Afera Calcioscommesse
- pumex
- Juventino
No tak, zapomniałemLypsky pisze:LGDS kilka dni temu napisała, iż tak będzie, więc nie powinniśmy się martwić :lol:pumex pisze: Błędnie z góry zakładamy, że apelacja zmniejszy zawieszenie.
Dla mnie trochę kuriozalna jest jeszcze jedna sprawa. Media spodziewają się, że po apelacji do drugiej i trzeciej instancji zawieszenie Conte ulegnie zmniejszeniu. Pamiętajmy, że kolejne apelacje będą kierowane do Corte di giustizia federale, czyli do Trybunału, który jest częścią... włoskiego sądu sportowego. Tak więc praktycznie ten sam sąd, na podstawie tych samych dowodów, w podobnej sytuacji, może orzec o mniejszej karze. Dla mnie to nielogiczne
ObyDzięcioł pisze:Przesadzasz. Zawieszenie po apelacjach ulegnie zmniejszeniu. Kwestią otwartą pozostaje tylko w jakim wymiarze.

- Łoles
- Juventino
Dla mnie we Włoskim sądownictwie sportowym nie ma nawet krzty logiki także mnie osobiście to jakoś nie dziwi.pumex pisze:Dla mnie to nielogiczne
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- pan Zambrotta
- Juventino
czekam na usłyszenie uzasadnienia wyroku z lekkim uśmiechem na ustach...
Faza grupowa LM bez Conte. Mam nadzieje, że to przebrniemy.
Faza grupowa LM bez Conte. Mam nadzieje, że to przebrniemy.
- Gość
matka wie, że ćpiesz?matt16 pisze:@it doesn't matter: Odbywanie kary leci ciągle - nic się nie resetuje. Gdyby Conte skrócili zawieszenie po pół roku na pół roku, to musiałby pauzować 12 miesięcy.
jak zmniejszą karę w trakcie, to to, co zostało już odbyte wlicza się w odbycie tej skróconej kary
- SZAGI
- Juventino
nie wprowadzaj ludzi w błąd. w powyższym przypadku gdyby mu skrócić zawieszenie po pół roku na pół roku to wszedł by na łąwkę po pół rokumatt16 pisze:@it doesn't matter: Odbywanie kary leci ciągle - nic się nie resetuje. Gdyby Conte skrócili zawieszenie po pół roku na pół roku, to musiałby pauzować 12 miesięcy.

- Vimes
- Juventino
Banda idiotów z michnikowego portalu znowu nie wie o czym pisze: "Serie A. Trener Juventusu Antonio Conte zdyskwalifikowany na 10 miesięcy za ustawianie meczów". Szkoda, że Conte nie był TW, wtedy "Wyborcza" stanęłaby w jego obronie nawet jakby włsaną matkę sprzedał.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Mówiło się tam nawet o 2 miesiącach. To oni wiedzieli, że ugoda z Conte zostanie odrzucona i podali nawet uzasadnienie tej decyzji, to oni teraz trafili w wyroki, także można być pewnym, że kolejne apelacje przyniosą sporo pożytku.Lypsky pisze:LGDS kilka dni temu napisała, iż tak będzie, więc nie powinniśmy się martwić :lol:pumex pisze: Błędnie z góry zakładamy, że apelacja zmniejszy zawieszenie.
W sumie to po tej sprawie z ugodą można było się spodziewać, że tak to się skończy. Skompromitowaliby się do reszty gdyby i jego uniewinnili. Bardzo dobrze się stało, że zostaje Bonucci, potrzebujemy takiego obrońcy.
- @D@$
- Juventino
Na solo piszą że Masiello jest...uniewinniony, wytłumaczy mi to ktoś?jakku1 pisze:Najlepsze jest jednak to, ze Bonucciemu i Pepe jeszcze pare dni temu grozily ogromne kary za niepoinformowanie wladz o tym haniebnym procederze sprzedawania meczow albo wrecz za sprzedanie jakiegos tam spotkania (jak w przypadku Leo). Sledztwo ciagnelo sie miesiacami, Abete wrecz powiedzial, ze okolo 2 lat i nagle, na pare dni przed wyrokiem sie okazuje, ze... Masiello jest niewiarygodny
Aha, dzięki @pumex, czyli jednak nie umiem czytać ze zrozumieniem :]
@Ouh_yeah - tyle że niektórzy przeczytają tylko tytuł i pójdzie w eter

Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2012, 10:59 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.
Masiello uniewinniony
:rotfl:

TO sory, my bad.pumex pisze:Uniewinniony jest Salvatore Masiello, brat Andrei, który sypał i się plątał
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2012, 10:53 przez fazzi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Myzarel
- Juventino
Smutny poranek ale można było się tego spodziewać. Sąd się odbył, poleciały głowy i nic się nie poradzi. Mam nadzieję że Conte wróci na ławkę gdzieś w grudniu/styczniu. Dobrze że Leo i Pepe jakoś się wywinęli.
Rozumiem że Conte nie zasiądzie na ławce jutro w Pekinie? Cóż za pechowy "zbieg okoliczności"
Rozumiem że Conte nie zasiądzie na ławce jutro w Pekinie? Cóż za pechowy "zbieg okoliczności"

Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2012, 11:04 przez Myzarel, łącznie zmieniany 1 raz.
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- Vimes
- Juventino
Tylko nagłówek zmanipulowany, więc wszystko jest w porządku?! Coś takiego świeciło na głównej stronie. Teraz zmienili na "Trener Juventusu zdyskwalifikowany na prawie rok", ale tytuł artykułu pozostał jaki był na początku "Trener Juventusu Antonio Conte zdyskwalifikowany na 10 miesięcy za ustawianie meczów". Szkoda, że nie bawią się tak w innych przypadkach np. na stronie głównej tytuł "Kowalski zamorodował", a w artykule "Kowalski nie zadzwonił na policję widząc morderstwo". Manipulacje to znak towarowy redaktorów z Czerskiej.Ouh_yeah pisze:A przeczytałeś w ogóle tego newsa? Wszystko jest okej, tylko nagłówek zmanipulowany żeby było więcej kliknięć.Vimes pisze:Banda idiotów z michnikowego portalu znowu nie wie o czym pisze:
- pan Zambrotta
- Juventino
Już nie popadajmy w skrajności. Jest różnica między morderstwem, a nie doniesieniem morderstwa. Natomiast wiedzieć o korupcji i tego nie zgłosić (czyli akceptować) to także udział w korupcji.Vimes pisze: Szkoda, że nie bawią się tak w innych przypadkach np. na stronie głównej tytuł "Kowalski zamorodował", a w artykule "Kowalski nie zadzwonił na policję widząc morderstwo". Manipulacje to znak towarowy redaktorów z Czerskiej.