Mercato (Lato 2015)
- 19
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Nie ma szans na dwóch takich zawodników jak Evra i Kolarov. Zjadłyby nas ich kontrakty. Po drugie to wątpię by się zgodzili na rywalizacje między sobą, skoro mają propozycję z innych klubów. Lepiej do Kolarova czy Evry dodać młodego Murru. Tani, perspektywiczny i na sezon czy dwa zgodzi się być uzupełnieniem.
- frequenweiche
- Juventino
Conte podobno chce odmłodzenia składu i tu się z nim w stu procentach zgadzam. Średnia wieku w naszej kadrze waha się koło trzydziestki, co oznacza ni mniej ni więcej to, że większość graczy nie pogra na takim samym wysokim poziomie więcej niż 2-3 lata. Nie oszukujmy się. Wielu piłkarzy kończy kariery mając 32-33 lata, lub wegetuje gdzieś w mniejszych, praktycznie nic nie znaczących ligach. Odmłodzenia składu potrzebujemy i jest to nieuniknione, chyba, ze chcemy skończyć jak Milan. Średnia wieku w Benfice, grającej dziś mecz finałowy w Pucharze Europy jest prawie cztery lata niższa od naszej. Stawianie na młodych często się opłaca, ponieważ chcą oni sobie wyrobić renomę, dojść do gry w reprezentacji, tak jak Pogba. Charakterystyka ich gry jest też zupełnie inna od graczy starszych. Kiedy wychodzą na boisko to widać, ze chce im się biegać za każdą piłką, nie odpuszczają, cieszą się grą nie tylko w wywiadach jak Pirlo ale też na boisku. Myślę, że o to właśnie chodzi Antonio. Sprowadzanie zapychaczy mających powyżej trzydziestu lat na karku na krótką metę nie daje zbyt wiele,a tym bardziej na dłuższą. Juventus ma wielu ciekawych zawodników takich jak Marrone, który wydaje mi się, ze jest niedoceniany, Gabbiadini, który lewą nogą mógłby wiązać krawaty, czy Berardi, który uważany jest za największy talent włoskiej piłki od lat. Po tych zawodników wystarczy tylko sięgnąć. Ewentualnie dopasowanie do taktyki nie powinno być większym problemem, ponieważ są młodzi, zdolni i chętni gry. Są też zawodnicy na których trzeba byłoby wyłożyć trochę pieniędzy, ale byłyby to inwestycje na lata, tacy jak Baselli z Atalanty, czy rodriguez z Wolfsburga. Co do Conte to myślę, że ta wypowiedź w mediach była dla dobra klubu. Chciał on wywołać presję na zarządzie, bo wiedział, że może liczyć na poparcie kibiców i że tylko w ten sposób może osiągnąć to czego pragnie - wygranie Ligi Mistrzów.
- wagner
- Juventino
Myślę że szanse na dwóch są równe 0. Logiczne wydaje się to że na skrzydłach powinniśmy mieć po dwóch graczy. Jednego "obrońce" jednego "pomocnika". W przypadku dajmy na to lewej strony: Evra, Asamoah po prawej Lichtsteiner i Candreva (to tylko przykładowo). To sprawia nam możliwości.. Nie tylko w taktyce 3-5-2 ale także 4-3-3 które być może będzie próbowane.Mehehehe pisze:Mam do was pytanie: co sądzicie o takiej ewentualności, że przychodzi dwóch lewych obrońców: Evra i Kolarov? Na razie tylko was pytam o opinię, potem napiszę SMSa do Marotty z waszym stanowiskiem.
- cinek_uk
- Juventino
Jeśli dojdzie do sprzedaży Pogby (w co watpię) mam nadzieje ze nie podzielimy losu Tottenhamu po odejściu Bale'a... z Lamelami, Soldadami, Paoliniami itp. Jedyny Eriksen trzyma jakiś poziom. Oby to były przemyślane zakupy
Gigi + Alex + Pavel + Camor + Treze = Juventus
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
http://www.sport.ba/fudbal/lulic-u-pone ... juventusa/
Tutaj jakaś bośniacka strona napisała, że Lulić ma u nas w poniedziałek przejść badania medyczne a cena za niego niby 15 mln. Stąd się zaczęło, ale ile w tym prawdy to już inna bajka.
Tutaj jakaś bośniacka strona napisała, że Lulić ma u nas w poniedziałek przejść badania medyczne a cena za niego niby 15 mln. Stąd się zaczęło, ale ile w tym prawdy to już inna bajka.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Tu najnowsze doniesienia sprzed dosłownie chwili.zakiii pisze:Z tego co czytam, to Lulić ma być naszym pierwszym wzmocnieniem. Ktoś jeszcze to potwierdza?
http://www.tuttojuve.com/primo-piano/da ... oni-189639
Lulić ma się stać piłkarzem Juve już w przyszłym tygodniu, o czym donoszą media z Bośni. W poniedziałek ma przejść testy medyczne, we wtorek z kolei ma podpisać kontrakt wiążący go z nami na 4 lata.
Póki co nie wiadomo, ile zapłacimy/kogo Lazio oddamy, ale media rzuciły kwotę 15 mln.
Ja jestem zwolennikiem tego transferu, ale to bardzo dużo pieniędzy.. :doh:
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Do nas ma przyjść jako lewy obrońca. Akurat na tej pozycji (ogólnie rzecz biorąc w defensywie) doświadczenie odgrywa sporą rolę, a on zalicza się do najlepszych piłkarzy we Włoszech na tej pozycji. Jak dla mnie może to być strzał w dychę jak z Lichtsteinerem. Tylko ta kwota "coś nie halo". Swego czasu dużo pisało się o tym, że oddamy Lazio Quagliarellę i kogoś tam jeszcze, w drugą stronę mieli z kolei powędrować Candreva i rzeczony Bośniak właśnie.Wojtek pisze:Wat? Lulić? Może go ktoś lepiej opisac? Wiem tylko tyle że to pomocnik. Widze że 28 lat juz! I to ma być odmładzanie składu?
- Arbuzini
- Juventino
Poważnie? 15 mln E to zdecydowanie za dużo za Lulicia. Jak na klub, który nie ma pieniędzy i chce odmładzać kadrę postępujemy nadzwyczaj nielogicznie. Jak wezmą do siebie w rozliczeniu Quaga za 8-10 baniek to luz, ale coś czuję, że po Torino wydyma nas kolejny klub z Serie A.
Przeczytałem dzisiejsze słowa Immobile. W Primce wymiatał, w Pescarze wymiatał, w Torino wymiatał (więcej bramek z gry niż Cavani w najlepszy sezonie). Szkoda. Wielka szkoda. Tym bardziej, że zarobimy na nim mniej niż rzekomo mamy zapłacić za zawodnika Lazio. Aha - nie oburzałbym się tak na słowa Ciro. Tytanem intelektu nie jest, ale podejrzewam, że od dawna wie co się święci. Na 90% zostanie królem strzelców, a Juventus i tak nie ubiega się o jego powrót. Ba, wręcz traktuje jak jakieś śmierdzące jajo. Patrząc na sytuację jego i Berardiego, poważnie się zastanawiam, co trzeba pokazać na wypożyczeniu żeby liczyć na angaż w Turynie. Tym bardziej, że nie wygląda żeby stać nas było na Lukaku.
Przeczytałem dzisiejsze słowa Immobile. W Primce wymiatał, w Pescarze wymiatał, w Torino wymiatał (więcej bramek z gry niż Cavani w najlepszy sezonie). Szkoda. Wielka szkoda. Tym bardziej, że zarobimy na nim mniej niż rzekomo mamy zapłacić za zawodnika Lazio. Aha - nie oburzałbym się tak na słowa Ciro. Tytanem intelektu nie jest, ale podejrzewam, że od dawna wie co się święci. Na 90% zostanie królem strzelców, a Juventus i tak nie ubiega się o jego powrót. Ba, wręcz traktuje jak jakieś śmierdzące jajo. Patrząc na sytuację jego i Berardiego, poważnie się zastanawiam, co trzeba pokazać na wypożyczeniu żeby liczyć na angaż w Turynie. Tym bardziej, że nie wygląda żeby stać nas było na Lukaku.
- evilboy
- Juventino
W takim zestawieniu faktycznie Marotta sprawia wrażenie najsłabszego ogniwa, ale tylko i wyłącznie dlatego, że przed sobą ma nazwiska Conte i Agnelliego. Jak dla mnie cała trójka jest wyśmienita i na pewno nie dywagowalibyśmy tutaj o wymianie któregokolwiek z nich, gdyby ten środkowy nie wyraził zamiaru odejścia. Niemniej jednak chyba łatwiej byłoby znaleźć zastępcę Conte niż Marotty, bo pomijając nawet kwestie dostępnych alternatyw, taka zmiana wiążę się po prostu z mniejszą odpowiedzialnością i obarczona jest mniejszym ryzykiem katastrofy. Trafi się nam następny Secco albo inny Branca i będziemy usuwali skutki jego polityki transferowej przez dekadę.StaryDobryNedved pisze:Właściwie to z trójki Agnelli - Conte - Marotta, ten trzeci jest najsłabszym ogniwem.
Lulić za 15 mln? Całkiem drogo... Podobno Conte chciał odmłodzenia składu, nie wiem jak transfery ze średnią wieku oscylującą wokół 28-29 mają się do tego.
Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale wycenami transfermarkt można sobie wytrzeć tyłek. Równie dobrze mógłbym tutaj na forum przeprowadzić sondaż, ile kto wg JP jest wart i na tej podstawie pisać o kwocie transferowej.marcusftb pisze:Na tranfermarkt.de wyceniany na 10
Ostatnio zmieniony 14 maja 2014, 23:52 przez evilboy, łącznie zmieniany 2 razy.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero