Mercato (Lato 2016)
- Ivory
- Juventino
Bardzo przepraszam, ale konstrukcja ostatecznej oferty DS Marotty, mianowicie 15 mln + 9 mln w bonusach, które to stanowią niemal 60 % ceny bazowej może byłaby atrakcyjna dla takich klubów jak Eintracht Brunszwik, Lokeren czy nawet Udinese, ale nie dla niepomiernie większego klubu jakim jest Schalke, które to odrzuciło kiedyś znacznie większe oferty za Draxlera, m.in od Arsenalu.
- sebatiaen
- Juventino
Nasi liczą że weźmiemy go bo chce odejść ale też mi się wydaje że te oferty z bonusem nie przejdą, wszystko ma swoje granice.
Jak solidnie nie zwiększymy oferty to zapomnijmy, nie łudźmy się, za duża jest różnica a nasi to dusi grosze.
Niemcy wiedzą że dostaliśy sporo za Vidala, głupi nie są.
Jak solidnie nie zwiększymy oferty to zapomnijmy, nie łudźmy się, za duża jest różnica a nasi to dusi grosze.
Niemcy wiedzą że dostaliśy sporo za Vidala, głupi nie są.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Bo Draxler chciałby odejść i podobno chce odejść akurat do nas. Z drugiej strony Schalke ma z czego budować formację ofensywną i woli dokupić do Meyera skrzydłowych wysokiej klasy i aby to sfinansować jest skłonne spieniężyć właśnie Draxlera. W takim tonie wczorajszcze doniesienia mediów włoskich były. Sky podało, że Schalke jest gotowe sprzedać, ale 20 mln ma być zapłacone od razu. Laudisa w gazzeta.tv wypowiadał się, że mając wolę samego zawodnika, wiedząc, że Schalke chce sprzedać i do tego będąc świadomym, że ze zdrowiem Draxlera nie do końca wszystko jest ok Marotta mądrze i świadomie negocjuje tak jak negocjuje.
Swoją drogą to dzisiaj też jest śmieszne. Wczoraj DS klubu rzuca wypowiedź "Dybala może grać jako trequartista", dzisiaj trener "Dybala nie może grać jako trequartista". Na włoskich forach już od tej nocy ludzie snuli przypuszczenia czy to jest niezadowolenie Allegriego z braku tego jednego jedynego transferu czy to wszystko dzieje się w ramach doskonale przemyślanej strategii transferowej. Ale, że ja zwolennikiem teorii spiskowych nie jestem to spekulacje zostawię innym.
Swoją drogą to dzisiaj też jest śmieszne. Wczoraj DS klubu rzuca wypowiedź "Dybala może grać jako trequartista", dzisiaj trener "Dybala nie może grać jako trequartista". Na włoskich forach już od tej nocy ludzie snuli przypuszczenia czy to jest niezadowolenie Allegriego z braku tego jednego jedynego transferu czy to wszystko dzieje się w ramach doskonale przemyślanej strategii transferowej. Ale, że ja zwolennikiem teorii spiskowych nie jestem to spekulacje zostawię innym.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Naprawde, az tak Cie powala na kolana 10 bramek i 10 asyst w 37 meczach? Nie mowiac juz o tym, ze w poprzednich sezonach gosciu nie gral nic.Alexinhio-10 pisze:Jacky O ktore mizerne staty Vasquazea Ci chodzi 10bramek, czy 10 asyst?
Skad wiemy na jakiej pozycji Ase widzi Allegri?alessandro1977 pisze:dziwię się, że łudzicie się co do tego, że Asa będzie grał więcej w środku...to jego nominalna pozycja na której przydatność już pokazał ale o dziwo, mam wrażenie, że jego nikt na tej pozycji poważnie nie bierze i wątpię aby miało się to zmienić...
Jesli to w ogole mozliwe, to cale nasze sily rzucilbym teraz wlasnie na ten doppelpack + wypozyczenie jakiegos lewego obroncy i tyle. Natomiast w obliczu tego, co powiedzial Marotta w ostatnim wywiadzie prawdopodobnie przyjdzie juz tylko jakis srodkowy pomocnik.kamil-8853 pisze:Pakiet Gotze + Marszczerano jak znalazł
Dalej w nich wierzysz?Yaro417 pisze:sprowadzenie Draxlera i kogoś z pary Alex Sandro/Kurzawa
Btw. wzialbym tego Van der Wiela za jakies 4-5mln.

I drugie btw. tak sie zastanawiam i ogromnie dziwie, ze Tevez nie mogl jeszcze tych 300dni wytrzymac u nas...
Ostatnio zmieniony 04 sierpnia 2015, 20:22 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- jakku1
- Juventino
Juz to pisałem wczesniej, ale Marotta w ogole nie powinien mowic, po transferze Vidala, ze potrzebujemy trequartisty. I tak, teraz wydaje mi sie, ze to juz jest jakas strategia negocjacyjna - niestety, troszke za pozno.RICTOR pisze: Swoją drogą to dzisiaj też jest śmieszne. Wczoraj DS klubu rzuca wypowiedź "Dybala może grać jako trequartista", dzisiaj trener "Dybala nie może grać jako trequartista". Na włoskich forach już od tej nocy ludzie snuli przypuszczenia czy to jest niezadowolenie Allegriego z braku tego jednego jedynego transferu czy to wszystko dzieje się w ramach doskonale przemyślanej strategii transferowej. Ale, że ja zwolennikiem teorii spiskowych nie jestem to spekulacje zostawię innym.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- rydwadydwa
- Juventino
A ciebie nie powala? W przeciętnym klubie wyciągnął lepsze statystyki niż Pereyra i Vidal razem wzięci. Koleś jest mega błyskotliwy i dobrze rozumie się z Dybalą, wolę jego dużo bardziej niż Draxlera.Jacky pisze:Naprawde, az tak Cie powala na kolana 10 bramek i 10 asyst w 37 meczach?Alexinhio-10 pisze:Jacky O ktore mizerne staty Vasquazea Ci chodzi 10bramek, czy 10 asyst?
- sebatiaen
- Juventino
Jakku ale jak za późno? Mamy czas, zawsze powtarzał Marotta, nie śpieszy się nam, zawsze było tak że z tych lepszych grajków których chcieliśmy konkurencja sprzątneła nam ich sprzed nosa, ja jestem wciąż w szoku, nie mogę w to uwierzyć że jeszcze nie ma ofert z wysp.
- jakku1
- Juventino
Za pozno, bo informacja poszła w eter. Gdybysmy chcieli teraz dokonac zwrotu i wziac zamiast Draxlera np. Vasqueza, to Zamparini wycisnalby nas jak cytryne. I to nie tylko dlatego, ze jest cwanym listem, ale tez dlatego, ze planow transferowych nie ujawnia sie publicznie.sebatiaen pisze:Jakku ale jak za późno? Mamy czas, zawsze powtarzał Marotta, nie śpieszy się nam, zawsze było tak że z tych lepszych grajków których chcieliśmy konkurencja sprzątneła nam ich sprzed nosa, ja jestem wciąż w szoku, nie mogę w to uwierzyć że jeszcze nie ma ofert z wysp.

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jeszcze podciągnę ten temat jeden jedyny raz.
I teraz osobista opinia. Allegri powinien dostać swojego kreatywnego piłkarza na pozycję 3/4-sty i jak nie dostanie to będzie duży minus dla Marotty i kierownictwa. Ja bym się zadowolił jakimkolwiek piłkarzem, który charakterystyką by Maxowi pasował. Czy to by miał być Goetze, Oscar, czy Sneijder, Mkhitaryan, Vazquez, czy Calhanoglu, Praet czy Gaitan, Feghouli, Quintero czy nawet odgrzewany Shaqiri czy Cuadrado (tak, oczekuję pojazdu, że większość z tych piłkarzy to od Juventusu z daleka bo za słaba 8) jeszcze dorzucę mojego osobistego ulubieńca Gourcuffa
).
Edit: Niccolo Ceccarini (Mediaset Premium): "Allegriemu podoba się Guarin"
Alessandro Sugoni (Sky Sport): Luiz Gustavo pojawił się jako pomysł na wzmocnienie pomocy, ale nic ponadto, Wolfsburg nie wydaje się skłonny sprzedawać a poza tym nawet jeśli to byłoby drogo; Guarin interesuje nas już od dłuższego czasu i monitorujemy sytuację; w sprawie trequartisty Juve nie zamierza iść na rękę Schalke i wiedząc, że Draxler nie ma statusu piłkarza nie na sprzedaż wystosowało swoją ofertę i nie zamierza jej podwyższać; w sprawie Llorente Sevilla działa tak jak my, wiedzą, że Ferdek jest na sprzedaż, przedstawili swoją ofertę, której nie podwyższą i będą czekać na rozwój sytuacji.
No właśnie. Nie jest to szokujące, że ja tu co chwilę czytam opinie jak to 30 mln za takiego piłkarza jak Draxler to promocja a nadal jedynym zainteresowanym pozostaje Juventus nawet pomimo usilnych prób Schalke zwrócenia oczu większej ilości klubów w kierunku Juliana? Gdzie jest ten Arsenal od kilku lat próbujący pozyskać Niemca? Wenger się obraził? Gdzie jest Bayern, który jeśli się nie mylę był przez prasę niemiecką typowany jako pewniak na kolejny klub w karierze Juliana? Draxler nie jest atrakcyjnym kąskiem dla jakichś Tottenhamów, Liverpoolów czy Aston Villów? 30 mln, toć promocja przecież.sebatiaen pisze:ja jestem wciąż w szoku, nie mogę w to uwierzyć że jeszcze nie ma ofert z wysp.
I teraz osobista opinia. Allegri powinien dostać swojego kreatywnego piłkarza na pozycję 3/4-sty i jak nie dostanie to będzie duży minus dla Marotty i kierownictwa. Ja bym się zadowolił jakimkolwiek piłkarzem, który charakterystyką by Maxowi pasował. Czy to by miał być Goetze, Oscar, czy Sneijder, Mkhitaryan, Vazquez, czy Calhanoglu, Praet czy Gaitan, Feghouli, Quintero czy nawet odgrzewany Shaqiri czy Cuadrado (tak, oczekuję pojazdu, że większość z tych piłkarzy to od Juventusu z daleka bo za słaba 8) jeszcze dorzucę mojego osobistego ulubieńca Gourcuffa

Edit: Niccolo Ceccarini (Mediaset Premium): "Allegriemu podoba się Guarin"

Alessandro Sugoni (Sky Sport): Luiz Gustavo pojawił się jako pomysł na wzmocnienie pomocy, ale nic ponadto, Wolfsburg nie wydaje się skłonny sprzedawać a poza tym nawet jeśli to byłoby drogo; Guarin interesuje nas już od dłuższego czasu i monitorujemy sytuację; w sprawie trequartisty Juve nie zamierza iść na rękę Schalke i wiedząc, że Draxler nie ma statusu piłkarza nie na sprzedaż wystosowało swoją ofertę i nie zamierza jej podwyższać; w sprawie Llorente Sevilla działa tak jak my, wiedzą, że Ferdek jest na sprzedaż, przedstawili swoją ofertę, której nie podwyższą i będą czekać na rozwój sytuacji.
Ostatnio zmieniony 04 sierpnia 2015, 13:50 przez RICTOR, łącznie zmieniany 4 razy.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Przecież jak klub szuka piłkarza o określonym profilu, to się wypytuje agentów i innych pośredników, od razu całe środowisko wie, kto kogo chciałby kupić, a już na pewno na jaką pozycję. Żadna z tego tajemnica.jakku1 pisze:planow transferowych nie ujawnia sie publicznie.
- jakku1
- Juventino
W ciagu okienka klub pyta nie o jednego, dwoch zawodnikow, tylko o kilkunastu lub kilkudziesieciu i to na rozne pozycje. Sa alternatywy, alternatywy alternatyw i alternatywne plany taktyczne. A srodowisko albo wie, albo nie wie. Jak Moggi jezdził do Francji ogladac Gallasa (albo Piresa, juz nie pamietam) to Inter myslal, ze chcemy pozyskac Domoraud (i go potem kupili, naiwni, zresztaOuh_yeah pisze:Przecież jak klub szuka piłkarza o określonym profilu, to się wypytuje agentów i innych pośredników, od razu całe środowisko wie, kto kogo chciałby kupić, a już na pewno na jaką pozycję. Żadna z tego tajemnica.jakku1 pisze:planow transferowych nie ujawnia sie publicznie.

Jak to teraz porownac do wyjscia na konferencje prasowa i okreslenia sie jasno: szukamy lewego obroncy oraz trequartisty? Juz abstrahuje od takich rzeczy jak presja i medialna i kibicow, po zlozeniu takiego oswiadczenia. I teraz negocjuj sobie, jak druga strona dokładnie wie, ze aby dotrzymac slowa zlozonego kibicom musisz wziac ich gracza.
Ostatnio zmieniony 04 sierpnia 2015, 14:28 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

- Yaro417
- Juventino
Może się trochę źle wyraziłem, użyłem złego określenia, ale chodziło mi o to, że dobry gracz na pozycję ofensywnego pomocnika to koszt min. 30 mln, zaś gracz bardzo dobry (Isco, De Brunye, Gotze) to koszt w granicach 45-60. Na tych ostatnich nas nie stać i nie ma nawet na ten temat dalej dyskutować. Z kolei jeśli mielibyśmy ściągnąć graczy pokroju Saponary (coś pewnie koło 15-20 mln), czy Vazqueza (20-30 mln), to ja już wolę by Marotta wydał te 30 mln na Draxlera, który ma niewątpliwie większy potencjał (na chwilę obecną), jak i możliwości rozwoju. Kontuzji może doznać każdy, przy czym z Draxlerem jest oczywiście większe ryzyko.....ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampanaRICTOR pisze:Jeszcze raz. Jakby 30 mln to była promocja to już dawno byłby opchnięty gdzie indziej bo kupujących na obecnym rynku transferowym nie brakuje...Yaro417 pisze:Tylko, że 30 mln za Draxlera to na obecne realia rynkowe na prawdę promocja.

- Virgil
- Juventino
A to ciekawe a mamy jakiś skrzydłowych do 4-3-3 ? Jakby przyszedł Cuadrado to takie opcje byłyby możliwe. Bo potworki z Moratą i Dybala na skrzydłach są na razie tylko teorią. A nawet jeżeliby nagle odpalili to nie mamy dla nich żadnych zmienników.Sorek21 pisze:Pytanie kluczowe brzmi - po co grać ustawieniem z trequartistą nie mając takiego w kadrze?
Nie lepiej 4-3-3 albo 3-5-2 ?
Do 3-5-2 też średnio bo w tej chwili nie mamy ani kogoś na prawą stronę na wahadło (Lichy się tam średnio sprawdza a jego forma też będzie już raczej spadać - oby nie) a na lewą jedyny czyli Asa to wielka niewiadomo w tej chwili bo Evra to też nie jest odpowiedni gracz na taką pozycję.
Gdyby przyszedł np. Berardi, Cuadrado to całkowicie zmienia obraz rzeczy, ale obie opcje chyba odpadły.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To, że chcemy kupić trequartistę, nie znaczy, że musi to być koniecznie Draxler/Goetze. Dwa lata temu wszyscy wiedzieli, że chcemy napastnika. Jeździli do Madrytu gadać o Higuainie, chcieli kupić JoJo, wszystko było w gazetach, było na konferencjach (chcemy JoJo, ale Viola nie chce nam go sprzedać), a jakoś udało się kupić napastnika i to całkiem niezłego :oops:jakku1 pisze:I teraz negocjuj sobie, jak druga strona dokładnie wie, ze aby dotrzymac slowa zlozonego kibicom musisz wziac ich gracza.
Nie twierdzę, że wszystko idzie zgodnie z planem, bo widać, że plan jest bardzo... ekhm, elastyczny. Wygląda to dość marnie, ale być może wreszcie będzie jakieś okienko, w którym będzie mocny finisz.