Mercato (LATO 2020) DYSKUSJA
- mns
- Juventino
Mógł nic nie mówić ale zakładając ze zostal zapytany to mogl np. powiedzieć że:
- to nie czas na takie rozmowy
- na analizy przyjdzie czas po sezonie
lub jakas inna bzdurę
Mam rowniez nadzieje ze zwolenincy SMSa po wczorajszym meczu sie z niego wyleczyli. Oczywiscie lazio cieniuje itp. ale skoro ziomeczek jest topem a raczej jest na takiego tylko kreowany to powinien brac na siebie ciezar gry, szarpać czy tez indywidualnymi umiejętnościami odmieniac losy spotkań... Natomiast postpandemiczny Serb ma na koncie tylko jedna bramkę i gra jak placek
Nie dla SMSa w Juve, chyba ze za adekwatna wartość tj 30-35 mln
- to nie czas na takie rozmowy
- na analizy przyjdzie czas po sezonie
lub jakas inna bzdurę
Mam rowniez nadzieje ze zwolenincy SMSa po wczorajszym meczu sie z niego wyleczyli. Oczywiscie lazio cieniuje itp. ale skoro ziomeczek jest topem a raczej jest na takiego tylko kreowany to powinien brac na siebie ciezar gry, szarpać czy tez indywidualnymi umiejętnościami odmieniac losy spotkań... Natomiast postpandemiczny Serb ma na koncie tylko jedna bramkę i gra jak placek
Nie dla SMSa w Juve, chyba ze za adekwatna wartość tj 30-35 mln
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
2 lata temu był top do ataku, w zeszłym do obrony, teraz czekam na takowego do pomocy.
Bentancur, Arthur, Rabiot powinni zostać. Mam mieszane uczucia co do Ramseya, natomiast Matuidi i Khedira to już melodia przeszłości. Potrzebujemy 2/3 grajków do środka, w tym jedynego co z marszu podniesie jakość i wskoczy do pierwszej drużyny i 1/2 prospektów, którym nie będą się trzęsły nogi przy pojedynkach w CL.
Bentancur, Arthur, Rabiot powinni zostać. Mam mieszane uczucia co do Ramseya, natomiast Matuidi i Khedira to już melodia przeszłości. Potrzebujemy 2/3 grajków do środka, w tym jedynego co z marszu podniesie jakość i wskoczy do pierwszej drużyny i 1/2 prospektów, którym nie będą się trzęsły nogi przy pojedynkach w CL.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Tak sobie myślę, że gdyby zamiast kiepa na ławce do końca sezonu był nawet Pirlo to drużyna gorzej nie grałaby. Pirlo przynajmniej cieszy się szacunkiem i autorytetem w przeciwieństwie do spoconego Maurycego. A Paratici niech dołączy do swojego guru do interu i tam sprowadza Ramseyów.

- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ciekawa myśl. Twierdzenie że gość który nigdy nikogo nie trenował będzie lepszym/takim samym szkoleniowcem jak Sarri jest rzeczywiście fascynujące. Pirlo cieszy się szacunkiem? Twoim rozumiem?MRN pisze: ↑21 lipca 2020, 10:28 Tak sobie myślę, że gdyby zamiast kiepa na ławce do końca sezonu był nawet Pirlo to drużyna gorzej nie grałaby. Pirlo przynajmniej cieszy się szacunkiem i autorytetem w przeciwieństwie do spoconego Maurycego. A Paratici niech dołączy do swojego guru do interu i tam sprowadza Ramseyów.
Mamy problemy z koncentracją i ewidentny problem ze zmęczeniem, wieszacie psy na tym Sarrim, a oddalibyscie zespół czlowkowi, który nie ma totalnie żadnego doświadczenia na kluczową część sezonu, nie czaje...
Jak już mamy zmienić trenera to na kogoś z wyraźną koncepcja gry, typ architekta. Nie mamy żadnej tożsamości na ten moment, żadnego konkretnego stylu, jesteśmy nijacy. Nie jestem zwolennikiem wyrzucania trenerów po roku, Sarri tez nie jest moim ulubieńcem, ale stanowcze nie dla jakiś zagadek typu Pirlo, nie mamy na to czasu.
Sarri był typem trenera z wyraźną wizją, ok wiele nie udało się zaszczepić tego w naszym zespole, ale jest wiele przypadków pokazujących że rok to za mało, aby odmienić oblicze drużyny.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Ale ja nie napisałem, że byłby lepszym trenerem ale napisałem, że drużyna nie grałaby gorzej. Z tym szacunkiem to chyba go nie doceniasz. Czytając książki trenerów, piłkarzy niejednokrotnie wskazywali oni, że Pirlo miał zawsze posłuch u kolegów z drużyny więc swoja opinię nie wygłosiłem na wyrost. Pirlo ogólnie cieszy się szacunkiem zawodników, trenerów a także rywali z boiska.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Rabiot (25) - Arthur (23) - Bentancur (23)
Za 2-3 lata to może być jedna z lepszych pomocy w Europie, oczywiście przy wielu założeniach.
Tylko że wtedy nie będzie już u nas pewnie CR7, a do tego czasu drużynie w TOP 8 wypadałoby mieć chociaż jednego topowego środkowego pomocnika "na już". Dlatego jeśli nie wyjdzie z żadnymi Pogbami czy SMS-ami, to sporo mógłby nam dać taki Thiago czy Kroos. Obaj z miejsca zrobiliby pewnie to, czego oczekiwaliśmy od Pjanica, czyli poukładaliby naszą grę w środku pola. Obawiam się, że sam Arthur póki co tego nie dźwignie.
Za 2-3 lata to może być jedna z lepszych pomocy w Europie, oczywiście przy wielu założeniach.
Tylko że wtedy nie będzie już u nas pewnie CR7, a do tego czasu drużynie w TOP 8 wypadałoby mieć chociaż jednego topowego środkowego pomocnika "na już". Dlatego jeśli nie wyjdzie z żadnymi Pogbami czy SMS-ami, to sporo mógłby nam dać taki Thiago czy Kroos. Obaj z miejsca zrobiliby pewnie to, czego oczekiwaliśmy od Pjanica, czyli poukładaliby naszą grę w środku pola. Obawiam się, że sam Arthur póki co tego nie dźwignie.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Gontar
Coraz bardziej przekonuje mnie Rabiot swoją grą. Wczoraj jak dla mnie najlepszy z pomocników. Potrafi przeprowadzić fajne rajdy i świetnie się zastawia/utrzymuję przy piłce. Matuidi niech zostanie na ławkę, wiadomo jest jaki jest, ale potrafi mecz wybiegać. Potrzebujemy 1 na prawdę mocnego zawodnika do pomocy i było by super. Dybala coraz lepiej współpracuje z Cr7 więc oni powinni grać jak najwięcej. Fajnie było by sprowadzić jakiegoś jokera, takiego jakim kiedyś był Zalayeta, który wchodząc na boisko zagwarantuje te 8-10 bramek na sezon.
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Na początku sezonu jeszcze widziałem Matuidiego na ławce, teraz po pandemii coraz więcej widzę negatywów. Kiedyś mieliśmy skład że ktoś wchodzą z ławki 1/1 za dużo nie zmieniał w jakości natomiast gdy widzę zmianę Matuidiego od razu coś się dzieje. On się nie nadaje nawet na rezerwę, może za Allegriego jako klocek w jego taktyce tak ale za Sarriego to nawet za darmo wolałbym oddać.
Rabiot-Arhtur-Bentancur - ci zawodnicy w formie to już coś ale nadal za mało, jeszcze ktoś typu SMS/Zaniolo + jakiś młodziak np Locatelli itd. Resztę z pomocy pozbyć się.
Też nie oczekujmy od Arthura cudów - oglądałem jego komplikacje z danych meczów, wszystkie kontakty z piłką, Barca/Brazylia. Jakoś nie wyglądał na lepszego od Pjanicia. Jest po prostu młodszy i może się bardziej rozwinąć ale też ciężko u niego ze zdrowiem a nowe treningi Juve mogą go pogłębić na początku. Dlatego tym bardziej potrzebujemy mocnych zmienników.
Rabiot-Arhtur-Bentancur - ci zawodnicy w formie to już coś ale nadal za mało, jeszcze ktoś typu SMS/Zaniolo + jakiś młodziak np Locatelli itd. Resztę z pomocy pozbyć się.
Też nie oczekujmy od Arthura cudów - oglądałem jego komplikacje z danych meczów, wszystkie kontakty z piłką, Barca/Brazylia. Jakoś nie wyglądał na lepszego od Pjanicia. Jest po prostu młodszy i może się bardziej rozwinąć ale też ciężko u niego ze zdrowiem a nowe treningi Juve mogą go pogłębić na początku. Dlatego tym bardziej potrzebujemy mocnych zmienników.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 77 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Lepiej mądrze stać, niż głupio biegać i sprawdza się to niezwykle trafnie w stosunku do tego co wyprawia na boisku Matuidi. Kiedyś sam siebie oszukiwałem, że Francuz dzięki kondycji i wybieganiu przynajmniej jest w stanie wymęczyć przeciwników i dzięki temu inni nasi zawodnicy mają potem łatwiej. Niestety przyglądając się dokładniej grze Matuidiego człowiek zaczyna się jedynie irytować, bo np. wchodząc wczoraj jako zmiennik nie zaliczył chyba żadnego udanego zagrania. Blaise ciągle ma problemy z opanowaniem piłki, podaje niedokładnie, zamiast odbierać futbolówkę rywalom to tylko biega obok, a do tego bardzo często popełnia głupie faule w sektorach boiska, z których przeciwnicy są w stanie stworzyć nam realne zagrożenie. Osobiście mam już dość tego piłkarza (nawet jako rezerwowego) i ubolewam nad tym, że Paratici dał się podejść i przedłużył z nim kontrakt, bo jakby Francuz odszedł latem za darmo wraz z końcem swojej umowy, to i tak nie odczulibyśmy tego jakoś negatywnie, a wstawiając w jego miejsce któregoś z naszych młodzików może w końcu doczekalibyśmy się wychowanka ocierającego się chociaż o szeroki skład Juve.Gontar pisze: ↑21 lipca 2020, 15:58 Coraz bardziej przekonuje mnie Rabiot swoją grą. Wczoraj jak dla mnie najlepszy z pomocników. Potrafi przeprowadzić fajne rajdy i świetnie się zastawia/utrzymuję przy piłce. Matuidi niech zostanie na ławkę, wiadomo jest jaki jest, ale potrafi mecz wybiegać. Potrzebujemy 1 na prawdę mocnego zawodnika do pomocy i było by super. Dybala coraz lepiej współpracuje z Cr7 więc oni powinni grać jak najwięcej. Fajnie było by sprowadzić jakiegoś jokera, takiego jakim kiedyś był Zalayeta, który wchodząc na boisko zagwarantuje te 8-10 bramek na sezon.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 37 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Zaniolo po ostatnich zachowaniach miał mieć "kontuzje" i nie dostać powołania na następny mecz. Jednak kontuzji doznał Under i młody szybko wyzdrowiał i znajduje się w kadrze. Relacje między Roma a małolatem są w coraz gorszym stanie. Zaniolo w meczu primaviery miał sam opuścić boisko po 10 minut bo mu się nie chciało grać z młodzieżą.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 37 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Zaniolo dzisiaj na insta, w tle nowe koszulka Romy.
“It’s like when you fall in love,” “You feel good together, she brings out the best in you and you want to be seen with her.
“It’s the same thing. Really, I love this shirt.”
“It’s like when you fall in love,” “You feel good together, she brings out the best in you and you want to be seen with her.
“It’s the same thing. Really, I love this shirt.”