Mercato (Lato 2015)
- MCL
- Juventino
Zobaczymy też czy zaza nam odpali. Wierzę w chłopaka.Ładnie nam przez ostatnie lata urosła kolonia talentów przez duże "T": Rugani, Pogba, Sturaro (kto by się spodziewał...), Coman, Dybala, Morata i Berardi.
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- pumex
- Juventino
Sam nie wiem, wg mnie niewielkie, aczkolwiek wielu naprawdę znających się na futbolu jest zdania, że dobrze uzupełniający się duet środkowych obrońców to para prawonożny-lewonożny. Poza tym nie wiadomo, co z 3-5-2 w przypadku ewentualnej kontuzji Chielliniego? Tercet prawonożny-prawonożny-prawonożny?blackadder pisze:Czy to ma jakiekolwiek znaczenie?pumex pisze:Jedynie troszeczkę martwi fakt, że zostaliśmy z jednym lewonożnym środkowym obrońcą.

Schodząc z tematu obrońców, sagi dotyczącej trequartisty ciąg dalszy:
[Khedira ma namawiać Ozila do przeprowadzki]

...choć i tak wiadomo, że jeśli mielibyśmy zamiar (i potrzebne fundusze) sprowadzenia 3/4 to już dawno bylibyśmy w posiadaniu bardziej rzetelnych i konkretnych informacji, niż jakieś duperele z Tuttosport. Z czym niby mielibyśmy po tego Ozila startować? Z 20-ma milionami?

- Arbuzini
- Juventino
On już ma 24 lata więc równie dobrze pod tzw. talent trzeba by było podciągnąć Pereyrę.MCL pisze:Zobaczymy też czy zaza nam odpali. Wierzę w chłopaka.Ładnie nam przez ostatnie lata urosła kolonia talentów przez duże "T": Rugani, Pogba, Sturaro (kto by się spodziewał...), Coman, Dybala, Morata i Berardi.
Rugani zaczynał jako pomocnik i w kilku wywiadach wspominał o tym, że dużo pracuje nad grą piłką oraz zostaje po treningach żeby ćwiczyć lewą nogę. Nie zdziwię się jakby grał nią lepiej od Chielliniegopumex pisze:Poza tym nie wiadomo, co z 3-5-2 w przypadku ewentualnej kontuzji Chielliniego? Tercet prawonożny-prawonożny-prawonożny? :think

Może z pozyskaniem trequartisty czekamy na decyzję Llorente? Jakby nie było w przodzie mamy trochę ciasno, szczególnie na pozycji 9, pensje bierze niemałą, a i z 10 baniek idzie za niego dostać. Póki co Hiszpan może nam blokować kolejne ruchy. Mieć do dyspozycji 20-25 mln E, a 30-35 mln E to pewna różnica.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ma ktoś jakieś przecieki ile dostaniemy za drewnianego Sorensena?
Nie wyobrażam sobie gry Vidala lub Pereyry w roli trequartisty. Wtedy nasz środek na zmianę będzie miał tylko Sturaro i Pereyrę, od biedy Asamoah, może Padoin. To chyba za mało patrząc ile kartek otrzymują dziś śr. pomocnicy no i słabo w kontekście rotacji. O kontuzjach nie wspomnę.
Nie wyobrażam sobie gry Vidala lub Pereyry w roli trequartisty. Wtedy nasz środek na zmianę będzie miał tylko Sturaro i Pereyrę, od biedy Asamoah, może Padoin. To chyba za mało patrząc ile kartek otrzymują dziś śr. pomocnicy no i słabo w kontekście rotacji. O kontuzjach nie wspomnę.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ozil gdyby byl w formie to kozacki transfer.
Jego 19 bramek i 55 asyst w 105 meczachw PD robi wrazenie,
cos mu nie lezy moze po prostu PL?
Ja chetnie.
Jego 19 bramek i 55 asyst w 105 meczachw PD robi wrazenie,
cos mu nie lezy moze po prostu PL?
Ja chetnie.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- bendzamin
- Redaktor
Nieoficjalnie pisało się o 2,5 miliona.Dragon pisze:Ma ktoś jakieś przecieki ile dostaniemy za drewnianego Sorensena?
Ten Oezil to straszna plota, moim zdaniem nie ma nic na rzeczy, no ale sezon ogórkowy w pełni, a gazety muszą mieć o czym pisać. Możemy sobie zrobić forumowe zakłady, jakim trequartistą (po m.in. Oezilu i Goetze) będziemy się "interesować" za tydzień czy dwa. Ja stawiam na De Bruyne

- Arbuzini
- Juventino
Po pierwsze: dlaczego Asamoah od biedy? To nominalny środkowy pomocnik i jak miał szanse grać w sparingach na tej pozycji to ihmo wyglądał lepiej niż na wahadle.Dragon pisze:Nie wyobrażam sobie gry Vidala lub Pereyry w roli trequartisty. Wtedy nasz środek na zmianę będzie miał tylko Sturaro i Pereyrę, od biedy Asamoah
Po drugie: o takich podstawowych zawodników 3/4 Serie A, jak nie więcej, dałoby się pokroić.
Problemem ciągle nie jest środek pola a trequartista. Odejście Pirlo świetnie zrekompensowaliśmy sobie darmowym Khedirą. O tę formację jestem zupełnie spokojny. Mocni zawodnicy, w większości ze sporym już doświadczeniem, ale jednocześnie średnia wieku wygląda bardzo przyzwoicie. Brakuje rozgrywającego grającego za napastnikami i to aż się rzuca w oczy. Boki obrony solidnego przemeblowania doczekają się pewnie za rok, choć ja już w tym widziałbym kogoś na lewą stronę, bo Asamoaha nie uważam za obrońcę.
- Robaku
- Juventino
DeBruyne był już na tapecie, więc wiesz to żadne novum.
2,5 mln za Federika potwierdził DiMarzio.
Co do Sandro to tylko dzisiaj pojawiło się info, ( za Tutto) ze jesteśmy zainteresowania wymianą za Ferdka, z jakąś dopłata, ale czy to wiarygodne? Mało, albo podobnie jak info, że Barca spogląda na naszego Baska.
2,5 mln za Federika potwierdził DiMarzio.
Co do Sandro to tylko dzisiaj pojawiło się info, ( za Tutto) ze jesteśmy zainteresowania wymianą za Ferdka, z jakąś dopłata, ale czy to wiarygodne? Mało, albo podobnie jak info, że Barca spogląda na naszego Baska.
- Vincitore
- Juventino
Rugani w poprzednim sezonie w Empoli grywał w środku obrony bliżej lewej strony. Mogę poręczyć własnym przyrodzeniem za jego "lewą" nogęArbuzini pisze:Rugani zaczynał jako pomocnik i w kilku wywiadach wspominał o tym, że dużo pracuje nad grą piłką oraz zostaje po treningach żeby ćwiczyć lewą nogę. Nie zdziwię się jakby grał nią lepiej od Chielliniegopumex pisze:Poza tym nie wiadomo, co z 3-5-2 w przypadku ewentualnej kontuzji Chielliniego? Tercet prawonożny-prawonożny-prawonożny? :think![]()

- Robaku
- Juventino
Dzisiaj w temacie głownie Lavezzi, to nazwisko przewijało się od kilku dni, ale dzisiaj media podaly, że agent Ezeqiela jakoby zaprosił Juve do rozmów PSG, z uwagi na to, iż Argentyńczyk chciałby wrócic do Serie A. No i jak zwykle tam gdzie w mediach przewija się Juve, tam jest i Inter. Agent również powołuje się na fantastyczne relacje z Marottą i Paraticim.
Zaś CdS podaje, że nie tylko Vadala przyjdzie do Juve, ale do transfeyu Teveza ma równiez zostać dołączony Betancur.
Transfer Cuadrado podobno staje się coraz bardziej realny, dlatego Juve na początku ruszyło w poszukiwaniu funduszy.
Podobno jesteśmy na tak z Nastasiciem i to ma być następny zawodnik, który wzmocni Juve.
Zaś CdS podaje, że nie tylko Vadala przyjdzie do Juve, ale do transfeyu Teveza ma równiez zostać dołączony Betancur.
Transfer Cuadrado podobno staje się coraz bardziej realny, dlatego Juve na początku ruszyło w poszukiwaniu funduszy.
Podobno jesteśmy na tak z Nastasiciem i to ma być następny zawodnik, który wzmocni Juve.
- sebatiaen
- Juventino
Teraz jak wypożyczyli Falcao to muszą kogoś poświęcić.
Mou przejdzie na dwóch napastników ktoś albo siądzie na ławie albo odejdzie.
Pierwszy do odstrzału jest Cuadrado.
Willian dobrze gra, Hazard wiadomo i myślę że jeden z dwójki Oscar Cuadrado odejdzie.
Mou przejdzie na dwóch napastników ktoś albo siądzie na ławie albo odejdzie.
Pierwszy do odstrzału jest Cuadrado.
Willian dobrze gra, Hazard wiadomo i myślę że jeden z dwójki Oscar Cuadrado odejdzie.
- Haris
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Moje Albańskie źródła, właśnie podały kolejnego newsa, chociaż i tak jest to odgrzewany kotlet... Pisałem o tym już wcześniej, ale chyba była mowa o innym graczu
Ponoć niemieckie media podają, że ze sprzedaży naszych zawodników chcemy uzbierać 40 mln i wydać to na Goetze.

Ponoć niemieckie media podają, że ze sprzedaży naszych zawodników chcemy uzbierać 40 mln i wydać to na Goetze.
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3