Mercato (Lato 2015)
- Principino
- Juventino
Oj Arturo, strasznie dziwnie by wyglądał Juventus bez niego.
Marotta proszę daj sobie spokój z tym Oscarem.
Marotta proszę daj sobie spokój z tym Oscarem.

Ostatnio zmieniony 15 lipca 2015, 21:32 przez Principino, łącznie zmieniany 2 razy.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Marna kasa jak za takiego gracza, 30-40mln za 28-latka czyli piłkarza w kwiecie wieku, średnio najlepsi grają na poziomie do 33-34 lat, więc przed Vidalem jeszcze dużo lat gry patrząc statystycznie a są i tacy którzy grają na poziomie jeszcze dłużej.
Inna sprawa jaki sens miało wydanie 70mln + na 3 napastników i grać potem dwójkom w wyjściowym składzie. Dybala spokojnie może zająć miejsce za duetem M&M co zresztą sam potwierdził, że taka rola by mu odpowiadała. Po stracie Pirlo i Teveza powinien Beppe zrobić wszystko by nikt nie odszedł a jeżeli już to tylko Pogba.
Inna sprawa jaki sens miało wydanie 70mln + na 3 napastników i grać potem dwójkom w wyjściowym składzie. Dybala spokojnie może zająć miejsce za duetem M&M co zresztą sam potwierdził, że taka rola by mu odpowiadała. Po stracie Pirlo i Teveza powinien Beppe zrobić wszystko by nikt nie odszedł a jeżeli już to tylko Pogba.
- Cabrini_idol
- Juventino
Wy byście wszystkich sprzedawali 
Są pewni piłkarze, których nie chce się sprzedawać za żadne skarby i do takich graczy należy Vidal, mimo słabszych momentów to nadal najlepszy piłkarz na swojej pozycji na świecie i ma przed sobą 4 lata gry na full obrotach. Nie che ani 50 mln ani trequa jeśli ma wiązać się to ze sprzedażą Króla Artura.
Vidal,Marchisio,Chiellini, Buffon to 4 piłkarze którzy są duszą tej drużyny.

Są pewni piłkarze, których nie chce się sprzedawać za żadne skarby i do takich graczy należy Vidal, mimo słabszych momentów to nadal najlepszy piłkarz na swojej pozycji na świecie i ma przed sobą 4 lata gry na full obrotach. Nie che ani 50 mln ani trequa jeśli ma wiązać się to ze sprzedażą Króla Artura.
Vidal,Marchisio,Chiellini, Buffon to 4 piłkarze którzy są duszą tej drużyny.

- gucio_juve
- Juventino
Najbardziej wiarygodne źródło w Niemczech - Sky Sport News, podaje, że owszem - są prowadzone negocjacje, ale Juventus jest nieugięty - 45 milionów, albo nie ma transferu. Szkopy dają 5 milionów mniej.
Podobno Michael Reschke był obecny na CA2015. Jest to tech. dyrektor Bayernu, który zna Arturo jeszcze z czasów B04. Tam miało dojść do pierwszych rozmów.
Podobno Michael Reschke był obecny na CA2015. Jest to tech. dyrektor Bayernu, który zna Arturo jeszcze z czasów B04. Tam miało dojść do pierwszych rozmów.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Pełna zgoda, sprzedać to powinniśmy Pogbe póki nikt się nie połapie, że to nie gracz, który sam wygrywa mecze jak Bale,Suarez,Ronaldo. Vidal daje Juve znacznie więcej niż Pogba.Cabrini_idol pisze:Wy byście wszystkich sprzedawali
Są pewni piłkarze, których nie chce się sprzedawać za żadne skarby i do takich graczy należy Vidal
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Nie wierzę, że Bayern się targuje o 5 mln. co to dla nich? Lunch po wygranym meczu :roll: Już nie mamy Vidala.gucio_juve pisze:Najbardziej wiarygodne źródło w Niemczech - Sky Sport News, podaje, że owszem - są prowadzone negocjacje, ale Juventus jest nieugięty - 45 milionów, albo nie ma transferu. Szkopy dają 5 milionów mniej.
Nie chce mi się nawet tego komentować.

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Podzielę się z wami moim snem sprzed kilku dni, oby nie okazał się proroczy: finał SPW - w regulaminowym czasie gry 3-3 (prowadziliśmy 2-0), w dogrywce 3-4 w plecy, ale na skutek protestów kogoś z ławki Juve, który nei chciał przegrać, sędzia przerwał mecz. Istotne jest jednak to, kto grał wtedy na ataku - trio Dybala-Morata-Robben. Módlcie się o Złotego Niemieckiego Chłopca, bo jeszcze Łysy do nas dołączy :naughty:
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ale bendzamin nie zamierzam hejtować zarządu bo wierzę, że wiedzą co robią i zrekompensują nam tę stratę...myślę, że Beppe ma asa w rękawie i ufam mu bezgranicznie...
Na marginesie - nie chcę pisać tego, że dzieje się z nami to co z Borussią po przegranym finale LM...odejdzie Arturo to już będzie prawdziwy kręgosłup drużyny jaki straciliśmy...Tevez, Pirlo, Arturo...a było tak pięknie...
Jestem jak najbardziej za przyjściem Cuadrado ale nie za Arturo bo oprócz Kolumbijczyka oczekuję prawdziwej bomby, która osłodzi nam ciężką do przełknięcia stratę Vidala...
Na marginesie - nie chcę pisać tego, że dzieje się z nami to co z Borussią po przegranym finale LM...odejdzie Arturo to już będzie prawdziwy kręgosłup drużyny jaki straciliśmy...Tevez, Pirlo, Arturo...a było tak pięknie...

Jestem jak najbardziej za przyjściem Cuadrado ale nie za Arturo bo oprócz Kolumbijczyka oczekuję prawdziwej bomby, która osłodzi nam ciężką do przełknięcia stratę Vidala...

- Yaro417
- Juventino
Może ta sytuacją z Vidalem ma jakiś związek z wypadkiem Arturo na Copa America...naszemu zarządowi nie spodobało się ta cała sytuacja i uznali, że to dobry moment na jego sprzedaż. Tylko co będzie jak część z tej kasy wydadzą np. na Witsela
- wtedy też będziecie tacy zadowoleni?

Ostatnio zmieniony 15 lipca 2015, 21:40 przez Yaro417, łącznie zmieniany 2 razy.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Teraz już wiem dlaczego Bayern lekką ręką puścił Szwajniego do MU. To nas Diabełki urządziły.
Sprzedać Vidala do Żydów z Monachium... :doh:
Sprzedać Vidala do Żydów z Monachium... :doh:
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2015, 21:40 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- pablo1503
- Juventino
Nawet nie chodzi mi tu o utratę jakość, bo tej nadal będziemy mieli wystarczająco sporo. Bardziej chodzi mi o utratę człowieka, który wyglądał przez te lata na piłkarza przywiązanego do biało-czarnych barw. Buffon, Chiellini, Bonucci czy Marchisio, to Bianconeri bez dwóch zdań i myślałem, że Artek też tam chociaż w pewnej części należy. Tego właśnie będzie mi szkoda! Oddamy chłopaka z sercem, a weźmiemy najemnika. Biznes is biznes.
Serce mówi zostać, a rozum... no właśnie.
2 lata kontraktu do końca. Powrót po dość poważnej kontuzji. Od półtorej sezonu gra w gratkę. Pozaboiskowe incydenty. Mam wrażenie, że Arturo stracił 'to coś'. Nie zrozumcie mnie źle - nadal jest bardzo dobrym piłkarzem, ale już nie tak kluczowym i decydującym dla klubu. Nie ma już tego nosa strzeleckiego i nawet jego odbiory nie są tak imponujące, jak kiedyś. Teraz, wydaje mi się, że wkłada w to zbyt wiele agresji.
Oczywiście będę zachwycony, jak Arczi z Nami zostanie, ale z drugiej strony nie będę miał pretensji do zarządu, jak go poświęcą.
Serce mówi zostać, a rozum... no właśnie.
2 lata kontraktu do końca. Powrót po dość poważnej kontuzji. Od półtorej sezonu gra w gratkę. Pozaboiskowe incydenty. Mam wrażenie, że Arturo stracił 'to coś'. Nie zrozumcie mnie źle - nadal jest bardzo dobrym piłkarzem, ale już nie tak kluczowym i decydującym dla klubu. Nie ma już tego nosa strzeleckiego i nawet jego odbiory nie są tak imponujące, jak kiedyś. Teraz, wydaje mi się, że wkłada w to zbyt wiele agresji.
Oczywiście będę zachwycony, jak Arczi z Nami zostanie, ale z drugiej strony nie będę miał pretensji do zarządu, jak go poświęcą.

- jarmel
- Redaktor
Dokładnie, mnie też to najbardziej uderza. Ten Goetze to tak irytujący dzieciak, że aż mnie mierzi jak sobie pomyślę, że poświęcamy dla niego takiego gościa jak Vidal.Ouh_yeah pisze:Khedire za darmo jakoś zniosę, może mnie przekona do siebie, ale proszę, tylko nie Goetze z pieniędzy za VidalaPrzecież jego sława go wyprzedzała już w Dortmundzie...
Trzeba było sprzedać Pogbę do tego City i by było git. Za rok najpewniej i tak odejdzie, Khedira nie wiadomo czy się odnajdzie i możemy obudzić się z ręką w nocniku.
Poza tym, charakter tej drużyny naprawdę straci.. Odszedł Tevez, Pirlo, Pepe, Storari i teraz jeszcze Vidal

Ostatnio zmieniony 15 lipca 2015, 21:45 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
wiesz mnie sie sniło ,ze zdobylismy 4 Puchar Europy - dziwne sny są.Mehehehe pisze:Podzielę się z wami moim snem sprzed kilku dni, oby nie okazał się proroczy: finał SPW - w regulaminowym czasie gry 3-3 (prowadziliśmy 2-0), w dogrywce 3-4 w plecy, ale na skutek protestów kogoś z ławki Juve, który nei chciał przegrać, sędzia przerwał mecz. Istotne jest jednak to, kto grał wtedy na ataku - trio Dybala-Morata-Robben. Módlcie się o Złotego Niemieckiego Chłopca, bo jeszcze Łysy do nas dołączy :naughty:
Panowie a czemu mamy sie niepokoić. Mamy takich ludzi na posadach. Damy radę. Damy radę.