Mercato (Lato 2015)
- Sorek21
- Juventino
Lepszego momentu na sprzedaż Isli nie będzie.Jeśli dostanie kolejną szanse i ją zmarnuje to już go nie wypchniemy tylko będziemy wypożyczać do końca kontraktu. Jest Stefan, Caceres i od biedy Padoin. Gdzie tu miejsce na Isle?
- wojczech7
- Juventino
Na goal.com pojawiła się informacja, że przyglądamy się sytuacji Mario Goetze.
Mieszane mam uczucia. W Bayernie nie może się odnaleźć, ale gdyby nawiązał do formyz BVB? Może warto byłoby zaryzykować.
Zresztą, jak będzie dostępny na rynku, to się Manchestery, czy inne Arsenale uaktywnią...
Mieszane mam uczucia. W Bayernie nie może się odnaleźć, ale gdyby nawiązał do formyz BVB? Może warto byłoby zaryzykować.

Zresztą, jak będzie dostępny na rynku, to się Manchestery, czy inne Arsenale uaktywnią...
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Nic w tym dziwnego...Juventus był marką podupadłą, biedną a sposób prowadzenia transferów przez Juve był wszystkim znany...teraz Juve jest finalistą LM, klubem, który podniósł się z kolan sportowo i finansowo...odrzucanie niebotycznych ofert za Vidala oraz Pogbę robi wrażenie i daje kontrahentom sygnał, że Juve nie jest ani biedne ani przyparte do muru...robienie Juve bez mydła nie wchodzi więc w rachubę i mam tutaj na myśli ustępstwa na jakie Juve poszło Turkom w sprawie Melo...Sevilla chyba żyje w dawnych czasach i jęśli Isla miałby odejść za marne 8 mln to wolę aby pozostał w Juve...dobre kluby z topu cenią się i za byle ogóra z Realu czy Barcelony trzeba odpowiednio zapłacić...to samo niech będzie w Juve, które pokazało, że jest na tyle stabilne finansowo, że nie musi łasić się jak kiedyś na marne ochłapy...mrozzi pisze:do tej pory mielismy pod gorke jesli chodzi o sprzedaze.

- Patrol
- Juventino
Według ForzaItalianFootball Fiorentina złożyła ofertę wypożyczenia Zazy na kolejny sezon, jednak my odmówiliśmy, bo podobno wiążemy z chłopakiem duże nadzieje. 
Ta sama strona potwierdza transfer Ogbonny do ekipy Młotów. Mamy otrzymać 12 milionów plus jeden milion bonusów.

Ta sama strona potwierdza transfer Ogbonny do ekipy Młotów. Mamy otrzymać 12 milionów plus jeden milion bonusów.

Ostatnio zmieniony 08 lipca 2015, 12:43 przez Patrol, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbuzini
- Juventino
Jakieś szczegóły, dlaczego Zaza kosztował 18 mln E, a nie umówione wcześniej 15? Ładnie kombinujemy z tym Sassuolo. Tu mniej, tu więcej, księgowi poprzerzucają cyferki i będzie dobrze dla każdego.
Jeśli nikt się nie zgłosi żeby kupić Islę to można pomyśleć o daniu mu 99999-tej szansy. W kolejne wypożyczenia nie ma się co bawić. Chociaż uważam, że w Juventusie nic z niego już nie będzie, lecimy teraz tylko na entuzjazmie po świetnym turnieju. Ten zawodnik to moje osobiste największe rozczarowanie, bo jak grał na boku w Udinese to był jeszcze w miarę młody i już ostro zamiatał, ale to co z nim się stało po przejściu do nas to niesamowicie smutny obrazek.
Jeśli nikt się nie zgłosi żeby kupić Islę to można pomyśleć o daniu mu 99999-tej szansy. W kolejne wypożyczenia nie ma się co bawić. Chociaż uważam, że w Juventusie nic z niego już nie będzie, lecimy teraz tylko na entuzjazmie po świetnym turnieju. Ten zawodnik to moje osobiste największe rozczarowanie, bo jak grał na boku w Udinese to był jeszcze w miarę młody i już ostro zamiatał, ale to co z nim się stało po przejściu do nas to niesamowicie smutny obrazek.
- Astarot
- Juventino
No chyba, że wypożyczenie z obligatoryjnym obowiązkiem wykupienia zawodnika i to nawet za te 8 mln, co stanowi prawdopodobnie trochę ponad 60% jego faktycznej wartości.....Chyba większość fanów wiązała z tym zawodnikiem olbrzymie nadzieje - z pewnością o wiele większe niż z Kwadwo, który był jedynie dodatkiem do Mauricio.Arbuzini pisze: Jeśli nikt się nie zgłosi żeby kupić Islę to można pomyśleć o daniu mu 99999-tej szansy. W kolejne wypożyczenia nie ma się co bawić. Chociaż uważam, że w Juventusie nic z niego już nie będzie, lecimy teraz tylko na entuzjazmie po świetnym turnieju. Ten zawodnik to moje osobiste największe rozczarowanie, bo jak grał na boku w Udinese to był jeszcze w miarę młody i już ostro zamiatał, ale to co z nim się stało po przejściu do nas to niesamowicie smutny obrazek.
Zgadzam się, że nie odnajdzie się w Juve, mimo diametralnej zmiany wizji footballu przez nowego trenera i zmiany ustawienia i dlatego o żadnej kolejnej szansie dla tego zawodnika nie może być mowy. Wystarczy zresztą powiedzieć, że Isla na 47 meczy w naszej koszulce, rozegrał tylko jedne naprawdę przyzwoite zawody (chodzi mi mianowicie o mecz z Trabzonsporem w Lidze Europy... poprawcie mnie, jeżeli coś mi umknęło.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Przerzucanie kasy z Sassuolo to jeszcze nic, bo wycena Zazy czy Berardiego może się wahać o kilka mln, według mnie bez tej "miłości" za samego Berardiego zapłacilibyśmy tyle, co za obu (patrz Dybala), ale prawdziwe perełki są w dealach zawartych z Udinese. W 2012 sprzedaliśmy im połowę Pasquato za 1,5 miliona euro. Złoty interes, mogło się wydawać. Gdyby nie fakt, że po dwóch latach odkupiliśmy go za dokładnie tę samą kwotę. I teraz znów mamy na karku 26-letniego piłkarza, którego największym osiągnięciem kariery jest strzelenie paru bramek w Serie B i bycie zmiennikiem zmienników w ekipach walczących o utrzymanie w Serie AArbuzini pisze:Jakieś szczegóły, dlaczego Zaza kosztował 18 mln E, a nie umówione wcześniej 15? Ładnie kombinujemy z tym Sassuolo. Tu mniej, tu więcej, księgowi poprzerzucają cyferki i będzie dobrze dla każdego.

- Patrol
- Juventino
Coraz więcej stron rozpisuje się o naszym zainteresowaniu Goetze. Ciekawe czy rzeczywiście temat mercato jest już u nas zamknięty. Mówi się o cenie 40 milionów euro. Niektórzy twierdzą, że Mario jest jednym z najbardziej przereklamowanych zawodników ostatnich paru lat. Pytanie tylko czy kwota 40mln jest okazją, którą Beppe będzie chciał wykorzystać?
- Eric6666
- Juventino
Obecnie może i nie są, ale w przestrzeni kilku lat ich cena może mocno wzrosnąć. Akurat ta dwójka ma problemy w swoich obecnych zespołach i mocno obniżyli swoje "loty". Przejście do innego klubu mogłoby być czynnikiem, który naprowadziłby ich na dobrą drogę.Axel pisze:I ja nie jestem zwolennikiem talentu Mario G. Jeśli miałbym wybierać pomiędzy nim a Oscarem to wybrałbym tego drugiego.
Btw. żaden z nich nie jest warto 40 mln euro.
Oscar, Goetze, Isco.... taki ofensywny pomocnik mógłby wprowadzić u nas coś niesamowitego. Nie oszukujmy się Vidal jest genialny, ale na pozycji środkowego pomocnika więcej z siebie daje. Ma ogromne serce i czasami powinien odpuścić cofanie się do własnego pola karnego, ale jego charakter na to nie pozwala.
Pogba-Marchisio-Vidal i jakiś "kozak" przed nimi

- Haris
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Czy ktoś jakoś bardziej ogarnia o co tak na prawdę chodzi z tym Goetze
Pomijając już fakt, że w oczach każdego o zdrowych zmysłach ten gość nie jest w naszym zasięgu to podobno kusimy go numerem 10 i bycie wielką gwiazdą w naszym klubie. O co tu k... chodzi :!:
Nie każdy jest co do niego pozytywnie nastawiony, ale ja na samą myśl o nim czy o Reusie w koszulce Juve mam kisiel w gaciach. Gość w Juve może osiągnąć na prawdę dużo, a co najważniejsze jest to zawodnik kreatywny, a takiego przecież szukamy i taki podniesie nasz poziom.
Są jakieś nowe newsy na jego temat?

Pomijając już fakt, że w oczach każdego o zdrowych zmysłach ten gość nie jest w naszym zasięgu to podobno kusimy go numerem 10 i bycie wielką gwiazdą w naszym klubie. O co tu k... chodzi :!:

Są jakieś nowe newsy na jego temat?
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- sebatiaen
- Juventino
Jeżeli wierzyć Calciomercato to na serio chcemy porządny towar do przodu.
Ofensywnego pomocnika, niezadowolimy się byle jakim środkiem.
Nasi jeżeli nie kupią Oscara/Mate/Isco/Goetze to mają podobno opcję ze sprowadzeniem spowrotem Berardiego w ostatnie dni mercato, wtedy oddamy na wypożyczenie czy sprzedamy z opcją odkupu Comana i jeszcze kogoś.
Tak podaje Calcio, że niby nasi zabezpieczyli się na wypadek gdyby nie udało się sprowadzić dobrego of. pomocnika.
Jeżeli taka opcja istnieje to myślę że Marotta albo pociągnie z grubej rury i kupi jednego z tych co podałem na rozsądnych warunkach albo [ czyli gdy te zespoły będą żądać astronomicznych kwot] sprowadzimy na sam koniec mercato Domenico.
Ofensywnego pomocnika, niezadowolimy się byle jakim środkiem.
Nasi jeżeli nie kupią Oscara/Mate/Isco/Goetze to mają podobno opcję ze sprowadzeniem spowrotem Berardiego w ostatnie dni mercato, wtedy oddamy na wypożyczenie czy sprzedamy z opcją odkupu Comana i jeszcze kogoś.
Tak podaje Calcio, że niby nasi zabezpieczyli się na wypadek gdyby nie udało się sprowadzić dobrego of. pomocnika.
Jeżeli taka opcja istnieje to myślę że Marotta albo pociągnie z grubej rury i kupi jednego z tych co podałem na rozsądnych warunkach albo [ czyli gdy te zespoły będą żądać astronomicznych kwot] sprowadzimy na sam koniec mercato Domenico.
- Dybala 4ever
- Juventino
- Osgiliath
- Juventino
Podoba mi się takie myślenie.
Gotze w BvB dawał radę, ale w FCB się zepsuł i chyba nie tylko on. Czytając na polskich stronach FCB również Benatia i kilku innych zaczyna marudzić co do sposobu rozumowania Pepa.
Być może więc miast siedzieć na ławce, czy wrócić do BvB, gdzie go by raczej nie przyjęli (kibice) z entuzjazmem, może wolałby odbudować się u nas? Jeśli hajs byłby rozsądny to można by spróbować, ale jeśli miałby być porównywalny do kwot, które chce CFC za Oscara, to raczej wziąłbym Brazylijczyka.
--
Podobno robimy zakusy na Vrsaljko wchodząc w paradę Napoli.
http://www.football-italia.net/68885/ju ... i-vrsaljko
Gotze w BvB dawał radę, ale w FCB się zepsuł i chyba nie tylko on. Czytając na polskich stronach FCB również Benatia i kilku innych zaczyna marudzić co do sposobu rozumowania Pepa.
Być może więc miast siedzieć na ławce, czy wrócić do BvB, gdzie go by raczej nie przyjęli (kibice) z entuzjazmem, może wolałby odbudować się u nas? Jeśli hajs byłby rozsądny to można by spróbować, ale jeśli miałby być porównywalny do kwot, które chce CFC za Oscara, to raczej wziąłbym Brazylijczyka.
--
Podobno robimy zakusy na Vrsaljko wchodząc w paradę Napoli.
http://www.football-italia.net/68885/ju ... i-vrsaljko