Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2013, 18:41

grande amore pisze:Nie bylabym tego taka pewna. Ostatnio Wlosi odprawili przeciez Anglikow dopiero po serii rzutow karnych, ktorych w grupie raczej sie nie przewiduje ;-)
A no chyba, że jest zarządzenie, iż w meczach grupowych na MŚ - karnych, pod żadnym pozorem, nie będą dyktować :-D

Na poważnie, to w teorii ta grupa jest najsilniejsza, ale Włosi - nie mają się czego bać. Anglia jest obecnie w sporym kryzysie, grupę eliminacyjną wygrali, lecz bez błysku. Mogą podszlifować formę przez te pół roku, ale nie spodziewałbym się wielkich fajerwerków. Ich zespół narodowy ostatni dobry występ na MŚ, może sobie odnotować na rok 1990 :naughty:
Wolę również Urugwaj niż Brazylię lub Hiszpanię na grupowym etapie zmagań. Przy okazji finału pocieszenia - tegorocznego Pucharu Konfederacji, Włosi pokazali, iż potrafią się uporać z Urusami. Nie wiem, czy zespół z Ameryki Płd. będzie w stanie powtórzyć osiągnięcie z RPA, chociaż bardzo bym im tego życzył...Kostaryka raczej prochu, wymyśleć nie powinna :smile: Tyle, na gorąco :roll:

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2013, 19:48

no i nie sprawdziły się moje przewidywania odnośnie Francuzów w grupie śmierci... trafili jak Polska na Euro, lepiej nie mogli...

a co do grupy Włochów to ciężka, z pewnością jedna z trzech najsilniejszych... będzie ciężko i pewnie walka do ostatniego gwizdka żeby wyjść z grupy... szczególnie, że na końcu mamy Urugwaj i to o godz. 13... z Kostaryką też o 13..., ponadto w 1/4 czeka Hiszpania lub Brazylia ;] raczej "szczęście" nie dopisało...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2014, 00:30

Wiem, że brzmi to, jak science-fiction, ale co by było gdyby Allegri został trenerem reprezentacji Italii? :prochno: Jedynym pozytywem byłby brak nerwicy przy wyborze coach'a, a właściwie przy możliwym uprowadzeniu Conte :think: Choć Szalonooki już jakiś czas temu wspominał o wiązanych nadziejach z obecnym szkoleniowcem. W każdym razie na stronie sympatyków Milanu pojawił się news, w który opisano nie tylko łzy Muntariego, ale i gdybania dziennikarzy (dosłownie kilka słów).

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 18:12

Obrazek

Ostatnio Berardi pojechał na zgrupowanie reprezentacji U21, więc zawieszenie już nie obowiązuje, a dziś osobiście pofatygował się Cesare Prandelli by na żywo oglądać Domenico w akcji.
Oglądał ktoś Sassuolo? Jak zaprezentował się Berardi?

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 18:32

Tak, zawieszenie już się skończyło, ale w marcu na pewno nie dostanie powołania do dorosłej kadry, tylko będzie musiał zagrać przynajmniej jeden mecz w U21 - tak przynajmniej pisała LGDS. To zgrupowanie to było coś w rodzaju konsultacji, do Vinovo przyjechały kadry U19, U20 i U21, żeby rozegrać między sobą mini-turniej.

Dziś oglądałem multicasta, więc dokładniej Berardiemu się nie przyjrzałem, ale warunki do gry w Sassuolo były tragiczne - strasznie grząskie boisko, piłka stawała w miejscu. Patrząc na liczby, Berardi był pod grą, miał sporo kontaktów z piłką i strzałów, ale nic nie zdziałał. Brał się za stałe fragmenty gry, które mu dziś nie wychodziły.

Obrazek
Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 10:36

Ja oglądałem. Niestety zaprezentował się bardzo słabo, właściwie żadnego dobrego zagrania nie pamiętam, bardzo dużo strat. Ale tak jak mówi bendzamin - mecz odbywał się w tragicznych warunkach, prawie jak nasza potyczka z Galatasaray, tak więc nie ma co z niego wyciągać wniosków.

Całkiem fajnie natomiast wyglądał Immobile. :ok: Strzelił bramkę (po zabraniu piłki obrońcom, przebiegnięciu połowy boiska i podcince nad bramkarzem), a do tego co jakiś czas nękał Sassuolo niezłymi kontrami.

"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 00:21

Italy Squad to face Spain in Madrid on Wednesday
Goalkeepers: Gianluigi Buffon (Juventus), Mattia Perin (Genoa), Salvatore Sirigu (Paris Saint Germain/FRA)

Defenders: Ignazio Abate (AC Milan), Davide Astori (Cagliari), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Zenit St. Petersburg/RUS), Mattia De Sciglio (AC Milan), Christian Maggio (Napoli), Gabriel Paletta (Parma)

Midfielders: Antonio Candreva (Lazio), Emanuele Giaccherini (Sunderland/ENG), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (AC Milan), Thiago Motta (Paris Saint-Germain/FRA), Marco Parolo (Parma), Andrea Pirlo (Juventus), Marco Verratti (Paris Saint Germain/FRA)

Strikers: Alessio Cerci (Torino), Mattia Destro (AS Roma), Alberto Gilardino (Genoa), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli), Pablo Daniel Osvaldo (Juventus)

Prandelli pomija De Rossiego za to, że uderzył Icardiego. W sumie przyzwyczaiłem się do tego. Przytomne te powołania.

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 17:43

Obrazek
Stroje Włochów na Mundial. Białe piżamy, niebieskie brzydkie, czerwona bramkarska z jakimś wzorkiem z tetrisa :prochno: Słabe, czcionka też niespecjalna.

Obrazek
grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 18:34

Ten niebieski kolor przypomina koszulke z MS 2006, wiec kto wie czy znow nie zajda tak wysoko jak wtedy... :whistle: A inna czcionka to pewnie po to, zeby sie miedzy soba roznily (tzn. w/w z aktualna).

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 19:46

Chyba ciut lepsze niż te z Pucharu Konfederacji. Do strojów z Euro też się mogłem długo przekonać, ale jakoś to przełknąłem ostatecznie. Moim zdaniem - dają radę.

Obrazek
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 20:25

bendzamin pisze:Obrazek
Stroje Włochów na Mundial. Białe piżamy, niebieskie brzydkie, czerwona bramkarska z jakimś wzorkiem z tetrisa :prochno: Słabe, czcionka też niespecjalna.
Mi się podobają. Przynajmniej nie sa udziwnione jak co nie które. Ogólnie warto stawiać na proste i tradycyjne wzory bo to zawsze sie będzie podobało. (patrz Juve 13/14) :-D

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 22:06

zoff pisze:Chyba ciut lepsze niż te z Pucharu Konfederacji.
a mi się one bardzo podobały ;) ale te na WC tez bardzo ok, szczególnie gdyby nie było tych guzików na kołnierzyku...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 22:17

Łomatkoboskokochano, znowu te żenujące przekomarzanie się, które stroje ładniejsze... kogo to obchodzi, że jednemu się podoba, a drugiemu nie [*]

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 22:38

mateelv pisze:Łomatkoboskokochano, znowu te żenujące przekomarzanie się, które stroje ładniejsze... kogo to obchodzi, że jednemu się podoba, a drugiemu nie [*]
Znając trochę włoskie realia wydaje mi się, że stroje na mundial są równie istotne jak forma Pirlo, Buffona czy Balotellego 8)

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2014, 19:23

mateelv pisze:kogo to obchodzi, że jednemu się podoba, a drugiemu nie [*]
Zdajesz sobie sprawę z tego, że jesteś na forum dyskusyjnym? W podobny sposób można podważyć dyskusję na jakikolwiek temat - kogo ona w końcu obchodzi.

Pozostając w tematyce strojów - podobają mi się dresy treningowe Włochów, a bluza bramkarska Szwajcarii to jakiś smutny żart chyba :lol:.

Włosi mają zagrać jutro z Hiszpanią w takim składzie:
Buffon; Maggio, Paletta, Barzagli, Criscito; Marchisio, Thiago Motta, Montolivo; Candreva, Osvaldo, Cerci
Liczę na debiut Immobile.

Obrazek
ODPOWIEDZ