Mercato (Lato 2015)
- sebastian10
- Juventino
Goetze bym chcial warto spróbować popytać .Cuadrado to gorszy jak mozna brac niemca to bym brał zwłaszcza jak byśmy sprzedali vidala do realu
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Pomijajac problem aspektu ekonomicznego dla Marotty, to wielkim problemem Juventusu sa wychowankowie, a dokladniej potafiacy grac wychowankowie, bo od czasow Marchisio, jakos nie dostapilismy zaszczytu lebka z Primiki, ktory by zamieszal na poziomie seniorskim.jackop pisze:Przy okazji chciałbym przypomnieć, że dzięki reformie Tavecchio, od sezonu 16/17 wchodzą nowe limity dotyczące kompletowania 25-osobowej kadry do rozgrywek Serie A. Pozyskując w tym okienku jeszcze 2-3 graczy, może się okazać, że rok później dla niektórych po prostu zabraknie miejsca :roll: Nie licząc Rubinho, Isli, Llorente, Kuczera i Rubinho, mamy w składzie 23 zawodników, z czego tylko Marchisio spełnia wymagania dotyczące wychowanków.
Dodatkowa komplikacja dla Marotty poza czynnikami stricte ekonomicznymi.
Btw. W zabetonowanej Italii te reformy sa dosyc glupkowate. Moze jak Marotta albo Agnelli zostana przewodniczacym zwiazku, to cos sie zmieni na lepsze (np. druzyny rezerw).
A dlaczego Schalke chce sie go juz pozbyc? Taki kał grał?Robaku pisze:Podobno jesteśmy na tak z Nastasiciem i to ma być następny zawodnik, który wzmocni Juve.
Tera czytam tez, ze do Schalke ma isc Shaqiri
Kocham <3 Ale Bayernem, to my nie ubijemy nawet muchy w kiblu...Haris pisze:Ponoć niemieckie media podają, że ze sprzedaży naszych zawodników chcemy uzbierać 40 mln i wydać to na Goetze.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Robaku
- Juventino
Według mnie to Nastasic jest tyko wypozyczony do Schalke, i moze kwestia tego, że sam zawodnik nie jest przekonany do niemieckiej drużyny. Przeciez do City poszedl z Serie A, wiec może tutaj sie czuje najlepiej.Jacky pisze:A dlaczego Schalke chce sie go juz pozbyc? Taki kał grał?Robaku pisze:Podobno jesteśmy na tak z Nastasiciem i to ma być następny zawodnik, który wzmocni Juve.
- Marian.
- Juventino
Nie. Nastasic został wykupiony przez Schalke.Robaku pisze:Według mnie to Nastasic jest tyko wypozyczony do Schalke, i moze kwestia tego, że sam zawodnik nie jest przekonany do niemieckiej drużyny. Przeciez do City poszedl z Serie A, wiec może tutaj sie czuje najlepiej.Jacky pisze:A dlaczego Schalke chce sie go juz pozbyc? Taki kał grał?Robaku pisze:Podobno jesteśmy na tak z Nastasiciem i to ma być następny zawodnik, który wzmocni Juve.

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Nigdy nie rozumiałem fenomenu Nastasicia i nadal zresztą nie rozumiem. Toż to on w tej Fiorentinie na pewno nie był top5 wśród najlepszych obrońców w Serie A, a w Anglii też do takiego poziomu nie doszedł. Mam nadzieję, że nie zawita do Juventusu. Jeżeli za rok będą jakieś roszady ( bo Barza stary, bo Kielon ciągle gra w kratkę, bo Caceres się znowu leczył pół sezonu ) to widziałbym w to miejsce Benatie ( o ile już w tym roku go nikt nie łyknie ).
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Dobrze by było zebrać tak pokaźną kwotę - w takiej sytuacji Marotta być może działałby bardziej zdecydowanie w temacie pozyskania trequartisty...
Nastasić może być do nas przymierzany w perspektywie zakończenia kariery/odejścia Barzagliego. Pamiętajmy, ze sukcesywnie odmładzamy każdą z formacji. Zresztą, jeśli się nie mylę, piłkarz może od biedy grać także na obu stronach defensywy. Właśnie tak uniwersalnych obrońców szukamy.
Nastasić może być do nas przymierzany w perspektywie zakończenia kariery/odejścia Barzagliego. Pamiętajmy, ze sukcesywnie odmładzamy każdą z formacji. Zresztą, jeśli się nie mylę, piłkarz może od biedy grać także na obu stronach defensywy. Właśnie tak uniwersalnych obrońców szukamy.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Nastasic
:snooty: Jego transfer byłby kompletnie bezsensowny, na środek mamy orginalne BBC i Ruganiego, który musi grać, także zwyczajnie brak miejsca. Fakt, że może grać na bokach nic tu nie zmienia bo tam mamy po 2 grajków i dodatkowo dwóch mogących grać po obu bokach, także 10 obrońców to wręcz za dużo jak do grania 4 z tyłu a jest wielce prawdopodobne,że właśnie będzie gra 4.

- pumex
- Juventino
Mrozzi, czachę Ci przykopciło? Czemu żeś się przechrzcił?
Na razie doniesienia o pozyskaniu trequartisty z prawdziwego zdarzenia, niezależnie kto miałby nim być, wyglądają jak medialne buble przekonujące o chęci zakupu Cavaniego. I pewnie sprawa rozgrywającego będzie miała podobny finał...
Na razie doniesienia o pozyskaniu trequartisty z prawdziwego zdarzenia, niezależnie kto miałby nim być, wyglądają jak medialne buble przekonujące o chęci zakupu Cavaniego. I pewnie sprawa rozgrywającego będzie miała podobny finał...

- filippo
- Juventino
Sodówa mu uderzyła do głowy z tej sławy na forum JP, ewentualnie ostatnie upały dały sie mu we znaki.pumex pisze:Mrozzi, czachę Ci przykopciło? Czemu żeś się przechrzcił?
Goetze byłby idealny ale mamy słabe relacje z bayernem. Niestety
forumowy ujadacz
- Robaku
- Juventino
Tez mi się wydaje, że sodówe mu odkręciłofilippo pisze:Sodówa mu uderzyła do głowy z tej sławy na forum JP, ewentualnie ostatnie upały dały sie mu we znaki.pumex pisze:Mrozzi, czachę Ci przykopciło? Czemu żeś się przechrzcił?

Treq to kwestia sprzedaży. Jesli ogarniemy 30 baniek za tę trójkę wskazana powyzej i np. trafi się okazaja to i Isla poleci nawet za te mniej niż 10 baniek byle ukulać na wymarzonego treqa. A pewnie do tego czasu będzie z nami trenował, żeby ew. kupców przekonać, że chcemy chłopaka na przyszly sezon i jeśli ktoś inny go chce to musi ofertę zacną przedstawić i uwazam to dobrze Marotta wymyslił.
Wczoraj pojawiło się info, że Mou chce Isco - powinniśmy wspierać ten temat?
- Dybala 4ever
- Juventino
Robaku pisze:Tez mi się wydaje, że sodówe mu odkręciłofilippo pisze:Sodówa mu uderzyła do głowy z tej sławy na forum JP, ewentualnie ostatnie upały dały sie mu we znaki.pumex pisze:Mrozzi, czachę Ci przykopciło? Czemu żeś się przechrzcił?
E tam, najważniejsze że Tony Montana został na avku, jego znak rozpoznawczy.
źródłoMauricio Isla prawdopodobnie nie zostanie nowym piłkarzem Sevilli. Jeszcze niedawno wydawało się, że transfer Chilijczyka do zespołu z Andaluzji jest kwestią czasu, jednak negocjacje stanęły w martwym punkcie. Juventus wciąż za swojego zawodnika żąda 10 milionów euro, natomiast Sevillistas oferują tylko 8 milionów.
Isla ma już nawet ustalone warunki kontraktu z Sevillą, na mocy którego miałby zarabiać 2 miliony euro rocznie. Juve jednak nie chce pochopnie podejmować decyzji o sprzedaży zawodnika i tym samym obniżyć ceny, ponieważ sam trener Massimiliano Allegri jeszcze nie skreślił gracza przed nowym sezonem.
Alternatywą dla Isli jest piłkarz Celty, Jonny Castro, który może grać zarówno na lewej, jak i na prawej obronie. Cena za młodego Hiszpana prawdopodobnie nie byłaby jednak duża niższa niż żądane 10 milionów za Islę.
Chyba potwierdza się to co wcześniej ktoś pisał na forum. Isla może dostać kolejną szansę od Maxa chociaż 2 mln różnicy to nie jest wiele i może jednak się dogadają jakby co. Chyba, że Sevilla pozyska tego Castro[b/] wtedy komu innemu trzeba go spylić.
- Robaku
- Juventino
Myślę, że Juve poczuło, zorientowalo się, że kluby mają kase a chcą Juve oskubać vide Toro, które w zeszlym roku dalo smieszne hajsy za Fabio - Fabio zrobił im sezon. A dzisiaj daja za Zappacoste i Baselliego 10-12 baniek.
Tak samo z Sewilla - mają 30 baniek za Bacce, biorą w wypozyczenie Immobile i chcą drobne dać za Isle. - sorry, macie hajs, wiec płaccie. Na szczescie jestesmy w takie sytuacji, że Isle za 8 baniek możemy pogonic po 20 sierpnia, a teraz udawac, że dołaczamy go do składu i albo przekona Maxa, albo tytułem finalisty LM skusimy innego zainteresowanego albo oddamy gracza na zasadach, które nas zadowolą a nie innych.
Tak samo z Sewilla - mają 30 baniek za Bacce, biorą w wypozyczenie Immobile i chcą drobne dać za Isle. - sorry, macie hajs, wiec płaccie. Na szczescie jestesmy w takie sytuacji, że Isle za 8 baniek możemy pogonic po 20 sierpnia, a teraz udawac, że dołaczamy go do składu i albo przekona Maxa, albo tytułem finalisty LM skusimy innego zainteresowanego albo oddamy gracza na zasadach, które nas zadowolą a nie innych.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pany, trochę wyrozumiałości!
Generalnie czas na zmiany po tych 10 pięknych latach na JP - to był ten właściwy moment. Dobrze, że mnie jeszcze w ogóle poznajecie. :lol:
Agent Lavezziego pcha go do nas, o czym wyżej już wspominaliście...
Kiedyś skakałbym pod sufit na myśl o przybyciu tego grajka, ale na chwilą obecną to chyba jednak... odrzut?
Do tego ten wiek...
Podobnie jak Pumi mam pewne obawy, że ta cała historia z pozyskaniem trequartisty zakończy się fiaskiem. Gdzie nie spojrzymy, tam albo ktoś nas ubiegnie, albo nas po prostu nie stać. Nasi naprawdę muszą wierzyć w wielkie umiejętności Dybali, skoro wyłożyli na niego takie pieniądze, a przecież środki te mogły stanowić lwią część kwoty przeznaczonej na Oscara/Isco itp.
Jeśli udałoby się nam pozyskać Götze, bardzo bym się cieszył.
To chłopak, który w Bayernie co prawda nieco przygasł, ale w dalszym ciągu ma ogromny potencjał. I dał mi ogromną radość w finale MŚ w Brazylii. Drugi po Khedirze Niemiec u nas - dla mnie zdecydowanie na TAK.

Agent Lavezziego pcha go do nas, o czym wyżej już wspominaliście...

Podobnie jak Pumi mam pewne obawy, że ta cała historia z pozyskaniem trequartisty zakończy się fiaskiem. Gdzie nie spojrzymy, tam albo ktoś nas ubiegnie, albo nas po prostu nie stać. Nasi naprawdę muszą wierzyć w wielkie umiejętności Dybali, skoro wyłożyli na niego takie pieniądze, a przecież środki te mogły stanowić lwią część kwoty przeznaczonej na Oscara/Isco itp.
Jeśli udałoby się nam pozyskać Götze, bardzo bym się cieszył.

Made my day.Push3k pisze:Ja się zastanawiam o co chodzi? A tu mrozzi nicka zmienił. Przestraszyłeś się mnie w Berlinie czy co?
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2015, 20:57 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.