Mercato (ZIMA 2022) DYSKUSJA
- notquite.mytempo
- Juventino
Aż tyle ma? trochę szok. Ale może coś jest na rzeczy, choćby w kontekście letniego okna. Tam chyba idzie Kessie, a mają Gaviego, Pedriego czy Nico, plus Busquets chyba jeszcze nie kończy, trochę tłoczno by było z De Jongiem.zakiii pisze: ↑26 stycznia 2022, 20:15Ten sam De Jong który ma 16mln za sezon z bonusami? Zejdźmy na ziemię. Jeżeli Vlahovic ma być wyznacznikiem pensji to o De Jongu można zapomnieć.notquite.mytempo pisze: ↑26 stycznia 2022, 19:50Jakieś typy, kto mógłby to być?Paolo Nonmollo pisze coś o De Jongu (ale nie wiem, czy na teraz, czy w lecie).
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Wyczytałem, że klucz w transferze Vlahovicia istniał w Johnie Elkannie. To on uruchomił Agnellego który wiedząc, że ma w nim wsparcie za wszelką cenę kazał sprowadzić piłkarza. To świadczyć może o tym, że zależy im na dobru klubu i zdają sobie sprawę jego słabości. A Wy się tutaj głowicie o kasę.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 76 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Tyle, że to pewnie pensja brutto. Nie chce mi się sprawdzać ile wynosi opodatkowanie w danym progu podatkowym w Hiszpanii, ale strzelam, że coś koło 50%, więc De Jong zarabia coś koło 8 mln € z bonusami na rękę.zakiii pisze: ↑26 stycznia 2022, 20:15Ten sam De Jong który ma 16mln za sezon z bonusami? Zejdźmy na ziemię. Jeżeli Vlahovic ma być wyznacznikiem pensji to o De Jongu można zapomnieć.notquite.mytempo pisze: ↑26 stycznia 2022, 19:50Jakieś typy, kto mógłby to być?Paolo Nonmollo pisze coś o De Jongu (ale nie wiem, czy na teraz, czy w lecie).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- borciugner
- Juventino
- zakiii
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Faktycznie. Jeżeli ta strona nie kłamie https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/ to ma niecałe 8mln. W takim razie zwracam honor.
- HayabusaMD
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Oczywiście że De Jong ma 8 netto, nawet stary zarząd Barcy nie był aż tak bezmyślny, żeby dać mu 16 netto. Żaden klub w Europie by mu tyle nie dał i nie da
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Dokładnie.
A 8 netto przy ulgach to 11 brutto, więc do tego możemy dać komuś jeszcze z zagranicy 6-7 netto i wyjdzie kontrakt roczny Dybali więc myślę że Pawełek sobie poleci do Mediolanu, jeżeli ma go zastąpić De Jong/Kessie + dobry skrzydłowy.
A 8 netto przy ulgach to 11 brutto, więc do tego możemy dać komuś jeszcze z zagranicy 6-7 netto i wyjdzie kontrakt roczny Dybali więc myślę że Pawełek sobie poleci do Mediolanu, jeżeli ma go zastąpić De Jong/Kessie + dobry skrzydłowy.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Paya
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Imo dobrze, żeby Morata został. Raz, jak już pisałem jemu najlepiej idzie jak ma obok kogoś bardziej bramkostrzelnego. Dwa, po kontuzji Chiesy i tak mieliśmy deficyt zawodników z przodu. Chyba nikt już nie liczy że Kulu czy Kean ogarną się w tym sezonie?
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
I wydaje mi się, że to będzie najlepsza opcja dla nas.
-------------Vlahović-------------
Morata-Dybala-Cuadrado
Brakuje tylko kolegi dla Locatellego i mielibyśmy skład spokojnie na topkę w LM.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Nie chcą się pozbywać Moraty dlatego zablokowali jego przenosiny do Barcelony przez co dla Vlaho jest przeznaczona jest prawdopodobnie koszulka z "7" (nie zdziwię sie jednak jak zabiorą ją Hiszpanowi). Atletico zresztą tez kręci nosem bo nie chcą wzmacniać Barcelony. Zresztą, w ostatnich latach Atletico regularnie dyma Barcelone w trakcie mercato.
Agresti już widział Moratę w Barcy więc to kolejna rysa dla niego.
Agresti już widział Moratę w Barcy więc to kolejna rysa dla niego.