Wszystko o Milanie
- stahoo
- Juventino

PNA powinien być rozgrywany wtedy kiedy Euro, CA czy MŚ - w czerwcu. Wtedy mudżyny które chcą - jadą na wakacje, a reszta gania za piłką dodatkowy miesiąc po sezonie. Turniej oczywiście co 4 lata. Nie wiem po co grają co 2 - żeby się dowartościować?
- Juras_Senat
- Qualità Juventino

Sam widzisz, Twoja teoria ma poważne luki.pan Zambrotta pisze:A w styczniu/lutym w RPA dochodzi do podobnych temperatur. Tak więc z którego końca kija nie weźmiesz, zawsze będzie źle.Juras_Senat pisze:W takim np. Maroko we wrześniu temperatura sięga 30-35 stopni. To się nie sprawdzi.pan Zambrotta pisze:Dodatkowo przesunąć go na wrzesień/październik
Żeby udało się to o czym piszesz, musiałby by to być poważne pieniądze, nie takie jak w siatkówce.Juras_Senat pisze:Sponsorzy reprezentacji narodowych to nic nowego, np. w siatkówce. Sądzę, że na reprezentacje, w których grają największe gwiazdy zawsze będą chętni.pan Zambrotta pisze:Wątpię by był popyt na taką usługę. Połowa La Liga nie ma sponsora na koszulkach a nagle znajdą się chętni na reklamę na murzynie/arabie. To byłby czarny PR.
Moja matka się gówno zna.pan Zambrotta pisze:A Twoja matka mówi zupełnie coś innegoJuras_Senat pisze:Wychodzi na to, że niespecjalnie.pan Zambrotta pisze: jestem bardzo mądry :3
A co do Milanu, to zawsze przyjemnie się ogląda, kiedy Gianluca Zambrotta strzela bramkę.
"Kasa Misiu, kasa". Nienajbogatsze federacje Afrykańskie czerpią spore korzyści ze sprzedaży praw do transmisji, biletów i około turniejowej szopki. Dlatego tak twardo bronią swojego turnieju.stahoo pisze:PNA powinien być rozgrywany wtedy kiedy Euro, CA czy MŚ - w czerwcu. Wtedy mudżyny które chcą - jadą na wakacje, a reszta gania za piłką dodatkowy miesiąc po sezonie. Turniej oczywiście co 4 lata. Nie wiem po co grają co 2 - żeby się dowartościować?
- jakku1
- Juventino

Najlepiej po prostu nie miec zadnego murzyna (ale takiego najczarniejszego, z najczarniejszej Afryki) w kadrze, wtedy te wszystkie problemy rozwiazuja sie same i nic Nas nie obchodzi jakis afrykanski turniej o korone krola Czaki 
- Pan Mietek
- Juventino

Odnośnie PNA to nie rozumiem skąd tylu przeciwników tej imprezy na forum - przecież wszystkie nasze Mudżyny nie są afrykańskie
Trochę dziwny pomysł, że grają co 2 lata ale mniejsza z tym.
Co do biografii ibry, to jest to śmieszne. Być może bywam hejterem Barcelony ale akurat o tej trójce nic złego nie pisałem. A jako osoba publiczna nie wyśmiewałbym i nie wypowiadałbym się z pogardą na temat piłkarzy, którzy osiągnęli w piłce właściwie wszystko bo zlatan osiągnął stosunkowo niewiele. Zawsze był pewny siebie i miał siebie za najlepszego, podobnie jak pewien inny piłkarz przymierzany do Milanu (nawet przymierzał koszulkę
) ale nic szczególnego nie wygrał bo 6 scudetti marnie wygląda przy tym co ma Xavi i Iniesta.
Co do Boatenga to najwyraźniej nie czuje się on związany z Ghaną bo w przeciwnym razie nie skończyłby gry dla reprezentacji w wieku 24 (!) lat. Fakt, że przedtem grał dla Niemców też o tym świadczy.
Co do biografii ibry, to jest to śmieszne. Być może bywam hejterem Barcelony ale akurat o tej trójce nic złego nie pisałem. A jako osoba publiczna nie wyśmiewałbym i nie wypowiadałbym się z pogardą na temat piłkarzy, którzy osiągnęli w piłce właściwie wszystko bo zlatan osiągnął stosunkowo niewiele. Zawsze był pewny siebie i miał siebie za najlepszego, podobnie jak pewien inny piłkarz przymierzany do Milanu (nawet przymierzał koszulkę
Co do Boatenga to najwyraźniej nie czuje się on związany z Ghaną bo w przeciwnym razie nie skończyłby gry dla reprezentacji w wieku 24 (!) lat. Fakt, że przedtem grał dla Niemców też o tym świadczy.
- zoff
- Qualità Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Z tym problemem zmierzy się również FIFA. Czerwiec to upały i mega wysokie temperatury na półkuli północnej. Podobnie będzie 22' w Katarze.stahoo pisze:PNA powinien być rozgrywany wtedy kiedy Euro, CA czy MŚ - w czerwcu. Wtedy mudżyny które chcą - jadą na wakacje, a reszta gania za piłką dodatkowy miesiąc po sezonie. Turniej oczywiście co 4 lata. Nie wiem po co grają co 2 - żeby się dowartościować?
Boateng to po prostu gwiazdorzyna, która ma swoje dni chwały. To jest po prostu smutne jak ludzie są zepsuci w dzisiejszych czasach. Gra dla kadry to powinien być przywilej.
- pan Zambrotta
- Juventino

otóż nie ma luk. Nie będziemy przecież odwoływać PNA, bo jednym murzynom za gorąco, a innym za zimno.Juras_Senat pisze:Sam widzisz, Twoja teoria ma poważne luki.pan Zambrotta pisze:A w styczniu/lutym w RPA dochodzi do podobnych temperatur. Tak więc z którego końca kija nie weźmiesz, zawsze będzie źle.Juras_Senat pisze:
W takim np. Maroko we wrześniu temperatura sięga 30-35 stopni. To się nie sprawdzi.
Wybrałem wrzesień/październik, bo to najłagodniejsza pora, by kluby zwalniały swoje czarne perły. Dopiero początek sezonu, można ich wypuścić, by ganiały po wykopkach i trafiali w siatkę (piłką, oczywiście).
A to mój chłopcze, że jeśli Togo pojedzie na MŚ/PNA, czy Olimpiadę, Electrolux zyskuje darmową reklamę swojego produktu, która normalnie przekraczałaby dziesięciokroć tego, co zapłacili Togijczykom. Na tym chyba polega sponsoring?Juras_Senat pisze:Co będzie miał np. Elektrolux z tego że jest na koszulce Togo, skoro obywatel tego kraju nie widział pralki na oczy?
- Bruce Badura
- Juventino

Heh, arafaty mają łby nie od parady i pełno petrodolarów, więc już zapowiedzieli, że na stadionach bd taka klima, że jak podkręcą to klimat Antarktydy zrobią;]zoff pisze:Z tym problemem zmierzy się również FIFA. Czerwiec to upały i mega wysokie temperatury na półkuli północnej. Podobnie będzie 22' w Katarze.stahoo pisze:PNA powinien być rozgrywany wtedy kiedy Euro, CA czy MŚ - w czerwcu. Wtedy mudżyny które chcą - jadą na wakacje, a reszta gania za piłką dodatkowy miesiąc po sezonie. Turniej oczywiście co 4 lata. Nie wiem po co grają co 2 - żeby się dowartościować?
- bendzamin
- Redaktor

I pojawil sie pierwszy fragment o Juventusie z tej ksiazki.beka pisze:O Juventusie, z tego co pamietam, to akurat czesto cyganowi zdarzalo sie powiedziec cos pozytywnego. Wypowiedz o Barcelonie chamska, ciekawe jednak na ile jest to jego opinia, a na ile medialna zagrywka, majaca na celu podbicie sprzedazy. Ogolnie ksiazka moze sie okazac ciekawa, czekam.Vimes pisze:Ibrahimović postanowił wydać swoją autobiografię: "Guardiola nie ma jaj, a jego piłkarze to uczniaki". Po fragmentach zamieszczonych w tym artykule wnioskuję, że postanowił również pokazać jak wielkim jest burakiem i ile słomy mu z butów wystaje. Chociaż wszystkim hejterom Barcelony na pewno się spodoba. Osobiście, do katalończyków mam neutralny stosunek, ale obsikiwanie Guardioli, Messiego, Xaviego i Iniesty przez Ibrahimovicia wydaje mi się po prostu niesmaczne. Szwed zachowuje się jakby pozjadał wszystkie rozumy. Ciekawe czy będzie coś podobnego o Juventusie?
""Eravamo semplicemente i migliori e ci dovevano affondare, ecco la verità”, co oznacza cos w stylu "Bylismy po prostu najlepsi i musieli nas zatopic, taka jest prawda"
- zoff
- Qualità Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Widzisz Stasiu tam była fala, coś niecodziennego. Zdarza się w jakiś odstępach czasowych. A w Afryce to codzienność. A nawet 40 stopniowy skwar w zasadzie nie powinny nikogo dziwić. Moim zdaniem styczeń to dobry termin rozgrywania PNA.stahoo pisze: BTW. WC 2006 przypadł na falę upałów w Niemczech, wiele meczów rozgrywanych po południu było w ponad 30 stopniach. Można? Można.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino

Termin rozgrywania PNA pozostanie niezmieniony bo w styczniu temperatura na kontynencie jest generalnie najniższa. To najczęściej używane hasło przez sterników CAF-u (pan Zambrotta pisze:Otóż nie ma luk. Nie będziemy przecież odwoływać PNA, bo jednym murzynom za gorąco, a innym za zimno.
Wybrałem wrzesień/październik, bo to najłagodniejsza pora, by kluby zwalniały swoje czarne perły. Dopiero początek sezonu, można ich wypuścić, by ganiały po wykopkach i trafiali w siatkę (piłką, oczywiście).
Załóżmy, że Twój pomysł wchodzi jednak w życie i reprezentacje muszą płacić klubom za "wypożyczanie" zawodników i płacić odszkodowania za ewentualne kontuzje. Jest zgoda FIFA na umieszczanie sponsorów na trykotach reprezentacji. Jak w siatkówce.pan Zambrotta pisze:A to mój chłopcze, że jeśli Togo pojedzie na MŚ/PNA, czy Olimpiadę, Electrolux zyskuje darmową reklamę swojego produktu, która normalnie przekraczałaby dziesięciokroć tego, co zapłacili Togijczykom. Na tym chyba polega sponsoring?
Jak to jest z tym Cassano? Co mu w końcu dolega? Bo słyszało się o udarze, a operacje przeprowadzali na sercu. A może to normalne w tym przypadku?
- zahor
- Juventino

Stwierdzili że z głową jest już tak źle, że nie ma co ruszać, więc wzięli się za serceJuras_Senat pisze: Jak to jest z tym Cassano? Co mu w końcu dolega? Bo słyszało się o udarze, a operacje przeprowadzali na sercu. A może to normalne w tym przypadku?
A tak na poważnie, jest tak jak napisał Marian50 - przyczyną udaru była wrodzona wada serca, które z powodu niewydolności nie było w stanie dostarczyć odpowiedniej ilości tlenu do mózgu.
Swoją drogą - niezły offtopic. Miało być o Milanie, a zrobiło się o PNA i sponsorach reprezentacji narodowych.