Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2016, 22:32

Pewnie chodzi o Pjace. On nie blokuje pierwszego miejsca, zakładając, że przyjdzie?

Edit: @down Faktycznie, aż wstyd... Zwłaszcza, że kiedyś wygrałem konkrus wiedzy o UE, ale to było z 10 lat wtedy, kiedy to Chorwacji w UE nie było :prochno:
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2016, 22:44 przez Kamex22, łącznie zmieniany 1 raz.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2016, 22:37

Kamex22 pisze:Pewnie chodzi o Pjace. On nie blokuje pierwszego miejsca, zakładając, że przyjdzie?
Chorwacja jest w UE. Nie wiem o kogo Sky chodzi. Deczko się rąbneli, chyba że już z góry stwierdzili, że mamy klepniętego Sancheza/Cavaniego :prochno:

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2016, 22:43

Alexinhio-10 pisze:
Kamex22 pisze:Pewnie chodzi o Pjace. On nie blokuje pierwszego miejsca, zakładając, że przyjdzie?
Chorwacja jest w UE. Nie wiem o kogo Sky chodzi. Deczko się rąbneli, chyba że już z góry stwierdzili, że mamy klepniętego Sancheza/Cavaniego :prochno:
Panowie a Alves nie jest czasem obywatelem Brazylii ;)?

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2016, 22:44

Jak już strzelacie i spamujecie to chociaż sprawdźcie w necie, żeby się nie ośmieszać :hellyes: Pjaca spoza UE... no tak :facepalm:
A Alves ma hiszpańskie.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2016, 22:44 przez Szilgu, łącznie zmieniany 1 raz.

Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2016, 22:44

Alexinhio-10 pisze:
Prędzej Sancheza, bo Cavani ma włoski paszport :smile:

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2016, 22:45

Delete. Ktoś już zdążył odpisać.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2016, 22:46 przez Kamex22, łącznie zmieniany 1 raz.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2016, 22:46

Urbi27 pisze:
Alexinhio-10 pisze:
Panowie a Alves nie jest czasem obywatelem Brazylii ;)?
A czy on przez te lata w Primera Division nie dorobił się hiszpańskiego paszportu?

Jak dla mnie ten Gabigol to trochę bardziej blef i ściema i nadal priorytetem zostaje Cuadrado. Mam wrażenie, że tylko chcemy zbić cenę i pokazać Chelsea, że mamy realną alternatywę.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2016, 22:55

A dlaczego Gabigol mialby byc blefem, skoro chlopak ma faktycznie taki potencjal i jest uwazany za jeden z najwiekszych talentow brazylijskiej pilki? To nie jest przecietniak Siqueira, ktorym nas raczono przed transferem Sandro. :prochno: Byc moze nie mozemy sie dogadac z Chelsea albo protestuje Conte, bo na razie w temacie Cuadrado ponownie cisza.

Wlasciwie wszyscy, z Pedulla na czele, sa przekonani, ze testy Benatii odbeda sie jutro.

Sky twierdzi, ze wypozyczenie z obligatoryjnym wykupem, ale po FB lata info, ze Marotta zalatwil po prostu wypozyczenie. ;) Zobaczymy jutro.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2016, 23:07

Nigdy nie obejrzalem calego spotkania z udzialem Gabigola, ale wydaje mi sie ze stylem gry przypomina nieco Pjace. Jest szybki, dobrze wyszkolony technicznie i ma naprawde spory potencjal marketingowy. Ufam Marottcie i wierze, ze z dwojki brazylijczykow Gabriel Jesus-Gabigol wlasnie ten pierwszy posiada wiekszy potencjal i lepiej przystosowalby sie do gry w Juventusie. Fajnie byloby zobaczyc obu w Serie A, bo na Jesusa od dluzszego czasu czai się Inter.
Nie stac nas na Neymara, warto sprobwac z Gabrielem Barbosa ;) . Z twarzy wcale nie wyglada na milego chlopca...

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2016, 23:13

Sky Sport Italia and Mediaset Premium: Medhi Benatia option to buy is NOT compulsory.

Wypożyczenie, bez obowiązkowego wykupu. Marotta geniusz :bravo:

Poza tym piszą, że Gabigol będzie kupiony tylko jeśli Zazę opchniemy. Patrząc na to, że pójście Zazy do VFL to niemal done dealio możemy się spodziewać większych ruchów względem Brazylijczyka, chyba że... to kolejna zasłona dymna ;)

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2016, 23:16

Mam nadzieję, że dodana będzie cena, za którą Bayern będzie musiał nam puścić Benatię...
Żeby Marotta się nie przejechał jak z Cuadrado :prochno:

Edit:

Rzekomo 3mln + 17 mln za ewentualny wykup :ok:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2016, 23:22

CavAllano pisze:A dlaczego Gabigol mialby byc blefem, skoro chlopak ma faktycznie taki potencjal i jest uwazany za jeden z najwiekszych talentow brazylijskiej pilki?
To jest tylko moje przypuszczenie i przeczucie. Oczywiście nie wątpię, że chłopak jest na naszej liście. Kiedyś była mowa, że na każdą pozycję obserwujemy 4 zawodników. Od ujawnienia tej informacji minęło już trochę czasu, więc wcalę się nie zdziwię jak zmieniliśmy nieco sposób działania lub po prostu do publicznej wiadomości nie podaliśmy wszystkiego. Nasza taktyka na mercato też co roku się zmienia. Rok temu Martotta dość otwarcie mówił o niektórych transferach i celach i to komplikowało nam negocjacje. Teraz widać dużo więcej wyrachowania i w zasadzie nie padają żadne nazwiska z jego ust, a są konkretne działania.

Moim zdaniem po prostu Cuadrado jest wyżej w hierarchii niż brazylijczyk, bo przecież udowodnił już swoją wartość, zna nasze środowisko, trenera, drużynę itd. Kwota podawana przez media też nie wygląda na "okazję", które lubi Marotta. Nie wykluczam, że obserwujemy Gabigola, ale coś mi po prostu nie pasuje, bo potrzebujemy jeszcze kilku wzmocnień a nie wydaje mi się, że kupimy w to samo okienko do ataku Pjacę, topa i Gabigola. Coś mi w takim zestawieniu ataku zwyczajnie nie gra, ale tak jak pisałem wczesniej - to tylko moje przeczucia :)

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2016, 23:22

Cobra pisze:Mam nadzieję, że dodana będzie cena, za którą Bayern będzie musiał nam puścić Benatię...
Żeby Marotta się nie przejechał jak z Cuadrado :prochno:
Również o tym pomyslalem, nie wiem nawet czy ten obligatoryjny wykup nie byłby lepszy. Ja jestem przekonany ze jeżeli sprzedamy Zaze i kupimy New Neymar to żaden top nie przyjdzie. I wcale nie byłbym zawiedziony bo z dwojka talentów typu Gabriel i Pjaca tylko akladac ręce żeby odpalili, bo papiery maja.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2016, 23:35

Marotta-Paratici sa genialni. Najpierw kazdy z nas obawial sie tego obligatoryjnego wykupu, a bedziemy miec najlepsza z mozliwych opcji, czyli wypozyczenie i mozliwosc wykupu za rok. :ok: Mistrzostwo swiata.

Benatia ma jutro lot z Monachium do Turynu ok. godz. 9, na miejscu bedzie ok. 10. Nastepnie uda sie do J-Medical na testy. Dzialaczom zalezy na tym, by wszystko sprawnie rozegrac i jak najszybciej dolaczyc zawodnika do skladu - w weekend zespol leci do Australii i Allegri bedzie mial Medhiego do dyspozycji.

slay_mac

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2016, 23:39

W przypadku opchnięcia Zazy robimy się coraz mniej włoscy. Z jednej strony przykro, a z drugiej zwiększa procentowe szanse na sukces w LM :happy:

Zablokowany