Afera Calcioscommesse
- meda11
- Juventino
Pytanie. Czy Ty nie wyłapałeś ironii u rosomaka czy też ja nie znalazłem jej u Ciebie?Kimi pisze:Kolego, albo Ty nie wiesz co piszesz, albo kary faktycznie ewoluowały z zawieszenia do pozbawienia wolności. Żeby nie było, kara pozbawienia wolności to przecież przymus zamieszkania w więzieniu.rosomak pisze:Pepe - kara roku pozbawienia wolnosc
Bonnucci- 7 lat pozbawienia wolnosci
Z możliwością warunkowego zwolnienia po połowie wyroku? :Crosomak pisze:Conte- Nie oficjalnie masakra bo Palazzi zaproponowal Conte ugode za przyznanie sie do winy, kara miala by trwac 128 lat,?
- dp10
- Juventino
Prawdopodobnie 10 m-cy się potwierdzi. Dobrze, że są jeszcze dwie apelacje więc ostatecznie powinno skończyć się na 3-4 miesiącach.rufi8 pisze:A więc jutro wyrok, ja jestem przygotowany na najgorsze. Myślę, że Conte ma zamiecione.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
"W pełni ufamy naszym organom sprawiedliwości" - powiedział Abete. "Przez ostatnie lata Palazzi i Prokuratura pracowali naprawdę dobrze i jako prezydent Włoskiej Federacji Piłkarskiej liczę na to, że jutro wydane wyroki będą mówić same za siebie, nawet jeśli ukarani będą się odwoływać.
Czyli to koniec, wyroki już pewnie leżą na biurku od kilku tygodni, a my możemy tym złodziejom jedynie naskoczyć ...
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Jest wyrok!
Dycha dla Conte. Banda pedałów!
Na tuttosport jest relacja.
Edyta:
Bonucci i Pepe uniewinnieni - tyle dobrze.
Dycha dla Conte. Banda pedałów!
Na tuttosport jest relacja.
Edyta:
Bonucci i Pepe uniewinnieni - tyle dobrze.
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2012, 09:39 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.
- juvepiotr18(stare)
- Juventino
Simone Pepe i Leonardo Bonucci zostali uniewinnieni ze stawianych im zarzutów
- Lypsky
- Juventino
Zabawne jest to, że pismaki znali wyrok dobrych kilka dni przed jego upublicznieniem.
Trzeba się odwoływać, więc cała szopka jeszcze trochę potrwa. Błędem była próba pójścia na ugodę. Dobrze, że Bonucci został uniewinniony - jeden problem mniej.
Trzeba się odwoływać, więc cała szopka jeszcze trochę potrwa. Błędem była próba pójścia na ugodę. Dobrze, że Bonucci został uniewinniony - jeden problem mniej.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Martin
- Juventino
Czy nie wydaje Wam się, że oprócz tego, że cała ta afera jedzie wielkim smrodem te wyroki też nie są za bardzo jasne? Pomijając, że cała trójka jest nasza, ale wydaje się, że wyroki bardziej idą w kierunku "kto ma coś więcej do powiedzenia w Juve ten dostanie więcej", niż jako faktyczna kara za przewinienie...
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- annihilator1988
- Juventino
Wyrok jaki otrzymał Conte to jedna wielka kpina. Sądzę, że odwołanie przyniesie zmniejszenie "kary" o 1/2
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mi ten wyrok wygląda za to tak...
Cały proces to farsa i powinien zostać uwalony, jednak pójdzie za duży smród, że prokurator jest cienki i będzie wstyd, więc darujemy wszystkim, ale zabijemy najmocniejszego żeby mimo wszystko jakoś to wszystko uwierzytelnić i pokazać, że jakaś afera i nieczystości w Calcio są i my je ładnie czyścimy.
Cały proces to farsa i powinien zostać uwalony, jednak pójdzie za duży smród, że prokurator jest cienki i będzie wstyd, więc darujemy wszystkim, ale zabijemy najmocniejszego żeby mimo wszystko jakoś to wszystko uwierzytelnić i pokazać, że jakaś afera i nieczystości w Calcio są i my je ładnie czyścimy.
- FelekJUVE
- Juventino
Święta racja. Mnie to normalnie kukurykowica bierze jak widze cały ten szajs. Hah i to jeszcze po tym jak Juve na szczyt wróciło. ŻAL! Banda imbecyli chcących udupić Juve. Nie wiem jaką korzyść z tego mają. Śmieszne 1 gostek przyznaje się do winy podaje naszego treneiro, że wiedział o ustawce, gdzie 23 zaprzecza dostaje 4 miechy zawieszenia a Antonia na podstawie ŚMIESZNYCH zeznań tegoż fagasa dostaje 10 miechów! Buahaha myślałem, że Polska to śmieszny kraj, ale Włochy to już wszystkich przebijają. Zasady jak w Afryce w rodzie plemiennym Ubuczógwe.Martin pisze:Czy nie wydaje Wam się, że oprócz tego, że cała ta afera jedzie wielkim smrodem te wyroki też nie są za bardzo jasne? Pomijając, że cała trójka jest nasza, ale wydaje się, że wyroki bardziej idą w kierunku "kto ma coś więcej do powiedzenia w Juve ten dostanie więcej", niż jako faktyczna kara za przewinienie...
- pan Zambrotta
- Juventino
- Pan Mietek
- Juventino
Jedyne uzasadnienie jakie mi przychodzi na myśl to, że uznali, że Conte jest bardziej odpowiedzialny jako trener. Ale tak czy inaczej sprawa wygląda na ustawioną.Martin pisze:Czy nie wydaje Wam się, że oprócz tego, że cała ta afera jedzie wielkim smrodem te wyroki też nie są za bardzo jasne? Pomijając, że cała trójka jest nasza, ale wydaje się, że wyroki bardziej idą w kierunku "kto ma coś więcej do powiedzenia w Juve ten dostanie więcej", niż jako faktyczna kara za przewinienie...
- Winner
- Juventino
Jedyny plus jest taki ... że kare dostał tylko Conte. Mam nadzieje na bardziej obiektywny skład sędziowski przy odwołaniu. A czy ktoś się orientuje czy prokurator też może składać odwołania do wyższych instancji?
Dziennikarze we Włoszech są dobrze poinformowani
Edit: Allesio dostał 8 miesięcy a był chyba o to samo oskarżony?
Dziennikarze we Włoszech są dobrze poinformowani

Edit: Allesio dostał 8 miesięcy a był chyba o to samo oskarżony?
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2012, 09:56 przez Winner, łącznie zmieniany 2 razy.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.