Mercato (LATO 2022) DYSKUSJA
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Widzę, że ten młody Kenan Yildiz był już praktycznie zaklepany przez Barcelonę. Koleś od 7. roku życia w szkółce Bayernu, o którego w wieku 17. lat walczą takie kluby jak Barca i Juve? A najlepsze, że wybiera Juve. Od czasów Pogby, którego po raz pierwszy ściągnęliśmy równo 10 lat temu(!), nie wykreowaliśmy z żadnego juniora (czy kupionego czy wychowanego) ani 1 zawodnika na poziomie pierwszego składu.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Niektórzy nie rozumieją co to sarkazm...
Jeśli dorzuciliby Gnabry'ego to zmienia to postać rzeczy. Do pomocy i kogoś na lewą obronę chyba chciałeś napisać?dimebag11 pisze: ↑12 lipca 2022, 10:06 @unbelievable87
Niech Szwaby dają 60 mln € w gotówce i do tego kartę Gnabry'ego i możemy domykać deal. Wtedy odpuszczamy sobie kwestię Zaniolo, a za kasę ze sprzedaży de Ligta i to co chcemy przeznaczyć na zawodnika Romy kupić obrońcę i kogoś do pomocy lub kogoś na prawą obronę.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@unbelievable87
Nie, chodziło mi o prawą stronę (zwłaszcza, że pojawiało się sporo newsów o naszym poważnym zainteresowaniu Moliną). I uprzedzając odpowiedzi, to wiem, że na prawej flance mamy już Danilo, MDSa i Cuadrado, ale z Juana taki obrońca jak ze mnie skrzypek, a De Sciglio pewnie częściej będzie "grał" na lewej stronie na zmianę z Sandro (cóż za niesamowicie mocno obsadzona pozycja, z nimi w składzie to Scudetto mamy niemal pewne) po tym jak pozbędziemy się Pellegriniego, a Cambiaso wyląduje na wypożyczeniu. Sandro i tak nigdzie nie odejdzie, a kontrakt ma bajeczny, więc musimy się z nim przemęczyć przez jeszcze jeden sezon.
Nie, chodziło mi o prawą stronę (zwłaszcza, że pojawiało się sporo newsów o naszym poważnym zainteresowaniu Moliną). I uprzedzając odpowiedzi, to wiem, że na prawej flance mamy już Danilo, MDSa i Cuadrado, ale z Juana taki obrońca jak ze mnie skrzypek, a De Sciglio pewnie częściej będzie "grał" na lewej stronie na zmianę z Sandro (cóż za niesamowicie mocno obsadzona pozycja, z nimi w składzie to Scudetto mamy niemal pewne) po tym jak pozbędziemy się Pellegriniego, a Cambiaso wyląduje na wypożyczeniu. Sandro i tak nigdzie nie odejdzie, a kontrakt ma bajeczny, więc musimy się z nim przemęczyć przez jeszcze jeden sezon.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Mily
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Dobrze zrozumiałem, że my kupimy Zaniolo od Romy, oni sobie w jego miejsce wezmą Dybalę (za free) i gitarka?
No to przecież Roma robi Deal życia. Sprzedaje wielka niewiadomą jaką jest Zaniolo za fajne pieniądze, a sami sobie biorą wolnego agenta Dybale, z którym my nie podpisaliśmy kontraktu, a który trochę już w tej lidze pograł i na pewno na ten moment jest dużo cenniejszym zawodnikiem niż Zaniolo (co do, którego nie jestem kompletnie przekonany, że to w ogóle dla nas jakieś wzmocnienie, mam wrażenie że tutaj overhype tutaj jest mocny).
Oczywiście jak Dybala nie spędzi 3/4 sezonu w szpitalu, ale mam dziwne wrażenie, że akurat w innym klubie nie będzie aż takim kontuzjuszem.
A no i pomijam to że Dybala to pała bita (nie chce uzywać innych epitetów, bo moderacja nie śpi), teraz to niech sobie gra gdzie chce, ale jak jeszcze była szansa się dogadać co do kontraktu to trzeba było to zrobić. Nie dość, że nic na nim nie zarobiliśmy to teraz trzeba wydać hajs na zastępstwo. Podwójna strata.
Nadal nie bedzie ani 1 zawodnika na poziomie pierwszego składu. Możesz Ty i wszyscy inni zapomnieć o tym gościu, jak o każdym takim "młodym talencie", który do nas przychodził
No to przecież Roma robi Deal życia. Sprzedaje wielka niewiadomą jaką jest Zaniolo za fajne pieniądze, a sami sobie biorą wolnego agenta Dybale, z którym my nie podpisaliśmy kontraktu, a który trochę już w tej lidze pograł i na pewno na ten moment jest dużo cenniejszym zawodnikiem niż Zaniolo (co do, którego nie jestem kompletnie przekonany, że to w ogóle dla nas jakieś wzmocnienie, mam wrażenie że tutaj overhype tutaj jest mocny).
Oczywiście jak Dybala nie spędzi 3/4 sezonu w szpitalu, ale mam dziwne wrażenie, że akurat w innym klubie nie będzie aż takim kontuzjuszem.
A no i pomijam to że Dybala to pała bita (nie chce uzywać innych epitetów, bo moderacja nie śpi), teraz to niech sobie gra gdzie chce, ale jak jeszcze była szansa się dogadać co do kontraktu to trzeba było to zrobić. Nie dość, że nic na nim nie zarobiliśmy to teraz trzeba wydać hajs na zastępstwo. Podwójna strata.
No i tak zostanieCrunny pisze: ↑12 lipca 2022, 12:43 Widzę, że ten młody Kenan Yildiz był już praktycznie zaklepany przez Barcelonę. Koleś od 7. roku życia w szkółce Bayernu, o którego w wieku 17. lat walczą takie kluby jak Barca i Juve? A najlepsze, że wybiera Juve. Od czasów Pogby, którego po raz pierwszy ściągnęliśmy równo 10 lat temu(!), nie wykreowaliśmy z żadnego juniora (czy kupionego czy wychowanego) ani 1 zawodnika na poziomie pierwszego składu.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Hehe dokładnie. Dziwię się, że jakiekolwiek talenty chcą tu jeszcze przychodzić.
Ja wiem, że beton jest betonem, ale jeśli wypożyczymy Cambiaso, a zostawimy na lewej Sandro i De Sciglio to ja nie mam pytań. Jeśli Sandro Nie chce odejść to na ławkę, albo do rezerw i tyle. Pożytku i tak z niego nie ma. Zresztą przy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i tak będzie grał, bo ważne, że doświadczony i nie zapuszcza się za bardzo do przodu...
- ipswich
- Juventino
- Podziekował: 11 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Turek nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład i mam wielką nadzieję, że prawdziwą alternatywą będzie Asamoah.Crunny pisze: ↑12 lipca 2022, 12:43 Widzę, że ten młody Kenan Yildiz był już praktycznie zaklepany przez Barcelonę. Koleś od 7. roku życia w szkółce Bayernu, o którego w wieku 17. lat walczą takie kluby jak Barca i Juve? A najlepsze, że wybiera Juve. Od czasów Pogby, którego po raz pierwszy ściągnęliśmy równo 10 lat temu(!), nie wykreowaliśmy z żadnego juniora (czy kupionego czy wychowanego) ani 1 zawodnika na poziomie pierwszego składu.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
KK odpada z naszej listy bo leci do Chelsea, a nasi chcą Gabriela z Arsenalu.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Proszę państwa mamy tutaj nawiązanie do słynnej wypowiedzi Pumexaipswich pisze: ↑12 lipca 2022, 14:40Turek nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład i mam wielką nadzieję, że prawdziwą alternatywą będzie Asamoah.Crunny pisze: ↑12 lipca 2022, 12:43 Widzę, że ten młody Kenan Yildiz był już praktycznie zaklepany przez Barcelonę. Koleś od 7. roku życia w szkółce Bayernu, o którego w wieku 17. lat walczą takie kluby jak Barca i Juve? A najlepsze, że wybiera Juve. Od czasów Pogby, którego po raz pierwszy ściągnęliśmy równo 10 lat temu(!), nie wykreowaliśmy z żadnego juniora (czy kupionego czy wychowanego) ani 1 zawodnika na poziomie pierwszego składu.![]()

Generalnie napiszę tak, wiadomo, że każdy z tych przychodzących zawodników ma jakieś swoje wady/problemy. Di Maria jest już dość stary, Pogba podatny na kontuzje (zobaczymy jak to ostatecznie wyjdzie, wiemy jaki jest sztab medyczny w Juve) ale i tak powinni nam dać sporo dobrego.
Koulibaly - wiecie co abstrahując od klasy samego zawodnika to serio 40 melonów za środkowego obrońcę, mającego 31 lat i rok do końca kontraktu? A De Ligta może puścimy za 80 i połowa pójdzie od strzała na podstarzałego gościa? Serio przy takich warunkach (wiek, długość kontraktu) to Napoli powinno z pocałowaniem ręki wziąć te 30 melonów (bo to oferta więcej, niż godna) i jeszcze podziękować, no ale wiadomo jak się robi z nimi interesy - jak Juventus kogoś od nich chce to musi słono zapłacić.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2022, 20:34 przez Tony Montana, łącznie zmieniany 1 raz.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Miałeś chamie de Ligta, Romero i Demirala, ostał Ci się ino Rugani i Gatti.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Mnie to w sumie dziwi jak ten kapeć Rugani się ostał w takim klubie.
On ma w ogóle status wychowanka?
Gość się odbił od ligi francuskiej gdzie gra Marcelo z Wisły Kraków, a my go trzymamy.
Jeżeli odpalimy MDL - na co się zanosi - to faktycznie potrzebujemy dwóch środkowych i w tym momencie szkoda że nie chapnęliśmy tego Romagnoliego na ławkę.
On ma w ogóle status wychowanka?
Gość się odbił od ligi francuskiej gdzie gra Marcelo z Wisły Kraków, a my go trzymamy.
Jeżeli odpalimy MDL - na co się zanosi - to faktycznie potrzebujemy dwóch środkowych i w tym momencie szkoda że nie chapnęliśmy tego Romagnoliego na ławkę.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.