Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:17

Lypsky pisze:
pumex pisze: Błędnie z góry zakładamy, że apelacja zmniejszy zawieszenie.
LGDS kilka dni temu napisała, iż tak będzie, więc nie powinniśmy się martwić :lol:
No tak, zapomniałem :wink:
Dla mnie trochę kuriozalna jest jeszcze jedna sprawa. Media spodziewają się, że po apelacji do drugiej i trzeciej instancji zawieszenie Conte ulegnie zmniejszeniu. Pamiętajmy, że kolejne apelacje będą kierowane do Corte di giustizia federale, czyli do Trybunału, który jest częścią... włoskiego sądu sportowego. Tak więc praktycznie ten sam sąd, na podstawie tych samych dowodów, w podobnej sytuacji, może orzec o mniejszej karze. Dla mnie to nielogiczne
Dzięcioł pisze:Przesadzasz. Zawieszenie po apelacjach ulegnie zmniejszeniu. Kwestią otwartą pozostaje tylko w jakim wymiarze.
Oby

Obrazek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:22

pumex pisze:Dla mnie to nielogiczne
Dla mnie we Włoskim sądownictwie sportowym nie ma nawet krzty logiki także mnie osobiście to jakoś nie dziwi.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:23

czekam na usłyszenie uzasadnienia wyroku z lekkim uśmiechem na ustach...
Faza grupowa LM bez Conte. Mam nadzieje, że to przebrniemy.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Gość

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:29

matt16 pisze:@it doesn't matter: Odbywanie kary leci ciągle - nic się nie resetuje. Gdyby Conte skrócili zawieszenie po pół roku na pół roku, to musiałby pauzować 12 miesięcy.
matka wie, że ćpiesz?

jak zmniejszą karę w trakcie, to to, co zostało już odbyte wlicza się w odbycie tej skróconej kary

SZAGI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:30

matt16 pisze:@it doesn't matter: Odbywanie kary leci ciągle - nic się nie resetuje. Gdyby Conte skrócili zawieszenie po pół roku na pół roku, to musiałby pauzować 12 miesięcy.
nie wprowadzaj ludzi w błąd. w powyższym przypadku gdyby mu skrócić zawieszenie po pół roku na pół roku to wszedł by na łąwkę po pół roku ;) licząc od teraz ;p

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:32

Plotki się potwierdziły. Conte 8 miesięcy, Alessio 10, Bonucci i Pepe niewinni.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:32

Banda idiotów z michnikowego portalu znowu nie wie o czym pisze: "Serie A. Trener Juventusu Antonio Conte zdyskwalifikowany na 10 miesięcy za ustawianie meczów". Szkoda, że Conte nie był TW, wtedy "Wyborcza" stanęłaby w jego obronie nawet jakby włsaną matkę sprzedał.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:39

Vimes pisze:Banda idiotów z michnikowego portalu znowu nie wie o czym pisze:
A przeczytałeś w ogóle tego newsa? Wszystko jest okej, tylko nagłówek zmanipulowany żeby było więcej kliknięć.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:39

Lypsky pisze:
pumex pisze: Błędnie z góry zakładamy, że apelacja zmniejszy zawieszenie.
LGDS kilka dni temu napisała, iż tak będzie, więc nie powinniśmy się martwić :lol:
Mówiło się tam nawet o 2 miesiącach. To oni wiedzieli, że ugoda z Conte zostanie odrzucona i podali nawet uzasadnienie tej decyzji, to oni teraz trafili w wyroki, także można być pewnym, że kolejne apelacje przyniosą sporo pożytku.

W sumie to po tej sprawie z ugodą można było się spodziewać, że tak to się skończy. Skompromitowaliby się do reszty gdyby i jego uniewinnili. Bardzo dobrze się stało, że zostaje Bonucci, potrzebujemy takiego obrońcy.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:45

jakku1 pisze:Najlepsze jest jednak to, ze Bonucciemu i Pepe jeszcze pare dni temu grozily ogromne kary za niepoinformowanie wladz o tym haniebnym procederze sprzedawania meczow albo wrecz za sprzedanie jakiegos tam spotkania (jak w przypadku Leo). Sledztwo ciagnelo sie miesiacami, Abete wrecz powiedzial, ze okolo 2 lat i nagle, na pare dni przed wyrokiem sie okazuje, ze... Masiello jest niewiarygodny
Na solo piszą że Masiello jest...uniewinniony, wytłumaczy mi to ktoś?
Aha, dzięki @pumex, czyli jednak nie umiem czytać ze zrozumieniem :]

@Ouh_yeah - tyle że niektórzy przeczytają tylko tytuł i pójdzie w eter :/
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2012, 10:59 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:45

Masiello uniewinniony :bravo: :rotfl:
pumex pisze:Uniewinniony jest Salvatore Masiello, brat Andrei, który sypał i się plątał
TO sory, my bad.
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2012, 10:53 przez fazzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:48

Smutny poranek ale można było się tego spodziewać. Sąd się odbył, poleciały głowy i nic się nie poradzi. Mam nadzieję że Conte wróci na ławkę gdzieś w grudniu/styczniu. Dobrze że Leo i Pepe jakoś się wywinęli.

Rozumiem że Conte nie zasiądzie na ławce jutro w Pekinie? Cóż za pechowy "zbieg okoliczności" :angry:
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2012, 11:04 przez Myzarel, łącznie zmieniany 1 raz.

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:51

^FAZZI^ pisze:Masiello uniewinniony :bravo: :rotfl:
Uniewinniony jest Salvatore Masiello, brat Andrei, który sypał i się plątał

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:56

Ouh_yeah pisze:
Vimes pisze:Banda idiotów z michnikowego portalu znowu nie wie o czym pisze:
A przeczytałeś w ogóle tego newsa? Wszystko jest okej, tylko nagłówek zmanipulowany żeby było więcej kliknięć.
Tylko nagłówek zmanipulowany, więc wszystko jest w porządku?! Coś takiego świeciło na głównej stronie. Teraz zmienili na "Trener Juventusu zdyskwalifikowany na prawie rok", ale tytuł artykułu pozostał jaki był na początku "Trener Juventusu Antonio Conte zdyskwalifikowany na 10 miesięcy za ustawianie meczów". Szkoda, że nie bawią się tak w innych przypadkach np. na stronie głównej tytuł "Kowalski zamorodował", a w artykule "Kowalski nie zadzwonił na policję widząc morderstwo". Manipulacje to znak towarowy redaktorów z Czerskiej.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:59

Vimes pisze: Szkoda, że nie bawią się tak w innych przypadkach np. na stronie głównej tytuł "Kowalski zamorodował", a w artykule "Kowalski nie zadzwonił na policję widząc morderstwo". Manipulacje to znak towarowy redaktorów z Czerskiej.
Już nie popadajmy w skrajności. Jest różnica między morderstwem, a nie doniesieniem morderstwa. Natomiast wiedzieć o korupcji i tego nie zgłosić (czyli akceptować) to także udział w korupcji.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
ODPOWIEDZ