Mercato (Lato 2015)
- sebatiaen
- Juventino
Ciekaw jestem Zazy, jak on się sprawdzi.
Niby tak na niego psioczymy ale jak by nie patrzeć to potrafi się świetnie utrzymać przy piłce, jest twardy, skila potrafi zrobić, dobrze broni, świetnie gra głową, ma uderzenie.
Można go porównać do Lewego sprzed laty i tak jak Kucharski ostatnio powiedział że Lewy przechodząc kiedyś do Legii nie zrobiłby takiej kariery tak samo jest z Zazą, on jak przyjdzie do nas to będzie musiał zapieprzać mając taką konkurencje w napadzie a jak już się przebije to piłki meczowe będzie dostawał bo ofensywe [ a jak dojdzie jeszcze Cuadrado to już wogule] mamy nieporównywalnie lepszą od Saussuolo.
Pisze to bo wszyscy na nim wieszamy psy a identyczna sytuacja miała miejsce z Moratą, hiszpana cały czas broniłem, Zazy nie lubię ale wcale się nie zdziwię jeżeli on nas zaskoczy. Ma od kogo się uczyć.
Niby tak na niego psioczymy ale jak by nie patrzeć to potrafi się świetnie utrzymać przy piłce, jest twardy, skila potrafi zrobić, dobrze broni, świetnie gra głową, ma uderzenie.
Można go porównać do Lewego sprzed laty i tak jak Kucharski ostatnio powiedział że Lewy przechodząc kiedyś do Legii nie zrobiłby takiej kariery tak samo jest z Zazą, on jak przyjdzie do nas to będzie musiał zapieprzać mając taką konkurencje w napadzie a jak już się przebije to piłki meczowe będzie dostawał bo ofensywe [ a jak dojdzie jeszcze Cuadrado to już wogule] mamy nieporównywalnie lepszą od Saussuolo.
Pisze to bo wszyscy na nim wieszamy psy a identyczna sytuacja miała miejsce z Moratą, hiszpana cały czas broniłem, Zazy nie lubię ale wcale się nie zdziwię jeżeli on nas zaskoczy. Ma od kogo się uczyć.
- Robaku
- Juventino
Kolonia interesuje się Sorensenem, no może za jakies2 bańki uda nam się Duńczyka ostatecznie wypchnąc.
Agent Nastasicia ma przyjechać do Włoch. No zobaczymy jak to będzie wyglądało.
Podobno Southampton chce się wbić w deal pomiędzy Angelo a West Hamem, dla nas to jeszcze lepsza informacja, bo chcąc pozyskać dla siebie Ogbonne będą musieli i nam wiecej zaproponować.
Agent Nastasicia ma przyjechać do Włoch. No zobaczymy jak to będzie wyglądało.
Podobno Southampton chce się wbić w deal pomiędzy Angelo a West Hamem, dla nas to jeszcze lepsza informacja, bo chcąc pozyskać dla siebie Ogbonne będą musieli i nam wiecej zaproponować.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Jakos nie jestem do Cuadrado przekonany, taka lepsza wersja Krasica. Wolalbym kogos bardziej kreatywnego Oscar/Isco. Jak przyjdzie Cuadrado to chyba przeskoczymy na 433, aczkolwiek za duzo prawych (Cuadrado, Pereyra, Dybala).
- pablo1503
- Juventino
Cuadrado? Zdecydowanie nie. Po co w ogóle? Chyba tylko po to, żeby zdenerwować Conte
Nic nie wskazuje na to, że będziemy grać w przyszłym sezonie z typowymi skrzydłowymi, więc Kolumbijczyk wydaje się być zbędny. Jeżeli Allegri chce mieć możliwość szybkiego przejścia z dwójki napastników na trójkę, to lepiej wezwać Berardiego.
Już abstrahując od tego, że Juan jest dla mnie baaaardzo, ale to bardzo przereklamowanym zawodnikiem. Nigdy nie rozumiałem spustów nad nim. Ok, miał całkiem fajne cyferki, ale jego gra pozostawiała wiele do życzenia. Szybko biega i przebiera tymi nogami nad piłką. Jest w tym strasznie nieefektywny, bo na jeden udany drybling przychodzi mu 6 strat - ot cała filozofia gościa z żelkami zamiast włosów.
Nic nie wskazuje na to, że będziemy grać w przyszłym sezonie z typowymi skrzydłowymi, więc Kolumbijczyk wydaje się być zbędny. Jeżeli Allegri chce mieć możliwość szybkiego przejścia z dwójki napastników na trójkę, to lepiej wezwać Berardiego.
Już abstrahując od tego, że Juan jest dla mnie baaaardzo, ale to bardzo przereklamowanym zawodnikiem. Nigdy nie rozumiałem spustów nad nim. Ok, miał całkiem fajne cyferki, ale jego gra pozostawiała wiele do życzenia. Szybko biega i przebiera tymi nogami nad piłką. Jest w tym strasznie nieefektywny, bo na jeden udany drybling przychodzi mu 6 strat - ot cała filozofia gościa z żelkami zamiast włosów.

- AVE JUVE!!!
- Juventino
Pytanie tylko gdzie ten Cuadrado mialby grac skoro my skrzydel nie preferujemy . Ewentualnie 10 meczy 3-5-2 w sezonie a biegac ma juz tam kto Lichy , Caseres i byc moze syn marnotrawny Isla . Transfer zbedny
- tommy0
- Juventino
Lichy i jakakolwiek próba gra na skrzydle? Proszę Cię, przecież ten człowiek jak celnie dośrodkuje od święta to i tak bardzo wiele.AVE JUVE!!! pisze:Pytanie tylko gdzie ten Cuadrado mialby grac skoro my skrzydel nie preferujemy . Ewentualnie 10 meczy 3-5-2 w sezonie a biegac ma juz tam kto Lichy , Caseres i byc moze syn marnotrawny Isla . Transfer zbedny
- typkens
- Juventino
A to już nie ma innych ustawień tylko 4-3-1-2? Jeżeli ściągnęlibyśmy Cuadrado to tylko i wyłącznie na lewe skrzydło do 4-3-3. Nie wierzę (choć chciałbym) żeby zgodził się na występy na prawej obronie.Virgil pisze:Ok, ale gdzie on ma grać ? Przecież ani do 4-3-1-2 się gość zupełnie nie nadaje.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Otóż są takie przesłanki. Media włoskie podają, że z uwagi na brak pozyskania typowego trequartisty przybycie takiego piłkarza jak Cuadrado mogłoby oznaczać zmianę ustawienia. Już od jakiegoś czas pisze się, że choć w pierwszej kolejności skupiamy się na graczach do 4-3-1-2, to problemy na rynku transferowym mogą oznaczać, że przystosujemy się do graczy, których mamy w składzie.pablo1503 pisze:Cuadrado? Zdecydowanie nie. Po co w ogóle? Chyba tylko po to, żeby zdenerwować Conte![]()
Nic nie wskazuje na to, że będziemy grać w przyszłym sezonie z typowymi skrzydłowymi, więc Kolumbijczyk wydaje się być zbędny.
Prawda jest taka, że jeśli bierzemy go na wypożyczenie z opcją wykupu po sezonie, to wiele nie ryzykujemy (choć przeznaczymy nieco na wypożyczenie), a bierzemy gracza, który we Włoszech był zdecydowanie jednym z najlepszych. Głęboko wierzę w to, że Allegri wyciągnie z niego to, co najlepsze. W ostatnich latach w wielu przypadkach pomagaliśmy, z powodzeniem zresztą, w procesie "odrodzenia" poszczególnych zawodników.
Jeśli go wypożyczamy, czyli bierzemy na warunkach podyktowanych przez Marottę (

#antonio10€conte:ojakmislabojakniedobrze
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
w tamtym roku kolumbijczyk ogłaszany był najlepszym piłkarzem serie A, forumowcy błagali o niego, wylały się hektolitrów łez jak przechodził do Chelsea, uważany za TOPa, który zmieni klub, po roku czasu Krasic vol. 2 - SZACUN !!
jeżeli o mnie chodzi to uważam transfer na tych warunkach za bardzo dobry. piłkarz który sprawdził się u fioletowych, wyróżniał się w serie A, może być ogromnym wzmocnieniem, a jeżeli się nie sprawdzi za 12 miesięcy wróci nad Tamizę.
jeżeli o mnie chodzi to uważam transfer na tych warunkach za bardzo dobry. piłkarz który sprawdził się u fioletowych, wyróżniał się w serie A, może być ogromnym wzmocnieniem, a jeżeli się nie sprawdzi za 12 miesięcy wróci nad Tamizę.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- jpjp5
- Juventino
mrozzi nie ma juz miejsca w zespole także jeżeli będzie transfer Cuardado to będzie to ostatni transfer, chyba że jakiś młodzikJeśli go wypożyczamy, czyli bierzemy na warunkach podyktowanych przez Marottę ( OK ), to transfer ten WCALE nie musi oznaczać końca wzmocnień. Przed nami w dalszym ciągu sprzedaże Ogbonny i LLorente (Isla być może pozostanie z nami - jeśli chce tego Max jestem na "tak") i kto wie, co nas jeszcze czeka. Whistle
- tommy0
- Juventino
W sumie transfer Cuadrado ani mnie grzeje ani ziębi. Na wspomnianych wyżej warunkach - czemu nie. Jeśli nawiązałby swoją grą do lat wcześniejszych (a patrząc na zawodników Juve w przekroju ostatnich sezonów nie ma powodów, żeby myśleć, że tak się nie stanie) byłoby to wzmocnienie.
- Patrol
- Juventino
Fajnie, gdyby udało się dopiąć tą transakcję na naszych warunkach. Bogate kluby nie są cierpliwie i chcą, żeby ich nowe nabytki błyszczały od teraz zaraz, a gdy transfer nie wypali, to sprzedają swoich graczy za połowę ceny. Jestem tylko ciekaw jaką rolę dla Cuadrado wymyśli Max. Taktykiem jest bardzo dobrym, ale chyba nie mamy odpowiednich zawodników do 4-3-3, a jako 10tki Kolumbijczyka po prostu nie widzę. Chyba, że - tak jak pisze Mrozzi - to nie będzie ostatni transfer Beppe. Chociaż, nie wiadomo co o tym myśleć, w końcu nasz dyrcio zapowiedział koniec Mercato. I komu tutaj wierzyć?