Mercato (Lato 2015)
- Kucharius1
- Juventino
Brak wypożyczenia Comana, może oznaczać że będzie testowany na pozycji która jest jeszcze nie do końca obsadzona. Jest prawdopodobieństwo że Max go przetestuje na "10" ? Jak myślicie ?
Gerson już na 90% idzie do Barcy (gdzieś czytałem słowa jego ojca). Pewnie znów jakieś łapóweczki poszły w ruch
Lavezzi i Ozil w Juve? Nie dziękuje.
Coś nowego słychać w świecie plotek?
Gerson już na 90% idzie do Barcy (gdzieś czytałem słowa jego ojca). Pewnie znów jakieś łapóweczki poszły w ruch

Lavezzi i Ozil w Juve? Nie dziękuje.
Coś nowego słychać w świecie plotek?
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Do tej pory Coman najlepiej prezentował się na skrzydle, bo tam mógł sobie "pohasać". Do gry na "10" kompletnie się nie nadaje, bo jest piłkarsko niedojrzały i często przypomina jeźdźca bez głowy. Dobry może z niego być skrzydłowy, ale na środek raczej nie przejawia predyspozycji.Kucharius1 pisze:Brak wypożyczenia Comana, może oznaczać że będzie testowany na pozycji która jest jeszcze nie do końca obsadzona. Jest prawdopodobieństwo że Max go przetestuje na "10" ? Jak myślicie ? Coś nowego słychać w świecie plotek?
... Czego na razie nie przejawiaKucharius1 pisze: Tylko środek to też nie najgorsze miejsce dla takich jeźdźców. Poza tym potrafi też zagrać taką piłkę jak do Moraty. Żeby grać na "10" potrzebował by nieco więcej dyscypliny, oraz chęci by dzielić się piłką.

Ostatnio zmieniony 13 lipca 2015, 13:27 przez B@rt, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kucharius1
- Juventino
Tylko środek to też nie najgorsze miejsce dla takich jeźdźców. Poza tym potrafi też zagrać taką piłkę jak do Moraty. Żeby grać na "10" potrzebował by nieco więcej dyscypliny, oraz chęci by dzielić się piłką.B@rt pisze:Do tej pory Coman najlepiej prezentował się na skrzydle, bo tam mógł sobie "pohasać". Do gry na "10" kompletnie się nie nadaje, bo jest piłkarsko niedojrzały i często przypomina jeźdźca bez głowy. Dobry może z niego być skrzydłowy, ale na środek raczej nie przejawia predyspozycji.Kucharius1 pisze:Brak wypożyczenia Comana, może oznaczać że będzie testowany na pozycji która jest jeszcze nie do końca obsadzona. Jest prawdopodobieństwo że Max go przetestuje na "10" ? Jak myślicie ? Coś nowego słychać w świecie plotek?
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Dysponujesz moze tym rankingiem TOP5 czy 10? To zapodaj. Ten synek ma dopiero 22lata i ma ta zasadnicza zalete, o ktorej wspomnial mro... przepraszam, CavAllano, ze moze grac na kazdej pozycji w obronie.Marat87 pisze:Nigdy nie rozumiałem fenomenu Nastasicia i nadal zresztą nie rozumiem. Toż to on w tej Fiorentinie na pewno nie był top5 wśród najlepszych obrońców w Serie A, a w Anglii też do takiego poziomu nie doszedł. Mam nadzieję, że nie zawita do Juventusu. Jeżeli za rok będą jakieś roszady ( bo Barza stary, bo Kielon ciągle gra w kratkę, bo Caceres się znowu leczył pół sezonu ) to widziałbym w to miejsce Benatie ( o ile już w tym roku go nikt nie łyknie ).
Ja chce Gotze :evil:
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Tylko tyle,że my mamy już zawodnika,który zagra na każdej pozycji w obronie, mamy kolejnego, który obstawi oba boki i kolejny taki, którego głównym atutem jest uniwersalność jest zbędny, bardziej potrzeba kogoś kto obstawi jedną pozycję ale zrobi to bardzo dobrze a nie 3 i przyzwoicie bo takich już mamy.Jacky pisze:Dysponujesz moze tym rankingiem TOP5 czy 10? To zapodaj. Ten synek ma dopiero 22lata i ma ta zasadnicza zalete, o ktorej wspomnial mro... przepraszam, CavAllano, ze moze grac na kazdej pozycji w obronie.Marat87 pisze:Nigdy nie rozumiałem fenomenu Nastasicia i nadal zresztą nie rozumiem. Toż to on w tej Fiorentinie na pewno nie był top5 wśród najlepszych obrońców w Serie A, a w Anglii też do takiego poziomu nie doszedł. Mam nadzieję, że nie zawita do Juventusu. Jeżeli za rok będą jakieś roszady ( bo Barza stary, bo Kielon ciągle gra w kratkę, bo Caceres się znowu leczył pół sezonu ) to widziałbym w to miejsce Benatie ( o ile już w tym roku go nikt nie łyknie ).
Ja chce Gotze :evil:
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Oczywiście, że dysponuję, ale to jest wiedza dostępna dla prawdziwych ekspertów i nie mogę się nią dzielićJacky pisze:Dysponujesz moze tym rankingiem TOP5 czy 10? To zapodaj. Ten synek ma dopiero 22lata i ma ta zasadnicza zalete, o ktorej wspomnial mro... przepraszam, CavAllano, ze moze grac na kazdej pozycji w obronie.

A tak na poważnie, to w tych ostatnich sezonach można śmiało dawać trójkę z Juve do topowych defensorów ligi, a w różnych okresach takich piłkarzy jak T.Silva, Benatia czy z tego sezonu De Vrija, młodych Romagnoliego i Ruganiego ( wybrany do jedenastki sezonu wg. LGDS, rok temu najlepszy defensor Serie B ). Dla mnie zawodnik przereklamowany, a jego uniwersalność mnie nie przekonuje, lepiej żeby był świetny na jednej pozycji, niż niezły na kilku. Za cenę rzędu 10-15 milionów za które pewnie trzeba by na niego wydać, można już kupić młodego lewego defensora pokroju Baby czy innego Masuaku, bo środek jest na nowy sezon kompletny. Na szczęście te plotki o stoperze są raczej wyssane z palca.
EDIT: CavMrozziano wyjaśnia sprawę i nie ma co tracić czasu na dyskusje o Nastasiciu.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2015, 15:13 przez Marat87, łącznie zmieniany 3 razy.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
- Jutro o 12 prezentacja Dybali. Potem autografy w Juvestore, wiec mozemy sie spodziewac fury zdjec.
- Nastasic zapewnil w wywiadzie dla Goal.com, ze dobrze mu w Schalke i na pewno pozostanie w Niemczech w kolejnym sezonie. Nie mial tez rzekomo zadnych glosow o zainteresowaniu z naszej strony.
- Nastasic zapewnil w wywiadzie dla Goal.com, ze dobrze mu w Schalke i na pewno pozostanie w Niemczech w kolejnym sezonie. Nie mial tez rzekomo zadnych glosow o zainteresowaniu z naszej strony.
- Robaku
- Juventino
Leali oficjalnie we Frosinone.
Odejscie Teveza oficjalnie potwierdzone, mamy w zamian za niego Vadale na wypożyczenie z opcją wykupu oraz opcje mamy względem Bentancur, Cristaldo, Cubas.
Jeśli dobrze skumałem to tak:
wypożyczenie Vadali do dnia 30.06.2017 r. Mamy zapłacić za to wypożyczenie 3,5 mln euro do dnia 31.12.2016 - w jednej racie.
do dnia 20 kwietnia 2017 r. możemy się zdecydować na wykup za 9,4 mln ( ale tutaj nie jestem pewien czy to 3,5 mln będzie potrącenie -czy też w przypadku wykupu musimy zapłacić całosciowo 9,4).
Za każde prawo pierwokupu Betancoura, Cubasa i Cristaldo płącimy 1 mln euro - płatne do 31.12.2016 r.
I możliwość wykupu za:
Betancoura - 9,4 mln,
Cristaldo - 8,2 mln
Cubas za 6,9 mln.
Uwaga, ale my chyba nie płacimy tego hajsu tylko ten hajs jest pokryty jak gdyby ze sprzedaży Teveza:
czyli Vadala 3,5 mln,
Betancour -1 mln
Cubas -1 mln
Cristaldo 1 mln
co razem daje: 6,5 mln
Prawdopodobnie, ale tylko prawdopodobnie jest to tzw. wymiana bezgotówkowa. Czekamy na oficjalkę Juve, żeby się zorientować w tych hajsach.
Odejscie Teveza oficjalnie potwierdzone, mamy w zamian za niego Vadale na wypożyczenie z opcją wykupu oraz opcje mamy względem Bentancur, Cristaldo, Cubas.
Jeśli dobrze skumałem to tak:
wypożyczenie Vadali do dnia 30.06.2017 r. Mamy zapłacić za to wypożyczenie 3,5 mln euro do dnia 31.12.2016 - w jednej racie.
do dnia 20 kwietnia 2017 r. możemy się zdecydować na wykup za 9,4 mln ( ale tutaj nie jestem pewien czy to 3,5 mln będzie potrącenie -czy też w przypadku wykupu musimy zapłacić całosciowo 9,4).
Za każde prawo pierwokupu Betancoura, Cubasa i Cristaldo płącimy 1 mln euro - płatne do 31.12.2016 r.
I możliwość wykupu za:
Betancoura - 9,4 mln,
Cristaldo - 8,2 mln
Cubas za 6,9 mln.
Uwaga, ale my chyba nie płacimy tego hajsu tylko ten hajs jest pokryty jak gdyby ze sprzedaży Teveza:
czyli Vadala 3,5 mln,
Betancour -1 mln
Cubas -1 mln
Cristaldo 1 mln
co razem daje: 6,5 mln
Prawdopodobnie, ale tylko prawdopodobnie jest to tzw. wymiana bezgotówkowa. Czekamy na oficjalkę Juve, żeby się zorientować w tych hajsach.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2015, 16:09 przez Robaku, łącznie zmieniany 3 razy.
- Spadino
- Juventino
Płacimy za wypożyczenie tych zawodników 6,5 mln euro.
Dostajemy za Teveza 6,5 mln, czyli wychodzimy na czysto.
Ale wykup młodzieniaszków z Boci będzie nas kosztował te pieniądze, które podał Robaku. Tak bym to rozumiał.
Ale wykup młodzieniaszków z Boci będzie nas kosztował te pieniądze, które podał Robaku. Tak bym to rozumiał.
JUVE PER SEMPRE!
- Robaku
- Juventino
Tak naprawdę cholera wie czy to jest bezgotówkowe czy nie, i jeśli nie to kiedy Boca nam przeleje ten hajs te 6,5 mln czy "dzisiaj" czy za 2-3 lata, czy w ratach czy w jednej.konradrom pisze:Płacimy za wypożyczenie tych zawodników 6,5 mln euro.
- Kamex22
- Juventino
Wg notatki prasowej na stronie Juventusu wynika:
1. 15 grudnia 2016 roku dostaniemy 6,5 miliona za Teveza płatne w jednej racie. Bez ekonomicznych zysków/strat.
2. Do 31 grudnia 2016 mamy zapłacić 3,5 za 2 letnie wypożyczenie Vadala (do 30 czerwca 2017). Mamy też opcję kupić go do 20 kwietnia 2017 roku za 9,4 miliona.
3. Do 31 grudnia płacimy 3x1 milion za prawo do wykupu zawodników. Colman - 9,4 M, Cristaldo 8,2M, Cubas 6,9M. Możemy ich wykupić do 20 kwietnia 2017. Zagrają u nas ewentualnie dopiero od sezonu 2017/18.
http://www.juventus.com/media/native/in ... %20eng.pdf
1. 15 grudnia 2016 roku dostaniemy 6,5 miliona za Teveza płatne w jednej racie. Bez ekonomicznych zysków/strat.
2. Do 31 grudnia 2016 mamy zapłacić 3,5 za 2 letnie wypożyczenie Vadala (do 30 czerwca 2017). Mamy też opcję kupić go do 20 kwietnia 2017 roku za 9,4 miliona.
3. Do 31 grudnia płacimy 3x1 milion za prawo do wykupu zawodników. Colman - 9,4 M, Cristaldo 8,2M, Cubas 6,9M. Możemy ich wykupić do 20 kwietnia 2017. Zagrają u nas ewentualnie dopiero od sezonu 2017/18.
http://www.juventus.com/media/native/in ... %20eng.pdf
- jakku1
- Juventino
Powaznie negocujemy Cuadrado i w tej chwili nasza oferta wyglada nastepujaco: 4-5m za wypozyczenie i potem 19-20m za transfer definitywny. Rozne zrodla podaja rozne kwoty, sa tez watpliwosci co do tego czy bedziemy musieli wykupic Kolumbijczyka po roku czy tez bedziemy mieli wylacznie taka mozliwosc.
Niemniej, duzo wskazuje na to, ze Cuadrado jest naszym kolejnym, powaznym celem, a na trequartiste wezmiemy kogos bardzo mlodego i bardzo obiecujacego.
Niemniej, duzo wskazuje na to, ze Cuadrado jest naszym kolejnym, powaznym celem, a na trequartiste wezmiemy kogos bardzo mlodego i bardzo obiecujacego.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
w takim razie potrzebujemy kogoś na drugie skrzydło albo jako boczny będzie grał Morata bądź Dybala, no chyba że nagle Maxiowi się odwidzi i zacznie bardzo stawiać na Comana. Bo inaczej ciężko mi sobie wyobrazić grę z jednym skrzydłowym, aczkolwiek wiem że i takie figury występowały.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS