Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 20:32

Khedira bądź Sturaro awansowaliby wówczas do pierwszego składu, cóż ryzyko duże, choć jeżeli oferta byłaby większa niż 30 mln bądź dałoby radę wymienić sie z nimi na Goetze to moglibyśmy na tym bardzo dobrze wyjść.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 20:33

Robaku pisze:
pumex pisze:Co tu się do jasnej cholery wyprawia? :x Tracimy Teveza - jednego z absolutnych liderów zespołu - w dość dziwacznych okolicznościach. Żegnamy Pirlo, który faktycznie ostatnio na boisku nie domagał, ale jeśli chodzi o aspekt szatni, był numero #2, zaraz po Gigim. I teraz co, tracimy Vidala? Niechże mi ktoś powie, że to nie prawda, zwłaszcza że 29-go chciałem zobaczyć w akcji przede wszystkim naszego Il Guerriero :?
Pumi, już abstrachując od sprzedazy, serio wierzyles,ze najbardziej eksploatowany nasz zawodnik tego sezonu zagra z Lechią ? Tam się spodziewaj Perryery, Khediry, Sturaro.
Może kopnie piłkę parę razy.. o ile jeszcze będzie w teamie ;P

Naprawdę, jeśli Arturo odszedłby z Juve, to jednego lata zespół straciłby mnóstwo charakteru :/

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 20:35

Wojtek pisze:
Robaku pisze:Pumi, już abstrachując od sprzedazy, serio wierzyles,ze najbardziej eksploatowany nasz zawodnik tego sezonu zagra z Lechią ? Tam się spodziewaj Perryery, Khediry, Sturaro.
A czytałem, że ponoć Lechia jest dogadana z Juve, że wyjdziemy podstawowym składem.

Wymiana Vidal za Gotze nie byłaby zła, byłaby to przede wszystkim wymiana z myślą o przyszłości dla nas, lecz tak bardzo byłoby żal Arturo :(
A co mają powiedzieć? Juve przywiezie primke? Serio? Pomysł, ze gramy z wcześniej i chwile potem mecze z duzą bardziej wymagającymi druzynami. Mniemam, że Juve zobowiązało się wystawić skład np. z szerokiej kadry. Czyli nie wezmą Udoha, Pelliniego, ale Rugani, Martin czy Sturaro - dla mnie pierwszy plac.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 20:36

Ja tam jestem raczej spokojny o Arturo ....... Marotta niejednokrotnie zapewniał, że Vidal zostanie z nami, tak więc wątpię, by teraz zdecydował się go sprzedać, tym bardziej za taki śmieszny hajs

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 20:36

Charakteru to my mamy w zespole aż nadto. Natomiast brakuje nieco klasy, umiejętności, którą niewątpliwie dałby M. Goetze. Gdyby doszło do takiej wymiany to ja bardzo chętnie podziękuję Vidalowi za to co zrobił dla Juventusu. Jednak jeżeli chodzi o samą gotówkę i przeznaczenie tego na Oscara? Idiotyczne rozwiązanie.

A skończy się pewnie tak, że za 2-3 dni Vidal się wypowie, że nic nie wie o przenosinach do Bayernu :ok:

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 20:40

Sprzedać Vidala można, pod warunkiem, że przyjdzie ktoś o podobnym poziomie, a przecież na rynku nie ma żadnego takiego zawodnika do wyciągnięcia! Oscar póki co jest kontuzjowany, i testów medycznych by nawet nie przeszedł, ale to szczegół.

Jeśli Vidal poszedłby do Bayernu, a w zamian przyszedłby Goetze, to można to przemyśleć, bo w innym wypadku zostaniemy z 40 mln euro i brakiem możliwości wydania tej kasy na rynku, bo żaden klub nie chce się pozbywać swoich kluczowych środkowych pomocników, póki co. I co my z tą kasą zrobimy?

Kolejna sprawa - Niemal pewne jest, że Pogba za rok idzie do Barcy, w ten sposób tracimy drugie ważne ogniwo w pomocy (w zasadzie trzecie, licząc Pirlo).

W końcu - nie ma ludzi niezastąpionych. Vidal grał w poprzednim sezonie słabo, dopiero zaczął grać na wyższym poziomie w fazie pucharowej CL, wrzucając najwyższy bieg w meczach z Realem. Vidal był w ostatnich latach bardzo mocno eksploatowany i bardzo możliwe, że może przyjść cięższy okres dla niego przeplatany kontuzjami i biorąc pod uwagę jego wiek, może warto go właśnie teraz sprzedać

Cmentarze są pełne ludzi niezastąpionych

forumowy ujadacz
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 20:42

gucio_juve pisze: A skończy się pewnie tak, że za 2-3 dni Vidal się wypowie, że nic nie wie o przenosinach do Bayernu :ok:
No wlasnie, hm... Coraz powazniej to zaczyna wygladac. Na VS wszyscy sa przekonani, ze sprawa juz jest przesadzona. Pozostaje jedynie kwestia kwoty, czy bedzie to 35-40-45m.

Co ciekawe, pare dni temu, jeden z uzytkownikow VS puscil informacje, ze Vidal jest juz sprzedany. Nie wiadomo bylo gdzie, za ile, kiedy bedzie jakies info, a ta osoba zostala potraktowana jak zwykly bajkopisarz. Sprzedaz Vidala za 40-45m oznacza, ze wychodzimy na zero w obecnym mercato i w zasadzie... wracamy do gry ;-).

No nic, czekamy na jakies konkretniejsze info.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 20:49

Co ja czytam ;o ze strony Bayernu :
Na powrocie do Bundesligi bardzo zależy Arturo Vidalowi, który pragnie współpracować z Pepem Guardiolą.
Jakoś mi się w to wierzyć nie chce.

20:33: Gianluca Di Marzio informuje, że Bayern oferuje za Vidala 40 milionów euro. Juventus chce za Chilijczyka o pięć milionów więcej.

20:44: Według Corriere dello Sport agent Vidala Fernando Felicevich znajduje się obecnie w Monachium, gdzie negocjuje z włodarzami Bayernu.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 20:50

jakku1 pisze:
gucio_juve pisze: A skończy się pewnie tak, że za 2-3 dni Vidal się wypowie, że nic nie wie o przenosinach do Bayernu :ok:
No wlasnie, hm... Coraz powazniej to zaczyna wygladac. Na VS wszyscy sa przekonani, ze sprawa juz jest przesadzona. Pozostaje jedynie kwestia kwoty, czy bedzie to 35-40-45m.

Co ciekawe, pare dni temu, jeden z uzytkownikow VS puscil informacje, ze Vidal jest juz sprzedany. Nie wiadomo bylo gdzie, za ile, kiedy bedzie jakies info, a ta osoba zostala potraktowana jak zwykly bajkopisarz. Sprzedaz Vidala za 40-45m oznacza, ze wychodzimy na zero w obecnym mercato i w zasadzie... wracamy do gry ;-).

No nic, czekamy na jakies konkretniejsze info.
Jakku, kurde przecież jeśli ten deal przejdzie, bez wymiany za Goetze, to jest on kompletnie bez sensu. Przecież my nie potrzebujemy gotówki na teraz, by zbalansować wydatki jak powiedziałeś. I tak w ciągu roku sprzedamy Pogbę, więc kasa nie jest problemem.

Jeśli nie wymienimy Vidala na Goetze, to zostaniemy z 40 mln i dziurą w środku pola i prawdopodobnie zerowymi szansami na kupienie kogoś wartościowego(tj. przykładowo - Isco, Oscar, Verratti, Silva).

Poza tym to kolejny filar, który by odszedł po sezonie, po Pirlo i Tevezie

forumowy ujadacz
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 20:52

Jak sprzedadzą Vidala to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> sobie o ścianę.

Nie przeżyję. Mój ulubiony piłkarz Juve ostatnich lat.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 20:54

Agresti potwierdził, ze agent Arturo jest w Niemczech. dla mnie niestety po temacie, pytanie czy hajs, Gotze, czy jeszcze inaczej.
http://gianlucadimarzio.com/news-cat/ju ... ettagli-2/

Jakby ktoś mógł na szybko dokładnie i bezbłednie przetranslatować.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2015, 20:55 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 20:54

Agent Vidala jest też agentem Isli... Zobaczycie, skończy się, że wymienimy Mauricio i 10 baniek za Goetze :ok:

Przy ewentualnym transferze Arturka, tylko Goetze w rozliczeniu, który w formie zjada Oscarów czy Cuadradów (ale już podobny lvl co Isco).
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2015, 20:58 przez Mehehehe, łącznie zmieniany 1 raz.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 20:55

Rzeczywiście forum Vecchia Signora szaleje, jest istna burza i leci post za postem...przeczytałem kilka dni temu, że Vidal jest już graczem Bayernu ale olałem to podobnie jak użytkownicy tego forum tego, który rzucił tekst...nie wiem, odszedł Pirlo, Tevez, Pepe i jest mi cholernie smutno...odejdzie mój obecny ulubieniec to załamka mnie dopadnie... :(
Byle tylko to wyszło nam na dobre...no ale kto nam tyle radości i serduszkowych cieszynek co Arturo ? :(

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 20:57

Jak Marotta nie ma już klepnietego Verattiego to ja nie wiem :evil:
W godzine takie zamieszanie.. W jedno okienko stracic 3 ważnych graczy :dance: ok dwóch i pół.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 20:57

Dwie sprawy:

1.) Czemu Marotta cały czas twierdzi, że nie sprzedajemy najlepszych graczy?
2.) Czemu Vidal miałby chcieć odejść do niepewnego (ze względu na Pepa), aczkolwiek wciąż wielkiego Bayernu - gdzie przed takim wyborem raz już stał?

:think:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Zablokowany