Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
wongier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 15:54

W zimie musimy kupić kogoś kto będzie mógł grać w LM( wierzę,że awansujemy) a z tego co wiem to lewy i dzeko nie będą mogli.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 16:57

StaryDobryNedved pisze:
bramek pisze: Jak czytam te płacze na temat Lewego, to ten fragment ciśnie mi się na psychę ;)

Proszę nie przytaczaj tej żałosnej i kłamliwej sceny, to jest poniżej poziomu.
prawda boli? :wink: No a Pokłosie to film totalnie kłamliwy wręcz science-fiction a młody Stuhr jest żydem,ok :ok:
deszczowy pisze:Zastanawiacie mnie, poniektórzy tutaj. NAPRAWDĘ przedkładacie gościa, który grzeje ławę w średniaku PD, i który przypadkiem zdobył mistrzostwo Europy (zagrał więcej, niż dwa razy?) nad piłkarza młodszego a będącego ważnym zawodnikiem mistrza Niemiec? Nad gościa bijącego się o tytuł króla strzelców w swojej lidze? Naprawdę bardziej imponuje wam strzelanie goli Recreativo Huelva i Osasunie, aniżeli Bayernowi, Ajaxowi i Realowi?

Wytłumaczcie mi to, bo nie rozumiem. Po prostu nie rozumiem. :/
tym razem akurat mądrze piszesz.Też tego nie rozumiem.
Mate.G pisze:I tak nie kupimy ani Roberta ani Edina w zimie.
To jest Marotta jeśli już coś kupi to Llorente o ile jego klub go puści za 5mln.
Suarez w lato :roll:
no bo po co nam Lewy/Dżeko na styczeń skoro w LM grać by nie mogli? Nie chcę ich zimą :prochno:

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 17:27

Antek666 pisze:no bo po co nam Lewy/Dżeko na styczeń skoro w LM grać by nie mogli? Nie chcę ich zimą :prochno:
Tego nie wiedziałem 8)

Treze przyjdzie :D :happy:

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 18:00

a) Czytam kolejne wypowiedzi o Lewym i dochodzę na ich podstawie do wniosku, że do Juve to się żodyn napastnik nie nadaje, bo "Chievo postawi autobus" i nic nie strzelą.

b) Czytam dalej. Lewy sobie nie poradzi w Serie A. Bo "Catania postawi autobus, w niemcach jest łatwiej". Klose strzela jak szalony, ale co ja tam wiem...

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 18:35

Matri do Arsenalu za 7 mln funtów (10 mln € cos kolo tego) za te kase kupić Llorente, Bendtnera oddać i kupić Lewego za te 25 kafli (Marotta zachował dużo kasy z letniego okna, jeśli zaproponowal 30 mln za Jovetica a wypozyczył Bendtnera za 1 mln to wiadomo. Tym samym mielibysmy Lewego na serie A (w LM nie mógłby występować z racji tego, że BVB też gra) i Llorente na LM :lol: wiem, to zbyt piękne by było prawdziwe.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 18:48

alina pisze:a) Czytam kolejne wypowiedzi o Lewym i dochodzę na ich podstawie do wniosku, że do Juve to się żodyn napastnik nie nadaje, bo "Chievo postawi autobus" i nic nie strzelą.

b) Czytam dalej. Lewy sobie nie poradzi w Serie A. Bo "Catania postawi autobus, w niemcach jest łatwiej". Klose strzela jak szalony, ale co ja tam wiem...
Bo tu ludzie by chyba fapać zaczęli, gdyby sam Cavani przyszedł (sam bym fapał...) jeno kogo innego i skąd za kasę około ~ 25 mln € wziąć, by był młody/dobry/perspektywiczny z w miarę nie wygórowanymi żądaniami finansowymi? Llorente jest dość fest ulepszoną (co nie znaczy, że od razu kiler) wersją amauriego (jestem gotów bronić tego argumentu), a sam Cavani, Suarez itp. są nierealni...

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 19:06

Osgiliath pisze:
alina pisze:a) Czytam kolejne wypowiedzi o Lewym i dochodzę na ich podstawie do wniosku, że do Juve to się żodyn napastnik nie nadaje, bo "Chievo postawi autobus" i nic nie strzelą.

Bo tu ludzie by chyba fapać zaczęli, gdyby sam Cavani przyszedł (sam bym fapał...) jeno kogo innego i skąd za kasę około ~ 25 mln € wziąć, by był młody/dobry/perspektywiczny z w miarę nie wygórowanymi żądaniami finansowymi? Llorente jest dość fest ulepszoną (co nie znaczy, że od razu kiler) wersją amauriego (jestem gotów bronić tego argumentu), a sam Cavani, Suarez itp. są nierealni...
Do niedawna nie czytałem komentarzy pod newsami i chyba dobrze robiłem. Doszło jeszcze ( cyt. z pamięci) "Juve nie gra ofensywnie. napastnicy nie mają piłek, bo pomocnicy strzelają bramki, zamiast im podawać".

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 19:40

Kiedy patrzę na nazwiska w naszym ataku, to mam ochotę walnąć głową w ścianę. Jedynie Q. kojarzy mi się "w miarę, w miarę" pozytywnie. Reszta się dobrała jak w korcu maku, jeden lepszy od drugiego. Fajnie, że tylko dwa hiszpańskie kluby, być może City i United mają równie silną obronę i pomoc jak my, ale atak to mamy chyba słabszy od co najmniej 20 drużyn w Europie (nie chcę mi się liczyć).
Nie licząc Quagliarelli nasi napastnicy strzelili do tej pory oszałamiającą liczbę 10 goli (w LM i Serie A). Na razie pod tym względem lecimy trochę na fuksie, ale kiedyś i on się skończy. Dlatego jeśli Marotta nic z tym nie zrobi w styczniu, to obawiam się, że na wiosnę nasza sytuacja może wyglądać po prostu gorzej.

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 20:53

deszczowy pisze:Zastanawiacie mnie, poniektórzy tutaj. NAPRAWDĘ przedkładacie gościa, który grzeje ławę w średniaku PD, i który przypadkiem zdobył mistrzostwo Europy (zagrał więcej, niż dwa razy?) nad piłkarza młodszego a będącego ważnym zawodnikiem mistrza Niemiec? Nad gościa bijącego się o tytuł króla strzelców w swojej lidze? Naprawdę bardziej imponuje wam strzelanie goli Recreativo Huelva i Osasunie, aniżeli Bayernowi, Ajaxowi i Realowi?

Wytłumaczcie mi to, bo nie rozumiem. Po prostu nie rozumiem. :/
:bravo:

Pełna zgoda, też mnie to zastanawia. Czemu bardzo dobry zawodnik, członek mistrzowskiej drużyny bardzo silnej ligi (w rankingu lepszej od Serie A) jest odrzucany? Bo utarł się stereotyp Polaka, który kopie się w czoło jeżeli w ogóle znajdzie się na boisku? W tym sezonie Lewandowski udowadnia swoją klasą w Lidze Mistrzów, gdzie strzelił już 4 gole i wątpię by miał opory przed zdobywaniem kolejnych np. z mistrzem Danii... Trzeba mu zaufać, szczególnie, że to chyba najlepszy napastnik na którego kupno mamy szansę.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 22:49

Właśnie przeczytałem, że podobno Arsenal proponuje nam za Matriego aż 8.5 miliona Euro. Albo komuś się bardzo nudzi i wymyśla niesamowite plotki sci - fi, albo Wenger już od kilkunastu dobrych kolejek nie oglądał naszych meczów, może z wyjątkiem meczu z Romą.
Tak naprawdę ciężko go wycenić przy "nie-graniu", ale jeśli musiałbym go wyceniać, to wyceniłbym go na ok. 2.2 - 2.5.
Gdyby jednak okazało się, że rzeczywiście Wenger i spółka chce go za 8.5 mln, to byłby wspaniały prezent, aczkolwiek jak dla mnie z jakimś przesłaniem, no bo kto dałby tak na poważnie tak gigantyczną kwotę za niego!?!

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 23:24

deszczowy pisze:Zastanawiacie mnie, poniektórzy tutaj. NAPRAWDĘ przedkładacie gościa, który grzeje ławę w średniaku PD, i który przypadkiem zdobył mistrzostwo Europy (zagrał więcej, niż dwa razy?) nad piłkarza młodszego a będącego ważnym zawodnikiem mistrza Niemiec?
Jeśli chodzi o Llorente (bo już się pogubiłem) to nie przypominam sobie by wszedł podczas Euro choć na minutę, no ale tam ogólnie taktyka była jeśli nie dziwna to oryginalna.
lichy696 pisze:Jedno nazwisko: Edin Džeko. Z jego pozycją w City i tym jak głośno mówi, że ma dość ławki - byłby do wzięcia nawet taniej niż te 25mln za Lewego. A ktoś mi powie, że Robert jest lepszy od niego :angry: i może młodszy :angry:
Nie powinienem chyba zwracać uwagi, bo sam kiedyś palnąłem o "ławkującym Osvaldo", ale tak jak fama w prasie o piłkarzu Romy który ma dosyć bycia rezerwowym była nieprawdziwa, tak i przesadzone są opinie o tym jakoby Dzeko grzał tyłek w MC. Owszem nie zawsze ma miejsce w pierwszej jedenastce, ale z tego co widzę http://www.anglia.goal.pl/index.php?dzi ... rz&id=9123 w lidze nie pojawił się tylko raz na boisku (plus te dwa "symboliczne pobyty), w LM występował jeszcze częściej i dłużej i w sumie ma te 8 bramek co chybanie daje podstaw by myśleć, że MC puści go łatwo. Dodatkowo sam Marotta niedawno wspominał że pewnych zawodników nie ściągniemy bo nie mamy takiego budżetu i właśnie do tej grupy należał Dzeko. Jestem jego zwolennikiem, ale coraz mniej w to wierzę, zimą to już w ogóle bez szans, no chyba że w MC zdecydują się na rewolucję, co w takich klubach się zdarza.
StaryDobryNedved pisze:Ja jestem za transferem Lewego do Juve, wolę jego od Llorente pod względem piłkarskim i marketingowym. Tak was boli, że Marotta wyłoży te 20 baniek na Roberta zamiast 5 na Llorente?
Myślisz, że Borussia go puści za 20? Aczkolwiek z Llorente też nic pewne nie jest.
yanquez pisze:Spieszę z pomocą -> oglądnij ze dwa, trzy spotkania Llorente z zeszłego sezonu. Koniec. Kropka - powaga więcej nie trzeba.
Nie zbeształeś mnie kiedyś jak wypominałem popisy Suareza z zeszłego sezonu, bo to dawno i nieprawda? :think:
Sam nie wiem z tym Llorente, myślę że jednak powalczyć trzeba, ale jak ma wybujałe oczekiwania wobec kontraktu (czyli chciałby być najlepiej opłacanym zawodnikiem Juve), to chyba trzeba odpuścić.
Mate.G pisze:
Antek666 pisze:no bo po co nam Lewy/Dżeko na styczeń skoro w LM grać by nie mogli? Nie chcę ich zimą :prochno:
Tego nie wiedziałem
No właśnie, serio jest tak że zawodnika który grał jesienią w LM nie może grać na wiosnę w innym klubie? :think: Nie jestem chyba na bierząco, bo jakieś 10 lat temu chyba można było, ale może się pozmieniało.
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2012, 23:58 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 23:49

Jeśli mamy pozyskać Lewego to tylko w wakacje, nie ma opcji, żeby zgarnąć go teraz, choć nie wiem kiedy kontrakt wygasa, ale teraz Lewy nie odejdzie, jeśli zrobiłby to, byłby głupi, Najlepiej zaklepać go teraz, bo ktoz to wie jak on zaprezentuje się na wiosne w LM.
Jeśli Llorente w zime in, a Matri i Bendtner out - to ja będę zadowolony bo i tak Duńczyk jest poza rotacją i nie wydaje mi się, żebyśmy tak naprawde potrzebowali 4 napadziorów. Zawsze można kogoś dokoptować z Primki.
W zimę trzeba powalczyć o Hiszpana i Peluso i będzie spoko, ja uważam, że wszystkie wynalazki Conte (czyli Giac, padoin ) w jakiś sposób się sprawdzają i nie ma obawy, że Peluso z Atalanty, która notabene nie gra źle, zawiedzie w Turynie.
Ewentualnie teraz jeszcze powalczyc o Drogbe, kontrakt na półtora roku i jedziemy.
A w lato dodać Lamparda na rok i mamy zastępca Pirlo na wypadek kartek lub słabszej formy w sezonie 2013/14.

A atak L - L w sezonie 2013/14 na papierze wygląda super ciekawie.

MVP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 00:29

Szastacie tymi kwotami i szastacie.

Musimy pamiętać że za 2 lata będzie trzeba znaleźć zmienników dla Pirlo i Barzagliego. O ile Pogba jest póki co nadzieją na to że zastąpi naszego mistrza podań to Barza nie ma klasowego zmiennika.

Poza tym Buffon też się starzeje. Kiedyś nastąpi moment gdy i na bramkarza trzeba będzie wydać kope kasy.

Także... warto wydać 30 mln na jednego, pewnego napadziora. Potem oszczędzać. Na pewno nie kupować jakich obsrente i innych drewien.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 00:50

MVP pisze: Poza tym Buffon też się starzeje. Kiedyś nastąpi moment gdy i na bramkarza trzeba będzie wydać kope kasy.
A widział ty jakikolwiek mecz Lealiego w Lanciano? W odwodzie równie utalentowany Branescu. Powiedziałbym, że ten pierwszy jest obecnie najbardziej utalentowanym zawodnikiem, którego mamy w "szerokim" składzie, doskonale pamiętając o Pogbie i Marrone.
Nie wierzę, że sprowadzimy nowego bramkarza na nr.1 w ciagu najbliższych 20 lat.

MVP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 01:24

SKAr7 pisze:
MVP pisze: Poza tym Buffon też się starzeje. Kiedyś nastąpi moment gdy i na bramkarza trzeba będzie wydać kope kasy.
A widział ty jakikolwiek mecz Lealiego w Lanciano? W odwodzie równie utalentowany Branescu. Powiedziałbym, że ten pierwszy jest obecnie najbardziej utalentowanym zawodnikiem, którego mamy w "szerokim" składzie, doskonale pamiętając o Pogbie i Marrone.
Nie wierzę, że sprowadzimy nowego bramkarza na nr.1 w ciagu najbliższych 20 lat.
O. Nie, nie widziałem :D Wiedziałem o Branescu, ale nigdy go w akcji nie widziałem a tego drugiego nie kojarzę ;D

Tell me about it :)

Zablokowany