Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 00:17

Mbappe odnajdzie się wszędzie w ataku to raz. Dwa nie wiadomo jak to wygląda z Bernarserschim, czy to nie jest blef i granie na zwłokę, ja już w nic nie wierzę.

Zobaczmy. W tym roku mieliśmy 2-3 incydenty w Bonuccim, jakieś problemy z Allegrim, jakieś problemy do kolegów itd. Wszystko składa się w całość. Sprzedajemy 30 letniego Bonucciego, Sandro zostaje. Za rok przychodzi Caldara. A za hajs z Bonucciego sprowadzamy jakiegoś cracka. Cos na wzór sprzedazy Pogby i sprowadzenia Higuaina. Tyle, że tu mamy kim zastąpić Bonucciego a Pogby do dziś nie mamy kim załatać. To jest dobry deal.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 00:18

Czekam na dementi, bo ręce opadają.

Luci to także agent Cuadrado, może to o niego chodziło? :roll:

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 00:19

Nie rozpędzaj się Cabrini, jeszcze nikogo nie sprzedaliśmy a przecież Ty sam tej transakcji przeprowadzać nie będziesz żebyś mógł mieć pewność, że sprzedamy Bonucciego.

Tak jak piszę, Lucci nie był osobiście w programie o mercato na SportItalia tak jak to teraz niektóre serwisy przedstawiają a jedynie prowadzący Criscitello powiedział, że taką informację od niego dostali (w smsie z którego akurat są znani zresztą).
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 00:20 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 00:19

Sky podaje, że cena za Bonu to 40-45 mln.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 00:21

Agent Cuadrado to także agent Bonusa. Media cały czas krążyły wokół Cuadrado i Milanu a jednak chyba to Bonucci.

Jutro się wyjaśni. Ciekawe to mercato :D

Żeby była jasność. Jestem za sprzedażą Bonucciego zamiast Sandro TYLKO JEŚLI PRZYJDZIE ZA NIEGO ,,HIGUAIN POMOCY'' lub MBAPPE ;). W każdym innym przypadku jestem przeciw

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 00:21

Poprostu pisze:Sky podaje, że cena za Bonu to 40-45 mln.
Pomysł ze sprzedażą Banukiego byłby ok, gdybyśmy faktycznie zarobili na nim co najmniej 60mln.
Bonucci za Bernardeschiego? Dramat.

Cabrini, nie jaraj sie tak.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 00:22

Osgiliath pisze: Jeśli przyjdzie Romagnoli + MDS, to :think: ale Romagnoli może i być świetnym prospektem, ale gdzie tam do Bonusa.
Nikt w Milanie Romagnolego nie poświęci, nawet za Bonucciego. Nie zdziwię się, jeśli zapuka po niego Barca. No albo ktoś z Anglii. Szkoda chłopa. Oby to nie wypaliło. Pieniądze to nie wszystko.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 00:29

Bayern potrzebował kasy i wolne miejsce. RIbery nigdzie nie chciał/nie chce się ruszac. Costa nalegał na opuszczenie Bayernu. Obudź się.
Obudzę się za rok, wtedy jak Coste będzie można realnie ocenić. Po prostu nikt za nim nie płacze, większość dziennikarzy krytykuje, i tylko tutaj panuje hurra-optymizm, porównywalny z tym przy transferze Higuaina, co jest jakieś absurdalne. Czas pokaże.

A na Mbappe nie liczcie, bo po prostu nie ma dla niego miejsca w XI. Chyba, że odpuszczamy Bernardeschiego, ale nie wiem czy dobrym pomysłem będzie ograniczanie osiemnastolatka poprzez wrzucanie go na skrzydło [patrz. Henry].

Jeśli chodzi o konflikt pomiędzy Leo a Allegrim, to nic tylko sprzedać. Nie ma zawodnika ważniejszego niż klub, tym bardziej, że niszczy atmosfere w drużynie. Warunki o których się mówi w mediach (Romagnoli + De Sciglio + kasa) są świetne. Brać, i się cieszyć, i kupić w końcu Federico.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 00:30

Poprostu pisze:Sky podaje, że cena za Bonu to 40-45 mln.
:facepalm:

Co ja czytam. Czyli jednak nie uda sie zatrzymac calej podstawy i zas trzeba bedzie kogos poswiecic? Wybornie. Odszedl juz Alves, mialby odejsc podstawowy srodkowy obronca. Ze zdrowiem Benatii i Chielliniego roznie bywa, Barzagli nie ta wydolnosc. Nagle zostaniemy z Ruganim, ktory ma znikome doswiadczenie w Europie. Nie widze tego. Jeszcze jak czytam o mozliwym transferze do Milanu, ktory jest trzecim sortem to mnie mdli.

Dlaczego odejscie Bonucciego mialoby oznaczac przybycie jakiegos topa do srodka? Zeby sie nie okazalo, ze bedzie nim Matuidi.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 00:31

Argument z wiekiem Bonucciego też jest kulawy. Przecież Leo właśnie jest w najlepszym dla obrońców wieku. Nawet w naszej obecnej drużynie są doskonałe przykłady na potwierdzenie tezy, że obrońcy grają najlepiej w wieku 30 i więcej lat. Serio, nie strzelajmy sobie w kolano. Dopiero co Cabrini wrzucał analizę gry Costy, gdzie było podane jak na tacy, że on czerpię wielką korzyść z przerzutów piłki od obrońców, a zaraz po podpisaniu kontraktu z Brazylijczykiem mielibyśmy pożegnać najlepiej rozrzucającego piłkę stopera na świecie? :facepalm2:
CavAllano pisze:Dlaczego odejscie Bonucciego mialoby oznaczac przybycie jakiegos topa do srodka? Zeby sie nie okazalo, ze bedzie nim Matuidi.
Mnie to inna wizja przeraża. Żeby się nie okazało, że kasa z Bonucciego pójdzie na Coste i Bernardeschiego. ;)

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 00:33

Bo Chirico i Momblano powiedzieli, że Juve idzie po Mbappe to teraz wypychamy Bonucciego i lecim po Francuza :rotfl: Rozumiem, że jakieś dzieciaki to mogą łyknąć, ale że Cabrini to jestem lekko zaskoczony, szczególnie, że się już kilka razy przewiózł wierząc takim fałszywym prorokom.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 00:35

Nom, przypomnijcie sobie ile lat mial Canna jak przyszedł do Juve.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 00:37

Mbappe w Juve to rewelacje na poziomie słynnego artykułu Tuttosportu o tym jak Juve może wyrwać Messiego http://www.theteller.it/wp-content/uplo ... ssi-ts.jpg

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 00:38

Z tym Bonuccim i Milanem to jak zobaczylem plote o tym to się zaśmiałem pod nosem, ale to zaczyna sie stawać z tego co widze dosyć realne...cóż, widzę że chcemy sobie dostarczyć wrażeń w Serie A, już nie wiem sam czy lepiej wzmacniać Barce, Chelsea takim transferem i teoretycznie wzmacniać ich w kontekście LM, czy sprzedać go ligowemu rywalowi, który ma chrapkę na gre w LM za 2 lata albo majstra.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 00:40 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 00:39

RICTOR pisze:Bo Chirico i Momblano powiedzieli, że Juve idzie po Mbappe to teraz wypychamy Bonucciego i lecim po Francuza :rotfl: Rozumiem, że jakieś dzieciaki to mogą łyknąć, ale że Cabrini to jestem lekko zaskoczony, szczególnie, że się już kilka razy przewiózł wierząc takim fałszywym prorokom.
Aj no . Nie lykam. To moje takie osobiste marzenie. Mbappe. Teskty ,, gdzie on miałby grać" sa zabawne. piłkarz tej klasy i talentu co Mbappe zagrają wszędzie w ataku. Czy tylko ja widzę w nim talent na miarę Ronaldo ?
Tak ja pisałem już 2-3 miesiące temu. Jeśli ma ktoś odejść. Pary Bonucci Sandro wybieram tego pierwszego. Po prostu. I każdy kto intersuej się Juve i jak działa od kilku lat to mógł spodziewać się, że kogoś się pozbędziemy i w tym okienku. A te akcje z Allegrim czy w szatni tylko uświadomiły mnie, że to będzie Leo. Mam tylko nadzieję, że za hajs z Leo zainwestujemy w mocne nazwisko. Albo jeśli już Milan to Romagnoli trafi do nas i walizka z pieniędzmi.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 00:41 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zablokowany