Liga Mistrzów 2011/12
- Cabrini_idol
- Juventino
Ogólnie to dzisiejszy futbol to gra dla pedałków w świecących butach, tesknie za dziewiećdziesiątymi latami meskiej gry, może mniej zaprogramowanej i techniczej ale jednak męskiej gry.

- bendzamin
- Redaktor
Mi sie wydaje, ze ten drugi karny totalnie zabil mecz. Do tego czasu milan jeszcze jakos gral i mial jakies szanse na awans, po nim wszystko stalo sie jasne. Szkoda, bo zyczylem milanowi porazki i odpadniecia, ale po zacietym i ciekawym meczu.
I pomimo, ze bardzo nie chce mi sie wierzyc w roznego typu teorie spiskowe, to po takich 'widowiskach' sam nie wiem juz, co mam myslec.
I pomimo, ze bardzo nie chce mi sie wierzyc w roznego typu teorie spiskowe, to po takich 'widowiskach' sam nie wiem juz, co mam myslec.
- Paulo
- Juventino
Nie wiem nad czym wszyscy "znawcy" tutaj płaczą, popatrzcie na statystyki może, he ? Milan nie zrobił praktycznie nic aby ten mecz wygrać. Około 70 minuty piłka wyrzucana przez Abbiatiego wracała do Niego, co świadczy o genialnym pressingu Barcy. Nie lubię Barcelony, ale zgnietli Milan na całej linii, a jeżeli uważacie że karne się nie należały to sorry, najpierw kosa Antoniniego a potem taka sama sytuacja jak z Boriello w meczu z Napoli gdzie nam należał się karny, ale sędzia nie miał jaj żeby gwizdnąć, dzisiaj miał i słusznie. Uważam, że zero tolerancji na to bezczelne ciąganie za koszulki.
- Ein
- Juventino
Tym gorzej dla faktów. Milanowi wystarczyła jedna akcja, aby zdobyć bramkę. To, że Milan grał padakę, to inna bajka. Na prawdę im współczuję. Poza tym, gdyby tak zrobili w ciula Juve, to byłby miliard postów nt. 'Jak oszukano Juventus'. Trochę wyczucia.Paulo pisze:Nie wiem nad czym wszyscy "znawcy" tutaj płaczą, popatrzcie na statystyki może, he ? Milan nie zrobił praktycznie nic aby ten mecz wygrać. Około 70 minuty piłka wyrzucana przez Abbiatiego wracała do Niego, co świadczy o genialnym pressingu Barcy. Nie lubię Barcelony, ale zgnietli Milan na całej linii, a jeżeli uważacie że karne się nie należały to sorry, najpierw kosa Antoniniego a potem taka sama sytuacja jak z Boriello w meczu z Napoli gdzie nam należał się karny, ale sędzia nie miał jaj żeby gwizdnąć, dzisiaj miał i słusznie. Uważam, że zero tolerancji na to bezczelne ciąganie za koszulki.
- Dzium
- Juventino
Hmmm...
A tak w ogóle to o co Wam chodzi? Przecież 2 karny był spowodowany przez totalnie idiotyczne zachowanie Nesty. Piłka leciała gdzieś na długi słupek, a on pociąga gdzieś w okolicach 16m Busquetsa. Pewnie nie wszyscy sędziowie by to gwizdneli, ale ten akurat to zrobił. Poza tym miał podstawy, by odgwizdać ''11''. Więcej kontrowersji chyba nie było?
A tak w ogóle to o co Wam chodzi? Przecież 2 karny był spowodowany przez totalnie idiotyczne zachowanie Nesty. Piłka leciała gdzieś na długi słupek, a on pociąga gdzieś w okolicach 16m Busquetsa. Pewnie nie wszyscy sędziowie by to gwizdneli, ale ten akurat to zrobił. Poza tym miał podstawy, by odgwizdać ''11''. Więcej kontrowersji chyba nie było?

- Supersonic
- Juventino
łolaboga jakie lamenty.
Wielka ideologia do jednego karnego- tak jakby Milanowi nie gwizdnął nikt nic z kapelusza w tym sezonie.
naprawdę ktokolwiek uważa, że coś by zmienił ten brak karnego? Że przeszłaby drużyna oddająca w 1 połowie jeden celny i 0 niecelnych i w drugiej 1 celny i 2 niecelne strzały? Że wyrzuciłaby drużynę, która w LM w ciągu ostatnich 4 sezonów przegrała 1 mecz z konsekwencjami?
Kto miałby dać awans Milanowi? Boateng, który nie zagrał nic? Seedorf, którego widać jedynie było bo ma wyraźniejszy kolor skóry, czy cygan, który jest talizmanem- masz go- nie wygrywasz w Europie. Please.
Barcelona jest lepsza w każdym aspekcie piłkarskiego rzemiosła od Milanu. Trochę szacunku do drużyny która rządzi na prawo i lewo w Europie i np. Messiego, który chyba dziś pobił rekord strzelecki wszechczasów PM/LM jeśli dobrze pamiętam. Jak nie- zrobi to w półfinale.
Teraz czekam na napinę Gallianiego, kolejne nerwy i sapy wszystkich w pasiakach i Borubara, który tańczy na San Siro i w transie wszystko wyłapuje

Wielka ideologia do jednego karnego- tak jakby Milanowi nie gwizdnął nikt nic z kapelusza w tym sezonie.
naprawdę ktokolwiek uważa, że coś by zmienił ten brak karnego? Że przeszłaby drużyna oddająca w 1 połowie jeden celny i 0 niecelnych i w drugiej 1 celny i 2 niecelne strzały? Że wyrzuciłaby drużynę, która w LM w ciągu ostatnich 4 sezonów przegrała 1 mecz z konsekwencjami?
Kto miałby dać awans Milanowi? Boateng, który nie zagrał nic? Seedorf, którego widać jedynie było bo ma wyraźniejszy kolor skóry, czy cygan, który jest talizmanem- masz go- nie wygrywasz w Europie. Please.
Barcelona jest lepsza w każdym aspekcie piłkarskiego rzemiosła od Milanu. Trochę szacunku do drużyny która rządzi na prawo i lewo w Europie i np. Messiego, który chyba dziś pobił rekord strzelecki wszechczasów PM/LM jeśli dobrze pamiętam. Jak nie- zrobi to w półfinale.
Teraz czekam na napinę Gallianiego, kolejne nerwy i sapy wszystkich w pasiakach i Borubara, który tańczy na San Siro i w transie wszystko wyłapuje

Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2012, 22:56 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paulo
- Juventino
No może Ty byś był tym który narzeka po takich karnych, bo moim zdaniem oglądając powtórki sędzia się spokojnie obroni więc nie wiem o jakie wyczucie Tobie chodzi ?Ein pisze:Tym gorzej dla faktów. Milanowi wystarczyła jedna akcja, aby zdobyć bramkę. To, że Milan grał padakę, to inna bajka. Na prawdę im współczuję. Poza tym, gdyby tak zrobili w ciula Juve, to byłby miliard postów nt. 'Jak oszukano Juventus'. Trochę wyczucia.Paulo pisze:Nie wiem nad czym wszyscy "znawcy" tutaj płaczą, popatrzcie na statystyki może, he ? Milan nie zrobił praktycznie nic aby ten mecz wygrać. Około 70 minuty piłka wyrzucana przez Abbiatiego wracała do Niego, co świadczy o genialnym pressingu Barcy. Nie lubię Barcelony, ale zgnietli Milan na całej linii, a jeżeli uważacie że karne się nie należały to sorry, najpierw kosa Antoniniego a potem taka sama sytuacja jak z Boriello w meczu z Napoli gdzie nam należał się karny, ale sędzia nie miał jaj żeby gwizdnąć, dzisiaj miał i słusznie. Uważam, że zero tolerancji na to bezczelne ciąganie za koszulki.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@C_Marchisio
Jak sędzia był tak drobiazgowy, to równie dobrze mógł później podyktować karnego za faul na Zlatanie.Więcej kontrowersji chyba nie było?
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
taka sam jak z Boriello? człowieku Boriello był o centymetr od piłki a kataloński aktor dobre 20 metrów, i jak mówię barcelone nigdy nie wrzuca z rzutów rożnych piłki... po co wrzuciła tym razem okazało się jeszcze zanim piłka została kopnięta ;] bo trzeba sobie powiedzieć jasno, że to zdarzenie było jeszcze przed wprowadzeniem piłki do gry więc sędzia jeśli już to powinien nakazać powtórkęPaulo pisze:taka sama sytuacja jak z Boriello w meczu z Napoli gdzie nam należał się karny, ale sędzia nie miał jaj żeby gwizdnąć
ps. szacunek to można mieć do drużyny która wygrywa bo jest lepsza w zdobywaniu bramek (nie grze) a nie bo pomagają jej sędziowie
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2012, 22:59 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Bubu1899
- Milanista
Pierwszy karny oczywisty. Drugi to jakas komedia. Czemu nie bylo faulu na Nescie w tej sytuacji?Paulo pisze:Nie wiem nad czym wszyscy "znawcy" tutaj płaczą, popatrzcie na statystyki może, he ? Milan nie zrobił praktycznie nic aby ten mecz wygrać. Około 70 minuty piłka wyrzucana przez Abbiatiego wracała do Niego, co świadczy o genialnym pressingu Barcy. Nie lubię Barcelony, ale zgnietli Milan na całej linii, a jeżeli uważacie że karne się nie należały to sorry, najpierw kosa Antoniniego a potem taka sama sytuacja jak z Boriello w meczu z Napoli gdzie nam należał się karny, ale sędzia nie miał jaj żeby gwizdnąć, dzisiaj miał i słusznie. Uważam, że zero tolerancji na to bezczelne ciąganie za koszulki.
A co maja statystyki, do w.w sytuacji? Byl remis 1:1. A to ze ktos nie wykorzystal dogodnej akcji ma byc wytlumaczeniem dla wielblądu sedziego?
To ze ktoras druzyna ma przegage nie oznacza ze mozna ją faworyzować.
Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!

Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!

- Azazel
- Juventino
Ale jeżeli jesteśmy zwolennikami sędziów-aptekarzy to niech to będą ludzie o twardych zasadach. Niech będę konsekwentni. Dziś w II połowie Ibra został w podobny sposób, jak gracz Barcelony, powalony w polu karnym. Arbiter, albo miał klapki na oczach, albo zgubił gwizdek, albo skupił się na przeliczaniu gotówki za dzisiejsze spotkanie. Co gorsza najmniej prawdopodobne wydaje się pierwsze rozwiązanie. Dziś umiera futbol. Po raz wtóry. I po raz wtóry przy pomocy klubu z Katalonii.
- Wojtek
- Juventino
W tym meczu zobaczyłem więcej karnych niż przez cały sezon w wykonianiu Juventusu
Drugi karny z kapelusza, to mogło ustawić dalsze losy meczu. Tak jak powiedział Mou barca nie potrafi wygrywać bez sędziów mam na myśli Chelsea(10 karnych się należało), Inter(czerwona karta dla interu za nic), Real(czerwo dla Pepe które nie powinno mieć miejsca), Arsenal(kiedy sędzia wyrzucił Van Persiego za to że nie usłyszał gwizdka przy 90tysięcznej widowni). Oczywiście dzisiaj barca wygrała zasłużenie ale zaczyna mnie już to drażnić
W półfinale z Chelsea jak im nie pójdzie to pewnie znowu dostaną karny z kapelusza bo wiadomo Barca musi grać w finale.
Chyba tylko Mourinho jest w stanie pokonać barce i bardzo mu tego życze w finale Champions League.

Drugi karny z kapelusza, to mogło ustawić dalsze losy meczu. Tak jak powiedział Mou barca nie potrafi wygrywać bez sędziów mam na myśli Chelsea(10 karnych się należało), Inter(czerwona karta dla interu za nic), Real(czerwo dla Pepe które nie powinno mieć miejsca), Arsenal(kiedy sędzia wyrzucił Van Persiego za to że nie usłyszał gwizdka przy 90tysięcznej widowni). Oczywiście dzisiaj barca wygrała zasłużenie ale zaczyna mnie już to drażnić

W półfinale z Chelsea jak im nie pójdzie to pewnie znowu dostaną karny z kapelusza bo wiadomo Barca musi grać w finale.
Chyba tylko Mourinho jest w stanie pokonać barce i bardzo mu tego życze w finale Champions League.
- Paulo
- Juventino
Idź wylewaj żale na swoim forum, tam na pewno dzisiaj się wspieracie jak to sędziowie są przeciwko Wam...i jak to Milan został skrzywdzony.Bubu1899 pisze:Pierwszy karny oczywisty. Drugi to jakas komedia. Czemu nie bylo faulu na Nescie w tej sytuacji?Paulo pisze:Nie wiem nad czym wszyscy "znawcy" tutaj płaczą, popatrzcie na statystyki może, he ? Milan nie zrobił praktycznie nic aby ten mecz wygrać. Około 70 minuty piłka wyrzucana przez Abbiatiego wracała do Niego, co świadczy o genialnym pressingu Barcy. Nie lubię Barcelony, ale zgnietli Milan na całej linii, a jeżeli uważacie że karne się nie należały to sorry, najpierw kosa Antoniniego a potem taka sama sytuacja jak z Boriello w meczu z Napoli gdzie nam należał się karny, ale sędzia nie miał jaj żeby gwizdnąć, dzisiaj miał i słusznie. Uważam, że zero tolerancji na to bezczelne ciąganie za koszulki.
A co maja statystyki, do w.w sytuacji? Byl remis 1:1. A to ze ktos nie wykorzystal dogodnej akcji ma byc wytlumaczeniem dla wielblądu sedziego?
To ze ktoras druzyna ma przegage nie oznacza ze mozna ją faworyzować.
A jakie znaczenie ma czy centymetr czy 20 metrów ? Faul to faul, Nesta dał ciała i dał powód do gwizdnięcia tej 11.Maly pisze:taka sam jak z Boriello? człowieku Boriello był o centymetr od piłki a kataloński aktor dobre 20 metrów, i jak mówię barcelone nigdy nie wrzuca z rzutów rożnych piłki... po co wrzuciła tym razem okazało się jeszcze zanim piłka została kopnięta ;] bo trzeba sobie powiedzieć jasno, że to zdarzenie było jeszcze przed wprowadzeniem piłki do gry więc sędzia jeśli już to powinien nakazać powtórkęPaulo pisze:taka sama sytuacja jak z Boriello w meczu z Napoli gdzie nam należał się karny, ale sędzia nie miał jaj żeby gwizdnąć
ps. szacunek to można mieć do drużyny która wygrywa bo jest lepsza w zdobywaniu bramek (nie grze) a nie bo pomagają jej sędziowie
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2012, 23:01 przez Paulo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
, do tego my wygrywamy 7 meczy z rzedu, swietujemy cale wakacje, poznajmy 2 wyuzadane blodnynki i umieramy z brzuchem pelnym wina i fallusem w ustach dziewki, OLESupersonic pisze:

Barca zasluzenie wygrała , ale i tak zachowuja sie jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Martwi, ze za 10 lat tak wlasnie bedzie wygladac pilka, do tego mozna sie spodziewac specjalnych trenerów od przygotwania teatralnego, jesli juz takich nie ma.
A Milan niech placze , nalezy im się , Go VIOLA go GO.

- wojczech7
- Juventino
To żeś się mocno zagalopował z tym stwierdzeniem. Futbol umiera przy pomocy drużyny, która najlepiej na świecie go uprawia? Też nie przepadam za ciągłą dominacją Barcy, ale bądźmy obiektywni.K.M. pisze: Dziś umiera futbol. Po raz wtóry. I po raz wtóry przy pomocy klubu z Katalonii.
Meczu nie oglądałem, ale wynik był do przewidzenia.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."