Transfery w Europie
- meda11
- Juventino
Właściciel Anzy z tego co mi wiadomo opamiętał się i doszedł do wniosku, że skoro plan szybkiego zbudowania topowego zespołu nie wypalił to trzeba coś zmienić. Po braku tytułu mistrzowskiego i gry w LM z posiadanymi piłkarzami postanowił, że pieniądze przelewane na konta swoich gwiazd będzie teraz pompować we własną akademie i wyszukiwanie talentów. Jeśli facet zachowa spokój i nie znudzi mu się ta zabawa to za kilka lat z pewnością będziemy oglądać ten zespół w najlepszych rozgrywkach klubowych.Bruce Badura pisze:Ciekawe rzeczy dzieją się wśród nowobogackich. Malaga już sie poskladala, Anzy sie sypie i co w sumie smieszne - nieciekawa sytuacja As Monaco.
- Eric6666
- Juventino
baka pisze:Znaczy nie piszę, że ostatnio tylko ogólnie mi chodzi np. Robben czy Kaka lub Van Der Vaart tylko z drugiej strony jakby patrzeć na ilość transferów jaką robi Real co roku to nie ma się co dziwić, że trafi się coś takiego.bendzamin pisze:A jakie to talenty zmarnował ostatnio Real?
to, że Real marnuje talenty jest najczęściej wykorzystywanym tekstem przez kibiców Barcy, a paradoksalnie w ostatnich paru latach to Barca wydaje się bardziej niszczyć gwiazdy. Ale w sumie co się dziwić, jak taki Song będąc mega gwiazdą w Arsenalu odchodzi i praktycznie wiadomo, że będzie grzał ławę.
baka nawet przed chwilą nie podejrzewałem Cię o to
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2013, 15:44 przez Eric6666, łącznie zmieniany 1 raz.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- gucio_juve
- Juventino
Wiadomo, że właściciel Anży stracił trochę forsy, więc co ma mówić? Gdzie szukać oszczędności? Na sprzedaży czołowych piłkarzy może jeszcze cokolwiek zarobić.meda11 pisze: Właściciel Anzy z tego co mi wiadomo opamiętał się i doszedł do wniosku, że skoro plan szybkiego zbudowania topowego zespołu nie wypalił to trzeba coś zmienić. Po braku tytułu mistrzowskiego i gry w LM z posiadanymi piłkarzami postanowił, że pieniądze przelewane na konta swoich gwiazd będzie teraz pompować we własną akademie i wyszukiwanie talentów. Jeśli facet zachowa spokój i nie znudzi mu się ta zabawa to za kilka lat z pewnością będziemy oglądać ten zespół w najlepszych rozgrywkach klubowych.
Tymczasem Ziegler wypożyczony do Sassuolo

- Piti
- Juventino
Anży robi wielką wyprzedaż i najbardziej korzystają na tym jak narazie Moskiewskie zespoły, rosyjski utalentowany napadzior Kokorin, defensywny pomocnik Denisov i skrzydłowy Zhirkov zasilają Dinamo Moskwę, zaś do Lokomotivu Moskwa idzie Boussoufa i Lass Diarra. Liga będzie się robić niezwykle ciekawa jak 4 moskiewskie zespoły tak uzbrojone będą toczyć batalię o majstra, oprócz tego jeszcze jest Zenit i Rubin Kazań.
Teraz tylko czekać gdzie wylądują te największe gwiazdy, czyli Eto'o i Willian. Oprócz nich łakomymi kąskami są jeszcze Christopher Samba (były piłkarz Blackburn) swietny obronca, niezwykle ciężki do przejścia. Oprócz tego jeszcze defensywny pomocnik z Brazylii Jucilei. Transfermarkt wycenia go na aż 15 mln € wiec jakims byle ogórem to raczej nie jest, rozegrał dotychczas 2 spotkania w seniorskiej piłce kopanej i ma 24 lata i zostal jeszcze... 23 letni iworyjczyk, Lacina Traore, w moim mniemaniu swietny napastnik fajnie jakbyśmy się nim zainteresowali w przypadku odejscia Quaga i Matriego.
Teraz tylko czekać gdzie wylądują te największe gwiazdy, czyli Eto'o i Willian. Oprócz nich łakomymi kąskami są jeszcze Christopher Samba (były piłkarz Blackburn) swietny obronca, niezwykle ciężki do przejścia. Oprócz tego jeszcze defensywny pomocnik z Brazylii Jucilei. Transfermarkt wycenia go na aż 15 mln € wiec jakims byle ogórem to raczej nie jest, rozegrał dotychczas 2 spotkania w seniorskiej piłce kopanej i ma 24 lata i zostal jeszcze... 23 letni iworyjczyk, Lacina Traore, w moim mniemaniu swietny napastnik fajnie jakbyśmy się nim zainteresowali w przypadku odejscia Quaga i Matriego.
- ReinerJuve
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Czytam raz... przecieram oczy... czytam drugi, trzeci czwarty i nie wierzę... Czyżby chodziło Ci o seniorską repre Brazylii?Bazyliszek pisze:Anży robi wielką wyprzedaż i najbardziej korzystają na tym jak narazie Moskiewskie zespoły, rosyjski utalentowany napadzior Kokorin, defensywny pomocnik Denisov i skrzydłowy Zhirkov zasilają Dinamo Moskwę, zaś do Lokomotivu Moskwa idzie Boussoufa i Lass Diarra. Liga będzie się robić niezwykle ciekawa jak 4 moskiewskie zespoły tak uzbrojone będą toczyć batalię o majstra, oprócz tego jeszcze jest Zenit i Rubin Kazań.
Chciałbym bardzo Williana jako zmiennika Pirlo przy przejściu na taktyke 3-4-1-2, oj bardzo bym chciał...
- Piti
- Juventino
Taa, może źle to sformułowałem trochę, ale widze ze cięzko bylo się domyślić jesli musiales czytac 4 razyReinerJuve pisze: Czytam raz... przecieram oczy... czytam drugi, trzeci czwarty i nie wierzę... Czyżby chodziło Ci o seniorską repre Brazylii?

/
Willian nie potrzebny, nie zanosi sie bysmy mieli grac trequartistą. Marchisio byl na tej pozycji próbowany pod koniec ubiegłego sezonu ale neistety było to próbowane razem z Pirlo w składzie i Marchisio gral na trequartiscie kosztem jednego napastnika (3-5-1-1). Ciężko będzie nam się usamodzielnić od dyrygenta, pewnie w przyszłym roku będzie coś takiego próbowane choć i tak uważam, że prędzej będziemy się rozglądać za kimś pokroju Greniera z Olympique Lyon czy Verrattiego z PSG niż za jakimś Eriksenem czy Willianem.
- francois
- Juventino
W Anży wskoczył na taki poziom finansowy, że jest raczej poza naszym zasięgiem. I ponoć ma trafić do Liverpoolu.ReinerJuve pisze:Chciałbym bardzo Williana jako zmiennika Pirlo przy przejściu na taktyke 3-4-1-2, oj bardzo bym chciał...
Jak mawiała moja nauczycielka historii w liceum - "różnie źródła podają"baka pisze:@up
Ja znowu dzisiaj czytałem, że ma trafić do Tottenhamu za 35 baniek

Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2013, 22:49 przez francois, łącznie zmieniany 1 raz.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
A to kiedy przechodzimy? Conte wyznaczył jakiś deadline?ReinerJuve pisze: Chciałbym bardzo Williana jako zmiennika Pirlo przy przejściu na taktyke 3-4-1-2, oj bardzo bym chciał...
Tottenham robi świetne mercato. Nie wiem co musiałoby się stać, by Arsnl wyprzedził ich na mecie w wyścigu o 4. miejsce w Premiership.
- Piti
- Juventino
skillsy Wengera?zoff pisze: Tottenham robi świetne mercato. Nie wiem co musiałoby się stać, by Arsnl wyprzedził ich na mecie w wyścigu o 4. miejsce w Premiership.

- Eric6666
- Juventino
trochę offtop, ale nurtuje mnie jedno pytanie. Wszyscy skaczą Wengerowi do gardła, bo nie może nikogo kupić, to w Arsenalu nie mają takiego Marotty, który się tym zajmuje? w Anglii jest inaczej?Bazyliszek pisze:skillsy Wengera?zoff pisze: Tottenham robi świetne mercato. Nie wiem co musiałoby się stać, by Arsnl wyprzedził ich na mecie w wyścigu o 4. miejsce w Premiership.gosc od kilku dobrych lat kadrowo ma gorszą ekipę od Tottenhamu i Chelsea mimo tego zawsze konczy przed tymi zespołami w BPL, dla mnie to jest fenomen i uwazam Wengera za jednego z lepszych coachów na świecie mimo że nie odnosi takich sukcesów ostatnio.
żeby Arsenal przeskoczył Tote wystarczą dwie rzeczy: Giroud w formie, Tote niemogące się skleić przez pół sezonu.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- bendzamin
- Redaktor
W Anglii jest menedżer, w Europie kontynentalnej - trener. Wiadomo, że w każdym klubie jest to zorganizowane inaczej, ale na Wyspach menedżerowie często łączą obowiązki trenera i dyrektora sportowego. Chociaż niektóre angielskie kluby chyba powoli od tego odchodzą, coś mi się ostatnio obiło o uszy, że któryś zespół z PL zatrudnił DSa.Eric6666 pisze: trochę offtop, ale nurtuje mnie jedno pytanie. Wszyscy skaczą Wengerowi do gardła, bo nie może nikogo kupić, to w Arsenalu nie mają takiego Marotty, który się tym zajmuje? w Anglii jest inaczej?
- Montezuma11
- Juventino
Tym klubem jest WBA. Jak ognia wystrzegają się określenia menedżer, podczas transmisji w tv pan na ławce podczas prezentacji ma wpisane "coach" i mają stanowisko dyrektora sportowego. Identycznie jak na kontynencie.bendzamin pisze:W Anglii jest menedżer, w Europie kontynentalnej - trener. Wiadomo, że w każdym klubie jest to zorganizowane inaczej, ale na Wyspach menedżerowie często łączą obowiązki trenera i dyrektora sportowego. Chociaż niektóre angielskie kluby chyba powoli od tego odchodzą, coś mi się ostatnio obiło o uszy, że któryś zespół z PL zatrudnił DSa.
FORZA JUVENTUS !!!
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Tottenham z tego co wiem. Ich transferami zajmuje sie Franco Baldini, były Romanista. Dlatego tak bardzo chce wyciągnąć Lamele.bendzamin pisze:W Anglii jest menedżer, w Europie kontynentalnej - trener. Wiadomo, że w każdym klubie jest to zorganizowane inaczej, ale na Wyspach menedżerowie często łączą obowiązki trenera i dyrektora sportowego. Chociaż niektóre angielskie kluby chyba powoli od tego odchodzą, coś mi się ostatnio obiło o uszy, że któryś zespół z PL zatrudnił DSa.Eric6666 pisze: trochę offtop, ale nurtuje mnie jedno pytanie. Wszyscy skaczą Wengerowi do gardła, bo nie może nikogo kupić, to w Arsenalu nie mają takiego Marotty, który się tym zajmuje? w Anglii jest inaczej?
Plus wlasciciel Kogutów przykłada sie do kazdego zakupu/sprzedaży.
Obecnie zaporowo trzyma 100 milionow funtow dla Realu ktory chce dać 96~.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.