandro Di Maria co po prostu będzie kontynuacją tego co graliśmy w poprzednim sezonie. Wówczas jak Chiesa wroci to będzie grał na prawym wahadle, choć realnie będzie to prawe skrzydło tylko z małą* po prostu Juve kolejny rok nie będzie grał lewą stroną boiska.
Tu znalazło by się miejsce dla Dybali, bo to jego nominalna pozycja w przeciwieństwie do szykowanego tam Zaniolo, ale jego powrót wydaje mi się totalnie odjechany i nie potrafię sobie wyobrazić jak oni mogli by się teraz dogadać.
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
A czy musimy się ograniczać do jednego ustawienia? 4-3-3 może płynnie przechodzić na jakieś 4-3-2-1, albo 4-3-1-2, a w tych ustawieniach za plecami Vlaho może być np. di Maria i Dybala, albo Dybala za Vlaho i Zaniolo / Chiesą. Ja osobiście bym się cieszył, jeśli jednak Dybala by się z nami dogadał. Na pewno wolę powrót Dybali, niż wydawanie ~50 mln za Zaniolo.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Co wy macie z tym Dybalą. Nie dogadaliśmy się co do przedłużenia umowy, pożegnaliśmy się, a nasze drogi się rozeszły, więc czas się pogodzić z tym, że Dybala w Juve to rozdział zamknięty.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli