Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2012, 15:21

Coś czuję, że Marotta w styczniu:
- sprzeda Lucio za grosze (albo za 27 kebabów dla wszystkich członków pierwszej drużyny i jakiś zestawik dla Conte)
- wypożyczy Marrone
- będzie próbował sprzedać Matriego, ale mu się to nie uda ze względu na brak ofert powyżej 10 mln (w takiej formie strzeleckiej 10 mln to dobra oferta - był warty 18, ale wtedy jak ładował bramkę za bramką)
- mimo wszystko zostawi Bendtnera (nie znajdzie lepszego napastnika, a Duńczyk jest zabawny, nie przeklina i nie pluje na nikogo, więc będzie sobie siedział jakby przypadkiem 2 napastników kopnęło się kolanem w czoło i odniosło jakąś kontuzję)
- pozyska za kilka milionów Bocchettiego
- spróbuje wyrwać najpierw Llorente, a potem Huntelaara za kilka mln, ale mu się to nie uda, bo Bilbao i Schalke zawsze będą chciały ugrać o te 2-3 mln więcej
- odpuści Peluso, którego zgarnie go ktoś inny z Włoch

Reasumując zimowe mercato: wszyscy będą pojedzeni, Marotta będzie mógł sobie dalej szukać napastnika, a Bendtner skomentuje to jakoś zabawnie na Twitterze. Ogólnie wszyscy będą czuć się oszukani i rozczarowani, a Juventus spokojnie zdobędzie zdobędzie mistrzostwo i zajdzie co najmniej do półfinału LM :)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2012, 15:49

W ogóle tak popatrzyłem na tego Bocchettiego i to bardziej jest defensywny pomocnik i środkowy pomocnik niż obrońca czy też stoper. przynajmniej tak to przedstawia whoscored.com i zastanawia mnie czy to nie będzie tylko pierwszy zastępca np. Bonuca, Barzy i Kielona, ale również Vidala, Markiza czy Pirlo, co może doprowadzić to zmniejszenia ilości minut dla Pogby.
Czy ktoś widział jak on sobie radzi w Rosji - może ktoś oglądał jego pojedynki z Interem w tegorocznej LE?
Jestem za tym transferem, ale nie chciałbym, żeby wygryzł Paula z pierwszego zmiennika naszej pomocy, choć jeśli ma to się wziąć ze wzmocnieniem naszej ławki to czemu nie, choć Pogba nie zawiódł i w takich ciężkich chwilach Conte może uznać, że lepiej zaufać osobie z większym zaufaniem niż młodzikowi.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2012, 16:12

Crunny nawet nie licz na 10 melonów za Matriego.
Gdyby ktoś dał za niego 7 melonów to uznałbym to za super ofertę taka jest smutna prawda.
Po co komuś zawodnik, który prawie nic nie strzela i nie może odnaleźć formy od roku? Który w dodatku miał w karierze dobre całe 1,5 sezonu (i to tylko dobre nie jakieś super), a w wieku dwudziestu kilku lat błąkał się gdzieś po Serie B i Serie C?
Problem z transferowaniem naszego szrotu jest zawsze taki sam. Z zagranicy nikt go nie chce a we Włoszech nikt nie da takiej pensji jak Juventus choćby było to 1mln-1,7mln. Wyprowadzka do Rosji czy gdzieś na wschód? A po cholerę większość zawodników w naszej kadrze to Włosi, pensja w Juve dobra, mieszkanie w ojczyźnie to wbrew pozorom bardzo duży plus, jest ciepło, świeci słoneczko, cywilizacja, na miejscu z rodziną kto by się chciał stąd ruszać?
Mam nadzieję, że Matri nie ma kontraktu gdzieś do 2016-2017 bo będzie powtórka z Amauriego i Vicka.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2012, 16:33

Nie ucieszy Cię ta nowina... 2017. Prawdą jest że jeśli dostaniemy za Mitre 8 mln to trzeba się cieszyć. Wątpię tylko że Beppe chce go teraz sprzedać. Bliżej odejścia jest Duńczyk i nawet Fabio Q, bo we włoskiej prasie znowu słychać o wymianie za Osvaldo.

Bocchetti to obrońca. Czasem grał jako lewy, ale najczęściej w środku obrony bliżej lewej strony :)

Jeśli przyjdzie Włoch z Rubina to chyba opcja z Peluso będzie nieaktualna, ponieważ jakby i on doszedł to co się stanie z DC? To że odejdzie jest baaardzo wątpliwe, a nieobecność Kwadwo to w sumie tylko miesiąc.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2012, 19:10

Robaku pisze:W ogóle tak popatrzyłem na tego Bocchettiego i to bardziej jest defensywny pomocnik i środkowy pomocnik niż obrońca czy też stoper. przynajmniej tak to przedstawia whoscored.com i zastanawia mnie czy to nie będzie tylko pierwszy zastępca np. Bonuca, Barzy i Kielona, ale również Vidala, Markiza czy Pirlo, co może doprowadzić to zmniejszenia ilości minut dla Pogby.
Czy ktoś widział jak on sobie radzi w Rosji - może ktoś oglądał jego pojedynki z Interem w tegorocznej LE?
Jestem za tym transferem, ale nie chciałbym, żeby wygryzł Paula z pierwszego zmiennika naszej pomocy, choć jeśli ma to się wziąć ze wzmocnieniem naszej ławki to czemu nie, choć Pogba nie zawiódł i w takich ciężkich chwilach Conte może uznać, że lepiej zaufać osobie z większym zaufaniem niż młodzikowi.
Bocchetti to obrońca - w pomocy grał raczej z konieczności. Generalnie raz na jakiś czas rzucę okiem na ligę radziecką i Włoch, razem z Ansaldim, prezentują się bardzo dobrze. Obu chętnie bym u nas zobaczył.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2012, 08:08

Mam coś dla ludzi narzekających na Llorente:
"To nieprawdziwe wiadomości, nie mam żadnego układu z "Juve". Myślę jednak, że to normalne, że prasa umieszcza takie rewelacje - zakończył Llorente."
źródło:Klik

Mamy bardzo małe szanse na pozyskanie gracza tej klasy, a niektórzy jeszcze wydziwiają... :?

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2012, 10:14

@yanquez
A myślałeś, że powie, że podpisał już kontrakt ?? Tak na prawdę nic nie wiemy, równie dobrze może mieć już podpisany kontrakt z Arsenalem, bądz innym z PL...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2012, 11:45

Jakby powiedział że podpisał z kimś kontrakt to by go pewnie Uefa zawiesiła i klub z którym podpisał umowę też w jakiś sposób ukarała, bo umowę może z innym klubem podpisać dopiero na 6 miesięcy przed końcem obecnej. To podobnie jak z wywiadami czy Conte komunikował się w czasie meczy z Allesio, nawet jeśli tak to kto inteligentny się przyzna żeby mu karę federacja walnęła.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2012, 21:40

Włoska prasa chyba już szykuje się na styczeń.

Podobno interesujemy się jakimś talentem z San Lorenzo - Alan Ruiz się wabi. O nim mogę napisać tyle co nic.

Startujemy podobno o nowego Messiego Bałkanów Alena Halilovica z Dinamo. Koszt przybliżony 8mln. Gościu młody zdolny, z świetnym dryblingiem - ogólnie materiał na gwiazdę.
Reprezentant hiszpańskiej młodzieżówki Obiang z Sampy, jest na celowniku naszym jak i Napoli. Podobno przyszły Pirlo. Czy ktoś go widział dostateczną ilość razy by coś o nim powiedzieć ?
Pazzini za Matriego , a Osvaldo za Fabio Q, to ponoć możliwe opcje. Napastnik ma jakiś przybyć w przypadku dłuższej kontuzji Duńczyka.
Dalej można przeczytać same odgrzewany newsy typu Drogba, Llorente , Sanchez, Walcott , Hunter. Nazwiska wciąż te same, więc może choć jeden do nas zawita?
Dziwi trochę fakt że co jakiś czas przewijają się wiadomości o środkowych pomocnikach. Jeżeli transfer Sissoko można by było ogarnąć z powodu wygasającego kontraktu, to zainteresowanie Extebarrią z Bestisu jest dla mnie niezrozumiałe. Niby fajnie w tym sezonie gra do tego kontrakt do 2014, więc nie powinien być drogi. Ktoś więcej coś o nim wie ?
No i jeszcze porcja info o lewym wingbacku. Armero i Peluso to stara śpiewka, ale widać news o Kolarovie , że niby 8 mln to realna kwota za niego.
I tak newsem dnia dla mnie jest przeprowadzka Naniego do Romy i ponoć realna opcja wypożyczenia SuperMario z opcją pierwokupu za 10 mln ;)

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2012, 22:00

Kucharius1 pisze:Startujemy podobno o nowego Messiego Bałkanów Alena Halilovica z Dinamo. Koszt przybliżony 8mln
No tak, nie wydamy 25mln za piłkarza sprawdzonego i wyrobionego, ale sypniemy prawie 10 baniek za no-name z rocznika 96.
Gdyby faktycznie miał się okazać drugim Messim, to jak najbardziej, ale wolałbym tę sumę dołożyć do jakiegoś Dżeko czy innego Suareza.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2012, 22:27

pablo1503 pisze: sypniemy prawie 10 baniek za no-name z rocznika 96.
Wiem o co Ci chodzi, ale wstrzymał bym się z nazywaniem "no namem" gracza o którym jest tyle szumu ostatnio w Europie i na świecie :think:
Nie wierzyłbym w to, konkurencja ze strony praktycznie każdego ważnego klubu świata, do tego w naszym ustawieniu nie ma pozycji Messopodobnej. Ponadto na solojuve znalazłem news z 28 kwietnia, jakobyśmy złożyli ofertę :prochno:

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2012, 22:37

Jak inwestować w kogoś z młodego pokolenia to jak na moje oko tylko w C. Eriksena z Ajaxu. 20 lat, kapitan zespołu, super uniwersalny (środkowy pomocnik, ofensywny pomocnik, napastnik, prawy skrzydłowy do 4:3:3) z dużym skillem już teraz i z widokami na jeszcze lepsze 'jutro'.
Oprócz niego to wiadomo standardowo - Verrati. Przewiduje, że chłopak prędzej czy póżniej zatęskni za ojczyzną. A proces ten przyśpieszyć by mogło zwolnienie CA.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2012, 22:45

Eriksen ma fajną wizję gry i widziałbym go jako pełno wartościowego następce Pirlo. Kontrakt ma do 2014 więc pewnie odejdzie w lato za max 12 mln. W styczniu nie odejdzie bo chce zawalczyć o LE z Ajaxem , a finał w Amsterdamie.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2012, 22:49

Mam pytanie do ludzi śledzących Hiszpańską ligę. Banega, co tam u niego słychać. To podobno też był drugi Pirlo

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2012, 23:17

Valencia gra mocno średnio w tym sezonie, a Banega bardzo słabo się spisuje, czytaj niewiele wnosi do rozegrania akcji. Swoją drogą kilku już tych nowych Pirlo było , ale żaden na dłużej nie utrzymał formy.
Wie ktoś jak gra Poli w Sampie ?

Zablokowany