Wszystko o Squadra Azzurra
- Lucas87
- Juventino
A no chyba, że jest zarządzenie, iż w meczach grupowych na MŚ - karnych, pod żadnym pozorem, nie będą dyktować :-Dgrande amore pisze:Nie bylabym tego taka pewna. Ostatnio Wlosi odprawili przeciez Anglikow dopiero po serii rzutow karnych, ktorych w grupie raczej sie nie przewiduje ;-)
Na poważnie, to w teorii ta grupa jest najsilniejsza, ale Włosi - nie mają się czego bać. Anglia jest obecnie w sporym kryzysie, grupę eliminacyjną wygrali, lecz bez błysku. Mogą podszlifować formę przez te pół roku, ale nie spodziewałbym się wielkich fajerwerków. Ich zespół narodowy ostatni dobry występ na MŚ, może sobie odnotować na rok 1990 :naughty:
Wolę również Urugwaj niż Brazylię lub Hiszpanię na grupowym etapie zmagań. Przy okazji finału pocieszenia - tegorocznego Pucharu Konfederacji, Włosi pokazali, iż potrafią się uporać z Urusami. Nie wiem, czy zespół z Ameryki Płd. będzie w stanie powtórzyć osiągnięcie z RPA, chociaż bardzo bym im tego życzył...Kostaryka raczej prochu, wymyśleć nie powinna
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
no i nie sprawdziły się moje przewidywania odnośnie Francuzów w grupie śmierci... trafili jak Polska na Euro, lepiej nie mogli...
a co do grupy Włochów to ciężka, z pewnością jedna z trzech najsilniejszych... będzie ciężko i pewnie walka do ostatniego gwizdka żeby wyjść z grupy... szczególnie, że na końcu mamy Urugwaj i to o godz. 13... z Kostaryką też o 13..., ponadto w 1/4 czeka Hiszpania lub Brazylia ;] raczej "szczęście" nie dopisało...
a co do grupy Włochów to ciężka, z pewnością jedna z trzech najsilniejszych... będzie ciężko i pewnie walka do ostatniego gwizdka żeby wyjść z grupy... szczególnie, że na końcu mamy Urugwaj i to o godz. 13... z Kostaryką też o 13..., ponadto w 1/4 czeka Hiszpania lub Brazylia ;] raczej "szczęście" nie dopisało...
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- annihilator1988
- Juventino
Wiem, że brzmi to, jak science-fiction, ale co by było gdyby Allegri został trenerem reprezentacji Italii?
Jedynym pozytywem byłby brak nerwicy przy wyborze coach'a, a właściwie przy możliwym uprowadzeniu Conte
Choć Szalonooki już jakiś czas temu wspominał o wiązanych nadziejach z obecnym szkoleniowcem. W każdym razie na stronie sympatyków Milanu pojawił się news, w który opisano nie tylko łzy Muntariego, ale i gdybania dziennikarzy (dosłownie kilka słów).

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Il Fenomeno
- Juventino

Ostatnio Berardi pojechał na zgrupowanie reprezentacji U21, więc zawieszenie już nie obowiązuje, a dziś osobiście pofatygował się Cesare Prandelli by na żywo oglądać Domenico w akcji.
Oglądał ktoś Sassuolo? Jak zaprezentował się Berardi?

- bendzamin
- Redaktor
Tak, zawieszenie już się skończyło, ale w marcu na pewno nie dostanie powołania do dorosłej kadry, tylko będzie musiał zagrać przynajmniej jeden mecz w U21 - tak przynajmniej pisała LGDS. To zgrupowanie to było coś w rodzaju konsultacji, do Vinovo przyjechały kadry U19, U20 i U21, żeby rozegrać między sobą mini-turniej.
Dziś oglądałem multicasta, więc dokładniej Berardiemu się nie przyjrzałem, ale warunki do gry w Sassuolo były tragiczne - strasznie grząskie boisko, piłka stawała w miejscu. Patrząc na liczby, Berardi był pod grą, miał sporo kontaktów z piłką i strzałów, ale nic nie zdziałał. Brał się za stałe fragmenty gry, które mu dziś nie wychodziły.
Dziś oglądałem multicasta, więc dokładniej Berardiemu się nie przyjrzałem, ale warunki do gry w Sassuolo były tragiczne - strasznie grząskie boisko, piłka stawała w miejscu. Patrząc na liczby, Berardi był pod grą, miał sporo kontaktów z piłką i strzałów, ale nic nie zdziałał. Brał się za stałe fragmenty gry, które mu dziś nie wychodziły.
- Wesoł
- Juventino
Ja oglądałem. Niestety zaprezentował się bardzo słabo, właściwie żadnego dobrego zagrania nie pamiętam, bardzo dużo strat. Ale tak jak mówi bendzamin - mecz odbywał się w tragicznych warunkach, prawie jak nasza potyczka z Galatasaray, tak więc nie ma co z niego wyciągać wniosków.
Całkiem fajnie natomiast wyglądał Immobile.
Strzelił bramkę (po zabraniu piłki obrońcom, przebiegnięciu połowy boiska i podcince nad bramkarzem), a do tego co jakiś czas nękał Sassuolo niezłymi kontrami.
Całkiem fajnie natomiast wyglądał Immobile.

"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Italy Squad to face Spain in Madrid on Wednesday
Goalkeepers: Gianluigi Buffon (Juventus), Mattia Perin (Genoa), Salvatore Sirigu (Paris Saint Germain/FRA)
Defenders: Ignazio Abate (AC Milan), Davide Astori (Cagliari), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Zenit St. Petersburg/RUS), Mattia De Sciglio (AC Milan), Christian Maggio (Napoli), Gabriel Paletta (Parma)
Midfielders: Antonio Candreva (Lazio), Emanuele Giaccherini (Sunderland/ENG), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (AC Milan), Thiago Motta (Paris Saint-Germain/FRA), Marco Parolo (Parma), Andrea Pirlo (Juventus), Marco Verratti (Paris Saint Germain/FRA)
Strikers: Alessio Cerci (Torino), Mattia Destro (AS Roma), Alberto Gilardino (Genoa), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli), Pablo Daniel Osvaldo (Juventus)
Prandelli pomija De Rossiego za to, że uderzył Icardiego. W sumie przyzwyczaiłem się do tego. Przytomne te powołania.
Goalkeepers: Gianluigi Buffon (Juventus), Mattia Perin (Genoa), Salvatore Sirigu (Paris Saint Germain/FRA)
Defenders: Ignazio Abate (AC Milan), Davide Astori (Cagliari), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Zenit St. Petersburg/RUS), Mattia De Sciglio (AC Milan), Christian Maggio (Napoli), Gabriel Paletta (Parma)
Midfielders: Antonio Candreva (Lazio), Emanuele Giaccherini (Sunderland/ENG), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (AC Milan), Thiago Motta (Paris Saint-Germain/FRA), Marco Parolo (Parma), Andrea Pirlo (Juventus), Marco Verratti (Paris Saint Germain/FRA)
Strikers: Alessio Cerci (Torino), Mattia Destro (AS Roma), Alberto Gilardino (Genoa), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli), Pablo Daniel Osvaldo (Juventus)
Prandelli pomija De Rossiego za to, że uderzył Icardiego. W sumie przyzwyczaiłem się do tego. Przytomne te powołania.
- grande amore
- Juventino
Ten niebieski kolor przypomina koszulke z MS 2006, wiec kto wie czy znow nie zajda tak wysoko jak wtedy...
A inna czcionka to pewnie po to, zeby sie miedzy soba roznily (tzn. w/w z aktualna).

Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- naros
- Juventino
Mi się podobają. Przynajmniej nie sa udziwnione jak co nie które. Ogólnie warto stawiać na proste i tradycyjne wzory bo to zawsze sie będzie podobało. (patrz Juve 13/14) :-Dbendzamin pisze:
Stroje Włochów na Mundial. Białe piżamy, niebieskie brzydkie, czerwona bramkarska z jakimś wzorkiem z tetrisaSłabe, czcionka też niespecjalna.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
a mi się one bardzo podobałyzoff pisze:Chyba ciut lepsze niż te z Pucharu Konfederacji.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- bendzamin
- Redaktor
Zdajesz sobie sprawę z tego, że jesteś na forum dyskusyjnym? W podobny sposób można podważyć dyskusję na jakikolwiek temat - kogo ona w końcu obchodzi.mateelv pisze:kogo to obchodzi, że jednemu się podoba, a drugiemu nie [*]
Pozostając w tematyce strojów - podobają mi się dresy treningowe Włochów, a bluza bramkarska Szwajcarii to jakiś smutny żart chyba :lol:.
Włosi mają zagrać jutro z Hiszpanią w takim składzie:
Buffon; Maggio, Paletta, Barzagli, Criscito; Marchisio, Thiago Motta, Montolivo; Candreva, Osvaldo, Cerci
Liczę na debiut Immobile.