Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2015, 11:02

Lepszego momentu na sprzedaż Isli nie będzie.Jeśli dostanie kolejną szanse i ją zmarnuje to już go nie wypchniemy tylko będziemy wypożyczać do końca kontraktu. Jest Stefan, Caceres i od biedy Padoin. Gdzie tu miejsce na Isle?

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2015, 11:12

Na goal.com pojawiła się informacja, że przyglądamy się sytuacji Mario Goetze.

Mieszane mam uczucia. W Bayernie nie może się odnaleźć, ale gdyby nawiązał do formyz BVB? Może warto byłoby zaryzykować. :think:

Zresztą, jak będzie dostępny na rynku, to się Manchestery, czy inne Arsenale uaktywnią...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2015, 12:38

mrozzi pisze:do tej pory mielismy pod gorke jesli chodzi o sprzedaze.
Nic w tym dziwnego...Juventus był marką podupadłą, biedną a sposób prowadzenia transferów przez Juve był wszystkim znany...teraz Juve jest finalistą LM, klubem, który podniósł się z kolan sportowo i finansowo...odrzucanie niebotycznych ofert za Vidala oraz Pogbę robi wrażenie i daje kontrahentom sygnał, że Juve nie jest ani biedne ani przyparte do muru...robienie Juve bez mydła nie wchodzi więc w rachubę i mam tutaj na myśli ustępstwa na jakie Juve poszło Turkom w sprawie Melo...Sevilla chyba żyje w dawnych czasach i jęśli Isla miałby odejść za marne 8 mln to wolę aby pozostał w Juve...dobre kluby z topu cenią się i za byle ogóra z Realu czy Barcelony trzeba odpowiednio zapłacić...to samo niech będzie w Juve, które pokazało, że jest na tyle stabilne finansowo, że nie musi łasić się jak kiedyś na marne ochłapy... :ok:

Obrazek
Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2015, 12:38

Według ForzaItalianFootball Fiorentina złożyła ofertę wypożyczenia Zazy na kolejny sezon, jednak my odmówiliśmy, bo podobno wiążemy z chłopakiem duże nadzieje. :whistle:

Ta sama strona potwierdza transfer Ogbonny do ekipy Młotów. Mamy otrzymać 12 milionów plus jeden milion bonusów. :bravo:
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2015, 12:43 przez Patrol, łącznie zmieniany 1 raz.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2015, 12:43

W ogóle to jestem zdziwiony, że Fiorentina ma czelność zgłaszać się do nas po jakichkolwiek zawodników...chyba, że za 30 mln to w porządku...

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2015, 13:18

Jakieś szczegóły, dlaczego Zaza kosztował 18 mln E, a nie umówione wcześniej 15? Ładnie kombinujemy z tym Sassuolo. Tu mniej, tu więcej, księgowi poprzerzucają cyferki i będzie dobrze dla każdego.

Jeśli nikt się nie zgłosi żeby kupić Islę to można pomyśleć o daniu mu 99999-tej szansy. W kolejne wypożyczenia nie ma się co bawić. Chociaż uważam, że w Juventusie nic z niego już nie będzie, lecimy teraz tylko na entuzjazmie po świetnym turnieju. Ten zawodnik to moje osobiste największe rozczarowanie, bo jak grał na boku w Udinese to był jeszcze w miarę młody i już ostro zamiatał, ale to co z nim się stało po przejściu do nas to niesamowicie smutny obrazek.

Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2015, 14:14

Arbuzini pisze: Jeśli nikt się nie zgłosi żeby kupić Islę to można pomyśleć o daniu mu 99999-tej szansy. W kolejne wypożyczenia nie ma się co bawić. Chociaż uważam, że w Juventusie nic z niego już nie będzie, lecimy teraz tylko na entuzjazmie po świetnym turnieju. Ten zawodnik to moje osobiste największe rozczarowanie, bo jak grał na boku w Udinese to był jeszcze w miarę młody i już ostro zamiatał, ale to co z nim się stało po przejściu do nas to niesamowicie smutny obrazek.
No chyba, że wypożyczenie z obligatoryjnym obowiązkiem wykupienia zawodnika i to nawet za te 8 mln, co stanowi prawdopodobnie trochę ponad 60% jego faktycznej wartości.....Chyba większość fanów wiązała z tym zawodnikiem olbrzymie nadzieje - z pewnością o wiele większe niż z Kwadwo, który był jedynie dodatkiem do Mauricio.
Zgadzam się, że nie odnajdzie się w Juve, mimo diametralnej zmiany wizji footballu przez nowego trenera i zmiany ustawienia i dlatego o żadnej kolejnej szansie dla tego zawodnika nie może być mowy. Wystarczy zresztą powiedzieć, że Isla na 47 meczy w naszej koszulce, rozegrał tylko jedne naprawdę przyzwoite zawody (chodzi mi mianowicie o mecz z Trabzonsporem w Lidze Europy... poprawcie mnie, jeżeli coś mi umknęło.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2015, 14:18

Arbuzini pisze:Jakieś szczegóły, dlaczego Zaza kosztował 18 mln E, a nie umówione wcześniej 15? Ładnie kombinujemy z tym Sassuolo. Tu mniej, tu więcej, księgowi poprzerzucają cyferki i będzie dobrze dla każdego.
Przerzucanie kasy z Sassuolo to jeszcze nic, bo wycena Zazy czy Berardiego może się wahać o kilka mln, według mnie bez tej "miłości" za samego Berardiego zapłacilibyśmy tyle, co za obu (patrz Dybala), ale prawdziwe perełki są w dealach zawartych z Udinese. W 2012 sprzedaliśmy im połowę Pasquato za 1,5 miliona euro. Złoty interes, mogło się wydawać. Gdyby nie fakt, że po dwóch latach odkupiliśmy go za dokładnie tę samą kwotę. I teraz znów mamy na karku 26-letniego piłkarza, którego największym osiągnięciem kariery jest strzelenie paru bramek w Serie B i bycie zmiennikiem zmienników w ekipach walczących o utrzymanie w Serie A :D

Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2015, 15:25

Coraz więcej stron rozpisuje się o naszym zainteresowaniu Goetze. Ciekawe czy rzeczywiście temat mercato jest już u nas zamknięty. Mówi się o cenie 40 milionów euro. Niektórzy twierdzą, że Mario jest jednym z najbardziej przereklamowanych zawodników ostatnich paru lat. Pytanie tylko czy kwota 40mln jest okazją, którą Beppe będzie chciał wykorzystać?

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2015, 16:21

I ja nie jestem zwolennikiem talentu Mario G. Jeśli miałbym wybierać pomiędzy nim a Oscarem to wybrałbym tego drugiego.

Btw. żaden z nich nie jest warto 40 mln euro.

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2015, 17:29

Axel pisze:I ja nie jestem zwolennikiem talentu Mario G. Jeśli miałbym wybierać pomiędzy nim a Oscarem to wybrałbym tego drugiego.

Btw. żaden z nich nie jest warto 40 mln euro.
Obecnie może i nie są, ale w przestrzeni kilku lat ich cena może mocno wzrosnąć. Akurat ta dwójka ma problemy w swoich obecnych zespołach i mocno obniżyli swoje "loty". Przejście do innego klubu mogłoby być czynnikiem, który naprowadziłby ich na dobrą drogę.

Oscar, Goetze, Isco.... taki ofensywny pomocnik mógłby wprowadzić u nas coś niesamowitego. Nie oszukujmy się Vidal jest genialny, ale na pozycji środkowego pomocnika więcej z siebie daje. Ma ogromne serce i czasami powinien odpuścić cofanie się do własnego pola karnego, ale jego charakter na to nie pozwala.

Pogba-Marchisio-Vidal i jakiś "kozak" przed nimi :dance:

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2015, 18:46

Czy ktoś jakoś bardziej ogarnia o co tak na prawdę chodzi z tym Goetze :?:

Pomijając już fakt, że w oczach każdego o zdrowych zmysłach ten gość nie jest w naszym zasięgu to podobno kusimy go numerem 10 i bycie wielką gwiazdą w naszym klubie. O co tu k... chodzi :!: :?: Nie każdy jest co do niego pozytywnie nastawiony, ale ja na samą myśl o nim czy o Reusie w koszulce Juve mam kisiel w gaciach. Gość w Juve może osiągnąć na prawdę dużo, a co najważniejsze jest to zawodnik kreatywny, a takiego przecież szukamy i taki podniesie nasz poziom.

Są jakieś nowe newsy na jego temat?

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2015, 18:56

Jeżeli wierzyć Calciomercato to na serio chcemy porządny towar do przodu.
Ofensywnego pomocnika, niezadowolimy się byle jakim środkiem.
Nasi jeżeli nie kupią Oscara/Mate/Isco/Goetze to mają podobno opcję ze sprowadzeniem spowrotem Berardiego w ostatnie dni mercato, wtedy oddamy na wypożyczenie czy sprzedamy z opcją odkupu Comana i jeszcze kogoś.
Tak podaje Calcio, że niby nasi zabezpieczyli się na wypadek gdyby nie udało się sprowadzić dobrego of. pomocnika.
Jeżeli taka opcja istnieje to myślę że Marotta albo pociągnie z grubej rury i kupi jednego z tych co podałem na rozsądnych warunkach albo [ czyli gdy te zespoły będą żądać astronomicznych kwot] sprowadzimy na sam koniec mercato Domenico.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2015, 19:01

Marrone w Carpi oczywiście na zasadzie wypożyczenia.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2015, 19:05

Podoba mi się takie myślenie.
Gotze w BvB dawał radę, ale w FCB się zepsuł i chyba nie tylko on. Czytając na polskich stronach FCB również Benatia i kilku innych zaczyna marudzić co do sposobu rozumowania Pepa.
Być może więc miast siedzieć na ławce, czy wrócić do BvB, gdzie go by raczej nie przyjęli (kibice) z entuzjazmem, może wolałby odbudować się u nas? Jeśli hajs byłby rozsądny to można by spróbować, ale jeśli miałby być porównywalny do kwot, które chce CFC za Oscara, to raczej wziąłbym Brazylijczyka.

--
Podobno robimy zakusy na Vrsaljko wchodząc w paradę Napoli.

http://www.football-italia.net/68885/ju ... i-vrsaljko

Zablokowany