Polityka
- Ein
- Juventino
http://www.pardon.pl/artykul/12056/abw_ ... aczynskiej
bo Polska jest najważniejsza.
Jak widać, u góry, wszyscy są zamieszani. Niestety

- Vimes
- Juventino
Ciekawe co z tego wyjdzieEin pisze:http://www.pardon.pl/artykul/12056/abw_ ... aczynskiej

"Gwiazdowski: Wybory uratowały gospodarkę" - naprawdę bardzo przewrotny tytuł artykułu

- FalsoVero
- Juventino
O tym można było przeczytać już dawno...Ein pisze:http://www.pardon.pl/artykul/12056/abw_ ... aczynskiej
Jeżeli chodzi o artykuł który wrzucił Vimes, nie powiem bardzo ciekawy.
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- Lypsky
- Juventino
Wracając na chwilę do poprzedniego wpisu madmo, mnie najmocniej zastanawia kto jeszcze kupuje ten szmatławiec "wybiórczą"? Czy są to ludzie, którym wyprano mózgi i łykają wszystko jak młode pelikany, czy oni autentycznie wierzą w prawdy objawiane nam przez zacne persony piszące dla tego dziennika?
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Ein
- Juventino
Ja w ogóle się dziwię, że ktoś w dzisiejszych czasach kupuje gazetę ... jest przecież internetLypsky pisze:Wracając na chwilę do poprzedniego wpisu madmo, mnie najmocniej zastanawia kto jeszcze kupuje ten szmatławiec "wybiórczą"? Czy są to ludzie, którym wyprano mózgi i łykają wszystko jak młode pelikany, czy oni autentycznie wierzą w prawdy objawiane nam przez zacne persony piszące dla tego dziennika?

A co do prawd objawionych to podaj gazetę, jakąkolwiek, która ich nie ma.
I bonusik : http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 73336.html
Widzę, że niektórzy też już mają dość tej farsy.
- Lypsky
- Juventino
Ano, czego efektem było pobicie i oplucie kobiety, która miała czelność bronić swojej religii i to w miejscu publicznym! Absolutny skandal, wybić moherów, pisuarów i katoli.Ein pisze: Widzę, że niektórzy też już mają dość tej farsy.
O tym jednak, jedyny obiektywny i mający monopol na prawdę dziennik nie wspomina.
Niech dzieci z facebooka uważają, bo pewnego dnia kilka osób się zdenerwuje, a wtedy pieniążki od rodziców i bycie fajnym w wirtualnym świecie może nie wystarczyć. Mamy tak głupie młode społeczeństwo, że aż włos jeży się na głowie. Czy dla współczesnej młodzieży istnieją jakieś wyższe wartości? Czy liczy się tylko kasa, bycie fajnym i "popisówa"?
- Ein
- Juventino
Za to ja chętnie poczytam. Daj linka <yes>Lypsky pisze:Ano, czego efektem było pobicie i oplucie kobiety, która miała czelność bronić swojej religii i to w miejscu publicznym! Absolutny skandal, wybić moherów, pisuarów i katoli.
O tym jednak, jedyny obiektywny i mający monopol na prawdę dziennik nie wspomina.
Tey, tey. Chwilka, o ile dobrze pamiętam, to Ty chyba przed 30 jesteś, czy się mylę ?Lypsky pisze:Mamy tak głupie młode społeczeństwo, że aż włos jeży się na głowie. Czy dla współczesnej młodzieży istnieją jakieś wyższe wartości? Czy liczy się tylko kasa, bycie fajnym i "popisówa"?
A poza tym. Wyższe wartości ? Jeżeli chodzi o tą sprawę, to nie wiem, może w stolicy to inaczej postrzegają. Ale tutaj na prowincji to już po prostu pod profanację podchodzi.
- Lypsky
- Juventino
Czytałem chyba na moherowej stronie niezależna.plEin pisze: Za to ja chętnie poczytam. Daj linka <yes>
Skąd, mam 40 lat, duży brzuch i żonę, która nie chce uprawiać ze mną seksu.Ein pisze: Tey, tey. Chwilka, o ile dobrze pamiętam, to Ty chyba przed 30 jesteś, czy się mylę ?
Odnosiłem się bardziej do ogółu, niż tej konkretnej sytuacji. Mi krzyż w niczym nie przeszkadza, nie widzę również problemu w tym by go przenieść, ale nie rozumiem tej burzy w okół niego.Ein pisze: A poza tym. Wyższe wartości ? Jeżeli chodzi o tą sprawę, to nie wiem, może w stolicy to inaczej postrzegają. Ale tutaj na prowincji to już po prostu pod profanację podchodzi.
- Ein
- Juventino
Jak się doszperam, to przeczytam ten artykuł i trochę przykre, że się tak postarzałeś.
Pss hihi, pobiłem swój rekord. Przekroczyłem magiczną barierę 600 postów na forum JP
Pss hihi, pobiłem swój rekord. Przekroczyłem magiczną barierę 600 postów na forum JP

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- Vimes
- Juventino
Rafał Ziemkiewicz bardzo celnie sportretował szeregowych czytelników tego tytułu na swoim blogu we wpisie zatytułowanym "W pogoni za wykształciuchem", zacytuję krótki fragment: "„Wyborcza” i „Polityka” zdobyły serca polskiego odpowiednika tego, co Sołżenicyn nazwał „obrazowanszcziną”, a co Dorn niezbyt zręcznie spolszczył na „wykształciuchów”, wytworzonej przez socjalizm postinteligencji. Tym, co przede wszystkim dają swoim czytelnikom, jest poczucie przynależności do inteligencji, warstwy uważaną za bardziej godną szacunku (według badań przedstawionych swego czasu przez profesora Domańskiego, 70 proc. Polaków pytanych, kim chcieliby, żeby zostało ich dziecko, wybiera właśnie opcję „inteligentem”). Klient, który w kupowaniu danego „brendu” widzi sposób podnoszenia swego wysokiego statusu jest, znajdziemy to w każdym podręczniku, klientem idealnym, niezwykle wiernym i oddanym. Trzeba przyznać − sukces, jaki te dwa tytuły odniosły, z punktu widzenia marketingu jest wspaniały, i można go tylko zazdrościć".Lypsky pisze:Wracając na chwilę do poprzedniego wpisu madmo, mnie najmocniej zastanawia kto jeszcze kupuje ten szmatławiec "wybiórczą"? Czy są to ludzie, którym wyprano mózgi i łykają wszystko jak młode pelikany, czy oni autentycznie wierzą w prawdy objawiane nam przez zacne persony piszące dla tego dziennika?
Od siebie dodam jeszcze, że "Gazeta Wyborcza" zyskała na czymś, co w języku nowopolskim definiuje się jako first-mover advantage, czyli dzięki wczesnemu pojawieniu się na rynku wolnej prasy po upadku PRL zdobyła jego duży segment.
Przy okazji chciałbym przypomnieć bardzo jaskrawy przykład manipulacji "Gazety Wyborczej", o którym już tutaj jakiś czas temu pisałem. Tym przykładem będzie atak na Rzecznika Praw Obywatelskich Janusza Kochanowskiego, za przyznanie nagrody im. Pawła Włodkowica sędziemu Sądu Najwyższego USA, Antoninowi Scalii.
Najpierw proszę o zapoznanie się z
a) artykułem z Gazety Wyborczej, w którym Kochanowski zostaje oskarżony o przyznanie nagrody zwolennikowi tortur, kary śmierci dla upośledzonych i nieletnich i rzecz jasna homofobowi. Kiedy już zapoznacie się z tym artykułem, przeczytajcie:
b) replikę autorstwa Marka Magierowskiego, dziennikarza Rzeczpospolitej
Informację "Gazety Wyborczej" powtórzyło oczywiście: tvn24.
Ten przykład pokazuje jak urzędnik państwowy, jakim jest RPO, został napiętnowany przy pomocy zmanipulowanych faktów, za przyznanie nagrody człowiekowi o konserwatywnych prawicowych poglądach, a więc będącego w opozycji do linii "Gazety Wyborczej". Śmiem twierdzić, że "Gazeta Wyborcza" jest w stanie wysmażyć taki tekst o każdym.
Każdy kij ma dwa końce. Internet nie tyle tworzy nowe newsy, co powtarza i komentuje wiadomości i artykuły prasowe. Prawda, że każda większa gazeta ma swoją stronę internetową, na której można przeczytać dokładnie to samo, co w wydaniu drukowanym, ale nie wiem czy z tego da się utrzymać gazetę na dłuższą metęEin pisze:Ja w ogóle się dziwię, że ktoś w dzisiejszych czasach kupuje gazetę ... jest przecież internet

A na koniec temat ekonomiczno-polityczno-piłkarski, czyli budowa stadionów na EURO 2012. Wiem, że jak mowa o piłce i nowych stadionach to większości z nas świecą się oczy, ale warto zachować trochę zdrowego rozsądku. Przeczytajcie sobie ten wpis z blogu JKM: "Opłacalność budowy – i utrzymanie - Stadionu Narodowego".
- deszczowy
- Juventino
Smutne trochę, że dziś doszło do sytuacji, w której ludzi osądza się na podstawi: "On czyta Wyborczą.", tudzież "On czyta Politykę...".
"My jesteśmy tam, gdzie wtedy, oni - tam gdzie stało ZOMO." To zdanie wyrządziło naszemu narodowi tyle samo krzywdy, co "Nadeszła godzina wielkiej próby."
"My jesteśmy tam, gdzie wtedy, oni - tam gdzie stało ZOMO." To zdanie wyrządziło naszemu narodowi tyle samo krzywdy, co "Nadeszła godzina wielkiej próby."
- Vimes
- Juventino
Mój Ulewny Kolego, nie chodzi o to, że ktoś czyta "Wyborczą" czy "Politykę", ale o to, że czyta bezkrytycznie i łyka wszystko co tam napisali bez żadnej refleksji. Zresztą zauważ, że czytelnicy tych tytułów równie chętnie oceniają innych ludzi na podstawie tego jakiej rozgłośni radiowej słuchają. Zatem przyganiał kocioł garnkowi.deszczowy pisze:Smutne trochę, że dziś doszło do sytuacji, w której ludzi osądza się na podstawi: "On czyta Wyborczą.", tudzież "On czyta Politykę...".
Jeżeli Kaczyński brałby tantiemy za każde użycie tej frazy, to byłby bardzo bogatym człowiekiem.deszczowy pisze:"My jesteśmy tam, gdzie wtedy, oni - tam gdzie stało ZOMO." To zdanie wyrządziło naszemu narodowi tyle samo krzywdy, co "Nadeszła godzina wielkiej próby."
-------------------------------------------------------------------------------------
A na fejsbuku podobno jakieś wojenki się toczą: "Polityczna wojna internautów".
- Ein
- Juventino
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... _zbyt.html
To już jest przegięcie po prostu :lol:
Tak swoją drogą, był ktoś ostatnio w stanach ? Jak oni się po Obamie ogarniają ?
Tak swoją drogą, był ktoś ostatnio w stanach ? Jak oni się po Obamie ogarniają ?
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- deszczowy
- Juventino
Ogarniają się, ogarniają. Szczególnie kochają go za Afganistan i próbę reformę służby zdrowia. Widać, jak go kochają, skoro David Peatrus pozwolił sobie otwarcie szydzić z jego administracji.Ein pisze:http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... _zbyt.html
- Ein
- Juventino
Deszczowy, Ty obieżyświacie !
Ale serio. Współczuję socjalizmu Ameryce.
Ciekawy artykuł swoją drogą : http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie/ar ... komentarze
Ale serio. Współczuję socjalizmu Ameryce.
Ciekawy artykuł swoją drogą : http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie/ar ... komentarze