Mercato (Lato 2015)
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Wiadomo, kwestia warunków. "Okazja" to pojęcie względne, zwłaszcza w kontekście piłkarzy takich jak Goetze, gdzie ich potencjalna wartość na pewno przekracza możliwości Juve.andylono pisze:Nie wiadomo jak się zapatrywać teraz na te doniesienia w kontekście ostatnich słów Marotty o zakończeniu mercato.
Chyba, że to jest ta okazja
Niemniej pozostaje kwestia prośby, którą Allegri wystosował do Marotty, tej o rozgrywającego. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że ot tak po prostu Józek olał temat i już na początku lipca oznajmił mu, że trequartisty nie sprowadzi.
- Virgil
- Juventino
Dajcie spokój byle nie Goetze, gość gra taki piach a cena będzie nie niższa niż Isco czy Oscara lub nie wiele niższa,a tamci dwaj regularnie fajnie grają.
Niemiec to jakiś eksperyment którego lepiej nie przeprowadzać

- blackadder
- Juventino
Goetze nie zachwyca mnie tak jak Reus, ale to bez wątpienia pomocnik światowej klasy. W Hiszpańskie eksperymenty też nikt nie wierzył, a jednak się udały.Virgil pisze:Dajcie spokój byle nie Goetze, gość gra taki piach a cena będzie nie niższa niż Isco czy Oscara lub nie wiele niższa,a tamci dwaj regularnie fajnie grają.
Wydaje mi się że właśnie takich okazji będzie teraz szukał Marotta. Może zaoferować Bayernowi jakąś kwotę bez żadnej presji. Jeśli się nie powiedzie, nic się nie stanie.
Mam wrażenie że realnym planem jest ściągnięcie Berardiego w styczniu, jeśli teraz nie uda się z trequartistą.

- kacek_
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Temat Oscara trochę przygasł i jakoś nie daję już wiary w to, że chłopak do nas dołączy. W takim wypadki mały Herman wydaje się całkiem spoko opcją. To, że w FCB gra pioch może być wypadową Pepa, presji po przejściu do największego rywala itp.
Gościu nie raz pokazywał klasę i srogie umiejętności. Przypominam, że mówimy o kolesiu, który wygrał samodzielnie finał WC! :C
Swoją drogą to jednak mało wierzę w tę opcję co zaczyna mnie niepokoić. Tak, wiem, to początek mercato i bez srania żarem ale brakuje nam kogoś na prawdę kreatywnego.
Gościu nie raz pokazywał klasę i srogie umiejętności. Przypominam, że mówimy o kolesiu, który wygrał samodzielnie finał WC! :C
Swoją drogą to jednak mało wierzę w tę opcję co zaczyna mnie niepokoić. Tak, wiem, to początek mercato i bez srania żarem ale brakuje nam kogoś na prawdę kreatywnego.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Na atak poszło w sumie 69mln + ew. bonusy a nie powiedziałbym,że wygląda on jakoś super, owszem Mandżu to gwarancja tych kilkunastu bramek w sezonie ale reszta? Morata grał w tym sezonie bardzo nierówno,ale pokazał,ze ma to coś by strzelać ważne bramki,ale czy da radę stać się liderem ataku? Dybala to jedna,droga,wielka niewiadoma a Zaza zwykły przeciętniak wcale nie lepszy od Fabio czy Matriego z ich najlepszych lat, aczkolwiek może jeszcze się rozwinąć chociażby do poziomu Matriego czy Quagli z ich początków w Juve. Coman nie wiadomo co nim, czy zostanie czy jednak dadzą mu pograć gdzieś więcej. Przede wszystkim brakuje graczy kreatywnych,Dybala czyli tak naprawdę niewiadoma no i pamiętajmy,że w Palermo grał głównie na 9
i młody Coman, Moracie bliżej jednak do 9 a Zaza i Mandżu to typowi egzekutorzy rzadko coś kreujący. Dlatego pozyskanie of. pomocnika powinno być priorytetem, tylko,że to powinien być ktoś konkretny a może się okazać,że jednak kasy nie starczy jednak wierzę,że Marotta i Allegri wiedzą co robić i nie zostawią tego jak jest teraz bo może być ciężko w sezonie, gdzie na dobrą sprawę będzie trzeba wtedy liczyć głównie na pomoc,że stworzy wystarczającą ilość okazji kolegą z ataku.
Oscar,Isco czy Goetze będą pewnie za drodzy,więc może jednak ten Vazquez, który wg mnie gorszy od Dybali w poprzednim sezonie nie był?
Ewentualnie ten młody Praet, uważam,żę gracz na tą pozycję wręcz musi przyjść w obecnej sytuacji.
i młody Coman, Moracie bliżej jednak do 9 a Zaza i Mandżu to typowi egzekutorzy rzadko coś kreujący. Dlatego pozyskanie of. pomocnika powinno być priorytetem, tylko,że to powinien być ktoś konkretny a może się okazać,że jednak kasy nie starczy jednak wierzę,że Marotta i Allegri wiedzą co robić i nie zostawią tego jak jest teraz bo może być ciężko w sezonie, gdzie na dobrą sprawę będzie trzeba wtedy liczyć głównie na pomoc,że stworzy wystarczającą ilość okazji kolegą z ataku.
Oscar,Isco czy Goetze będą pewnie za drodzy,więc może jednak ten Vazquez, który wg mnie gorszy od Dybali w poprzednim sezonie nie był?
Ewentualnie ten młody Praet, uważam,żę gracz na tą pozycję wręcz musi przyjść w obecnej sytuacji.
- Haris
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Czy to nie oznacza, że faktycznie kręcimy coś z Bayernem i w jakiś dziwny sposób chcemy od nich wyciągnąć tego Goetze?Mehehehe pisze:Bomba na dobranoc:
Wg Sky, odrzuciliśmy ofertę 15 mln euro za Kingsley'a Comana, którą wystosował Bayern Monachium
Hmm tylko nie wiem kto w tym wszystkim wyjdzie najkorzystniej

Wcześniej wypowiadałem się nt. Goetze to zapomniałem dodać, że za czasów BVB genialnie wykonywał rzuty wolne, a właśnie taki gracz to skarb tym bardziej, że mają nas czekać chude lada z wykonywaniem tego stałego fragmentu gry po odejściu takich specjalistów jak Alex czy Pirlo.
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- Krzychu89
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Nie brzmi to jakoś wiarygodnie choć kto wie... Coman ze swoim wiekiem i potencjałem mógłby skłonić jakiś klub ze średniej półki do wydania ~10mln.Mehehehe pisze:Bomba na dobranoc:
Wg Sky, odrzuciliśmy ofertę 15 mln euro za Kingsley'a Comana, którą wystosował Bayern Monachium
Ale Bayern? Swoją drogą ciekawe jakie Juve ma co do niego plany, mam nadzieję że nie zamierzają się go pozbywać. Jednak wypożyczenie do jakiegoś przeciętnego klubu Serie A mogłoby wyjść mu na dobre. Za rok wróciłby razem z Berardim

Nawiązując do plotek o Goetze, zakładam że kwota byłaby zbliżona do tej za którą Mou oddałby Oscara toteż nawet nie chcę myśleć o pozyskaniu Niemca o twarzy dziecka. W ogóle mnie nie przekonuje.
- Robaku
- Juventino
COman jesli Fra zajdzie daleko na tych mistrzostwa Europy to będzie MVP imprezy. Podobnie jak Pogba 3 lata temu, wiec BM chyba chce troszkę uprzedzić fakty. Dzisiaj Ukraina - Francja o 18.00 na Eurosporcie, wiec jeśli ktoś chce zobaczyć Kingsleya jako przywódce drużyny to ma okazje.Krzychu89 pisze:Nie brzmi to jakoś wiarygodnie choć kto wie... Coman ze swoim wiekiem i potencjałem mógłby skłonić jakiś klub ze średniej półki do wydania ~10mln.Mehehehe pisze:Bomba na dobranoc:
Ale Bayern? Swoją drogą ciekawe jakie Juve ma co do niego plany, mam nadzieję że nie zamierzają się go pozbywać. Jednak wypożyczenie do jakiegoś przeciętnego klubu Serie A mogłoby wyjść mu na dobre. Za rok wróciłby razem z Berardim
Nawiązując do plotek o Goetze, zakładam że kwota byłaby zbliżona do tej za którą Mou oddałby Oscara toteż nawet nie chcę myśleć o pozyskaniu Niemca o twarzy dziecka. W ogóle mnie nie przekonuje.
Agrest podtrzymuje wcześniejsze informacje o tym, że Juve nie chce sprzaedać Isli.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Na włoskim forum są przekonani, że Cuadrado trafi do Juve na zasadzie wypożyczenia z prawem do wykupu jego karty zawodniczej...podobno sam Kolumbijczyk uważa dołączenie do Juve jako najlepsze rozwiązanie dla siebie... :!:
Podobno Marotta osiągnął porozumienie z Chelsea a Mou nie nic przeciwko jego odejściu...
Podobno Marotta osiągnął porozumienie z Chelsea a Mou nie nic przeciwko jego odejściu...