Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
kangurekm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2015, 15:03

Patrol pisze:Fajnie, gdyby udało się dopiąć tą transakcję na naszych warunkach. Bogate kluby nie są cierpliwie i chcą, żeby ich nowe nabytki błyszczały od teraz zaraz, a gdy transfer nie wypali, to sprzedają swoich graczy za połowę ceny. Jestem tylko ciekaw jaką rolę dla Cuadrado wymyśli Max. Taktykiem jest bardzo dobrym, ale chyba nie mamy odpowiednich zawodników do 4-3-3, a jako 10tki Kolumbijczyka po prostu nie widzę. Chyba, że - tak jak pisze Mrozzi - to nie będzie ostatni transfer Beppe. Chociaż, nie wiadomo co o tym myśleć, w końcu nasz dyrcio zapowiedział koniec Mercato. I komu tutaj wierzyć? :think:
Trzeba w myśl zasady - nie wierz łysemu bo mógł być kiedyś rudy :prochno: (oczywiście nie obrażając userów o płomiennych włosach :wink: )

tommy0

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2015, 15:12

Moim zdaniem wypowiedź Marotty o końcu mercato można wsadzić między bajki. Jestem na 99 % pewny, że jeszcze kogoś kupimy. Nie wiem czy gwiazdę, czy zapychacza, ale na pewno kogoś ;)

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2015, 15:18

Jak ktoś grał w moja11 Serie A to wie że Cuadrado obok Candrevy i Andersona był najlepiej punktującym pomocnikiem kiedy grał w Fiorentinie. Jeśli faktycznie go pozyskamy to opcja 3-5-2 nabierze nowego wymiaru.

Strasznie śmiesznie przy pozyskaniu Kolumbijczyka wygląda zdanie - Dajmy kolejną szansę Isli.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2015, 15:28

jpjp5 pisze:mrozzi nie ma juz miejsca w zespole także jeżeli będzie transfer Cuardado to będzie to ostatni transfer, chyba że jakiś młodzik
Co masz na myśli?

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2015, 16:28

Robaku pisze:Agent Nastasicia ma przyjechać do Włoch.
Facet jest jednocześnie agentem Joveticia i pewnie przyleciał spotkać się z władzami Interu :wink: chociaż oczywiście nie wykluczam obu w kontekście Juve, ale daję im max. 5% (5% na Jove, 0 na Nastasicia).

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2015, 16:44

Patrol pisze: Taktykiem jest bardzo dobrym, ale chyba nie mamy odpowiednich zawodników do 4-3-3, a jako 10tki Kolumbijczyka po prostu nie widzę.
Skrzydlowi Cuadrado, Morata, Dybala, Coman i od biedy Pereyra. Srodkowi Mandzukic i Zaza. Wyglada to tak dobrze, ze az sie podniecilem;). Do tego w najtrudniejszych pojedynkach LM gdzie bedziemy sie bronic, szybki jak wiatr Kolumbijczyk bedzie idealny do kąsania rywala z kontry czy w roli jokera.

Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2015, 16:53

Pluto pisze:
Patrol pisze: Taktykiem jest bardzo dobrym, ale chyba nie mamy odpowiednich zawodników do 4-3-3, a jako 10tki Kolumbijczyka po prostu nie widzę.
Skrzydlowi Cuadrado, Morata, Dybala, Coman i od biedy Pereyra. Srodkowi Mandzukic i Zaza. Wyglada to tak dobrze, ze az sie podniecilem;). Do tego w najtrudniejszych pojedynkach LM gdzie bedziemy sie bronic, szybki jak wiatr Kolumbijczyk bedzie idealny do kąsania rywal z kontry czy w roli jokera.
Z tych, których wymieniłeś tylko Cuadrado jest typowym skrzydłowym. Mniemam, że reszta czuje się lepiej grając bliżej bramki, ale fakt, od biedy mogą pohasać na prawej lub lewej stronie. Jest jeszcze jedna możliwość. Beppe po zaklepaniu Kolumbijczyka uraczy nas kolejnym skrzydłowym. :C

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2015, 16:54

Pluto pisze: Skrzydlowi Cuadrado, Morata, Dybala, Coman i od biedy Pereyra. Srodkowi Mandzukic i Zaza. Wyglada to tak dobrze, ze az sie podniecilem;).
Powinno byc "Skrzydlowi Cuadrado, Coman i od biedy Morata, Dybala i Pereyra".
Patrol pisze: od biedy mogą pohasać na prawej lub lewej stronie.
Nie wydaje mi sie zebysmy mieli wydac fure siana na Dybale po to, zeby upychac go na sile na skrzydle...
Patrol pisze:Jest jeszcze jedna możliwość. Beppe po zaklepaniu Kolumbijczyka uraczy nas kolejnym skrzydłowym. :C
... ani po to, zeby oprocz niego nabyc jeszcze dwoch swiatowej klasy skrzydlowych.

Wniosek? Cuadrado do nas nie trafi.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2015, 18:09

Nie było mnie ostatnio. Mógłby mi ktoś napisać dlaczego szukamy środkowego obrońcę?

Obrazek
jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2015, 18:15

Kamex22
Do LM można zgłosić tylko 25 zawodników z czego 4 wychowanków klubu, gdzieś już tam liczyłem wcześniej i wyszło mi że możemy zgłosić jeszcze tylko jednego zawodnika. Także wydaje mi się że jeśli wypożyczymy Cuardado to nie będzie już miejsca na innego zawodnika. No chyba że Cuardado nie zostanie zgłoszony do LM ale w to watpie.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2015, 18:18

zoff pisze:Nie było mnie ostatnio. Mógłby mi ktoś napisać dlaczego szukamy środkowego obrońcę?
Piszo, że sprzedalimy okazałego Murzyna do Anglii. Tam teraz wieczorno-mglista szarówki, więc poleciał i tyle go widzieli.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2015, 18:23

Cuardado - najgorszy wybór z wszystkich zawodników z którymi nas ostatnio łączyli. Ani on kreatywny, ani dobry w grze kombinacyjnej i ataku pozycyjnym. Szybki skrzydłowy, który w formie może minąć każdego, ale gdzie my go ustawimy? Jak dla mnie kolejna ściema dziennikarska i tyle.

eastsider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2015, 18:36

włączcie sobie eurosport i zobaczcie jak Coman jedzie Ukrainę u19. Mam nadzieję, że w klubie to oglądają.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2015, 18:41

zoff pisze:Nie było mnie ostatnio. Mógłby mi ktoś napisać dlaczego szukamy środkowego obrońcę?
To zwykłe ploty, mamy BBC + Rugaoniego do tego ew. Caceres czy Vidal w razie jakiejś plagi kontuzji i to zapewne starczy.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2015, 18:52

mrozzi pisze:W ostatnich latach w wielu przypadkach pomagaliśmy, z powodzeniem zresztą, w procesie "odrodzenia" poszczególnych zawodników.
Tutaj chcialem nawiazac do Gotze:
1) gleboko bym sie zastanowil nad wplataniem Comana w rozliczenie za Niemca (Juve, to nie jest dobre miejsce dla mlodziakow-talenciakow - Pogba, to wyjatek potwierdzajacy regule), natomiast Juve, to dobre miejsce dla tych, o ktorych pisze mrozzi w swojej wypowiedzi, ktora pozwolilem sobie zacytowac
2) kto psioczy na Gotze, powinien sie udac do najblizszej placowki medycznej po jakies solidne leki
Az strach marzyc o pomocy: Vidal, Markiz, Pogba, przed nimi Gotze, a przed nim Dybała, Morata/Mandzu... fiu fiu :whistle:

PS. Co z Joveticiem? Jednak uznany przez nasz sztab medyczny za niepelnosprawnego?

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Zablokowany