Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 09:52

10 miesięcy za "wiedział ale nie powiedział" :lol: A Bonucci oskarżony o współudział uniewinniony bo nie siedział w autobusie obok Masiello :lol: Ten proces to jakieś jaja.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 09:56

Jak z Ranocchia?
on do powiedzenia za wiele w sadzie nie mial:)
pewnie uniewinnienie dostanie, bo jak by inaczej, boje sie ze Antek sie wkurzy na nasz klub za takie akcje, mial walczyc i bez problemu by sie wybronil.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 09:56

Prawie rok bez Conte? No to jesteśmy ugotowani...

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Gość

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 09:57

jak się chciało iść na ugodę, to się przyznało do winy
Conte ma to, co chciał. Poza tym, jego asystent był umoczony w gnojówce po samą szyję. A Antonio oczywiście o niczym miał nie wiedzieć.

Bonucci i Pepe nie poszli na jakieś durne ugody i okazało się, że są niewinni. Bierz pan przykład panie Conte ze swoich piłkarzy, jak się walczy.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 09:58

Winner pisze: Edit: Allesio dostał 8 miesięcy a był chyba o to samo oskarżony?
Dokładnie. W przypadku Conte wyrok jest typową pokazówką - muszą udowodnić kto tu rządzi i wydaje wyroki. Pierwsze orzeczenie ma za zadanie nas utemperować, po apelacji trochę zejdą, pozostając zwycięzcami. Kroki zarządu powinny być równie stanowcze co na początku.
deszczowy pisze:Prawie rok bez Conte? No to jesteśmy ugotowani...
Tak, Juventus się rozpadnie, spadniemy z ligi, koniec świata.
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2012, 09:59 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 09:59

pan Zambrotta pisze:Carrobbio pewnie 4 miechy dostanie \o/

Jestem ciekaw, czy sąd wyda jakieś uzasadnienie swojego wyroku? Chętnie poznam :lol:
Uzasadnienie sentencji wyroku jest zasadniczym elementem całego orzeczenia. Tak więc, masz jak w banku że takowe uzasadnienie się w nim znajdzie.
Winner pisze:Jedyny plus jest taki ... że kare dostał tylko Conte. Mam nadzieje na bardziej obiektywny skład sędziowski przy odwołaniu. A czy ktoś się orientuje czy prokurator też może składać odwołania do wyższych instancji?
Oczywiście, że może.

Ważne, że Pepe i Bonucci zostali uniewinnieni. W dalszym ciągu mamy świetną formację defensywną, najlepszą we Włoszech i jedną z najlepszych w Europie. Nie trzeba sprowadzać na prędce kolejnego stopera, mercato może być prowadzone zgodnie z wcześniejszymi założeniami, vide LO z prawdziwego zdarzenia i perełka do ataku. A co do sytuacji Conte, wierzę że po apelacjach zostanie z 3-4 miesięcy zawieszenia.

E:
pumex pisze:Tak jak pisałem, ciężko znaleźć racjonalne wytłumaczenie tych wyroków. Conte - 10 miesięcy, za to samo Alessio - 8 miesięcy. Bonucci uniewinniony, bo Masiello kręcił niemniej niż Carobbio, a o wszystkim wie Gazzetta od tygodnia :shock: :shock:

Tak jak wspomnieliście wcześniej, to typowa pokazówka. Błędnie z góry zakładamy, że apelacja zmniejszy zawieszenie. FIGC robi pokazowy cyrk, więc nie zdziwię się, jak apelacja zostanie odrzucona i zostaniemy bez Conte przez sezon
Przesadzasz. Zawieszenie po apelacjach ulegnie zmniejszeniu. Kwestią otwartą pozostaje tylko w jakim wymiarze.

Cieszmy się tym co mamy już teraz, tj. uniewinnienie dla Pepe i Bonucciego, którzy są ważnymi elementami tej układanki, zwłaszcza ten drugi. Proces jest mocno pokazowy, to jest aksjomat, niemniej po dzisiejszym orzeczeniu, należy stwierdzić, że FIGC nie idzie z nami po całości. Gdyby tak było, przynajmniej Leonardo również zostałby zawieszony.

Mam nadzieję, że uniewinnienie Bonucciego i Pepe, przy jednoczesnym zawieszeniu Conte, podziała jutro na naszych jak czerwona płachta na byka. Liczę na mocną curvę naszych i rozjechanie Napoli.

E2:
el Pirlo pisze:To jest chory system, chyba nigdzie na świecie nie ma takich cyrków w sądzie. Chcieli udupić Juve, i im się udało. Teraz Agnelli powinien wyjść na mecze z trzema gwiazdkami i mieć całe FIGC w dupie. Palazzi to parodia prokuratora, to jest błazen, który tylko chcę być sławny. Koniec, jestem ogromnie zniesmaczony.
Pisałem o tym już jakiś czas temu. I ja na miejscu AA zmieniłbym stanowisko w temacie gwiazdek na koszulach, najlepiej od jutrzejszego spotkania z Napoli.
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2012, 10:17 przez Dzięcioł, łącznie zmieniany 3 razy.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:03

pan Zambrotta pisze:Carrobbio pewnie 4 miechy dostanie \o/
Carrobio dostał bana na 24 :roll:

Obrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:04

Tutaj sama obecność Conte jest pokazówką, a wyrok na nim to już wisienka na torcie. W zestawieniu z uniewinnieniem tych, którzy byli oskarżeni o ustawienie kilku meczów albo ze śmiesznymi karami tych, których za to ostatecznie skazano, 10 miesięcy dla Conte to po prostu hasło rozpoznawcze tego procesu.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:06

Tak jak pisałem, ciężko znaleźć racjonalne wytłumaczenie tych wyroków. Conte - 10 miesięcy, za to samo Alessio - 8 miesięcy. Bonucci uniewinniony, bo Masiello kręcił niemniej niż Carobbio, a o wszystkim wie Gazzetta od tygodnia :shock: :shock:

Tak jak wspomnieliście wcześniej, to typowa pokazówka. Błędnie z góry zakładamy, że apelacja zmniejszy zawieszenie. FIGC robi pokazowy cyrk, więc nie zdziwię się, jak apelacja zostanie odrzucona i zostaniemy bez Conte przez sezon

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:07

Najlepsze jest jednak to, ze Bonucciemu i Pepe jeszcze pare dni temu grozily ogromne kary za niepoinformowanie wladz o tym haniebnym procederze sprzedawania meczow albo wrecz za sprzedanie jakiegos tam spotkania (jak w przypadku Leo). Sledztwo ciagnelo sie miesiacami, Abete wrecz powiedzial, ze okolo 2 lat i nagle, na pare dni przed wyrokiem sie okazuje, ze... Masiello jest niewiarygodny :D

Bardzo sie oczywiscie ciesze, ze Bonucci i Pepe okazali sie niewinni, nawet wedlug chorych kryteriow FIGC, ale ten powyzszy przyklad pokazuje jaka karykatura procesu byl ten... proces (chociaz ciezko uzyc tego slowa tutaj w pelni oddajac jego powage)?

Z Conte jest dokladnie tak, jak napisalo to pare osob wyzej. Chcieli go po prostu udupic, podpadl mafii z Mediolanu, caly Juventus zreszta podpadl i to nie tylko mafii z Mediolanu ale takze mafii z FIGC i tyle. Przewazyl z pewnoscia nieuznany gol Muntariego i kłotnia o trzecia gwiazdke :prochno:

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:08

pumex pisze: Błędnie z góry zakładamy, że apelacja zmniejszy zawieszenie.
LGDS kilka dni temu napisała, iż tak będzie, więc nie powinniśmy się martwić :lol:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:12

Pytanie techniczne. Jezeli okaze sie, ze za 3 miesiace Antekowi zostanie zmniejszony ban do powiedzmy 5 miesiecy, to te 3 miesiace jakie bedzie musial czekac na wyrok w sadzie apelacyjnym pojdą na poczet tej kary i wroci po 2 miesiacach od postanowia sądu apelacyjnego?

Obrazek
el Pirlo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:14

To jest chory system, chyba nigdzie na świecie nie ma takich cyrków w sądzie. Chcieli udupić Juve, i im się udało. Teraz Agnelli powinien wyjść na mecze z trzema gwiazdkami i mieć całe FIGC w dupie. Palazzi to parodia prokuratora, to jest błazen, który tylko chcę być sławny. Koniec, jestem ogromnie zniesmaczony.

juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:15

Powiedzmy sobie szczerze, mogło być dużo gorzej... Nie trzeba nam obrońcy teraz. Bonucci i Pepe na pewno są teraz w dużo lepszej kondycji psychicznej, już jest po wszystkim. Ciekawe jak się to ułoży z Conte.

matt16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 10:17

@it doesn't matter: Odbywanie kary leci ciągle - nic się nie resetuje. Gdyby Conte skrócili zawieszenie po pół roku na pół roku, to musiałby pauzować 12 miesięcy.

Na apelacje Antek ma ok. 10 dni. W okolicach 20.08 ma być ona rozpatrzona.

Cały ten proces to jedna wielka farsa.
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2012, 10:19 przez matt16, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ