Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2011, 21:31

Jednak nie serce a podobno udar mózgu. Nie brzmi to najlepiej. Oby Antonio powrócił do pełni zdrowia jak najprędzej.

Obrazek
ReggaeMan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2011, 21:35

Może jutro się dowiemy czegoś więcej, ale była by to szokująca wiadomość.

Być piłkarzem Juventusu to należeć do jednej z nielicznych prawdziwych legend sportu.

Michel Platini
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2011, 21:56

Napastnik Milanu Antonio Cassano od dwóch dni przebywa w szpitalu. Mistrzowie Włoch na początku nie chcieli potwierdzić tej informacji. Długo nie było wiadomo, co dolega zawodnikowi. W końcu pojawiła się informacja, że Cassano trafił do szpitala z niedokrwiennym udarem mózgu, inaczej nazywanym zawałem mózgu.

zawal mozgu!? fanantonio wracaj do zdrowia!

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2011, 22:00

Szkoda Cassano, bo chłopak pokazuje wszystkim malkontentom, że i talent ma ogromny i, że wcale charakteru takiego cięzkiego nie ma;) w Dodatku to obecnie podpora kadry, który ciągnie gre Włochów. Na pewno bardziej bym sie bał postawić na murzyna z City aniżeli na Antonio.

Co do Aquilaniego- trójka Marchisio, Pirlo, Aquilani by zdecydowanie rządziła, bo Alberto widać nie dawał sobie w 4-4-2 naszym i Liverpoolu, a za to w ustawieniu z trójką środkowych pomocników w Romie czy jak teraz Milanie- błyszczy. Milan wykupił go z Lvp czy tylko wypożyczył?

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2011, 22:01

Wygląda to poważnie, bardzo poważnie. Oby Cassano był wstanie wrócić do profesjonalnego futbolu, bardzo by było szkoda aby Milan i piłkarski świat stracił takiego piłkarza.

Antonio trzymaj się!

_Piotrek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2011, 22:11

Niestety wiem co to niedokrwienny udar mózgu, gdyż mój dziadek dostał go w sierpniu. Z informacji prasowych wynika, że mowa już powróciła, co jest bardzo dobrym znakiem i może sugerować, że udar miał miejsce w prawej półkuli, gdyż nie doszło do afazji. Mimo tych optymistycznych faktów, to udar potrafi z człowieka zrobić kalekę. A już na pewno na pewien okres sparaliżować miejscowo. Każdy przypadek jest indywidualny i rehabilitacja trwa różnie. Ciężko coś wyrokować z tych strzępów informacji, ale to będzie niewiarygodnie trudny okres dla Cassano. Należy brać pod uwagę, że Antonio może już nigdy profesjonalnie piłki nie kopnąć.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 31 października 2011, 22:18

Dante93 pisze:Milan wykupił go z Lvp czy tylko wypożyczył?
Wypożyczył.

Szokująca informacja na temat Cassano... :? Należy poczekać na dokładniejsze informacje, jednak nie wygląda to raczej różowo.

Obrazek
Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 14:27

Cassano :(

Cokolwiek mu jest mam nadzieję że się chłop pozbiera. (już nawet nie chodzi o kontynuację kariery ale zdrowie po prostu).

Forza Antonio !

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 14:28

szkoda Cassano ;(
ale jestem dobrej myśli i wierzę , że Antonio wróci do grania w piłkę i jeszcze nie raz będzie zachwycał swoimi zagraniami !
FORZA CASSANO !

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 17:13

Milan ma niesamowitego pecha w tym sezonie. Kontuzje ich nie oszczędzają a do tego dochodzą takie sytuacje jak sprawa Gattuso czy Cassano.
Mam głęboką nadzieję, że obaj szybko wrócą do gry bo serie A bez nich będzie z pewnością znacznie uboższa.

Marian50

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 17:30

Jestem zszokowany,zasmucony,przerażony tym co stało się Antonio... :( :( :( Mam nadzieję,że wyjdzie z tego jak najszybciej...
Mój dziadek miał udar mózgu niedokrwienny...niestety zmarł...ale dlatego,że miał ponad 80 lat i serce słabe...a Antonio jest młody i pozbiera się przynajmniej na tyle żeby móc normalnie żyć...
Napewno będzie mu potrzebna długa rehabilitacja..

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 22:17

Milan tylko zremisował na Białorusi z BATE 1:1.
Podczas celebrowania gola Ibry Boateng zdjął koszulkę a pod spodem miał.. identyczną koszulkę z nazwiskiem Cassano. Brawo, fajny gest.

Obrazek
DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 22:45

Ciekawe jak dalej potoczą się losy Cassano,oby jak najlepiej !

Co do meczu to sędzia trochę sfrajerzył z tym karnym moim zdaniem,Abate co prawda pocisnął z bara ale nie aż tak żeby dyktować za to 11-stkę,mimo to Milan powinien spokojnie jeszcze ze 2-3 bramki strzelić,zapowiada się niezła bitwa na San Siro o pierwsze miejsce :D

ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 04 listopada 2011, 12:42

Piłkarz reprezentacji Włoch i AC Milan Antonio Cassano przeszedł w piątek operację serca. Według lekarzy, zabieg się udał.

Kłopoty 29-letniego Cassano rozpoczęły się na pokładzie samolotu, którym drużyna wracała w sobotę do Mediolanu z meczu ligowego w Rzymie. Piłkarz miał problemy z widzeniem, mówieniem i poruszaniem się. Trafił do szpitala, a badania wykazały, że ich źródłem są kłopoty z krążeniem krwi i niezbędna jest operacja.

Wiceprezes Milanu Adriano Galliani uważa, że Cassano wróci na boisko najwcześniej za pół roku.

Ciężka sprawa, ciekawe czy wogóle wróci do piłki po tym okresie.

Dawniej Virus[Mauro].
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 listopada 2011, 15:38

http://transfery.info/news-full-16639.html

Zaskoczyła mnie ta informacja. W Polsce mówi się o angażach graczy do kadry, a 24-letni, młody facet odmawia gry w kadrze, gdyż boi się o własne zdrowie.
Kiedyś Arsene Wenger powiedział - zlikwidujmy reprezentacje. Jak na to patrzę to wszystko idzie w tym kierunku. Niestety.

Boateng piłkarz, który w ciągu roku zrobił niesamowity jakościowy skok, pokazuje, że w dzisiejszych czasach kadra narodowa to nie jest żaden prestiż, tylko dodatkowe obciążenie.

Obrazek
ODPOWIEDZ