Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Cabrini_idol
- Juventino
Mbappe odnajdzie się wszędzie w ataku to raz. Dwa nie wiadomo jak to wygląda z Bernarserschim, czy to nie jest blef i granie na zwłokę, ja już w nic nie wierzę.
Zobaczmy. W tym roku mieliśmy 2-3 incydenty w Bonuccim, jakieś problemy z Allegrim, jakieś problemy do kolegów itd. Wszystko składa się w całość. Sprzedajemy 30 letniego Bonucciego, Sandro zostaje. Za rok przychodzi Caldara. A za hajs z Bonucciego sprowadzamy jakiegoś cracka. Cos na wzór sprzedazy Pogby i sprowadzenia Higuaina. Tyle, że tu mamy kim zastąpić Bonucciego a Pogby do dziś nie mamy kim załatać. To jest dobry deal.
Zobaczmy. W tym roku mieliśmy 2-3 incydenty w Bonuccim, jakieś problemy z Allegrim, jakieś problemy do kolegów itd. Wszystko składa się w całość. Sprzedajemy 30 letniego Bonucciego, Sandro zostaje. Za rok przychodzi Caldara. A za hajs z Bonucciego sprowadzamy jakiegoś cracka. Cos na wzór sprzedazy Pogby i sprowadzenia Higuaina. Tyle, że tu mamy kim zastąpić Bonucciego a Pogby do dziś nie mamy kim załatać. To jest dobry deal.

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie rozpędzaj się Cabrini, jeszcze nikogo nie sprzedaliśmy a przecież Ty sam tej transakcji przeprowadzać nie będziesz żebyś mógł mieć pewność, że sprzedamy Bonucciego.
Tak jak piszę, Lucci nie był osobiście w programie o mercato na SportItalia tak jak to teraz niektóre serwisy przedstawiają a jedynie prowadzący Criscitello powiedział, że taką informację od niego dostali (w smsie z którego akurat są znani zresztą).
Tak jak piszę, Lucci nie był osobiście w programie o mercato na SportItalia tak jak to teraz niektóre serwisy przedstawiają a jedynie prowadzący Criscitello powiedział, że taką informację od niego dostali (w smsie z którego akurat są znani zresztą).
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 00:20 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
Agent Cuadrado to także agent Bonusa. Media cały czas krążyły wokół Cuadrado i Milanu a jednak chyba to Bonucci.
Jutro się wyjaśni. Ciekawe to mercato
Żeby była jasność. Jestem za sprzedażą Bonucciego zamiast Sandro TYLKO JEŚLI PRZYJDZIE ZA NIEGO ,,HIGUAIN POMOCY'' lub MBAPPE
. W każdym innym przypadku jestem przeciw
Jutro się wyjaśni. Ciekawe to mercato

Żeby była jasność. Jestem za sprzedażą Bonucciego zamiast Sandro TYLKO JEŚLI PRZYJDZIE ZA NIEGO ,,HIGUAIN POMOCY'' lub MBAPPE

- Szilgu
- Juventino
Pomysł ze sprzedażą Banukiego byłby ok, gdybyśmy faktycznie zarobili na nim co najmniej 60mln.Poprostu pisze:Sky podaje, że cena za Bonu to 40-45 mln.
Bonucci za Bernardeschiego? Dramat.
Cabrini, nie jaraj sie tak.
- Łukasz
- Juventino
Nikt w Milanie Romagnolego nie poświęci, nawet za Bonucciego. Nie zdziwię się, jeśli zapuka po niego Barca. No albo ktoś z Anglii. Szkoda chłopa. Oby to nie wypaliło. Pieniądze to nie wszystko.Osgiliath pisze: Jeśli przyjdzie Romagnoli + MDS, toale Romagnoli może i być świetnym prospektem, ale gdzie tam do Bonusa.
- realbs
- Juventino
Obudzę się za rok, wtedy jak Coste będzie można realnie ocenić. Po prostu nikt za nim nie płacze, większość dziennikarzy krytykuje, i tylko tutaj panuje hurra-optymizm, porównywalny z tym przy transferze Higuaina, co jest jakieś absurdalne. Czas pokaże.Bayern potrzebował kasy i wolne miejsce. RIbery nigdzie nie chciał/nie chce się ruszac. Costa nalegał na opuszczenie Bayernu. Obudź się.
A na Mbappe nie liczcie, bo po prostu nie ma dla niego miejsca w XI. Chyba, że odpuszczamy Bernardeschiego, ale nie wiem czy dobrym pomysłem będzie ograniczanie osiemnastolatka poprzez wrzucanie go na skrzydło [patrz. Henry].
Jeśli chodzi o konflikt pomiędzy Leo a Allegrim, to nic tylko sprzedać. Nie ma zawodnika ważniejszego niż klub, tym bardziej, że niszczy atmosfere w drużynie. Warunki o których się mówi w mediach (Romagnoli + De Sciglio + kasa) są świetne. Brać, i się cieszyć, i kupić w końcu Federico.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Poprostu pisze:Sky podaje, że cena za Bonu to 40-45 mln.

Co ja czytam. Czyli jednak nie uda sie zatrzymac calej podstawy i zas trzeba bedzie kogos poswiecic? Wybornie. Odszedl juz Alves, mialby odejsc podstawowy srodkowy obronca. Ze zdrowiem Benatii i Chielliniego roznie bywa, Barzagli nie ta wydolnosc. Nagle zostaniemy z Ruganim, ktory ma znikome doswiadczenie w Europie. Nie widze tego. Jeszcze jak czytam o mozliwym transferze do Milanu, ktory jest trzecim sortem to mnie mdli.
Dlaczego odejscie Bonucciego mialoby oznaczac przybycie jakiegos topa do srodka? Zeby sie nie okazalo, ze bedzie nim Matuidi.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Argument z wiekiem Bonucciego też jest kulawy. Przecież Leo właśnie jest w najlepszym dla obrońców wieku. Nawet w naszej obecnej drużynie są doskonałe przykłady na potwierdzenie tezy, że obrońcy grają najlepiej w wieku 30 i więcej lat. Serio, nie strzelajmy sobie w kolano. Dopiero co Cabrini wrzucał analizę gry Costy, gdzie było podane jak na tacy, że on czerpię wielką korzyść z przerzutów piłki od obrońców, a zaraz po podpisaniu kontraktu z Brazylijczykiem mielibyśmy pożegnać najlepiej rozrzucającego piłkę stopera na świecie? :facepalm2:

Mnie to inna wizja przeraża. Żeby się nie okazało, że kasa z Bonucciego pójdzie na Coste i Bernardeschiego.CavAllano pisze:Dlaczego odejscie Bonucciego mialoby oznaczac przybycie jakiegos topa do srodka? Zeby sie nie okazalo, ze bedzie nim Matuidi.

- RICTOR
- Juventino
Bo Chirico i Momblano powiedzieli, że Juve idzie po Mbappe to teraz wypychamy Bonucciego i lecim po Francuza :rotfl: Rozumiem, że jakieś dzieciaki to mogą łyknąć, ale że Cabrini to jestem lekko zaskoczony, szczególnie, że się już kilka razy przewiózł wierząc takim fałszywym prorokom.
- RICTOR
- Juventino
Mbappe w Juve to rewelacje na poziomie słynnego artykułu Tuttosportu o tym jak Juve może wyrwać Messiego http://www.theteller.it/wp-content/uplo ... ssi-ts.jpg
- Piti
- Juventino
Z tym Bonuccim i Milanem to jak zobaczylem plote o tym to się zaśmiałem pod nosem, ale to zaczyna sie stawać z tego co widze dosyć realne...cóż, widzę że chcemy sobie dostarczyć wrażeń w Serie A, już nie wiem sam czy lepiej wzmacniać Barce, Chelsea takim transferem i teoretycznie wzmacniać ich w kontekście LM, czy sprzedać go ligowemu rywalowi, który ma chrapkę na gre w LM za 2 lata albo majstra.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 00:40 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
Aj no . Nie lykam. To moje takie osobiste marzenie. Mbappe. Teskty ,, gdzie on miałby grać" sa zabawne. piłkarz tej klasy i talentu co Mbappe zagrają wszędzie w ataku. Czy tylko ja widzę w nim talent na miarę Ronaldo ?RICTOR pisze:Bo Chirico i Momblano powiedzieli, że Juve idzie po Mbappe to teraz wypychamy Bonucciego i lecim po Francuza :rotfl: Rozumiem, że jakieś dzieciaki to mogą łyknąć, ale że Cabrini to jestem lekko zaskoczony, szczególnie, że się już kilka razy przewiózł wierząc takim fałszywym prorokom.
Tak ja pisałem już 2-3 miesiące temu. Jeśli ma ktoś odejść. Pary Bonucci Sandro wybieram tego pierwszego. Po prostu. I każdy kto intersuej się Juve i jak działa od kilku lat to mógł spodziewać się, że kogoś się pozbędziemy i w tym okienku. A te akcje z Allegrim czy w szatni tylko uświadomiły mnie, że to będzie Leo. Mam tylko nadzieję, że za hajs z Leo zainwestujemy w mocne nazwisko. Albo jeśli już Milan to Romagnoli trafi do nas i walizka z pieniędzmi.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 00:41 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.