Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Łukasz
- Juventino
Tez o tym pomyslalem. Zreszta - najgorsze, ze tak na prawej obronie, jak i na defensywnym pomocniku jest posucha na rynku - nawet jak dostaniemy te 60 baniek (a pewnie sfrajerzymy się jak z Vidalem).vitoo pisze: Mnie to inna wizja przeraża. Żeby się nie okazało, że kasa z Bonucciego pójdzie na Coste i Bernardeschiego.
Może Bonucci do Conte, a Luiz do Barcy? Były już takie newsy? ;>
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Cabrini, ale zobacz, Ty cały czas piszesz jakbyś był pewny sprzedaży Bonucciego, niemal tak jakby to był już akt dokonany a przecież my nawet nie zaczeliśmy negocjować w jego sprawie.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Di Marzio potwierdza rozmowy Milanu z agentem Bonucciego. Nie wyglada to dobrze. Mediolanczycy nie chca nawet slyszec o tym, ze mieliby nam oddac Romagnolego.
To jest pilkarz bezcenny, top 2/3 na swiecie. Oczywiscie poki co jeszcze nic pewnego, ale jesli kolejny raz utracimy wazne ogniwo to mnie szlag trafi. Ile mozna? Jesli prawda sa doniesienia o kwasach w klubie to juz w ogole nie zdziwi mnie promocyjna cena jak w przypadku Vidala.
To jest pilkarz bezcenny, top 2/3 na swiecie. Oczywiscie poki co jeszcze nic pewnego, ale jesli kolejny raz utracimy wazne ogniwo to mnie szlag trafi. Ile mozna? Jesli prawda sa doniesienia o kwasach w klubie to juz w ogole nie zdziwi mnie promocyjna cena jak w przypadku Vidala.
- Cabrini_idol
- Juventino
Tego nie wiesz. Nie wiesz czy Marotta nie dał zielonego światła agentowi Bonucciego zaraz po zakończeniu sezonu, na to aby ten spokojnie poszukał mu miejscówki nowej. A gdy już znajdzie 2-3 opcje to coś Marotta wybierze 

- RICTOR
- Juventino
Z informacji jakie zapodawał Agresti od początku mercato wynika, że Bonucci jest na sprzedaż w przypadku oferty, która nas naprawdę zadowoli, ale póki co żadna taka oferta nie wpłynęła. No i Agresti napisał, że go do Milanu nie puścimy.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Niektórzy już od dawna są na to przygotowaniCabrini_idol pisze:Także Pany szykujcie się na sprzedaż Leo.

To już od dawna wisiało w powietrzu ale jeżeli dzięki temu pozyskamy jakiegoś kozaka ? Będzie dobrze :hellyes:
Byle nie do Milanu ale sam Bonus przecież nie pójdzie tam mając wiele opcji.

- Cabrini_idol
- Juventino
Okładki jutrzejsze we Wloszech rozpetaja burze odnośnie Bonucciego. Ja już je widziałem.
To będzie długie i ciekawe mercato.
Ale czego nie rozumiecie. Jeśli Bonucci miał kwasy z Allegrim i kilkoma piłkarzami to jest na sprzedaż i to nie podlega dyskusji. Oby tylko hajs się zgadzał . Po co nam zawodnik który nie dogaduje się z grupą i trenerem.
Teraz już się pisze, że i Inter jest w grze w sprawie Bonucciego.
. I to nie od dziś.
To będzie długie i ciekawe mercato.
Ale czego nie rozumiecie. Jeśli Bonucci miał kwasy z Allegrim i kilkoma piłkarzami to jest na sprzedaż i to nie podlega dyskusji. Oby tylko hajs się zgadzał . Po co nam zawodnik który nie dogaduje się z grupą i trenerem.
Teraz już się pisze, że i Inter jest w grze w sprawie Bonucciego.

Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 00:51 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- RICTOR
- Juventino
Jak pijesz do mnie to ja nie rozumiem jak możesz pisać tak jakby Bonucci już został sprzedany. A jak zostanie to co? Znowu będziesz robił szopkę, że przestaniesz pisać na forum kilka miesięcy po czym i tak się złamiesz po kilku tygodniach tak jak po sadze z Pogbą? Myślałem żeś poważniejszy.
Z tą grupą to Ci chodzi o Cuadrado?Cabrini_idol pisze:Po co nam zawodnik który nie dogaduje się z grupą i trenerem.
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie, ja za Bonuccim nie przepadam. Jakie szopki. Liczę po prostu na dobry hajs za niego albo Romagnoliego i hajs 
Nie wiem czy z Cuadrado. Było wieleeee plotek że z wieloma piłkarzami się nie dogaduje albo ma pretensje. Na trybunach nie wylądował też za nic. A może to sam Leo chce odejść.

Nie wiem czy z Cuadrado. Było wieleeee plotek że z wieloma piłkarzami się nie dogaduje albo ma pretensje. Na trybunach nie wylądował też za nic. A może to sam Leo chce odejść.

- RICTOR
- Juventino
Żeby była jasność, mnie tam jakoś mocno nie przejmuje fakt, że możemy sprzedać Bonucciego i będę zadowolony zarówno jak odejdzie (jeśli zarobimy dobre pieniądze) jak i zostanie. Ale na litość, on jeszcze nigdzie nie odszedł dlatego wypowiedzi kibiców Juve o nim jako o byłym zawodniku są dla mnie niezrozumiałe.
- Cabrini_idol
- Juventino
No ok. Ja nie napisałem, że już odszedl ale pewnie odejdzie. I grzeje mnie on jeśli zarobimy dobrze i kupimy kogoś konkretnego do SP lub Mbappe (😂). Tyle. Idę spać bo ostatnio mało śpię i wszędzie z komórką latam czy to w pracy czy w lidlu czy u fryzjera. No ale mercato. Do jutera.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Agresti wręcz był przekonany od samego początku, że Bonucci jest już spakowany ale niektórzy tutaj go wyśmiewali.RICTOR pisze:Z informacji jakie zapodawał Agresti od początku mercato wynika, że Bonucci jest na sprzedaż w przypadku oferty, która nas naprawdę zadowoli
Ale scenariusz znowu ten sam - na początku - daj spokój, nikogo nie sprzedamy bo mamy się wzmacniać a nie tracić ważne ogniwa. Później następuje u tych samych osób ( nie chodzi o Ciebie ) rozczarowanie ale przede wszystkim przez to, że sami snuli własne teorie. Chciałbym aby Bonu został ale jeżeli ktoś ma odejść to też stawiam na niego ale nie do Milanu i nie po takiej promocyjnej cenie jaka tutaj śmiga.
Ale może to tylko ploty i umiejętne odwracanie przez nasz zarząd od spraw naszego mercato.
Na marginesie, bardzo nieprzyjemne są te doniesienia na temat sprzedaży czołowych naszych zawodników. Jak widać, nie możemy pozwolić sobie na utrzymanie całego składu i jednocześnie pozyskiwanie topowych grajków. Za bardzo się rozpędziliśmy ale łudzę się, że Leo jednak zostanie. O sprzedaży do Milanu nawet nie chcę słyszeć. Już wyobrażam sobie te drwiny z ich strony, że podebrali Juve czołowego zawodnika, że nawet Juve pozostaje bez szans w starciu z żółtymi banknotami

Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 01:13 przez MRN, łącznie zmieniany 3 razy.

- Vincitore
- Juventino
Jutro Bonucci bodajże wraca do treningów, jeśli dotrwa do USA, to nie sądzę byśmy go sprzedali.
Oddanie go do Milanu to byłaby skrajna patologia. Wyobraźcie sobie, że w tym okienku Ramos odchodzi do takiej Valencii albo Muller do Dortmundu. Ciężko w to wierzyć, że wzmocnimy ligowego rywala jednym z najlepszych obrońców świata, dając też sygnał innym wielkim zawodnikom, że do Milanu warto przejść. Kompletnie wykluczam ten kierunek, chociaż jesteśmy tak nieobliczalni, że pewien niepokój mam.
Są zawodnicy, których sprzedać zwyczajnie nie można, te wszystkie Dybale i Pogby, to tylko klocki, które trzeba dopasować do szkieletu w którym jest Bonucci.
Zastanawia mnie po co ten agent wysyłał tego smsa do Sportitalia, jaki miał w tym interes? Liczył, że zachowają dla siebie? Wiadomo było jak to się skończy. Powinno się też łączyć z nami jakiegoś następcę - oprócz nieśmiałych plotek o Manolasie nie widziałem nic.
Oddanie go do Milanu to byłaby skrajna patologia. Wyobraźcie sobie, że w tym okienku Ramos odchodzi do takiej Valencii albo Muller do Dortmundu. Ciężko w to wierzyć, że wzmocnimy ligowego rywala jednym z najlepszych obrońców świata, dając też sygnał innym wielkim zawodnikom, że do Milanu warto przejść. Kompletnie wykluczam ten kierunek, chociaż jesteśmy tak nieobliczalni, że pewien niepokój mam.
Są zawodnicy, których sprzedać zwyczajnie nie można, te wszystkie Dybale i Pogby, to tylko klocki, które trzeba dopasować do szkieletu w którym jest Bonucci.
Zastanawia mnie po co ten agent wysyłał tego smsa do Sportitalia, jaki miał w tym interes? Liczył, że zachowają dla siebie? Wiadomo było jak to się skończy. Powinno się też łączyć z nami jakiegoś następcę - oprócz nieśmiałych plotek o Manolasie nie widziałem nic.
- RICTOR
- Juventino
Agresti przed chwilą dorzucił, że tak jak pisał, Bonucci może odejść, jednak czy do Milanu ma akurat wątpliwości chociaż żadnej opcji zdecydowanie nie może odrzucić. Oprócz tego ta umowa, którą mieliśmy z Sampą w sprawie Schicka jest nieaktualna i teraz pracujemy nad jakimś rozwiązaniem, ale oni nie zgadzają się na wypożyczenie. No i widocznie z Matuidim może się coś wydarzyć bo już któryś raz pada to nazwisko.
- koki90
- Juventino
Zgadzam się w 100%Vincitore pisze: Są zawodnicy, których sprzedać zwyczajnie nie można, te wszystkie Dybale i Pogby, to tylko klocki, które trzeba dopasować do szkieletu w którym jest Bonucci.

Nie do końca mi to pasuje wszystko. Ciężko mi wyobrazić sobie sprzedaż Buffona, Chielliniego, Marchisio, Barzagliego i właśnie Bonucciego. Cała reszta to zawodnicy, którzy przy odpowiedniej woli piłkarza i ofercie są do wyciągnięcia.
Oferta za Bonucciego musiałaby być naprawdę dobra, bo Alves zostawił nas z niezłym bałaganem, którego do tej pory nie posprzątaliśmy.
Jak ktoś słusznie zauważył: "Jaki interes miał agent wysyłając tego smsa?". Wygląda to jak zagrywka na wynegocjowanie podwyżki. Sandro pykło, to i Bonucciemu się uda. Brakuje tylko jeszcze plotek o ponownym zainteresowaniu Antka i jego Chelsea.
Jesli sprzedamy Bonucciego to nie wierzę w przyjście "Higuaina pomocy" ani Mbappe. Nawet jeśli Bonucci jest zainteresowany odejściem to prędzej uwierzę w jego sprzedaż za rok jak przyjdzie Caldara. Jakiekolwiek szukanie zastępstwa na szybko na teraz będzie skrajną głupotą. Taką samą jak poleganie na Ruganim, Barzaglim, Chiellinim i Benatii. 3 z nich jest zbyt często na L4, a i Rugani końcówkę sezonu spędził na rekonwalescencji.
Bonucci to nasz filar, który gra w 90% spotkań jak nie więcej. To, że się czasem z kimś pospina i ma swoje zdanie? Takich graczy potrzebujemy - charakternych i walecznych.