Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 00:19

jakku1 pisze: Emocje emocjami, ale chlodna kalkulacja wyraznie uzasadnia ten transfer. I wbrew temu, co chociazby napisal Zahor, Vidal to nie jest Messi, sam nam nie wygrywal meczow, nie byl takze w tym sezonie kluczowy (a w polfinale z Realem duzo lepiej zaprezentowal sie chociazby Sturaro).
Wszystko fajnie, ale jak słyszy się o 35 milionach to się w człowieku gotuje. Ja mam jeszcze jednak nadzieję, że to bedzie te 45 baniek...
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 00:25 przez Marian., łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 00:19

jakku1 pisze:
areksko pisze: Sytuacja ta niebezpiecznie bardzo przypomina to, co zrobili wcześniej Totenham, Liverpool albo BVB...
Ta sytuacja nie przypomina tego, co zrobil Liverpool czy Borussia, tylko przypomina to, co zawsze robil Juventus. Czyli sprzedawanie pilkarzy z korzyscia dla druzyny.

Sprzedalismy Baggio, gdy byl na absolutnym szczycie tylko dlatego, zeby dac powazniejsza szanse Del Piero. To bylo ogromne ryzyko, ale weszlismy w ten biznes i oplacilo sie. Sprzedalismy po wygranej w LM trzy, niby filary wielkiego Juventusu, w postaci Sousy, Ravanelliego i Vialliego a za rok po raz kolejny zameldowalismy sie w finale. Sprzedalismy Zidane'a i Inzaghiego - sytuacja sie powtorzyla.

Emocje emocjami, ale chlodna kalkulacja wyraznie uzasadnia ten transfer. I wbrew temu, co chociazby napisal Zahor, Vidal to nie jest Messi, sam nam nie wygrywal meczow, nie byl takze w tym sezonie kluczowy (a w polfinale z Realem duzo lepiej zaprezentowal sie chociazby Sturaro).
Jakku, masz jakieś świeże info, co teraz z pieniędzmi i kolejnymi ruchami? Faktycznie lecimy po Draxlera, Sandro i Cuadrado?

qurter

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 00:20

Z tego co pamiętam to Vidal ma tatuaż na prawej ręce po wygraniu pierwszego scudstto i na lewej z flagą Włoch ale żeby ostatnio z Juve coś sobie tatulowal to nie wiem nie kojarzę

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 00:23

Ale 35 mln ? :rotfl:
Draxler ? :rotfl:

No bez jaj...Draxler to leszcz, który stoi w miejscu i postępu u niego nie widać więc co to w ogóle za pitolenie na jego temat ? Poza tym ma klauzulę wykupu opiewającą na 42 mln a wiadomo jak z Niemcami ciężko się negocjuje...czyli co - miał być hit ( Oscar, Isco, Goetze ) a będzie kit ( Draxler )...chciałbym nie dawać się ponieść emocjom ale znowu dajemy się wydymać bez mydła z tymi 35 bańkami za jednego z najlepszych b2b na świecie...liczę na to, że Beppe aby nam osłodzić odejście Arturo, wyjmie asa z rękawa podobnie jak Bayern...
Sprzedali Bastiana do MU, kibice rozpoczęli lament a utaj wyskakują z Vidalem i wszystko jest nagle cacy bo Arturo to lepszy grajek jak Bastian...a Draxler ? Nie wiem jak to skomentować ale trzepie mną jak starą szmatą...

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 00:30

Osgiliath pisze:Jakku, masz jakieś świeże info, co teraz z pieniędzmi i kolejnymi ruchami? Faktycznie lecimy po Draxlera, Sandro i Cuadrado?
Tako rzeczą póki co włoskie dziennikarskie mądre głowy tak więc mimo, że nie jestem jakku to chyba kolega nic nowego nie wymyśli. Aha, jeszcze się pojawił stary znajomy Rabiot jako potencjalne wzmocnienie.

Scenariusz jakoby Marotta wraz z Paraticim dopiero co wytrzeźwieli po finale LM, szybko na kolanie przeliczyli wydatki ze zgrozą stwierdzając, że prze... na transfery więcej niż jest w budżecie i opchnęli Vidala pierwszemu lepszemu klubowi jaki wyraził zainteresowanie można włożyć między bajki raczej :roll: Szkoda Arturo, ale nie dajmy się zwariować. Ilu to już go chciało wieszać po takim jednym przestrzelonym karnym w minionym sezonie to nawet mi się nie chce odkopywać w forumowych czeluściach.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 00:33

Alexinhio-10 pisze:Jeżeli się potwierdzi sprzedaż za 35mln i to że "10tką" będzie Draxler... Pozytywny i jedyny akceptowalny scenariusz to sprzedaż Arturo za 45mln, dołozenie 10mln do Isco, wypożyczenie Cuadrado i wymiana Llorente za Sandro z naszą dopłatą.
Podpisuję się pod tym. Draxlera to sobie można było kupić w momencie, kiedy Vidal miał u nas zostać i liczyć, że odpali na miarę kariery, którą mu wieszczono 2 lata temu. Teraz Niemiec jest dla nas za cienki w uszach.

Baggio <-> Del Piero. Powiedzmy, że kupuję analogię do Sturaro albo Pereyry. Powiedzmy. W momencie, kiedy sprzedawaliśmy Inzaghiego jego następca też był w drużynie (Trezeguet). Niemniej czasy trochę się zmieniły, teraz kadra musi być szeroka i nawet na ławce trzeba mieć kilku zawodników, którzy sami potrafią odmienić los meczu.

Weźmy jednak poprawkę jacy zawodnicy przychodzili z pieniędzy uzyskanych za ich sprzedaże. Gdzie Draxler albo Cuadrado, a gdzie Deschamps, Ferrara albo Nedved.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 00:33

Jestem zalamany... To tylko Tuttosport, myslalem, to tylko kolejne ploty, bo przeciez dzien bez bzdur na nasz temat to dzien stracony. Mija kilka godzin i nagle info potwierdzaja wszystkie wiarygodne zrodla. Pilkarz jest juz praktycznie sprzedany.

Ja tego nie przeboleje. To moj ukochany pilkarz. Nasze serce. Naprawde sie tego nie spodziewalem, bo naiwny ufalem Marotcie - nie powtorze tego bledu. Oddajemy jednego ze zdecydowanie najlepszych na tej pozycji na swiecie, rozmontowujemy jedna z 3 najlepszych linii pomocy globu, dostajemy w zamian czapke gruszek. W czasach, gdy byle pajac kosztuje 30 mln. To jest nieprawdopodobne. Po tym finale LM myslalem, ze wszystko idzie we wlasciwym kierunku, wracamy na stale na szczyt Europy, ale takie ruchy nie moga sie skonczyc dobrze. Tracimy mnostwo doswiadczenia, a juz brak Teveza-Vidala to -80% naszego charakteru... Plakac sie chce. Trzeba bylo oddac tego cholernego Pogbe, ktory i tak za rok wyfrunie w pogoni za hajsem. Zostaniemy z Marchisio. Tak mocna pomoc rozleci sie w pyl, w przeciagu zaledwie roku.

Zaden transfer nie oslodzi mi braku Arturo. Draxler git, ale tylko wowczas, gdyby zostal Arturo. Do tego jak czytam o Cuadrado jako o naszym celu nr 1 w obliczu tych faktow, chce mi sie rzygac. Jeszcze sie okaze, ze my te pieniadze z Chilijczyka przeznaczymy na Kolumbijczyka, bo Chelsea nie godzi sie na wypozyczenie. W zadnego Isco nie wierze, a tylko on mialby sens w takiej sytuacji.

Robimy to samo co BVB. [*] Moze od razu wymienmy caly sklad, najlepiej na taki o sredniej wieku 22 lata. :angry:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 00:37

Marian. pisze:Wszystko fajnie, ale jak słyszy się o 35 milionach to się w człowiek gotuje. Ja mam jeszcze jednak nadzieję, że to bedzie te 45 baniek...
Szczerze? Mysle, ze 40 milionow to jest optymalna kwota. Wiadomo, ze chcialoby sie wiecej, ale pytanie brzmi, jakie mamy argumenty ku temu, aby zadac np. 60 milionow? Vidal ma za soba dwa co najwyzej przecietne sezony, z dobrymi momentami. Mial powazna kontuzje, miewal rozne drobniejsze urazy, od dluzszego czasu nie jest juz tak skuteczny w przodzie.

Nie zycze Vidalowi zle, wrecz przeciwnie, ale moim zdaniem w Bayernie takze nie zobaczymy Chilijczyka w formie z sezonu 11/12. Predzej takiego Vidala jak ostatnio - grajacego mocno w kratke.

Kluczowe pytanie jest inne. Kogo kupimy po sprzedazy Vidala? To jest najistotniejsza kwestia, bo jesli wydamy pieniadze z glowa, to tak jak wspominalem - o Arturo szybko zapomnimy, tak jak zapomnielismy o Conte.

@Osgiliath
Wydaje mi sie, ze jakis plan wydatkow mamy ustalony juz dawno i wkalkulowano w to sprzedaz Vidala. Na pewno realnym nazwiskiem jest Cuadrado, o ktorym mowi sie od dawna. O Draxlerze nie wiem co myslec, bo z jednej strony interesujemy sie nim od lat, z drugiej nie wydaje mi sie, aby sytuacje Niemca sondowano na powaznie w tym okienku, stad dziwne sa te plotki. I szczerze mowiac, jakos za bardzo mi sie wierzyc nie chce, ze wezmiemy tego chlopaka, nawet za promocyjne 15-20m.

Najlogiczniejszym posunieciem byloby sciagniecie lewego obroncy, trequartisty oraz wypozyczenie Cuadrado. Po zakupie kogos na lewa flanke Asamoah spokojnie wroci na swoja pozycje na srodku boiska, Cuadrado da nam duza elastycznosc z przodu a Allegri dostanie swojego wymarzonego rozgrywajacego. Pytanie brzmi jednak o nazwiska. A tutaj - przynajmniej moim zdaniem - moga byc niespodzianki.

EDIT: Laudisa teraz pisze o Isco i Oscarze.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 00:41

Tak...za rok odejdzie Pogba i będziemy w doopie bo na jego miejsce przyjdzie ktoś z wersji oszczędnej...też byłem pewien, że to kolejne ploty ale Marotta nas wydymał bo jednak obiecał co innego i zrobił co innego...już pisałem - Draxler to leszcz, Cuadrado dobre uzupełnienie składu ale nie jako cel nr 1 i to po sprzedaży Vidala...nic nie wskazywało na taki ruch zarządu i też jestem zdania, że lepiej było Pogbę sprzedać do City za 90 baniek bo ten i tak odejdzie a to jest nieuchronne...35 mln za Vidala podczas gdy Barcelona chciała od nas 30 za Montoyę...płakać mi się chce...

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 00:43

Odejście Pirlo i Vidala w jednym okienku...Hm. Hmm. O ile Pirlo był już coraz starszy i coraz mniej z siebie dawał, to tyle Vidal - wiadomo. Jeszcze po takim Copa America w jego wykonaniu.

No ale tak na chłodno: w miejsce Pirlo mamy Khedirę. W miejsce Vidala kogoś kupimy, bo kupić musimy. No chyba, że stanie się cud, i np. Sturaro stanie się piłkarskim bogiem. Choć w to nie wierzę, rzecz jasna.

Draxler? Nie. No nie.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 00:48

jakku1 pisze:Szczerze? Mysle, ze 40 milionow to jest optymalna kwota. Wiadomo, ze chcialoby sie wiecej, ale pytanie brzmi, jakie mamy argumenty ku temu, aby zadac np. 60 milionow? Vidal ma za soba dwa co najwyzej przecietne sezony, z dobrymi momentami. Mial powazna kontuzje, miewal rozne drobniejsze urazy, od dluzszego czasu nie jest juz tak skuteczny w przodzie.
Nie no teraz to mnie rozbawiłeś z tymi dwoma przeciętnymi sezonami 13/14 do marca 18 goli i 6 asyst to mi nie wygląda na przeciętny sezon, Vidal gra w kratkę przez Conte,który goniąc rekord punktowy nie dał mu się wyleczyć to samo było z Barzaglim. Poza tym jeżeli nie ma argumentów by żądać za Vidala przy obecnych cenach więcej niż 40mln to jakie przemawiają za Pogbą i 100mln bo chyba nie jego gra :smile:

Inna sprawa,że jak teraz przyjdzie 10 i Cuardado to na dobrą sprawę Marotta ściągnie 5 graczy na 3 ofensywne pozycje a licząc Peryrę to 6 i na to pójdzie cała kasa z budżetu i Vidala, żaden inny klub tak nie robi.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 00:52 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 00:50

Arbuz i mrozzi w pełni się zgadzam. alessandro no właśnie, wszyscy mówili, że Marotta zawsze jak coś mówi to dotrzymuje słowa. Wiedziałem, że coś się święci bo normalnie nie przeprowadza się hurtem transferów w tak krótkim czasie. Mierzi mnie jeszcze jedna kwestia Mandzu, Zaza, Morata. Jak to do cholery pogodzić jeśli przyjdzie Cuadrado i jakaś 10tka ? Na siłę ustawianie Moraty na skrzydle ? Duet Morata-Mandzu ? W każdej z tych opcji będzie za mało kreatywności. Mam nadzieję że takie roszady i odmłodzenie składu nie wyjdzie bokiem :/

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 01:06

Tylko Isco jest w stanie zrekompensować stratę Vidala. Zaproponujmy im kasę otrzymaną za Arturo + dorzućmy Ferdka i może na to pójdą.

X_ray

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 01:07

Mam dziwne wrażenie że jakku jest tu ostoją logiki i pragmatyzmu w tłumie fanów kierującym się emocjami :wink:

Teraz odrobina matematyki. Skoro w momencie w którym nie było mowy o sprzedaży Vidala składaliśmy oferty opiewające na circa 25 mln to doliczając te hipotetyczne 40 mln. za Arturo mamy 65 + potencjalne sprzedaże.

Jak Marotta wyciągnie Isco to :dance:
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 01:09 przez X_ray, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 01:07

Teraz rozumiem, dlaczego Marotty nie bylo na konferencjach nowych graczy, a przeciez Dybala jest najdrozszym zakupem ery Agnellego. Jutro przy okazji Mandzukicia i pojutrze Zazy tez go pewnie nie uswiadczymy, bo bedzie sie obawial niewygodnych pytan. Ja mu tej sprzedazy nigdy nie wybacze, zwlaszcza na takich warunkach. Frajerstwo.

Juz to widze, jak kupujemy Isco. :rotfl: Pewnie wezmiemy z 3 graczy za ta kase, bo my przeciez albo idziemy w ilosc, albo inwestujemy w mlodziez. :cry:

Zablokowany