Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:14

Kurde nie usne :doh: Jak to moglo tak szybko przebiec??
Coś sie przybakuje, ze Vidal zostal poswiecony zeby sprowadzic rozgrywajacego, Asa do srodka, a na lewa ten Sandro z Porto.. Ilu ekspertow tyle teorii.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:14

Teraz będzie stres po sprzedaży Vidala, czy Marotta ściągnie nam topową 10tkę, czy "skład jest już kompletny". Będzie mi bardzo brakowało tej charyzmy i woli walki Vidala. Jak ktoś wspomniał "symbol odrodzonego Juve".
Osgiliath pisze:Niektórzy pisza, iż ma przyjść Draxler a kontakty z Schalke zostały już nawiązane... :doh: On umie w CAM?
Miejmy nadzieję że nie, gdy patrzę ile meczy rozegrał w otatnich dwóch sezonach. Tylko ktoś, kto zapewni świetny poziom "na już".

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:18

Odejście Vidala samo w sobie bardzo boli, ale pod pewnymi warunkami jestem w stanie to zrozumieć - Artek sam chce odejść, Bayern oferuje minimum 45 milionów.

Ale jak słysze, że mamy dostać za niego 35 mln + bonusy to mnie po prostu krew zalewa. Tylko 3 piłkarzy będzie w stanie wynagrodzić mi stratę Vidala. Jest to albo Isco, albo De Bruyne, albo Verratti. Żaden Oscar, czy inny Gotze.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:18

Wedlug Agrestiego i DiMarzio - Sandro i Draxler mają przyjśc w zamian za Vidala. Zobaczymy.
Llorek poleci, Isla też? Obecnie z def. tylko Witsel w grze, ale jego chce Chelsea, wiec pewnie Cuadrado tez.
Sandro, Cuadrado, Draxler? Odmłodzenie składu ogromne. za duze.
Dobra Sky potwierdza cel nr 1 Cuadrado, cel nr 2 Sandro.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2015, 23:20 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:19

Robaku pisze:Nawet Zuliani poinformował, że według niego to koniec dla Vidala. Żegnaj Wojowniku!
Dokładnie to samo miałem pisać. Niezawodny Zulani pisze o końcu przygody Vidala z Juve, więc śmiało i my możemy go żegnać. Szkoda, smutek jest niesamowity. Vidal, obok Del Piero i Davidsa, stał się moim ulubionym piłkarzem ever - to w zupełności wystarczy, by opisać żal, który towarzyszy mi w obecnej sytuacji.

35/36mln+bonusy? Powtarzam: żenada. Tyle żeśmy zapłacili za nieopierzonego, niczego niegwarantującego Dybalę. Tyle Manchester zapłacił za Schneiderlina, którego jakość nawet nie stała obok kunsztu piłkarskiego Vidala. Upodlająca cena za Arturo - tyle w temacie. Nawet do Oskara pewnie musielibyśmy dopłacić, nie mówiąc już o Isco... Obrazek

Draxler? Mówi się o nim jako o talencie od 3 lat. I od tych samych 3 lat rozwija się mniej więcej tak jak nasz Leali. Czyli nijak :|
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2015, 23:21 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:20

Z polskiej strony Bayernu:

23:15: Gianluca Di Marzio: Bayern osiągnął ostateczne porozumienie z Juventusem FC. Chilijczyk będzie kosztował 40 milionów euro. Do dopięcia transakcji pozostały już tylko szczegóły.

Forza Juve!
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:20

Wolałbym już żeby Asamoaha sprzedali, za 20 mln E każdy brałby go z pocałowaniem ręki więc pewnie 25 dałoby się ugrać.

Nie rozumiem tego. To jest wyprzedaż niczym w BVB.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:22

Czego wy nie rozumiecie?
Vidal stracił motywację jakiś czas temu i szuka nowych wyzwań, dlatego ja na niego miał słaby sezon a rok temu nasi mu obiecali że go puszczą.

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:24

Przesadzili z tą rewolucją, serio...

Serce pęka po prostu pęka na myśl, że oprócz Pirlo, żegnamy także Artura. Piłkarz nietuzinkowy, nigdy go nie zapomnę.

Dzięki za te wszystkie bramki, które strzeliłeś. Nie pamiętam takiego defensywnego pomocnika!

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:24

pumex pisze:
Robaku pisze:Nawet Zuliani poinformował, że według niego to koniec dla Vidala. Żegnaj Wojowniku!
Dokładnie to samo miałem pisać. Niezawodny Zulani pisze o końcu przygody Vidala z Juve, więc śmiało i my możemy go żegnać. Szkoda, smutek jest niesamowity. Vidal, obok Del Piero i Davidsa, stał się moim ulubionym piłkarzem ever - to w zupełności wystarczy, by opisać żal, który towarzyszy mi w obecnej sytuacji.

35/36mln+bonusy? Powtarzam: żenada. Tyle żeśmy zapłacili za nieopierzonego, niczego niegwarantującego Dybalę. Tyle Manchester zapłacił za Schneiderlina, którego jakość nawet nie stała obok kunsztu piłkarskiego Vidala. Upodlająca cena za Arturo - tyle w temacie. Nawet do Oskara pewnie musielibyśmy dopłacić, nie mówiąc już o Isco... Obrazek
Tutaj się w pełni zgadzam, kasa za Vidala to rozbój w biały dzień.
Chyba Beppe chciał zarobić by móc dalej kupować ale zarobił grosze.
Inna sprawa jeżeli wiedział,że trzeba kupić jeszcze coś więcej to po kiego wywalił ponad 70 baniek na 3 napastników gdzie najprawdopodobniej będzie gra na 2 a mamy już Moratę i Comana,który musi dostawać szanse w lidze. Mercato było wg mnie na razie dobre,ale odejście Vidala sprawia,że oceniam jest już w tej chwili słabo.
Czemu szukając kasy nie odpali Pogby, wtedy można kupić i lewego obrońcę i of. pomocnika z najwyższej półki nie martwiąc się kosztami.
sebatiaen pisze:Czego wy nie rozumiecie?
Vidal stracił motywację jakiś czas temu i szuka nowych wyzwań, dlatego ja na niego miał słaby sezon a rok temu nasi mu obiecali że go puszczą.
Ehe tak stracił motywację,ze na każdym kroku się utożsamiał z Juve, nowe tatuaże z Juve, granie w ochraniaczach Juve na CA, rodzina w strojach Juve na finale CA. Czy tak się zachowuje ktoś kto nie ma motywacji by grać w danym klubie?Niby to szczegóły,ale jakże istotne, bo gdyby nie miał motywacji to by się wręcz odcinał poza meczami od symboli klubowych.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2015, 23:27 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:25

Co raz więcej się mówi o Draxlerze, Sandro i Cuadrado... Oby się udało ten hajs tak wydać.

Niby zasadna ekonomicznie jest sprzedaż Arturo, ale jakoś tak mimo wszystko cholernie smutno.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:27

Artek, nie obrażaj się, to że zmieniłem avatar na Pogbowy jeszcze nie znaczy, że Cię nie lubię i masz odejść... :(

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:28

DiMarzio poinformowal, że odrzucilismy oferte 22 mln za Ruganiego od Arsenalu.
Kurde jednak wolalbym pozbyc sie Ryska i Asy w zamian za Vidala. Szkoda, bo charakter wyjątkowy.
RM kontaktuje sie z nami ws. Lorka, Bask chce mocno wrócic do Hiszpanii. Kolejna sprzedaz się szykuje.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2015, 23:31 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:28

Ja tak tylko powiem, że mercato oceniać najwcześniej będzie można po połowie sezonu (jeez, naprawdę jeszcze nie wszyscy się nauczyli tego, po tych conajmniej już kilku okienkach?) i w tym momencie nie ma co srać po gaciach i się martwić co to będzie; degradacja za sezon albo w ogóle rozwiązanie klubu.

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:29

Niby ufam zarządowi, ale nie podoba mi się to. Draxler? Cuadrado? Nie widzę tego. Przesadzimy z tym odmładzaniem składu coś mi się wydaje.

W każdym razie jest mi po prostu bardzo przykro, bo Arturo to jeden z TOP3 moich ulubionych graczy obecnego Juve. Tez bym wolał odpalić Pogbę i w ten sposób wzmacniać ekipę.

Zablokowany