Mercato (Lato 2015)
- annihilator1988
- Juventino
Filmik genialnie pokazuje odczucia co do pomysłu darmowego oddania Arturo i to jeszcze klubu, którego kierownictwo nazwało Juve mafijnym czy bandyckim.
Saponara Ci przyjdzie :lol:Kucharius1 pisze:Też chciałbym by został, trochę mi pęka serce jak czytam te doniesienia, ALE bez niego przetrwamy, a możemy nawet zyskać sportowo jeśli pozyskamy fajną "10".
Pereyra mało co robi w defensywie, a substytutu w Turynie nikt nie chce.Robaku pisze:Jeszcze jest Pereyra i jesli Vidal out to uwierz mi,że ktos do nas dojdzie. Padoin nie licz jako środkowego, bo u Maxa gra na obronie, Co do Asy zobaczymy. pamietam jak bylismy wszyscy zachwyceni kilka jego spotkaniami na srodku.annihilator1988 pisze:GenialnieJuve rozmontowuje sobie formacje, która była jedną z najlepszych w Europie
Zostali Pogba, Marchisio, Khedira (?), Sturaro, Asamoah(?) i Padoin :rotfl: W dupie mam takie pomysły
Nie lubię interu, ale kibice powinni zablokować operacje tak jak kiedyś w gorszej części interu przekreślono przejście Guarina
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- evilboy
- Juventino
O cholera, jakoś ciężko mi sobie wyobrazić odejście Vidala w takim momencie... Może gdyby na stole było 50 mln EUR to jeszcze, ale za 30-40 to trochę słabo, szczególnie że ciężko będzie nam teraz znaleźć dla niego zastępstwo. Z drugiej strony - mamy Pereyrę, mamy Sturaro... tragedii by nie było.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Arbuzini
- Juventino
Wspominany przez Ciebie Marchisio w sezonie 2013/2014 był właściwie rezerwowym i grał mniej niż Pereyra w minionym rozgrywkach. Nie ma co wyciągać daleko idących wniosków na podstawie jednego sezonu. Jego ostatnie mecze w naszych barwach pokazały, że odzyskał to "coś" w defensywie, a na Coppa America atakował i biegał po całym boisku jak w momencie szczytowej formy. Na swojej pozycji - czyli b2b, a nie wysunięty pomocnik - gdy gra na właściwym dla siebie poziomie to zawodnik najwyższej próby. Przy naszym stylu gry trudno o kogoś lepszego, nawet wydając 100 mln E.gucio_juve pisze:Rozumiem, że Vidal w ostatnim sezonie grał mega kosmos? Bez którego nie byłoby awansu do finału i to niezbędny element w naszej taktyce? A w finale dał się poznać jako gość, który trzyma nerwy na wodzy i dodatkowo ciągnął Juventus?
Nie podoba mi się pomysł na tak poważne roszady w formacji, która była naszą największą chlubą do tego stopnia, że w Serie A chyba każdy klub chciałby mieć u siebie choćby naszych zawodników z rezerwy. Na tle Europy też wyglądamy bardzo mocno. Jeśli teraz sprzedamy Vidala to za rok z naszej żelaznej czwórki w składzie ostatnie się najprawdopodobniej tylko Marchisio. Szalone roszady.
Kiedy będę widział jakikolwiek sens w sprzedaży Vidala? Szybciutko wypunktuję:
1. Zawodnik sam chce zmienić otoczenie, szczególnie po tym jak Marotta zapewniał, że on i Pogba zostają z nami na przyszły sezon.
2. Dostaniemy za niego naprawdę godziwy pieniądz (43-45 mln E) i jesteśmy już dogadani z Realem w sprawie Isco (moim zdaniem najlepszy zawodnikiem z trójki on, Oscar oraz Goetze).
3. Asamoah zostanie docelowo przesunięty do środka pomocy i na lewą obronę sprowadzimy naprawdę mocne nazwisko typu Kurzawa, Masuaku, Willems itp. Nie ma z tym co czekać do momentu aż Evra odjedzie albo zacznie grać piach.
Myślę też, że jeśli zdecydujemy się na ten ruch to spory w tym udział będzie miała nasza wiara w Pereyrę i Sturaro. Niemniej dziwi mnie, że tak łatwo pozbywamy się doświadczonych zawodników i zaczynamy się trochę bawić w Arsenal. Tevez, Pirlo i Vidal to naprawdę poważna strata. Liczyłem się tylko z odejściem Maestro, który faktycznie grał coraz gorzej, ale Carlitos miał za sobą świetny sezon, a Chilijczyk wracał do dawnej formy. Do tego Storari i Pepe, którzy robili świetną atmosferę w szatni, a na tego pierwszego zawsze można było liczyć także na boisku. Ciężko jest zachować spokój w takiej sytuacji.
Oczywiście ocenianie mercato na podstawie jednego ruchu jest niedorzeczne, wszystko się musi złożyć w jakąś całość, jaka by nie była - genialna, czy też totalne bagno. Póki co najbardziej boję się, że zostaniemy z ręką w nocniku w kwestii trequartisty i pieniądze zostaną nam na kolejne okienka na zasadzie "kiedyś się przyda".
- pandecybel
- Juventino
Po odejściu Conte nie płakałem, ale jak odchodzi 3 zawodnik podstawowego składu, którzy ciągnął ten wózek to mam wątpliwości.Kucharius1 pisze:O widzę że niektóre psiaki z bud powyłaziły aby skomleć.
Vidal w zeszłym sezonie nie był sobą, zagrał tylko kilka dobrych spotkań, praktycznie cały sezon rozegraliśmy bez niego, a nawet w kluczowych meczach, nie był wiodącą postacią.
Też chciałbym by został, trochę mi pęka serce jak czytam te doniesienia, ALE bez niego przetrwamy, a możemy nawet zyskać sportowo jeśli pozyskamy fajną "10".
Nie zgodzę się z tym, że Vidal miał beznadziejny sezon. Z przodu pewnie grał słabiej, ale z tyłu zawsze na swoim wysokim poziomie.
Ale jego nastepca zostal dzis zaprezentowany przeciez.evilboy pisze:O cholera, jakoś ciężko mi sobie wyobrazić odejście Vidala w takim momencie... Może gdyby na stole było 50 mln EUR to jeszcze, ale za 30-40 to trochę słabo, szczególnie że ciężko będzie nam teraz znaleźć dla niego zastępstwo. Z drugiej strony - mamy Pereyrę, mamy Sturaro... tragedii by nie było.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Kamex22
- Juventino
Póki można koszulkę Vidala kupić w JuveStore nie ma się co martwić
Eh sam nie wiem co myśleć. Z jednej strony rok temu jak każdy płakałem i mówiłem, że teraz przyjdą ciemne dni, a tu niezłe zaskoczenie. Ale z drugiej strony Arturo to jeden z moich ulubionych graczy...
No ale tak naprawde radziliśmy sobie i bez Pirlo, i bez Pogby i tak samo poradzimy sobie bez Vidala. A przynajmniej w to wierzę.
No cóż ocenię ewentualne roszady za rok.

Eh sam nie wiem co myśleć. Z jednej strony rok temu jak każdy płakałem i mówiłem, że teraz przyjdą ciemne dni, a tu niezłe zaskoczenie. Ale z drugiej strony Arturo to jeden z moich ulubionych graczy...
No ale tak naprawde radziliśmy sobie i bez Pirlo, i bez Pogby i tak samo poradzimy sobie bez Vidala. A przynajmniej w to wierzę.
No cóż ocenię ewentualne roszady za rok.
- sebatiaen
- Juventino
Media Niemiecki podają że Vidal jest na testach medycznych.
Wiadomo coś więcej?
Jak mamy dostać 45 mln euro to sprzedajmy bo mamy i tak super środek pomocy.
Tylko kupmy kogoś na Trequa naprawdę konkretnego.
Mrozzi jeżeli sprzedamy Vidala to wisisz piwo bo miałeś zemnie polew jak pisałem o sprzedaży Pogby, nasi po tylu transferach muszą kogoś sprzedać z dwójki Vidal/Pogba.
Tak ja to widzę.
Czekamy...
Wiadomo coś więcej?
Jak mamy dostać 45 mln euro to sprzedajmy bo mamy i tak super środek pomocy.
Tylko kupmy kogoś na Trequa naprawdę konkretnego.
Mrozzi jeżeli sprzedamy Vidala to wisisz piwo bo miałeś zemnie polew jak pisałem o sprzedaży Pogby, nasi po tylu transferach muszą kogoś sprzedać z dwójki Vidal/Pogba.
Tak ja to widzę.
Czekamy...
- Cabrini_idol
- Juventino
Podobno jesteśmy zainteresowani Draxlerem z Schalke.

- meda11
- Juventino
- PlanetJuve
- Juventino
18 mln.Buffalo pisze:Za ile Bayern sprzedał Schweinstaingera?
Nie widać tym sensu.. Wszystko musi miec drugie dno skoro sprawy tak szybk osie tocza. Marotty nie bylo na zadnej konferencji i prezentacji nowych nawytkow. Cos wisi w powietrzu. jak mozna bylo utrzymac taki transfer w tajemnicy do ostatniej chwili.